Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Посадка огірків у 5 літрових пляшках, фото і відео

  1. Переваги посадки огірків в п'ятилітрових пляшках
  2. Підготовка «міні-теплиці»
  3. Вибір грунту для посадки огірків в пляшках
  4. Висаджування насіння в п'ятилітрові ємності
  5. Вирощування огірків в п'ятилітрових пляшках на балконі

огірки на балконі

Деякі вважають, що вирощувати огірки - справа нехитра. Однак як розводити огірки, якщо ні теплиці, ні городу немає?
Рішення є! Посадка огірків у 5 літрових пляшках.

У даній статті ми розповімо Вам, як пластикові пляшки можуть замінити теплицю. Починайте запасатися тарою заздалегідь, щоб до весни накопичити достатню кількість «посадочних місць».

Переваги посадки огірків в п'ятилітрових пляшках

Головна перевага посадки - дешевизна використовуваного матеріалу. До того ж, пляшка є легкою, що значно спрощує роботу з розсадою. Є й інші переваги вирощування огірків подібним чином:

  • доступність для сонячних променів;
  • захист від холоду, бур'янів і комах;
  • невелика площа;
  • зручність при поливі (вода відразу потрапляє до коріння);
  • проста процедура висадки на грядку чи теплицю.

Підготовка «міні-теплиці»

готуємо пляшку

Починати вирощування огірків в пляшках потрібно з підготовки ємності і землі. Беремо пластикову пляшку об'ємом 5 літрів і розрізаємо її вздовж (або поперек). Якщо розрізати пляшку уздовж, то вийде місце на зразок човники.

У даній «човнику» за допомогою паяльника або розпеченого цвяха середнього розміру проколюються дірочки для того, щоб зайва вода стікала. Далі туди висипається заздалегідь зволожений ґрунт.

Якщо ж розрізати пляшку поперек, то слід відокремити третю частину верху від форми. Таким чином, отримуємо пластикову ємність з кришкою. На дні проробляються дірочки для укладання ґрунту та дренажу.

Ви і в пляшки з меншим обсягом, проте в такому випадку висаджується тільки одне зернятко або паросток.

Вибір грунту для посадки огірків в пляшках

Важливо відзначити, що запорукою хорошого врожаю є якісний грунт.

Важливо відзначити, що запорукою хорошого врожаю є якісний грунт

грунт для огірків

Ви можете купити готову грунт для вирощування овочів в спеціалізованих магазинах. Такий грунт містить добре збалансовані вітамінні і мінеральні елементи.

Більш бюджетний варіант - зробити грунт для посадки огірків самостійно. У багатьох садівників є свої секрети при приготуванні грунту. Ми поділимося найбільш простим і поширеним рецептом приготування грунту для огірків.

Порівну візьміть дернову землю, перегній (або торф), а також додайте березову золу, пісок. Не зайвим буде додати до такого грунту тирсу або яєчну шкаралупу, попередньо подрібнену.

Пам'ятайте, що головними ознаками якісного грунту є рихлість, «пухнастість» ґрунту, так як коріння рослини повинні добре вентилюватися.

Залишилося заповнити форми землею, потрясти для усадки. До речі, не варто висаджувати більше двох - трьох насіння (паростків) в пляшку розрізану по горизонталі.

Висаджування насіння в п'ятилітрові ємності

посадка огірків в пляшку

Насіння готуються звичайним способом. Насамперед насіння поміщаються в ємність з водою. Браковані насіння видаляються. Як розпізнати «порожні» насіння? Справа в тому, що неякісний товар спливає наверх. Хороше насіння пророщують на мокрій бавовняної тканини, а потім, висаджують в ємності.

Закономірним є питання: коли ж потрібно висаджувати насіння в ємність? Термін визначається виходячи від того, коли буде проводитися посадка паростків в землю. Зауважимо, що в домашніх умовах розсада швидко зростає. Тому в відкритий грунт або теплицю її можна висаджувати вже через два-три тижні.

Для кращого зростання огірків висаджувати паростки потрібно в різний час. Наприклад, на початку квітня посадите насіння самозапильних огірків, які потім будуть виростати в теплиці.

У другій половині квітня посадите огірки, які придатні для вирощування на вулиці. Для посадки огірків підходить і початок травня. В такому випадку врожай буде пізно, але таким же якісним.

Під час висадки насіння керуйтеся місячним календарем. Розсада буде швидше рости коли настає період зростаючої фази місяця.

Вирощування огірків в п'ятилітрових пляшках на балконі

автоматичний полив

Дивно, але огірки дійсно піддаються вирощування на балконі. В якості ємності використовуються горщики, «човники», а також спеціальні конструкції.

Кращим варіантом для розведення огірків в домашніх умовах буде наступний: відрізану верхівку пляшки наповнюють грунтом, садять туди насіння, кришкою вниз поміщають на дно пляшки, куди згодом наливають воду таким чином, щоб горлечко дотягує до неї.

Таким чином ми отримуємо систему з автоматичним поливом. При цьому, земля повинна бути теплою, а сама конструкція - освітленою. Однак слід уникати прямого попадання сонячних променів.

Вирощування огірків на балконі нічим не відрізняється від такого ж процесу тільки в теплиці або на грядці. Точно так же підростаючи, рослина формує батоги. Огірок потребує поливу теплою водою. Через 14 днів після висадки можна починати підгодівлю.

Якщо листя рослини пожовтіли, значить швидше за все на рослині завівся павутинний кліщ . Огірок потрібно негайно окропити нестійкий часнику.

не виходячи з будинку

Чудо-ліки готується наступним чином: п'ять зубчиків часнику тримають в кип'яченій воді 6 годин. Також, дієвої буде і цибулевий настоянка: півлітра лушпиння цибулі заливають гарячою водою, наполягають і розбавляють в пропорції 1: 2.

Овочівники використовують настоянку з хліба. Рецепт її простий: дві треті частини відра наповнити хлібними корками, залити вміст водою, тримати в теплоті сім днів. Поливати огірки таким добривом слід раз на тиждень по 0,5 літра в кожну ємність.

Посадка овочів в пластикових пляшках дає шанс зібрати багатий урожай огірків з мінімальними грошовими витратами. Якість врожаю, при цьому, ні краплі не відрізняється від овочів, вирощених у теплицях.

Однак як розводити огірки, якщо ні теплиці, ні городу немає?
Як розпізнати «порожні» насіння?
Закономірним є питання: коли ж потрібно висаджувати насіння в ємність?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама