Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Варення з ревеню - рецепти на зиму. З апельсином, бананом, лимоном, в мультиварці. Користь і шкода

  1. Коли збирати ревінь для варення
  2. підготовка ревеню
  3. Як зварити смачне варення з ревеню на зиму: кращі рецепти
  4. Варення з ревеню: відео
  5. Варення з ревеню і апельсина: відео
  6. Варення з ревеню і бананів: відео
  7. Рецепт з яблуками
  8. Ревінь з полуницею
  9. Варення з полуниці і ревеню: відео
  10. Варення з корицею
  11. Варення в мультиварці
  12. Користь і шкода варення з ревеню
  13. Ревінь - дуже смачно і корисно: відео

Ця рослина не є традиційним для дачників - ревінь висаджують тільки ті, хто вже зіткнувся з його смаковими особливостями і став шанувальником незвичайного десерту. Хоча культивується цей овоч давно - згадки про нього зустрічаються в трактатах древніх китайців, і датуються ці аннали 2700 до н.е.

В нашу країну ревінь потрапив стараннями знаменитого мандрівника Пржевальського. Але ті десертні сорти, що культивуються зараз, виведені селекціонерами з Англії.

У їжу йдуть тільки черешки культури, що мають ніжний смак. Незважаючи на те, що ревінь близький за своїми біологічними особливостями до щавлю, за хімічним складом він схожий яблукам. Тому в їжу використовується не в салати і перші страви - з нього вичавлюють соки, варять компоти, варення і використовую в інших десертах.

Коли збирати ревінь для варення

Ця рослина не є традиційним для дачників - ревінь висаджують тільки ті, хто вже зіткнувся з його смаковими особливостями і став шанувальником незвичайного десерту

Ревінь - культура багаторічна, і в їжу черешки беруть з другого року після посадки, коли вони досить визріють. Вибирати слід черешні не тонше 1,5 см в діаметрі і довжиною не менше 25 см.

На їжу можна їх брати вже з квітня місяця. В цей же період починають варити варення. А ось в спекотну літню пору черешки вже насичуються щавлевої кислотою, яка додасть десерту терпкий неприємний присмак.

Тут важлива правильна техніка збору черешків - їх рекомендується обламувати руками біля самої основи. Саме в нижній частині зосереджено основний сік, тому немає резону обривати черешки вище.

Не рекомендується при зборі врожаю використовувати ножі, ножиці і секатори.

підготовка ревеню

Спочатку з черешків видаляють листя, а потім миють їх в холодній воді і залишають на кілька хвилин, щоб волога скла. Далі видаляють покривні волокнисті нитки, і черешки нарізають на шматки по 05-15 см.

Далі йде бланшування в окропі 1-2 хв, після чого шматочки ревеню охолоджують в проточній холодній воді. Тепер ревінь можна укласти в емальований таз, де і буде готуватися варення.

Як зварити смачне варення з ревеню на зиму: кращі рецепти

Рецептів приготування всяких смачних десертів існує стільки, скільки є господинь. Але перш ніж займатися варіаціями готування варення, варто освоїти основний, класичний, рецепт.

  • Варять сироп з 1,5 склянок води і 1,5 кг цукру (на 1 кг порізаного ревеню).
  • Залив сиропом черешки, таз ставлять на повільний вогонь на 25 хв, потім відкидають і витримують 12 год.
  • При другому заході варять до тих пір, поки десерт не набуде потрібну густоту (щоб крапля варення не розтікалася по блюдця).

Варення можна відразу фасувати по банкам і закупорювати, або зробити додаткову пастеризацію в каструлі з водою (для тих, кому доведеться зберігати десерт в квартирі). Для цього банки по 0,5 л досить витримати в гарячій воді (90 ° C) 10 хв.

Взявши за основу рецепт варення з ревенем, можна приготувати безліч інших десертів, якщо в них внести додаткові інгредієнти - ягоди, фрукти, прянощі. При цьому десерт можна готувати не тільки на відкритому вогні, а й використовувати з цією метою мультиварку.

Варення з ревеню: відео

Варення з апельсином

Це варення виходить дивно ароматним і незвичайним за смаком. В даному варіанті води слід взяти трохи більше, ніж в основному рецепті - 2 склянки. На 1 кг черешків беруть 3 середніх апельсина.

Цитруси додаються в варення при другому заході. Апельсини очищають не тільки від цедри, але і від білих волокон. Потім їх спочатку нарізають на тонкі гуртки, які ще ділять на 4 частини.

Опустивши апельсинові часточки в таз з ревеневим варенням, десерт проварюють 15 хв, а потім фасують по банкам і відразу ж закупорюють.

Варення з ревеню і апельсина: відео

Ревінь з бананом

Дане варення обов'язково сподобається дітлахам - воно апетитне, пахне тропіками і має приємну кислинку. На 1 кг черешків беруть 5-6 стиглих бананів і 800 г цукру (тому що плоди дуже солодкі).

В даному рецепті сироп варити не потрібно - ревінь буде готуватися у власному соку. Для цього нарізані черешки засипають цукровим піском і залишають на 20-30 хв, щоб з'явився сік. Далі слідують за таким алгоритмом:

  • таз ставлять на слабкий вогонь, доводять до кипіння і, помішуючи, проварюють 2 хв;
  • відставляють на 15 хв, щоб десерт настоявся;
  • тепер готують банани; як це зробити, кожна господиня вирішує сама - вона може їх порізати кружальцями або збити в блендері (природно, без шкірки);
  • банан додають в таз з варенням, яке акуратно перемішують і ставлять на повільний вогонь.

Після закипання варять 10 хв і знімають з плити. Фасувати бажано десерт гарячим, і остуджувати банки вгору денцем.

Варення з ревеню і бананів: відео

Варення з лимоном

Цей рецепт припаде до смаку тим, хто любить не дуже солодкі десерти. У самого ревеню є терпкуватим кислинка, ще й лимон додасть до варення свою аскорбінку. Але смак, дійсно, виходить оригінальним, до того ж цілющим (особливо при застудах).

На 1 кг черешків береться стільки ж цукру, не повний стакан води і 1 лимон. Сироп слід варити до тих пір, поки він добре не загусне, і тільки потім всипати в нього порізаний ревінь. Знімають з вогню в той момент, коли на поверхні з'явиться піна. Тепер ємність з варенням накривають кришкою, загортають ковдрою і залишають запарюватися добу.

Лимон подрібнюють разом з шкіркою, додають в варення і, помішуючи, проварюють, поки знову не утвориться багато піни. Тепер можна фасувати по банкам приємно пахне, з пікантною зеленці десерт.

Варення з винограду - найкращі рецепти смачних ласощів!

Рецепт з яблуками

Ці 2 інгредієнта вдало доповнюють один одного - ревінь підсилює яблучний смак, а фрукт пом'якшує терпкуватим кислинку. Аромат же виходить ніжно-апетитним. Щоб зварити даний десерт, на 1 кг черешків слід взяти стільки ж яблук і 1,2 кг цукрового піску.

  • Яблука очищають від шкірки, видаляють серцевину і нарізають на невеликі часточки.
  • У тазу для варення змішують нарізані яблука і черешки ревеню.
  • Продукти засипають цукром, всі інгредієнти добре перемішують і залишають на 12 годину, щоб виділився сік.
  • Процес варіння має деякі особливості. Таз ставлять на повільний вогонь і, не доводячи варення до кипіння, знімають. Витримують 10-15 хв і процедуру повторюють. Так само поступають тричі.
  • В останній візит десерт залишають на дуже слабкому вогні і млоять до тих пір, поки шматочки ревеню та яблук не придбають прозорість.

Розфасоване варення краще не перевертати - нехай остигає кришками вгору. Можна накрити зверху ковдрою і залишити так на добу.

Журавлина протерта з цукром: рецепт на зиму

Ревінь з полуницею

Полуничне варення, мабуть, люблять всі. Якщо в нього додати ще й ревінь, то вийде непередаване поєднання ароматів, смаків і колірних відтінків. Для приготування цієї десерту беруть в рівних кількостях полуницю і черешки, а також 1,2 кг цукру. Ті, кому варення здасться солодкуватим, рекомендується взяти ще й лимон (1 шт.).

Ревінь засипають цукром і чекають, коли з'явиться сік (це хвилин 20-30). Потім ставлять на повільний вогонь і варять 10 хв. Тепер додають нарізану полуницю і проварюють ще 20 хв. Якщо планується використовувати лимон, то знадобиться тільки сік, який вводиться в варення за 1-2 хв до зняття з вогню.

Варення з полуниці і ревеню: відео

Варення з ревеню з імбиром

Імбир - це продукт для справжніх гурманів. У нього цікавий присмак і аромат, які вдало доповнять незвичайний десерт. На 1 кг черешків знадобиться 40 г свіжого кореня, 1 кг цукру і бажано взяти 2 лимона, щоб згладити невелику гірчинку імбиру.

  • Ревінь засипають цукром і наполягають 8-10 годин.
  • Корінець імбиру чистять, миють і нарізають на маленькі шматочки.
  • Лимони, попередньо обдавши окропом, нарізають на часточки і видаляють кісточки.
  • Цитруси і імбир перемелюють в блендері і додають в ревінь.

Варення готується на дуже повільному вогні близько 40 хв, а потім фасується по банкам. До речі, імбир можна додати і в інші, наведені тут рецепти. Вирішивши поекспериментувати, можна спробувати додати в описаний рецепт маленький перчик чилі. Десерт від цього не зіпсується, але придбає незвично пікантний присмак, який приємно здивує гостей, заглянули на чаювання.

Варення з вишні - рецепти з кісточками і без

Варення з корицею

Пряна кориця додається в багато десерти для посилення аромату. Деякі господині пропонують використовувати її і в приготуванні варення з ревеню. Така заготовка стане відмінною начинкою для пирогів.

На 1 кг черешків кориці (її можна замінити кардамоном або мускатним горіхом) досить взяти 1 ч.л. А ось кількість цукру коштує трохи збільшити - до 1,5-1,6 кг.

Ревінь, засипаний цукром, залишають на 12 год. Потім ставлять на вогонь, доводять до кипіння і відразу ж знімають. Давши охолонути, знову встановлюють на плиту, і, прокип'ятивши 1 хв, знімають, щоб охололо. В останньому (3-му) заході додається кориця, варення кип'ятиться 1 хв і фасується. Банки загортають теплою ковдрою і залишають до повного охолодження.

Варення з черешні - рецепти з кісточками і без на зиму

Варення в мультиварці

Коли на кухнях з'явилася сучасна техніка, господині стали з нею експериментувати. Ось і в мультиварці готуються дуже смачні ароматні десерти. Можна приготувати в ній і варення з ревеню. Для початку варто спробувати звичайний рецепт, без всяких додавань. Освоївши його, простіше буде вже експериментувати з іншими варіантами, взявши на озброєння вищенаведені рецепти або склавши свої.

На 1 кг ревеню беруть 1 кг цукру і 50 мл води. В даному випадку особливість полягатиме в тому, щоб цукор не потрапив на дно мультіварочной чаші (може підгоріти). Тому насипати його слід акуратно поверх черешків і не перемішувати. Але попередньо слід влити воду.

Встановивши чашу в мультиварку, її накривають кришкою і встановлюють режим «випічка». Для варення необхідна температура в 100 ° C, час готування - 1 година. Дочекавшись звукового сигналу, чашу витягують з мультиварки, і варення фасують по банкам.

Десерт бажано зберігати в холодильнику.

Користь і шкода варення з ревеню

Ревінь сам по собі - рослина цілюща. Китайці здавна використовують його в народній медицині для лікування печінки (при жовтяниці різного походження), туберкульозу, склерозу, анемії, а також для виведення каменів їх сечового і жовчного міхурів.

Зміцнення кісток скелета, стінок кровоносних судин, лікування серцевих захворювань - це не повний перелік того, яку користь приносить ревінь. Культура має протизапальну, антимікробну, кровеочістітельним, сечогінну і послаблюючу дію. Ці ж властивості будуть властиві й приготовленого десерту.

Варення з ревеню - хороший засіб для підвищення імунітету. В черешках міститься велика кількість аскорбінової кислоти - в кілька разів більше, ніж в лимонах. А за змістом органічних кислот ревінь навіть може претендувати на 1 місце. Так, яблучної кислоти в ньому в 2 рази більше, ніж в однойменному фрукті, і в 4 рази більше, ніж в грошах.

Вхідні в продукт солі калію, фосфору, магнію, заліза, вітаміни A, K, P і E роблять ревінь здатним брати участь в обмінних процесах, а також стимулювати регенерацію клітин. Тому варення з черешків - не тільки смачний десерт, але і відмінне дієтичне блюдо.

Інші компоненти, що вводяться в рецепти приготування десерту, також мають свої цілющі властивості, які органічно доповнюють користь ревеню. Полуниця, апельсини, лимони, банан привносять в варення цілий комплекс вітамінів і мінералів.

Ті ж кориця і імбир народними медиками використовуються в багатьох лікувальних рецептах, так що дані пряні культури не будуть зайвими в десерті. Варення ж, приготоване в мультиварці, максимально збереже корисні властивості продуктів, не давши активним компонентам випаруватися.

Ревінь - дуже смачно і корисно: відео

Протипоказання

Але навіть в цій маленькій бочці варення може бути мікроскопічна крапля «дьогтю». Десерт з ревеню не бажано вживати тим, у кого проблеми з шлунково-кишковим трактом (через великий вміст кислот). Людям з хворобами сечостатевої системи десерт потрібно їсти з обережністю, а в стадії загострення хвороби краще взагалі відмовитися від нього.

Слід також взяти до уваги, що варення з ревеню має велику калорійність, що може згубно позначитися на зубній емалі. Не варто десерт вживати і діабетикам. Якщо ж говорити про продукт з різними ягідними і пряними добавками, то тут слід ще враховувати алергічну реакцію на подібні компоненти.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама