Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фрукт кумкват: опис, корисні властивості, відгуки та коментарі

  1. Ботанічний опис кумквата
  2. Кумкват: корисні властивості
  3. Шкідливі властивості кумквата
  4. Кумкват в кулінарії
  5. Як вибрати кумкват
  6. Особливості зберігання кумквата
  7. До речі ...

Фрукт кумкват: корисні властивості   які   фрукти   вам згадуються при слові «цитрусові» Фрукт кумкват: корисні властивості

які фрукти вам згадуються при слові «цитрусові»? Апельсин, мандарин, лимон, грейпфрут, лайм ... Продовжити список зможуть не всі. А чи знаєте ви, що сімейство Цитрусових налічує 28 родів рослин? це і помело , І бергамот, і Климентина і навіть такий поширений в Таїланді фрукт, як кумкват. Давайте не будемо вивчати генеалогічне дерево такого почесного сімейства цілком, а познайомимося ближче з кумкватом.

Батьківщина цієї рослини - Південно-Східна Азія. Перші згадки кумквата в літературі датуються XII століттям (Китай). У старовинних документальних джерелах Піднебесної часто зустрічаються описи світських прийомів, під час яких багаті столи прикрашалися вазонами з плодоносними кумквата. Гості пригощалися фруктами і щосили розхвалювали садівниче майстерність господаря ...

В Європу кумкват потрапив завдяки ботаніку з Англії Роберту Форчун. У 1846 році він привіз мініатюрний фрукт на Лондонську садівничих виставку. Після недовгих досліджень кумкват був віднесений до роду цитрусових, але після більш детального вивчення в 1915 році фрукт став самостійним підродів.

Ботанічний опис кумквата

Як росте кумкват Як росте кумкват

Кумкватом називають плоди деяких цитрусових, складових рід Fortunella (Фортунелла). Це невеликий тропічний фрукт жовто-оранжевого або оранжевого кольору, зовні схожий на невеликий апельсин. У перекладі з китайської мови (від «гам Гвать») кумкват означає «золотий апельсин».

Середній розмір плода кумквата коливається від 2 до 4 сантиметрів у ширину і від 3 до 5 сантиметрів в довжину. смак екзотичного фрукта нагадує мандарин з кислинкою. Він їстівний повністю, включаючи солодку шкірку.

У дикій природі можна зустріти кілька видів «золотого апельсина», що розрізняються формою і смаком плода. Культивовані сорти кумквата рідко вирощують з насіння - у рослини слабка коренева система, яка потребує ретельного догляду. У Таїланді рослина розмножують, прищеплюючи його до трехлісточковому понціруса (Poncirus trifoliata). У тайських будинках часто зустрічається кумкват, який тут вирощували як кімнатна рослина.

Відомі сьогодні види кумквата:

  • малайський кумкват;
  • гонконгський кумкват;
  • кумкват Марум;
  • кумкват нагами;
  • кумкват Мейв;
  • Нордманн нагами (різновид кумквата нагами);
  • кумкват Фукушімі;
  • ряболистий кумкват (різновид кумквата нагами).

Крім цих основних видів у Тайланді успішно культивують близько десяти гібридів кумквата.

Кумкват: корисні властивості

Кумкват на дереві кумкват - справжній міні-склад вітамінів і корисних речовин Кумкват на дереві кумкват - справжній міні-склад вітамінів і корисних речовин. У ньому містяться ефірні масла, жирні кислоти, залізо, кальцій, мідь, калій, натрій, магній, цинк, фосфор, вітаміни А, В1-6, С. Висока концентрація останнього вітаміну ставить кумкват в один ряд з сильними імуноукріпляючих і бактерицидними лікарськими засобами . Пектин, клітковина і натуральні ферменти, що містяться у фрукті, сприяють нормалізації роботи травної системи і допомагають тайським медикам боротися з виразками і гастритами.

В ході багаторічних досліджень було відмічено, що регулярне вживання кумквата в їжу захищає від депресій, хронічних стресів, нервозності і дратівливості. Фрукт тонізує нервову систему, підвищує рівень емоційної чутливості, проганяє апатію, заряджає позитивною енергією. Систематичне вживання кумквата очищає судини від жирових бляшок, що є відмінною профілактикою атеросклерозу, інфаркту та інсульту.

У шкірці кумквата міститься фуракумарін - речовина, яка наділяє фрукт протизапальними і протигрибковими властивостями. Тайці використовують сушену шкірку для лікування грипу, кашлю, нежиті і інших простудних захворювань.

Кумкват - дієтичний продукт, що сприяє розщепленню і виведенню з організму «поганого» холестерину, очищенню клітин від радіонуклідів, токсинів і важких металів.

Шкідливі властивості кумквата

Кумкват не містить токсичних речовин, здатних викликати проблеми зі здоров'ям. Головне протипоказання до вживання екзотичного фрукта - індивідуальна непереносимість входять до його складу речовин. Не рекомендується їсти кумкват під час вагітності або лактації, а також людям, страждаючим захворюваннями нирок або підвищеною кислотністю шлунка.

Кумкват в кулінарії

Плоди кумквата широко застосовуються в кулінарії. Фрукт вживають в сирому вигляді, прикрашають ним бутерброди, салати, фуршетні закуски, глінтвейн і коктейлі. Підданий термічній обробці, кумкват використовується, як інгредієнт соусів, цукатів, запіканок, конфітюрів і джемів.

Як вибрати кумкват

Купуючи кумкват, потрібно уважно оглянути стан його шкірки. У свіжого стиглого фрукта вона блискуча і гладка, без слідів ударів, без тріщин і вм'ятин, має насичений помаранчевий колір. Стиглий кумкват повинен бути пружним на дотик.

Особливості зберігання кумквата

Кумкват добре зберігається. Якщо перед укладанням фрукт ретельно вимити і добре висушити, то в холодильнику він збереже свої смакові якості терміном до трьох тижнів. Якщо ж помістити його в морозильну камеру, то при температурі - 18 ° С корисні речовини кумквата збережуться протягом півроку.

До речі ...

  • тайські старці називають кумкват «фруктом мудрості». Ще в давнину люди помітили, що маленький «апельсин» добре стимулює діяльність мозку і дарує мудрість;
  • кумкват - відмінне протипохмільні засіб.

А чи знаєте ви, що сімейство Цитрусових налічує 28 родів рослин?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама