Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення підлоги в лазні - види і способи утеплення керамзитом і пляшками, утеплення підлоги лазні на гвинтових палях, технологія утеплення бетонної підлоги в парильні і мийної

  1. Види і способи утеплення
  2. Утеплення підлоги лазні на палях
  3. Утеплення бетонної підлоги
  4. Утеплення підлоги в парильні
  5. Утеплення підлоги в мийної
  6. Відео

Багато починаючі банщики, які вирішили побудувати лазню своїми руками, задаються питанням, як утеплювати підлогу в лазні і чи треба це робити? Якщо лазня використовується круглий рік, а не тільки влітку, то теплоізоляція просто необхідна. При цьому, в залежності від того, з чого зроблена підлога лазні, буде вибиратися теплоізоляційний матеріал. Хіба що керамзит підходить для будь-якого тип статі. Плюс до цього, буде потрібно обов'язкова гідроізоляція, так як багато видів утеплювачів не переносять контакту з вологою, наприклад мінеральна вата. Ознайомитися з інструкцією як зробити утеплення цегляної лазні можна тут .
Багато починаючі банщики, які вирішили побудувати лазню своїми руками, задаються питанням, як утеплювати підлогу в лазні і чи треба це робити

На знімку приклад утеплення підлоги лазні

Види і способи утеплення

Утеплення підлоги в лазні керамзитом є поширеним способом, все завдяки універсальним властивостям і відмінним технічним показникам матеріалу. Керамзит володіє тепло і шумоізоляційні властивості. Теплоізоляційні властивості даного будівельного матеріалу досить високі, при помірній ціні. Для утеплення підлоги в лазні керамзитом застосовується два способи. Перший спосіб має на увазі основу до 15 сантиметрів у висоту, на яку укладається керамзит і потім зверху робиться бетонна стяжка. Другий спосіб - керамзит додається в бетонну суміш, тобто виходить керамзитобетон. Щільність бетону при цьому знижується, зате в результаті виходить тепла підлога, який зберігає свої фізичні і технічні властивості, не піддається механічним і температурним впливам. Такий утеплювач значно економічніше, ніж, наприклад, плиткові полімери. Читайте інструкцію як зробити утеплення лазні пінопластом на цій сторінці .

Існує, так зване, кустарне утеплення підлоги за допомогою пляшок. Тут підійдуть і пластикові пляшки, і склотара. Суть такого утеплення полягає в тому, що якщо стяжка лягає на голий грунт, взимку бетон примерзне і холод буде постійно підніматися вгору. Доведеться докласти максимум зусиль, щоб протопити лазню взимку і зігріти підлогу, а тепло буде дуже швидко йти. Встановлюючи пляшки між грунтом і стяжкою, створиться повітряний прошарок, яка збереже бетон від примерзання. А через невелику площу будівлі і незначних навантаженнях, ніякої небезпеки не виникне від пученія грунту і різних температур. Для того щоб спорудити підлогу в лазні з пляшок необхідно пляшки прогріти і щільно закрити кришками, це дозволить створити в розряджений повітря всередині, за рахунок чого теплопровідність знизиться. Пластикові пляшки бажано чимось наповнити, наприклад сухою тирсою. Далі на відсипатися піщану подушку укладається армуюча сітка, на сітку щільно укладаються пляшки шийками один до одного. Пляшки заливаються бетоном, щоб їх не було видно. Після схоплювання бетону зверху заливається другий шар. Рекомендується поверхня не застиглого другого шару бетону присипати злегка сухим цементом, тоді тепла підлога з пляшок прослужить довше, утворюючи міцний поверхневий шар. Так як даний тип теплої підлоги є кустарним винаходом, то вирішувати - робити його чи ні, слід самостійно.

На фото утеплення підлоги лазні за допомогою пляшок

Утеплення підлоги лазні на палях

Пол в бані на гвинтових палях утеплюється за допомогою базальтової або мінеральної вати, або більш дешевим матеріалом - пінопластом. Теплоізоляційний матеріал укладається між дошками, що підтримують конструкцію підлоги. Всі дерев'яні елементи повинні бути перш оброблені антисептичними і захисними від шкідників засобами. Утеплювач у вигляді вати повинен укладатися товщиною не менше 25 сантиметрів, у випадку з пінопластом - не менше 15 сантиметрів. Утеплювач стелиться в два шари: спочатку на нижній шар гідроізоляції, зверху йде другий шар, а зверху на всю конструкцію розкочується ще один шар гідроізоляції. Поверх всієї цієї конструкції прибивається настил підлоги. Керівництво по утепленню стелі в лазні тут: http://banya-gid.ru/oborudovanie-dlya-bani/rukovodstvo-po-utepleniyu-potolka-v-bane.html .

Утеплення бетонної підлоги

Бетонна підлога в лазні утеплюється згідно з технологією, дотримуючись яку, в вашій лазні цілий рік буде добре триматися тепло:

  • Перш ніж утеплювати бетонну підлогу в лазні, слід провести його гідроізоляцію;
  • В якості гідроізоляції використовуються рулонні матеріали або обмазочная мастика, яка наноситься в три шари, або ж поєднуються обидва варіанти в одному;
  • Після поверх шару гідроізоляції укладається утеплювач. Це можуть бути плити мінеральної вати, екструдованого пінополістеролу або пінопласту, або керамзит;
  • Товщина теплоізоляційного шару визначається виходячи з теплотехнічних властивостей обраного утеплювача;
  • Поверх шару теплоізоляції встановлюється армована сітка за допомогою пластикових або цементних підставок;
  • Далі заливається верхня бетонна стяжка, поверх сітки.

Завдяки впровадженню найважливіших технологічних по утепленню бетонної підлоги в лазні, всі подальші дії по обробці підлоги виробляються виходячи з бажання власника споруди.

Завдяки впровадженню найважливіших технологічних по утепленню бетонної підлоги в лазні, всі подальші дії по обробці підлоги виробляються виходячи з бажання власника споруди

Утеплення бетонної підлоги в лазні керамзитом

Утеплення підлоги в парильні

Пол в парній лазні, як правило, робиться з бетону, так як це більш доцільно виходячи з високої вологості в цьому приміщенні. Відповідно технологія його утеплення та ж, що описана вище. Фахівці рекомендують в парильні підняти рівень підлоги на сантиметрів 10 - 15, це дозволити скоротити обсяг самої парилки, що полегшить і прискорить процес прогрівання лазні і парильні, зокрема. А над першим шаром теплоізоляції зробити ще один, краще використовувати керамзит, так як це найбільш ефективний по теплоізоляції матюкав. В даному випадку бетонну стяжку необхідно робити після укладання другого шару теплоізоляції і гідроізоляції. Товщина стяжки повинна бути приблизно 3 сантиметри, для максимальної міцності колес стяжки додаємо шару не. Далі чекаємо повного висихання бетону і продовжуємо роботи з облицювання підлоги. Читайте огляд видів дверей для лазні дерев'яних .

Утеплення підлоги в мийної

Пол в бані може бути бетонним або дерев'яним. З бетонною підлогою більш менш все зрозуміло, технологія і рекомендації описані трохи раніше. А ось про утеплення дерев'яної підлоги варто написати докладніше. Як правило, підлогу в мийному відділенні є багатошаровим для нормального функціонування. На фундамент лазні встановлюються лаги підлоги, між якими влаштовується чорнову підлогу і укладається утеплювач з мінерально вати. Поверх кріпиться пів-настил зі звичайних дощок. Зверніть увагу, підлогу в мийному відділенні робиться під нахилом для безперешкодного зливу води. При такій конструкції підлоги тепло не буде залишати приміщення, прогріватися приміщення буде швидше і не виникне незручностей під час миття. Читайте інструкція як зробити утеплення дерев'яної лазні .

Відео

Дивіться на відео рекомендації по влаштуванню і утеплення підлоги в в лазні:

Утеплення підлоги лазні - дуже важливий етап під час будівництва. Якщо його упустити або поставитися халатно, то пізніше підуть витрати. На опалення лазні буде йти багато палива і часу, при цьому тепло буде залишати банний приміщення дуже швидко. У готової конструкції лазні теж можна утеплити підлогу, але краще передбачити даний етап заздалегідь.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама