Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кумедний їжачок з пластикової пляшки

  1. Варіант 1. Клумба
  2. Варіант 2. Великий їжачок з колючками
  3. Варіант 3. Декоративна виріб для будинку

На дачі завжди має бути гарний настрій! Навіть якщо не хочуть рости кущі картоплі або квіти. У цьому допоможе маленький симпатичний їжачок з пластикової пляшки, який може сховатися поруч із заростями малини або біля рожевого куща.

У цьому допоможе маленький симпатичний їжачок з пластикової пляшки, який може сховатися поруч із заростями малини або біля рожевого куща

На відміну від свого живого побратима, така саморобка не вимагає молока, а навпаки, іноді допомагає абсолютно безкорисливо ростити квіти. Зробити таке чудо дуже легко, тому обов'язково підключіть до заняття дітей. Все, що знадобиться, - це знайти пляшку, горлечко якої нагадає лукаву ежіной мордочку.

Варіант 1. Клумба

Необхідно взяти велику ємність (від 5 літрів) обрізати одну зі сторін, щоб вийшов горщик (бажано висадити сюди газонну траву або пишне рослина, що стелеться). А з останків шматка пластика виріжте вушка і пробийте ножицями два отвори на голові вироби. Після цього необхідно пофарбувати зовнішню сторону пляшки і вуха в приємний природний колір (коричневий, сірий, золотистий і навіть чорний). Краще вибрати акрилову фарбу, яка підходить для пластику. Фарбується повинна бути чистою, знежиреної, без етикеток і слідів клею. З'єднайте всі деталі. Ніс можна зробити, пофарбувавши в чорний колір кришку пляшки, або ж приклеївши до неї половинку пластикового яйця, якими забиті всі кошики з дитячими іграшками. При бажанні таку саморобку можна розмалювати цікавими візерунками. Очки їжачка можна намалювати чорною акриловою фарбою або зробити з двох маленьких кришок від пластикових пляшок (не забудьте на них нанести чорні зіниці і приклеїти за допомогою клею для пластика).

[Aaa1]

[Aaa1]

Варіант 2. Великий їжачок з колючками

Візьміть пластикову пляшку, ємністю від 5 літрів. Намітьте область, де на спині їжачка з'являться колючки, і зробіть в її межах однакові надрізи. З іншого пляшки виріжте колючки. Офарбуйте все заготовки в обраний колір. Вставте колючки в тулуб і додатково зафіксуйте клеєм для пластику. Ніс, вуха і очі робляться так само, як описано в попередньому варіанті.

[Aaa2]

[Aaa2]

Варіант 3. Декоративна виріб для будинку

Такий їжачок не служитиме клумбою, проте гарантовано поліпшить настрій. Його можна зробити будь-якого розміру, а найменші можуть жити навіть в квартирі. Виготовляється він у такий спосіб. Береться невелика пластикова пляшка з довгастим шийкою і круглої кришкою. На неї в кілька шарів приклеюються шишки таким чином, щоб вийшли природні обриси їжачка. Чим дрібніше шишки, тим більше округлим вийде пластиковий звірок. При необхідності горловину ємності фарбують, а після повного висихання приклеюють кришечки-оченята або малюють їх прямо на пластиці. Носик-кришку теж фарбують в чорний колір.

Можна запропонувати і більш трудомістке і оригінальне рішення - замість шишок використовувати вирізані з пластика м'які голочки. Для цього з центральної частини темно-коричневих або чорних пляшок вирізається бахрома (прямокутник розрізається на безліч тонких смужок, не доходячи сантиметр до краю). Чим тонше будуть смужки і коротше бахрома, тим пишніше вийде Їжакова шубка. Можна навіть нагріти кожну смужку над свічкою і закриття, щоб вона дійсно перетворилася в голку. Коли будуть підготовлені всі заготовки, необхідно відрізати у пляшки, яка стане тулубом, середню частину і з'єднати залишилися. Так вийде кумедний їжачок з довгим носом і круглим тулубом. На його спинку необхідно щільно приклеїти ряди голочок, щоб вони почали стовбурчитися.

Створений за допомогою одного з цих трьох варіантів, милий їжачок з пластикової пляшки надовго стане улюбленою іграшкою дітей і прикрасою вашого саду.

[Aaa5]

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама