Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вітаміни та мінерали

  1. незамінний харчування вітаміни Як описано в попередній статті , Мати здорове тіло означає звільнитися...
  2. Мінеральні речовини і їх джерела

незамінний харчування

вітаміни

Як описано в попередній статті , Мати здорове тіло означає звільнитися від впливу штучних харчових добавок і токсичною навколишнього середовища. Гарне здоров'я - це не просто відсутність захворювань. По справжньому здорова людина міцно спить, прокидається свіжішим і є впевненим в собі і працездатним протягом всього дня. Гарне здоров'я включає життєрадісність і здатність відчувати задоволення і радість. Здорова людина здатна переносити випадкову біль або дискомфорт, долаючи почуття пригніченості. Коротше кажучи, здорова людина - це щаслива людина. А здоровий організм можна порівняти з найкращим другом - з ким-то, на кого ви можете покластися і в горі і в радості, з ким приємно бути разом, спілкування з ким доставляє вам справжню радість. Очищення організму від «сміття» - гарний початок на шляху до побудови здорового, щасливого організму. Наступним етапом буде наповнення його хорошим змістом. Для того щоб навчитися їсти те, що корисно, більшості з нас буде потрібно якийсь керівництво, особливо спочатку, тому що ми часто дезінформовані або просто не знаємо, яка їжа насправді потрібно нашому організму. даний розділ допоможе вам заповнити прогалини в знаннях про продукти харчування, а також позбутися від багатьох міфів, які збивали вас з пантелику в минулому.

Найважливіші поживні компоненти

Серед всіх поживних елементів, про які ми читали, існує шість, що вважаються життєво необхідними. Це означає, що, якщо у вашому раціоні присутні не всі ці елементи, ви можете померти!

Ось ці істотно необхідні поживні речовини:

1. Протеїн.

2. Жири.

3. Вуглеводи.

4. Вітаміни.

5. Мінеральні речовини.

6. Вода.

Для того щоб легко перетравлювати їжу, перемагати хвороби, користуватися своїми м'язами, відновлювати пошкоджені і вирощувати нові життєздатні тканини, здоровому організму потрібні всі ці поживні елементи. Для виконання цих та сотень інших видів людської діяльності ці шість елементів не тільки рекомендуються, але і абсолютно необхідні.

Вітаміни є основними елементами будови тіла і відіграють важливу роль у попередженні захворювань. Свіжі фрукти та овочі - найкращі джерела тих поживних речовин, які руйнуються під надмірним впливом повітря, тепла і світла.

Вітаміни Найкращі джерела Функції Вітамін A Риба, капуста, морква, селера, кульбаба, шпинат, крес водяний, апельсини Сприяє функціонуванню шкіри, очей, печінки, зростання кісток, роботі нирок, м'язів, легенів і серця Тіамін (В1) Пивні дріжджі, незбиране зерно , проростки пшениці Допомагає будувати і живити клітини. Руйнує вуглеводні Рибофлавін Пивні дріжджі, незбиране зерно, проростки пшениці Покращує воднево-кисневий обмін Ніацин (нікотинова кислота, вітамін В3) Пивні дріжджі, незбиране зерно, проростки пшениці Впливає на шкіру, нерви, травлення, гостроту зору Пиридоксин (B6) Пивні дріжджі, незбиране зерно, проростки пшениці, картопля, зелені листові овочі Допомагає будувати клітини крові і контролює холестерин, надмірний вміст якого може послужити причиною блокування потоку крові і привести до затвердіння артерій Вітамін 12 Багато книги про харчування стверджують, що тваринний протеїн - єдине джерело цього вітаміну; проте, можливо отримання його у великих кількостях з мікроводоростей типу спіруліни і хлорели, а також з молочних продуктів Життєво необхідний для нормального функціонування його клітин, особливо нервової та травної систем. Необхідний для формування червоних кров'яних тілець Біотин Пивні дріжджі, проростки пшениці Життєво необхідний для формування нуклеїнової кислоти і глікогену. Потрібно для синтезу деяких замінних амінокислот, які є будівельним матеріалом для протеїну Пантотеновакислота Помідори, горіхи, картопля, зелені листові овочі і меляса (чорна патока) Допомагає підтримувати необхідний рівень цукру в крові і протистоїть стресу Фолієва кислота Зелені листові овочі, пивні дріжджі, печінка активує вітаміни А, В, Е і К. Впливає на печінку, нирки і кров Вітамін С Лимони, апельсини, грейпфрути, зелений перець, помідори, ягоди, шипшина, крес водяний Допомагає формувати черв Перші кров'яні тільця, захищає і стимулює ріст кісток і тканин і створює опірність організму захворюванням. Діє як каталізатор при активації дії інших вітамінів Вітамін D Риб'ячий жир (з тріскової печінки) Допомагає утримувати кальцій і фосфор в крові. Живить кров Вітамін Е Зелені листові овочі, проростки пшениці, рослинні масла, горіхи, цільне зерно Руйнує холестерин. Загоює речовина. Підвищує опірність організму Вітамін F (незамінні жирні кислоти) Насіння гарбуза, насіння соняшнику, горіхи Підтримує функціонування тканин Вітамін До Кресс водяний, капуста та інші зелені листові овочі Допомагає згортання крові

Мінеральні речовини і їх джерела

Мінеральні речовини є суттєво необхідними будівельними матеріалами та визнані незамінними в

Мінеральні речовини є суттєво необхідними будівельними матеріалами та визнані незамінними в

мінерали

харчуванні людини задовго до відкриття вітамінів. Хоча вітаміни потрібні організмом у відносно малих кількостях, потреба в багатьох мінеральних речовинах може досягати одного грама і більше. Вони мають набагато більше значення в нашому раціоні, ніж уявляють собі багато людей. І більшість дієт відчувають в них серйозний дефіцит. Ні м'язи, ні нерви не в змозі нормально функціонувати, якщо вони не омиваються тканинними рідинами, які містять певну кількість мінеральних речовин.

Мінеральні речовини Найкращі джерела Функції Кальцій Молочні продукти, зелені листові овочі, горіхи, боби і насіння Утворює кістки і зуби Допомагає скорочення м'язів і згортання крові Хлорид Бура водорость і інші морські рослини Хоча це і рідко обговорюється, є частиною соляної кислоти, яка бере участь в травленні. Вона також впливає на функціонування м'язів і поставляє елементи, що підтримують життя Хром Пивні дріжджі Підвищує ефективність інсуліну і стимулює ензими, залучені в глюкозний обмін Кобальт Соєві боби Життєво необхідний для формування вітаміну В 12 Мідь Зелені листові овочі Життєво важливий мінерал, який міститься у всіх тканинах тіла, хоча і потрібно в дуже малих кількостях Йод Бура водорость, морські рослини, бадилля ріпи Є першим живильною речовиною, якого ухвалено життєво необхідним для людського організму. Впливає на щитовидну залозу і багато метаболічні процеси в організмі людини Залізо Меляса, зелені листові овочі, морські рослини, родзинки, абрикоси Постачає організм киснем і допомагає його засвоєнню організмом Магній Соєве борошно, цільне зерно пшениці, коричневий рис, горіхи, боби, меляса Стимулює імпульси мозку і скорочення м'язів. Впливає на залози внутрішньої секреції Марганець Банани, боби, пшеничні висівки, селера, горіхи Важливий каталізатор і компонент багатьох ензимів, присутніх в організмі Фосфор Боби, соєве борошно, цільне зерно пшениці Має більше функцій, ніж будь-який мінерал, включаючи формування міцних кісток і зубів Калій банани, апельсини, зелені листові овочі, горіхи і боби Стимулює нервові імпульси для скорочення м'язів. Допомагає контролювати кількість і розподіл води в організмі. Необхідний для здорового функціонування наднирників Селен Пивні дріжджі Служить антиоксидантом і вважається елементом, що запобігає ракові захворювання Натрій Селера, бура водорість і інші морські рослини Взаємодіє, з хлоридом і регулює рН рідин всередині організму Сірка Проростки пшениці, боби, сир, арахіс, часник Підтримує нормальний рівень цукру в крові, впливає на волосся і все клітини організму Цинк Гарбузове насіння, боби (особливо, сочевиця), горох, шпинат Компонент інсуліну. Стимулює діяльність ензимів, які беруть участь у травленні і обміні речовин

Крім того, в харчуванні людини беруть участь деякі додаткові мінеральні речовини, наприклад ванадій, молібден, нікель, олово, кремній і алюміній. До мінералів, потреба в яких не виявлено і які можуть бути токсичними, відносяться кадмій, свинець і ртуть.

Варто пам'ятати, що для людини необхідними і корисними є органічні мінерали, одержувані з усієї гами овочів і фруктів. Неорганічні не засвоюються, накопичуючись в організмі вони призводять до серйозних проблем зі здоров'ям.

Читайте роботу - Брегг Патриція, Брегг Пол Чаппіус. «Шокуюча правда про воду і солі»

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама