Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як купити хороші цибулини лілій і зберегти їх до посадки?

  1. Коли купувати цибулини лілій?
  2. Що повинно бути вказано на упаковці з цибулинами
  3. Як повинні виглядати хороші цибулини лілій
  4. Як зберегти цибулину лілії до посадки?
  5. Що робити, якщо цибулина лілії проросла?

Ви давно мріяли обзавестися чудовими ліліями нових сортів? Саме час для покупки цибулин! Ми розповімо і покажемо, як повинен виглядати якісний посадковий матеріал, з якого виростуть розкішні лілії.

Здорові цибулини - запорука струнких рослин з численними пишними квітками. Тому до вибору посадкового матеріалу потрібно поставитися відповідально. Не рекомендується купувати його з рук (у сусідів або бабусь, які торгують на ринках) - в цьому випадку разом з цибулинами ви ризикуєте занести на свою ділянку інфекцію, адже в домашніх умовах люди рідко обробляють їх належним чином.

Коли купувати цибулини лілій?

У магазинах цибулини продають, як правило, з кінця січня по травень і в кінці серпня - вересні. Більш "свіжий" посадковий матеріал - гарантія того, що цибулина проросте вчасно і дасть здорове квітуче рослина.

Зверніть увагу: восени на прилавках магазинів лежать в основному торішні цибулини, які вже майже рік перебували в холодильнику і тепер готові випустити паростки. В першу чергу це стосується імпортних (голландських) лілій.

Справа в тому, що в Голландії їх збирають в жовтні-листопаді, коли у нас вже пізно садити квіти у відкритий грунт. Тому восени рекомендується купувати посадковий матеріал тільки вітчизняних виробників. А для імпортних цибулин найкращий час покупки - лютий-березень.

В кінці зими в наші магазини привозять хороші сплячі цибулини, які зберігаються у відповідних умовах. Їх можна купити і в квітні-травні (безпосередній перед посадкою), але до цього часу захоплені квітникарі можуть вже розкупили найпривабливіші сорти.

Що повинно бути вказано на упаковці з цибулинами

На упаковці з посадковим матеріалом повинні бути вказані такі дані:

  • відомості про продавця (логотип фірми, що реалізує товар, її повна назва, адреса і телефони),
  • підтвердження відповідності ГОСТу.

Крім того, має бути зазначена назва сорту, рекомендації по висадці цибулин, терміни цвітіння і приблизна висота рослин.

Як повинні виглядати хороші цибулини лілій

Після розгляду упаковки оціните якість кожної цибулини. Вони повинні бути щільними і пружними. На якісному посадковому матеріалі ви не повинні побачити будь-які пошкодження, м'які і підгнилі ділянки. Також ви не повинні відчути запах цвілі, коли розкриєте упаковку або візьмете цибулину в руку.

Показником здорового посадкового матеріалу також є живі коріння. На придбаних навесні цибулинах також може бути невеликою паросток. Таке допускається? і страшного в цьому нічого немає.

А ось пересушені, м'які, без коренів або сильно пророслі цибулини купувати не варто. Їх зовнішній вигляд говорить про те, що посадковий матеріал зберігався в невідповідних умовах і навряд чи порадує вас пишним цвітінням.

Особливу увагу слід звернути на денце. Воно повинно бути сухим і щільним, без слідів цвілі (грибкових спор).

Зразок на фото куплений на ринку з рук

Як зберегти цибулину лілії до посадки?

Якщо ви придбали цибулини лілії заздалегідь, забезпечте їм відповідні умови зберігання. Обране місце не повинно бути занадто сухим, щоб цибулини не втратили вологу і не зморщилися, а й надмірної вологості потрібно уникати. В іншому випадку посадковий матеріал може запліснявіти або прорости завчасно. Оптимальна температура для зберігання - від 0 до 5 ° С.

Цибулини лілій можна зберігати в холодильнику в поліетиленовому пакеті з вологим торфом.

Але врахуйте: не можна класти поруч з посадковим матеріалом фрукти і овочі, які виділяють етилен (яблука, груші, перець, томати), оскільки цей газ ускладнює "дихання" цибулин лілій.

Якщо у вашому холодильнику немає місця для цибулин, їх можна зберігати до весни в добре провітрюваному підвалі, погребі чи на балконі. При цьому важливо, щоб в сховище була стабільна температура повітря в межах від 0 до 5 ° С. Крім того, на цибулини не повинен потрапляти сонячне світло, інакше вони можуть прорости.

Що робити, якщо цибулина лілії проросла?

Ледве наклюнувшиеся цибулини можуть "дотерпіти" до весни в холодильнику, а ось якщо вони вже випустили паростки висотою 5-10 см, то стримати їх зростання, швидше за все, не вдасться. Але і обрізати стебла ні в якому разі не можна!

У такій ситуації краще посадити пророслу лілію в просторий горщик, заповнений родючою землею, полити і поставити в світле місце з невисокою температурою (в ідеалі 5 ° С), так як в теплі рослина швидко зацвіте. При посадці цибулина повинна розташовуватися на 5-7 см нижче поверхні грунту.

Низькорослі екземпляри можна залишити рости в домашніх умовах, а високорослі рослини в травні-червні потрібно пересадити в сад. У регіонах з м'яким кліматом це можна робити раніше.

Купуйте цибулини лілій у перевірених виробників - і вам вдасться без праці виростити красиві і ароматні квіти.

Матеріали для майстер-класу надані ТДВ "Аграрно-Промисловий Дім".

Дізнатися більше інформації про компанію та асортимент можна:

  • на сайті apdom.by
  • в фірмових магазинах "Во саду ли, в городі", розташованих за адресою:
    • м.Мінськ, пр. Незалежності, 131/1
    • м.Мінськ пр. Партизанський 2.
Коли купувати цибулини лілій?
Що робити, якщо цибулина лілії проросла?
Ви давно мріяли обзавестися чудовими ліліями нових сортів?
Коли купувати цибулини лілій?
Таке допускається?
Що робити, якщо цибулина лілії проросла?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама