Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Огорожа з пластикових пляшок своїми руками: фото та відео різновидів

  1. Переваги та недоліки рішення
  2. види конструкцій
  3. декоративний бордюр
  4. Проволочно-пляшкове
  5. полотно
  6. стелажі
  7. капітальне будова

Повторне використання виробів з полімерів - справа благородна і практичне. Особливо якщо мова йде про пластикових пляшках. В умілих руках ці, здавалося б, відходи набувають найнесподіваніші форми і застосування.

Паркани з пластикових пляшок можуть бути невеликими декоративними бордюрами або цілком собі капітальними спорудами. При належній старанності і винахідливості з них виходять міцні і привабливі споруди. Розглянемо деякі варіанти.

Особливо терплячі створюють барвисті орнаменти з пластикових пробок ПЕТ-пляшок.

Переваги та недоліки рішення

Огорожі та поліетиленових ємностей мають ряд властивостей, які можна розцінювати як позитивні:

  1. Так, ви платите за кожну купується пляшку, але вартість ПЕТ-ємкостей мізерна. До того ж купуються вони явно не для будівельних робіт. Тому можна вважати, що більша частина будівельного матеріалу дістається безкоштовно.
  2. Поліетилен володіє надзвичайною стійкістю до природних факторів зовнішнього середовища. З глобальної точки зору вони обумовлюють шкоду екології, з іншого - стійкість до ультрафіолету, перепадів температур і хімічна інертність є прекрасними експлуатаційні властивості. Частини паркану, виготовлені з ПЕТ пляшок, прослужать сотню-другу років.
  3. Невелика вага і простота обробки забезпечують високу швидкість виконання робіт і простоту транспортування.
  4. Декоративний потенціал, який досягається за рахунок великої кількості варіантів обробки вихідного матеріалу, також досить непоганий.

Декоративний потенціал, який досягається за рахунок великої кількості варіантів обробки вихідного матеріалу, також досить непоганий

Але, при всіх своїх перевагах, огорожі з поліетиленових ємностей не володіють істотною міцністю. Тобто вважати їх захистом від зловмисників не варто, навіть при будівництві конструкцій з пляшок з важким наповнювачем.

Тобто вважати їх захистом від зловмисників не варто, навіть при будівництві конструкцій з пляшок з важким наповнювачем

Після використання в якості огорожі пляшки все одно в підсумку виявляться в зовнішньому середовищі, де стануть загрозою для екології регіону і світу. Трохи виправити ситуацію допоможе застосування пляшок, вилучених з навколишнього ділянку території.

види конструкцій

Ви можете створити масу варіантів огорож з пластикових пляшок своїми руками. Трохи терпіння і фантазія виллються в приємне прикраса ділянки. Головне - намагатися дотримуватися стилю і знаходити найбільш підходящі для ділянки рішення.

Фарбування внутрішньої поверхні пляшок буде більш довговічним, з огляду на захищеності від зовнішнього середовища шаром пластика.

декоративний бордюр

Найпростіший спосіб застосування ПЕТ тари для огорожі клумб, доріжок та інших куточків підконтрольній території. Полягає в розрізуванні кожної пляшки навпіл з подальшим заповненням грунтом або піском. Підготовлені «половинки» вниз головою впритул один до одного встановлюються по периметру огранивать території.

Для візуальної однорідності огорожі краще використовувати тару з однаковою ємністю і конфігурацією. Або чергувати різні типи для отримання певної послідовності.

Якщо дозволяє конфігурація вихідного матеріалу, то таким способом можна влаштовувати навіть багатоярусні клумби. А урізноманітнити зовнішній вигляд бордюру можна за допомогою фарбування зовні або всередині, або варіюючи наповнювачі аж до дрібної пофарбованої гальки.

Проволочно-пляшкове

Концепція такого огородження полягає в закріпленні на заздалегідь заготовлений каркасі пляшок, попередньо нанизаних на відповідну металеву дріт. В рамках такого підходу ви можете втілити найрізноманітніші ідеї з різним розташуванням «стрічок», кольором, конфігурацією або розташуванням ємностей в кожному ланцюзі.

Примітно, що такі огорожі можуть бути досить високими. З огляду на нікчемного ваги порожніх пляшок висота обмежується тільки несучу здатність каркаса, звичайно, якщо мова не йде про заповнених піском і невідомо чим

Дротяний варіант пляшкової огорожі може зводитися до приміщення в осередку сітки рабиці відповідних по діаметру ємностей. Варіації кольору створять орнамент або повноцінне зображення.

Вельми екстравагантно виглядатимуть проволочно-темно-зелені прольоти в цегляному огорожі. Тільки для підтримки антуражу слід використовувати вторинний цегла, що піддався певною мірою зносу.

полотно

При наявності феноменальною посидючості існує можливість виготовлення огорожі з пластикового полотна. Швидше навіть не огорожі, а доповнення до вже існуючого. Відбувається це в такий спосіб:

  1. За допомогою ріжучих інструментів позбавити кожну пляшку від верхньої і нижньої частини так, щоб в результаті залишився рівний циліндр.
  2. Розгорнути циліндр в площину за допомогою геометрично вивіреного вертикального розрізу.
  3. З'єднати отримані полотна бажаним чином.
  4. Закріпити виготовлені панелі на існуючому огорожі.

Подібний варіант не тільки трудомісткий, але ще й не є повноцінне огорожу. Зате відмінно справляється з функцією антивандальним захистом. Списати або забруднити поверхню паркану під ним досить складно.

стелажі

Варіант пристрою забору з ПЕТ-тари на базі класичного дерев'яного огородження. Технологія установки опор не відрізняється від монтажу традиційних конструкцій. Цимес в горизонтальних поперечинах.

До них обраним способом і в обраному положенні кріпляться пляшки. Найпростіший варіант - на саморізи за щільно прикручену пробку і дно. Опціонально об'єм ємності заповнюється піском або іншим наповнювачем. Декоративна цінність досягається шляхом фарбування або створення приємних оку послідовностей форм і кольорів.

капітальне будова

Незважаючи на відносно низьку міцність з ПЕТ-ємкостей може бути побудований капітальний паркан. Але в цьому світі є місце всьому. Знайшлося і цього досить міцному спорудження. Для його зведення знадобиться запастися тарою і матеріалами для цементної суміші.

Процес починається з класичної розмітки периметра огорожі з усіма розмірами і кутами. Для цього служить міцний шнур і тимчасові опори (обрізки планок або арматури), між якими він натягнутий.

По розмітці влаштовується траншея з параметрами, відповідними регіональним вимогам до влаштування фундаменту. У траншею по стандарту заливається бетонна основа, фундамент. Для швидкого доступу до твердості до складу суміші вводять підлогу частини плиткового клею - він не тільки докоряє схоплювання, а й збільшує міцність готової конструкції.

Якщо об'єднати «рецепти» бетонної огорожі і дротяної з рабиці, то вийде ще більш міцне огородження.

Коли він остаточно схопився, можна приступати до справи. Кожну пляшку буде необхідно добре вимити і висушити, а потім наповнити сухим піском. З таких підготовлених елементів і складається основна маса забору. Вони укладаються подібно цеглин, тільки донної частиною, як правило, назовні.

При дотриманні технології будівництва такі споруди можуть бути зведені на довгі роки. А міцність все одно недостатньо висока, щоб запобігти злий умисел із застосуванням сили. Механічні навантаження згубні для огорожі такого плану. А декоративне оздоблення лакофарбовими матеріалами або іншими способами-цілком прийнятна.

Таким чином, споруда паркану з поліетиленових пляшок - гранично просте і захоплююче заняття. Спорудою деяких моделей ви могли б зайнятися разом з дитиною.

У плані фізичного навантаження будуть потрібні мінімальні зусилля. Але монотонна робота зі збору сегментів в одну «картинку» може звести з розуму. Тому, перед початком робіт слід провести ретельне планування виконуваних дій і максимально оптимізувати їх.

Сітка рабиця (відео)

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама