Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Огірки на балконі: особливості вирощування в пластикових пляшках

  1. Відповідні сорти огірків для вирощування в пляшках
  2. Як вибрати місце для вирощування
  3. Особливості вирощування в пляшках, як посадити рослину
  4. підготовка пляшки
  5. Як підготувати грунт для посадки
  6. Підготовка насіння до посадки
  7. Схема посадки огірків в пластикову пляшку
  8. Як правильно доглядати за огірками в пляшках
  9. формування батогів
  10. полив
  11. підживлення
  12. Поширені шкідники домашніх огірків
  13. Збір врожаю
  14. Переваги посадки огірків в пляшках

Завдяки широкому використанню в кулінарії багато людей часто замислюються, як   вирощувати огірки   на лоджії, щоб можна було вживати їх цілий рік Завдяки широкому використанню в кулінарії багато людей часто замислюються, як вирощувати огірки на лоджії, щоб можна було вживати їх цілий рік.

Тому в цій статті піде мова про те, як, де і коли можна це зробити.

Відповідні сорти огірків для вирощування в пляшках

Як же приємно взимку або ранньою весною похрумтіти на кухні свіжими огірочками, вирощеними на власному ... балконі або лоджії. Однак перш ніж розповісти, як посадити огірки в пластикові пляшки, треба спочатку згадати про те, що не всі сорти або гібриди для цього придатні.

Справа в тому, що на лоджії або балконі, якщо вони засклені, немає вітру і тим більше немає бджіл, які б запилювали рослини. А без запилення немає зав'язі, немає зав'язі - немає і врожаю. Тому для вирощування огірків на балконі найкраще купувати самопильні або, як їх ще називають, партенокарпические сорту або гібриди. Це, наприклад, такі гібриди огірків, як "Квітневий", "Буян", "Герман", "Домовий". Але якщо є бажання самим побути в ролі бджілки, використовуючи при цьому вату, то купувати потрібно насіння огірків салатного напрямки - "Засолочний", "Бригадний", "Фенікс", "Кущовий" та інші. Вирощуючи огірки на грядці, слід зазначити хороших їх "сусідів": бобові, кріп, брокколі, селера, капуста пекінська, салат, редис, буряк, спаржа, шпинат і цибуля ріпчаста .

Як вибрати місце для вирощування

Однак самого бажання посадити огірки в п'ятилітрової пляшці буде мало. Тут ще потрібно знати особливості такої культури, як огірок. Так, зокрема, огірок є ніжною культурою, яка боїться протягів і холоду. І тому, щоб виростити огірочки на своєму балконі, його доведеться трохи переобладнати.

Чи знаєте ви?Німецький лексикограф Макс Фасмер в етимологічному словнику вказав, що назва "огірок" запозичена з середньогрецького мови, в якому "ἄωρος" означає "незрілий", тобто даний овоч поїдається в незрілому вигляді.

Огірок - рослина тривалого світлового періоду, тому потрібно не тільки таке місце, де все освітлено сонячним світлом, але також необхідна установка додаткового освітлення Огірок - рослина тривалого світлового періоду, тому потрібно не тільки таке місце, де все освітлено сонячним світлом, але також необхідна установка додаткового освітлення. рослина не можна переохолоджувати, тому потрібно буде обігрівати свою міні тепличку. Ну і обов'язково регулярно робити провітрювання приміщення.

Особливості вирощування в пляшках, як посадити рослину

Перед тим як садити огірки в п'ятилітрові пляшки, потрібно грунтовно підготувати ці самі пляшки. В основному всі беруть прозорі пляшки з-під води, але пляшки зеленого або коричневого кольору також можна використовувати для посадки огірків.

підготовка пляшки

Щоб огірки на балконі добре сприйняли вирощування в пластикових пляшках, тару потрібно підготувати правильно. Найбільш відповідною тарою стане звичайна пластикова пляшка з-під води, ємність якої не менше 5 літрів. Цю пляшку потрібно обрізати на 2/3. Щоб вийшов рівний розріз, можна спочатку провести лінію маркером навколо і тільки потім різати.

А так як краю обрізаної пляшки гострі, то потрібно ще встановити і захист, щоб в майбутньому не розривалися батоги огірка. Захист краю пляшки можна зробити зі звичайного тонкого гумового шланга, медичного зонда і навіть з трубки від крапельниці. Цей шланг потрібно розрізати по одній стороні по всій довжині і надіти на край пляшки.

Важливо! Щоб захисний шланг на краю пляшки при його розрізі був рівним і не різався по спіралі, попередньо потрібно обидва кінці шланга розтягнути по довжині і зафіксувати цвяхами.

Як підготувати грунт для посадки

Грунт для огірків на балконі повинна бути якісною і з додаванням комплексних добрив. У будь-якому магазині для садівників і городників продається готова грунтова суміш, спеціально розфасована по поліетиленовим мішкам різного об'єму. Переваги цієї суміші - збалансований склад. Грунт   для огірків на балконі повинна бути якісною і з додаванням комплексних   добрив

Але можна і самостійно підготувати грунт. Для цього потрібно взяти компост, дернову землю, торф, тирса деревини та деревну золу приблизно в рівних кількостях. Потім в цю суміш додати калійні, азотні і фосфорні добрива (Кожного по 5 г) і ретельно перемішати. Також в грунтову суміш можна додати 1 частина керамзитового піску, вермикуліту або перліту, щоб грунті надати легкість і підвищити її влагоудерживающую здатність.

Підготовка насіння до посадки

Безпосередньо перед посівом огляньте придбане насіння. Всі порожні потрібно видалити, а хороші і повноцінні бажано обробити блідо-рожевим розчином перманганату натрію.

Якщо в пачці ви виявили вже пофарбовані в оранжевий, зелений, синій або інший колір насіння огірків, то таке насіння не можна обробляти «марганцівкою», так як вони вже оброблені спеціальним складом.

Схема посадки огірків в пластикову пляшку

Вдала посадка огірків в п'ятилітрові пляшки здійснюється наступним чином: взяти 3-5 насіння огірків і поглибити їх у вологий   грунт   на 2-3 сантиметри Вдала посадка огірків в п'ятилітрові пляшки здійснюється наступним чином: взяти 3-5 насіння огірків і поглибити їх у вологий грунт на 2-3 сантиметри. Посадити огірки можна трикутником, по колу або в шаховому порядку. засипати поглиблення землею, придавити трохи долонею або лопаткою і обережно полити теплою водою.

Чи знаєте ви? На санскриті назва овочевої культури "огірок" співзвучна з ім'ям знаменитого князя Бута з Індії. За легендами, у Бута було шістдесят тисяч дітей, з-за чого його вважали плідним і "многосемянной".

Як правильно доглядати за огірками в пляшках

Після посіву пляшку накривають її обрізаної частиною без кришки (для вентиляції). Огірки - це рослини, які дуже чуйні до тепла, тому до їх проростання на балконі необхідно підтримувати температуру 25-30 ° С, а в нічний час знижувати до 20 ° С. Періодично потрібно злегка рихлити ґрунт і виривати бур'яни. Поливати в міру підсихання грунту.

формування батогів

Звичайно, вирощувати огірки в пляшках зручно і вигідно, але для отримання хорошого врожаю потрібно правильно формувати кущ Звичайно, вирощувати огірки в пляшках зручно і вигідно, але для отримання хорошого врожаю потрібно правильно формувати кущ. Якщо ви вибрали партенокарпические (самопильні) сорти огірків, то, як правило, у них формуються компактні кущики з недовгими гілками. А якщо були посаджені бджолозапильні сорти або гібриди, то їм потрібно зробити прищипивание. Робиться це так: при появі третього постійного (справжнього) листочка його зрізають повністю з втечею. Приблизно через тиждень з пазушних бруньок почнуть утворюватися бічні пагони, які потрібно буде прищипнуть таким же чином.

Огірок - це витка рослина, і необхідно підв'язувати сформувалася батіг. Для цього потрібно натягнути дріт приблизно на висоті 1,5 метра від поверхні пляшки з рослинами. До дроту прив'язати стовщену мотузку і опустити її вниз, прив'язавши до низу стебла огірка, який необхідно кілька разів оповити навколо цієї мотузки. Огірок - це витка рослина, і необхідно підв'язувати сформувалася батіг

полив

Полив зростаючих огірочків здійснюється регулярно, з огляду на стан грунту. Чи не рекомендовано щодня поливати огірки, так як це може викликати загнивання коренів. Під час плодоношення огірочки активно використовують вологу, тому в цей період кількість поливів потрібно збільшити.

Важливо! Потрібно стежити, щоб на огірки на вашому балконі не потрапляли прямі сонячні промені, які можуть спалити рослини.

підживлення

Після появи паростків має пройти два тижні, і тоді можна починати підгодовувати рослини. підживлення можна зробити так: на 10 літрів води беруть по 5 г аміачної селітри і сірчанокислого магнію, 15 г калійної селітри і 30 г суперфосфату. Підгодовувати потрібно обережно, стежте, щоб розчин добрив не потрапляв на листя.

Поширені шкідники домашніх огірків

Вирощування огірків в пластикових пляшках на балконі, на жаль, не завжди може захистити рослини від шкідників. Найчастіше огірки вражають павутинний кліщ, баштанна попелиця і белокрилка. Вирощування огірків в пластикових пляшках на балконі, на жаль, не завжди може захистити рослини від шкідників

Павутинний клещпоражает листя, від чого вони стають мармуровобілі плямистими. Регулярний полив захистить рослини від цього шкідника.

Баштанна попелиця вражає плоди, квіти і зав'язі огірків. Боротися з цим шкідником допоможе мильний розчин, яким необхідно щедро обмити рослину.

Збір врожаю

Так як огірки є плідними рослинами і їх плоди ростуть дуже швидко, то збирати урожай потрібно кожні 2-3 дні, не даючи огірочками переростати.

Переваги посадки огірків в пляшках

До переваг вирощування овочів в пластикових пляшках можна віднести:

  • Тару - вона легка і зручна.
  • Огірки в пляшках займають мінімум місця завдяки тому, що в одній пляшці може прекрасно рости 2-3 куща.
  • Вода економно витрачається - потрапляє безпосередньо до коренів огірків.
  • Коріння рослин надійно захищені від такого городнього шкідника, як капустянка.
  • Повна відсутність бур'янів, які можуть заглушати розвиток огірків.
  • Грунт змінюється щорічно, завдяки чому в ньому не скупчуються шкідливі бактерії.

Огірки, вирощені в пляшках на вашому балконі, принесуть вам не тільки смакове, але також і естетичне задоволення Огірки, вирощені в пляшках на вашому балконі, принесуть вам не тільки смакове, але також і естетичне задоволення. Зелені огудина будуть вам нагадувати про літо навіть в зимову пору. А завдяки своїм дієтичним властивостям огірки займають одну з перших позицій у раціоні у людей, які переходять на правильне харчування, або ж у тих, хто сідає на дієту.

Чи була ця стаття корисною?

Дякую за вашу думку!

Напишіть в коментарях, на які питання Ви не отримали відповіді, ми обов'язково відреагуємо!

Ви можете порадити статтю своїм друзям!

Ви можете порадити статтю своїм друзям!

Так

немає

56 раз уже
допомогла


Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?
Чи була ця стаття корисною?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама