Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Джерело безперебійного живлення для котлів

  1. Типові проблеми власників газових котлів в Росії
  2. Вимоги до джерел безперебійного живлення для котлів опалення
  3. Приклади комплектів On-Line ДБЖ з акумуляторами для котла опалення
  4. Як вибрати ДБЖ для котла?

Уже зіткнулися з наслідками перебоїв в електроживленні газового котла або хочете від них застрахуватися? Тоді ця стаття - для вас!

Типові проблеми власників газових котлів в Росії

  • Електроенергія відключилася, коли Вас немає вдома. Природно, вимкнувся газовий котел. Будинок почав потихеньку остигати (зима ж надворі). Охолов. Охолола і вода в системі опалення. І замерзла. Повернути тепло в будинок в цьому випадку - тяжкий і дорогий працю. А якщо залишити все як є, то і труби можуть отримати пошкодження. Їх просто може порвати (лід завжди займає більший обсяг, ніж вода з якої він вийшов).
  • Електроенергія відключилася, коли Ви вдома. Ненадовго відключилася, буквально на три години. Будинок і охолонути не встигне. Але це сталося о 10 годині вечора 31-го грудня. І дизель-генератор у сусіда зайняти не вдалося. Він, чомусь, виявився дуже потрібен самому сусідові.

Джерело безперебійного живлення для котла - це стандартне джерело безперебійного живлення (UPS), який використовується і в інших областях людської діяльності. Але, вибираючи ДБЖ для котлів опалення, необхідно врахувати, що цей апарат повинен відповідати певним вимогам.

Вимоги до джерел безперебійного живлення для котлів опалення

1. Чиста синусоїда на виході
ДБЖ для котла повинен давати чисту синусоїду. Це обов'язкова вимога, так як циркуляційні насоси, що використовуються в системі опалення, надзвичайно вимогливі до її якості.

2. Тривалий час автономії
ДБЖ для котла повинен забезпечувати тривалий час роботи в умовах відсутності електроенергії при невеликому навантаженні (електроспоживання системи управління газового котла разом з циркуляційними насосами рідко перевищує 500 Ватт).

3. Робота з фазозавісімимі котлами опалення
Газові котли часто бувають фазозавісіми, тобто працюють тільки при правильному підключенні фази і нейтралі, тому ДБЖ повинен враховувати цю обставину і при роботі від електромережі, і при роботі від акумуляторів.

Як правило, ДБЖ (UPS) призначені для того, щоб людина встигла коректно завершити свою роботу на комп'ютері і зберегти дані, з якими працював у момент відключення живлення. Відповідно, час автономії свідомо невелика. Цю проблему можна вирішити, купуючи джерело безперебійного живлення більшою, ніж необхідно, потужності.

Можна збільшити час автономії за рахунок придбання додаткових підключаються батарейних блоків (деякі ДБЖ дозволяють, таким чином, істотно збільшувати час автономії). Але це неефективний шлях. Дуже дорого.

Істотно економічніше купувати ДБЖ з можливістю підключення зовнішніх акумуляторів. Ці ДБЖ взагалі не мають всередині акумуляторних батарей. Зате у них в корпусі змонтовано потужний зарядний пристрій, що дозволяє працювати з зовнішніми акумуляторами підвищеної ємності. Відповідно, такі пристрої зможуть забезпечити тривалий час автономної роботи.

Найбільш розумно для захисту газових котлів використовувати ДБЖ типу On-Line. Перевага ДБЖ цього типу - можливість забезпечити абсолютно чисте синусоїдальна напруга для обладнання, яке підлягає, як в автономному режимі, так і при харчуванні від мережі. Тобто він виконує ще функції стабілізатора і фільтра для Вашого газового котла.

Приклади комплектів On-Line ДБЖ з акумуляторами для котла опалення

Порада 1. Для джерела безперебійного живлення газових котлів головним критерієм не можна розглядати ціну, так як ДБЖ купується не на один рік.

Порада 2. Будьте готові, що акумулятори або акумулятор (якщо він один) будуть коштувати значно дорожче самого ДБЖ, якщо потрібно забезпечити значний час автономії.

Рада 3. Не розраховуйте підключити ще яке-небудь устаткування до цієї системи і не підключайте згодом. Глибинний насос або холодильник підключити свідомо не вийде. Пускова потужність не дозволить.

Єдине, що може бути хоч якось розумно - це зробити окрему проводку аварійного освітлення на основі сучасних енергозберігаючих лампочок в найбільш важливі точки будинку (кухня - щоб в будь-якій ситуації господиня могла гідно прийняти гостей, передпокій - щоб не плутатися з одягом і взуттям, вітальня - щоб було де зібратися поки електрики немає, спальня - щоб відходити до сну з комфортом, і коридор - щоб переміщатися між перерахованими точками будинку). І обов'язково робіть кожну з цих лампочок окремим вимикачем, щоб мінімально витрачати ресурс акумуляторів на потреби, не пов'язані з захистом тепла в будинку.

Рада 4. Припустимо, Ви купили ідентичну модель газового котла, що і у Вашого сусіда. І, з його слів, цей котел не є фазозавісімим. Але це зовсім не гарантує, що і у Вас буде також. У нашій практиці зустрічалися приклади, коли виробники комплектували одну модель газового котла різними платами управління. Отже, про всяк випадок, краще купити ІБП з можливістю роботи з "фазозавісімим" обладнанням.

Як вибрати ДБЖ для котла?

Перш за все, необхідно дізнатися споживану потужність Вашого газового котла, включаючи пускову потужність циркуляційних насосів, і визначитися з бажаним часом автономії.

Далі, самостійно або звернувшись до наших спеціалістів за телефонами: 8 (495) 259-40-74, 8 (800) 555-75-51, Ви зможете визначити необхідну ємність акумуляторів. Це, в основному, і визначить вартість системи.

Після цього можна підібрати прийнятний по грошах і закриває цю потребу комплект обладнання.

Рекомендуємо також статті

Уже зіткнулися з наслідками перебоїв в електроживленні газового котла або хочете від них застрахуватися

Уже зіткнулися з наслідками перебоїв в електроживленні газового котла або хочете від них застрахуватися?
Як вибрати ДБЖ для котла?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама