Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Посадка огірків у 5 літрових пляшках: процес вирощування на відео

  1. Чим хороша посадка огірків в пластикових пляшках
  2. Особливість вирощування огірків в пластикових пляшках
  3. Правила вкопування 5-літрової пляшки при посадці огірків
  4. Вирощування огірків на балконі в пластикових пляшках
  5. Догляд за огірками, зростаючими в пластикових пляшках

Вирощуванням огірків на городі займаються багато дачників. Але при відсутності заміського ділянки або можливості встановити теплицю виникає питання, як отримати урожай овочів без цих умов. Доступним методом в таких ситуаціях стане посадка огірків в 5-літрових пляшках, які можна назбирати самостійно або попросити у знайомих. Складувати тару доведеться до весни, т. К. Основна робота починається в міру закінчення холодної пори року.

Чим хороша посадка огірків в пластикових пляшках

Пластиковий посуд як допоміжний посадковий матеріал хороша дешевизною і доступністю Пластиковий посуд як допоміжний посадковий матеріал хороша дешевизною і доступністю. Нею із задоволенням користуються жінки, оскільки пляшки зручні і легкі. Тара займає мало місця, і її можна підставити під сонячні промені.

Інші переваги вирощування огірків з використанням пластикових пляшок:

  • Тара легко впроваджується в грунт теплиці і землю під відкритим небом.
  • Сприяє прискоренню зростання овочів в прохолодний сезон і виступає в ролі міні-теплиці.
  • Захищає культуру від бур'янів, які відбирають живильні речовини, і шкідників.
  • Економить воду і полегшує полив. Рідина відразу йде до корінцях без розтікання по грядках.
  • Запобігає скупченню шкідливих бактерій в тепличної грунті, адже її легко поміняти перед новим сезоном.

Особливість вирощування огірків в пластикових пляшках

Засноване вирощування огірків в пластикових пляшках на одному принципі - насіння висаджуються в тару без пікіровки Засноване вирощування огірків в пластикових пляшках на одному принципі - насіння висаджуються в тару без пікіровки. Насіння потрапляють в сприятливі умови від раннього етапу розвитку і до перенесення пророслої розсади на ділянку. Але для отримання якісної розсади необхідно подбати про створення зручного плідного місця під посів насіння. Пляшки повинні бути чистими. Під агротехнічні роботи їх пристосовують наступним чином:

  1. Обрізають верхівку.
  2. Заповнюють простір грунтом.
  3. Сіють насіння.
  4. Зрізають дно для подальшого закапування посуду в грунт (це буде після появи розсади).

Основні вимоги до грунту - поживність, рихлість і легкість. Ідеально купити особливу суміш в готовому вигляді. Але її нескладно приготувати самостійно, змішавши садовий грунт, торф, перегній і золу.

Процес роботи з посадковим матеріалом розглянемо поетапно:

  1. На дні пляшки з керамзиту або дрібного щебеню організовують дренажну систему. Вона потрібна, якщо посуд не буде вкопують у землю або не виходить відрізати дно.
  2. Посадковий матеріал опускають на глибину 5 см (не більше 2 - 3 насіння на одну пляшку), присипають грунтом і злегка поливають.
  3. Майбутні овочі спочатку підгодовують рідкими мінеральними добривами, потім переходять на органіку - золу, гній, перегній.

Для створення парникового ефекту насіння накривають верхньою частиною пляшки і прибирають ємність в тепле темне приміщення до проростання перших пагонів Для створення парникового ефекту насіння накривають верхньою частиною пляшки і прибирають ємність в тепле темне приміщення до проростання перших пагонів. Далі контейнер періодично відкривають, поливають і виносять на сонце. Пересадкою культури у відкритий грунт займаються, як тільки розсада витягнеться в довжину на 20 см.

Правила вкопування 5-літрової пляшки при посадці огірків

Коли посадка огірків в 5-літрових пляшках відбувається на городі, пластикові стінки захищають кореневище рослин від пошкодження і формують на ділянці акуратні овочеві кущі. Прикопують пляшку так:

Метод вирощування огірків у великих пластикових пляшках забезпечує легкий догляд за розсадою, захист рослин і отримання щедрого врожаю.

Вирощування огірків на балконі в пластикових пляшках

При вирощуванні огірків на балконі з пластикових пляшок нарізають горщики, човники або роблять іншу нехитру конструкцію:

  • Заповнюють землею зрізаний верх тари.
  • Висаджують в неї насіння або зрілу розсаду.
  • Знімають кришечку і встановлюють пристосування отвором вниз на час, що залишився днищі посуду.
  • Нижню частину наповнюють водою до рівня горловий частини пляшки.

В результаті виходить система самостійного поливу. При дефіциті води в ґрунті огірок сам візьме рідина. У човнах і горщиках овочеву культуру висаджують, як при роботі в теплиці.

Пропонуємо вашій увазі короткий відео сюжет, в якому продемонстровано особливості вирощування огірків на балконі в пристроях з пластикових пляшок.

Догляд за огірками, зростаючими в пластикових пляшках

Догляд за зростаючими овочами збігається з тепличними і городніми роботами Догляд за зростаючими овочами збігається з тепличними і городніми роботами. Спочатку рослини поливають теплою водою, а через 2 тижні переходять на підгодівлю. Огірки підживлюють складом з сірчанокислого магнію, калійної селітри, суперфосфату та аміачної селітри. Ллють рідина обережно, без потрапляння на листя. Через 10 днів овочі удобрюють гноєм.

Для щотижневого поливу готують хлібне добриво. Для цього велике відро на 2/3 заповнюють хлібними окрайцями, залишок доливають водою і наполягають суміш в теплі. Потім знову доливають водою і використовують для поливу. У кожну пляшку з огірками щотижня підливають 500 мл живильного кошти.

при появі жовтизни на листах (Ознака псування павутинним кліщем) огірки обприскують часниковою настоянкою (на окропі 5 зубчиків часнику настоюють 6 годин). Також підійде настоянка цибулиння. Плівки збирають в літрову банку до заповнення наполовину, заливають гарячою водою і наполягають. Отриманий продукт розводять чистою водою 1: 2.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама