Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як розрахувати кількість радіаторів опалення в будинку

  1. Способи та методики розрахунку кількості радіаторів
  2. Який тип радіаторів нам цікавий
  3. Розрахунок за обсягом приміщення
  4. Розрахунок за площею приміщення
  5. Поправочні коефіцієнти для точного розрахунку

Домогтися від системи опалення повної ефективності та економічності - нормальне бажання господаря будинку. Як розрахувати кількість радіаторів опалення в будинку? Чи існує універсальна формула, що дозволяє отримати точну відповідь і відразу замовити певну кількість приладів?

Так, формули існують, вони розроблені з урахуванням діючих СНиП, але застосувати їх конкретному приватному будинку без спеціальних знань досить складно. Це варто пояснити окремо. Для розрахунку потреби в тепловій енергії застосовується складна система коефіцієнтів, в якій враховується все, що може вплинути на обігрів - від площі кімнати до поверху і певного типу радіаторів. Таким чином можна отримати досить точні значення, але в реальності це необхідно у випадках, коли мова йде про великий будівельний проект, оскільки загальна кількість приладів і виділяється ними тепло з урахуванням втрат становлять значні суми в грошовому еквіваленті.

Способи та методики розрахунку кількості радіаторів

Для приватного будинку, нехай і великого, така точність не потрібна, але дізнатися, скільки буде потрібно встановити радіаторів, все ж необхідно. Тому ми розглянемо відповіді у вигляді найпростіших прикладів:

  • розрахунок кількості радіаторів в системі опалення приватного будинку за обсягом приміщень;
  • розрахунок з урахуванням площі приміщень;
  • розрахунок з використанням простого калькулятора;
  • опис деяких поправочних коефіцієнтів, що застосовуються в професійному проектуванні.

Будь-який з цих варіантів дасть прийнятний по точності результат, а якщо ви все ж хочете отримати точні дані, то краще доручити цю задачу професіоналу в галузі проектування.

Який тип радіаторів нам цікавий

Для прикладу візьмемо трубчасті сталеві радіатори КЗТО із серії гармонія - їх параметри можна впевнено вважати найбільш підходящими для підбору в приватний будинок. Варіанти з чавунними, алюмінієвими, біметалічними та панельними радіаторами демонструють крайності або в ціні, або в ефективності тепловіддачі.

При вивченні продукції в таблиці з характеристиками радіаторів можна знайти їх потужність, кількість секцій і розміри. Тому ми не будемо робити конкретний розрахунок, а наведемо приклад у вигляді опису порядку дій.

Розрахунок за обсягом приміщення

Найпростіший і доступний варіант розрахунків кількості радіаторів для приватного будинку враховує обсяг приміщення. При відступі від стандартної висоти стель в 2,7 м це дає можливість спиратися на реальні розміри. Спочатку дізнаємося обсяг приміщення в метрах кубічних - множимо площа на висоту. Для того, щоб дізнатися потреба в тепловій енергії, можна застосувати середній варіант - 41 ват на кубометр дає комфортну температуру приблизно в 20 С навіть в панельних багатоповерхівках. Множимо 41 на обсяг приміщення, підбираємо радіатор по таблиці, в якій вказані розміри, кількість секцій і теплова потужність, ділимо цифру потреби на потужність одного приладу і отримуємо їх кількість для одного приміщення.

Розрахунок за площею приміщення

Тепер подивимося, як розрахувати радіатори опалення по площі. Тут можна умовно прийняти висоту стель за 2,7 м, а потім ввести поправку, якщо приміщення вище. Виходимо з наступних умов:

  • будинок розташований в середній смузі Росії;
  • використовуються трубчасті сталеві радіатори;
  • площа приміщення відома;
  • стіни цегляні, в дві цеглини, з хорошою теплоізоляцією.

Для обігріву приміщення в таких умовах досить затратити від 60 до 100 Ватт на квадратний метр. Принцип розрахунку той же - знаходимо в таблиці радіатор КЗТО з відповідними нам розмірами, дізнаємося там же його теплову потужність, ділимо потреба на потужність приладу.

Чи може виникнути ситуація, при якій в будинку все одно буде прохолодно? Може, наприклад в зоні, де часто й подовгу тримаються морози. Тоді буде потрібно виходити з потреби 150 - 200 Ватт на квадратний метр. Але це ще не все - є ряд факторів, які впливають на тепловтрати будинку. Наприклад, радіатор опалення для дачі, може працювати в режимі зі зниженою тепловіддачею через малопотужного котла, а сама будівля виявиться недостатньо утепленим.

Поправочні коефіцієнти для точного розрахунку

Для того, щоб врахувати ці особливості, вводиться ще ряд поправочних коефіцієнтів, на які множать отримане значення потреби в тепловій енергії. До уваги береться:

  • площа і кількість вікон;
  • співвідношення площі стін і скління;
  • наявність і утеплення горища;
  • якість стін, характер теплоізоляції;
  • розташування радіаторів в приміщенні;
  • теплової натиск - різниця між температурою в приміщенні і температурою радіаторів;
  • тип системи опалення - двотрубна або однотрубна.

Якщо ви вирішите, що необхідно врахувати всі особливості будинку, то розрахунком повинен займатися тільки фахівець. Приклад поправочних коефіцієнтів при розрахунку потреби в радіаторах опалення в одному приміщенні в залежності від площі скління і статі:

  • 10% - 0,8
  • 20% - 0,9
  • 30% - 1,0
  • 40% - 1,1
  • 50% - 1,2

Приклад розрахунку в залежності від наявності теплоізоляції, якщо вважати нормою стіну в два цегли:

  • цегляні стіни - 1,0
  • недостатня (відсутній) - 1,27
  • хороша - 0,8

Приклад розрахунку в залежності від того, скільки стін в приміщенні виходить назовні:

  • внутрішнє приміщення - 1,0
  • одна - 1,1
  • дві - 1,2
  • три - 1,3

На професійному рівні враховується дуже багато параметрів, тому зробити такий розрахунок самостійно вам не вдасться. Зверніться до фахівців компанії КЗТО, ми із задоволенням виконаємо цей розрахунок для Вас і підберемо оптимальну кількість і моделі радіаторів опалення, враховуючи всі ваші побажання.

Чи існує універсальна формула, що дозволяє отримати точну відповідь і відразу замовити певну кількість приладів?
Чи може виникнути ситуація, при якій в будинку все одно буде прохолодно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама