Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Професійна робота зі спалахом

  1. Вбудований спалах як заборонену зброю Вбудований спалах фотоапарата призначена лише для того, щоб...
  2. Зніміть спалах з фотоапарата
  3. Бездротова спалах
  4. Бездротове підключення (Nikon)
  5. Бездротове підключення (Canon)
  6. Якщо бездротова спалах не спрацьовує

Вбудований спалах як заборонену зброю

Вбудований спалах як заборонену зброю

Вбудований спалах фотоапарата призначена лише для того, щоб забезпечити найбільш різке, грубе і непривабливе освітлення, відоме людині на сьогоднішній день. Якщо ви в образі на кого-то, сфотографуйте його з використанням вбудованого спалаху, і будете квити. Є кілька причин, чому слід уникати застосування вбудованого спалаху за всяку ціну.

1. Поверхня вбудованого спалаху, що випромінює світло, дуже мала. А чим менше поверхню, тим жорсткіше освітлення.

2. Оскільки вбудований спалах розташована безпосередньо над об'єктивом фотоапарата, в результаті виходить освітлення, порівнянне з тим, яке має шахтар від ліхтарика, вбудованого в його захисну каску.

3. Використання вбудованого спалаху фотоапарата практично на 100% гарантує, що у людини на фотографії будуть червоні очі, так як спалах розташована дуже близько до об'єктива.

4. Оскільки спалах спрямована прямо в обличчя фотографується, на знімку ви отримаєте плоске зображення (з недостатнім обсягом).

5. Ви практично не контролюєте напрямок освітлення і його кількість.

Ефект від застосування вбудованого спалаху можна порівняти хіба що зі світловою гранатою. Саме тому більшість людей розчаровується в результатах зйомки при її використанні. І саме тому вдаватися до застосування вбудованого спалаху фотоапарата при зйомці можна тільки в самих крайніх випадках, коли у вас не залишається вибору. (Втім, іноді ця спалах все ж може допомогти при зйомці. Наприклад, коли сонце знаходиться позаду об'єкта, який фотографується і вам потрібно хоча б трохи висвітлити його, щоб не отримати на фотографії лише темний силует.) Так яка ж альтернатива такої спалаху?

Переваги зовнішнього спалаху

Переваги зовнішнього спалаху

Щоб домогтися результатів, гідних професіонала, потрібно використовувати зовнішній спалах, у якій безліч переваг.

A. Ви можете змінювати напрямок світла (при використанні вбудованого спалаху світло направляється безпосередньо в обличчя об'єкта).

Б. Зовнішню спалах можна направити вгору (це величезна перевага, як ви зрозумієте згодом).

B. Ви можете зняти спалах з фотоапарата, щоб створити спрямоване освітлення.

Г. Навіть при установці на фотоапараті, за рахунок того що вона набагато вище вбудованого спалаху, зовнішній спалах значно знижує ймовірність появи ефекту "червоних очей".

Д. Це більш потужна, контрольована спалах, яка (що найбільш важливо) забезпечує висвітлення більш високої якості.

Зніміть спалах з фотоапарата

Зніміть спалах з фотоапарата

Один з найбільш дієвих способів поліпшення якості знімків зі спалахом полягає в тому, щоб в буквальному сенсі зняти зовнішній спалах з фотоапарата. Це дозволить створити спрямоване освітлення, при якому світло буде падати на об'єкт збоку (або зверху), а не прямо йому в обличчя, як у випадку, коли спалах встановлений безпосередньо на фотоапараті. Направлене освітлення більш ефектно. При його використанні зображення на фотографії виходить більш об'ємним і виглядає значно краще і професійніше. Для того щоб зняти спалах з фотоапарата, найпростіше використовувати синхрокабель (короткий кабель, за допомогою якого зовнішній спалах підключається до фотоапарата), один кінець якого підключається до фотоапарата, а другий - до спалаху. І все. Візьміть спалах в ліву руку, а фотоапарат - в праву. Направте спалах на об'єкт так, щоб вона висвітлювала його трохи зверху. Ви отримаєте спрямоване бічне освітлення, при якому об'єкт буде освітлений згори подібно його висвітлення сонцем. Настільки незначні зміни в зміні умов освітлення об'єкта зйомки призводять до найрадикальніших змін в якості отриманих знімків . І ці зміни куди істотніше, ніж ви думаєте, оскільки спрямований світло дає дуже багато переваг. Таким чином, найпростіший спосіб отримати більш професійні результати при зйомці - всього лише зняти спалах з фотоапарата. А між вами і професійними результатами зйомки розташований всього лише невеликий синхрокабель.

Бездротова спалах

Бездротова спалах

Якщо ви щасливий володар однієї з останніх моделей дзеркального цифрового фотоапарата Nikon або Canon (будь-якої моделі від Nikon D70 або Canon 20D до більш пізніх версій), то у вас є доступ до функції, яка дозволяє відмовитися від синхрокабеля і використовувати бездротове підключення зовнішнього спалаху. Досить просто включити цю функцію, і вона повністю замінить синхрокабель - при спуску затвора зовнішній спалах (знята з фотоапарата) буде спрацьовувати синхронно. Таким чином ви заощадите кошти на покупку синхрокабеля, і вам більше не доведеться хвилюватися про те, що він перегне або загубиться. Вам взагалі більше не потрібно буде навіть думати про кабелях. Це просто чудово. Однак у фотоапаратах Nikon і Canon процедура підключення функції бездротового управління зовнішнім спалахом істотно відрізняється. Тому послідовність дій для кожної моделі описана окремо в наступних розділах.

Бездротове підключення (Nikon)

Бездротове підключення (Nikon)

Якщо ваш фотоапарат Nikon оснащений вбудованим спалахом (ця опція доступна в моделях Nikon D70, D80, D200 і D300), ви зможете підключити до нього спалах Nikon SB-600 або SB-800 без будь-яких проводів. (Примітка. У моделях Nikon D2X, D2Xs або D3 вбудований спалах не передбачена, тому їх власникам доведеться придбати передавальний пристрій SU-800, який підключається до фотоапарата безпосередньо через роз'єм для підключення зовнішнього спалаху, так званий "гарячий башмак". За допомогою цього пристрою ви зможете регулювати потужність зовнішнього спалаху при бездротовому підключенні.) Процес підключення ділиться на два етапи: перша частина налаштувань виконується безпосередньо на спалах.

1. На зворотному боці спалаху натисніть і кілька секунд утримуйте кнопку SEL, поки на дисплеї спалаху не з'явиться меню, продемонстроване на малюнку. Скористайтеся круглим перемикачем, щоб перейти до піктограми із зображенням двох S-образних стрілок (вона виділена на малюнку), і натисніть центральну кнопку SEL, щоб вибрати цю піктограму. (Примітка. Якщо ви не бачите зображення, показаного на малюнку, скористайтеся кнопками зі знаками "+" і "-" на круглому перемикачі, щоб знайти його через меню спалаху.)

2. Перемістіть покажчик в праву частину екрану і опустіть його до пункту Remote. Потім натисніть центральну кнопку SEL ще раз. Режим дистанційного керування включений! Далі описані заключні налаштування, які потрібно виконати в меню фотоапарата.

Далі описані заключні налаштування, які потрібно виконати в меню фотоапарата

Отже, приступимо до налаштувань самого фотоапарата.

1. Відкрийте вбудовану висувну спалах фотоапарата (Ця дія активізує зовнішню спалах при бездротовому підключенні. Тому, якщо не відкрити вбудований спалах, зовнішній спалах не працюватиме.)

2. Тепер вбудований спалах слід перевести в режим Commander (Управління).

В цьому режимі вона не буде спалахувати, а всього лише стане відправляти слабкий світловий імпульс для активізації зовнішньої спалаху. Для переходу в цей режим натисніть кнопку Menu (Меню) на задній панелі фотоапарата і перейдіть до розділу Custom Settings (Призначені для користувача настройки), вибравши підменю Bracketing / Flash (Брекетинг / Спалах). В останньому відзначте пункт Built-in Flash (Вбудований спалах) і вкажіть режим Commander Mode (Режим управління), як показано на малюнку. Виділіть поле Built-in (Вбудована) і змініть в ньому значення на "-", щоб відключити вбудований спалах (як я вже згадував, вона не буде повністю від'єднано, а буде відправляти слабкий і короткий імпульс для активізації зовнішньої спалаху).

3. Тепер при спуску затвора, якщо сенсор зовнішнього спалаху (невеликий червоний кружечок збоку) вловить короткий імпульс світла, вона спрацює синхронно. Яскравість спалаху контролюється в цьому ж меню. Просто в групі параметрів Group А перейдіть в крайнє праве поле. Для зменшення яскравості (вихідної потужності) спалаху введіть від'ємне значення в цьому полі (наприклад, -1), а для посилення в тому ж полі виберіть позитивне значення.

Бездротове підключення (Canon)

Бездротове підключення (Canon)

Щоб налаштувати бездротове підключення спалаху для фотоапарата Canon, необхідно зробити наведене нижче.

1. Ключовим елементом цього процесу буде бездротової передавач Canon Speedlite Transmitter ST-E2, який встановлюється в роз'єм для спалаху і не тільки керує її спрацьовуванням, але і дозволяє налаштувати її яскравість (потужність).

2, Як передавача сигналу можна використовувати іншу спалах Canon Speedlite (наприклад, 580ЕХ II). В даному випадку вона буде виконувати ту ж функцію, що і бездротової передавач Canon Speedlite Transmitter ST-E2, тобто відправляти короткий світловий імпульс на бездротову зовнішній спалах, щоб та спрацювала синхронно з затвором, і регулювати яскравість спалаху.

Процес підключення спалаху багато в чому схожий на підключення спалаху до Nikon. При використанні бездротового передавача ST-E2 вам доведеться виконати мінімум налаштувань. Це пристрій вже налаштовано для передачі сигналу і не має ніякої вбудованої спалаху, яку довелося б попередньо відключити. Як тільки ви вставите його в роз'єм для підключення зовнішнього спалаху на фотоапараті, воно негайно буде готове до використання. Якщо ж в якості передавального пристрою ви використовуєте спалах Canon 580ЕХ II Speedlite, то спершу на задній панелі останньої потрібно натиснути кнопку Zoom і утримувати її в цьому положенні, поки екран не почне блимати. Потім поверніть коліщатко управління Select в положення, при якому на екрані з'явиться напис Master, і натисніть центральну кнопку Select. Тепер перейдіть до частини 2, яку знайдете на наступній сторінці. (Примітка. При використанні старішої моделі спалаху, наприклад 580ЕХ, просто встановіть перемикач на її нижній панелі в положення Master, і на цьому настройка першого пристрою буде завершена.)

Тепер, коли перший спалах встановлена ​​на фотоапарат і налаштована як передавальний пристрій, залишається налаштувати другий спалах (яку ви плануєте використовувати як бездротову).

1. Якщо ви використовуєте спалах Canon 580ЕХ II Speedlite, то на задній панелі потрібно натиснути кнопку Zoom і утримувати її в цьому положенні, поки екран не почне блимати. Потім поверніть коліщатко Select в положення, при якому на екрані з'явиться напис Slave, і натисніть центральну кнопку Select. (.Прімечаніе. При використанні старішої моделі спалаху, наприклад 580ЕХ, просто встановіть перемикач на нижній панелі спалаху в положення Slave.) Перевіримо: спалах, встановлена ​​на фотоапараті, налаштована як керуючий пристрій (Master), а бездротова спалах - як підлегле (Slave ).

2. Вимкніть спалах на фотоапараті (керуючий пристрій), щоб вона не висвітлювала об'єкт в момент зйомки, а лише видавала короткий світловий імпульс для активізації бездротового спалаху. Для цього на задній панелі спалаху натисніть кнопку Zoom і утримуйте її в цьому положенні, поки екран не почне блимати. Потім поверніть коліщатко управління Select в положення, при якому на екрані з'явиться напис Off безпосередньо над написом Master, і натисніть центральну кнопку Select.

Якщо бездротова спалах не спрацьовує

Якщо бездротова спалах не спрацьовує, спочатку переконайтеся в тому, що керуюча і підпорядкована спалах працюють на одному частотному каналі (наприклад, на каналі 1). Якщо канали на спалахи не збігаються, то на кожній з них двічі натисніть кнопку Zoom і за допомогою коліщатка керування виберіть потрібний канал, щоб обидва пристрої були налаштовані на одну частоту.

Так яка ж альтернатива такої спалаху?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама