Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно прилаштувати веранду до будинку

  1. Місцезнаходження та розбивка майданчика
  2. Фундамент для конструкції
  3. Формування стрічкового фундаменту
  4. Правила заливання стовпчастого фундаменту
  5. Каркас для веранди
  6. спорудження покрівлі
  7. Пол і сходи на веранді
  8. Установка вікон на веранді

Затишна і простора веранда - це не тільки прекрасне місце для відпочинку домовласників у відокремленій тиші, але також і багатофункціональний будова, яке виконує кілька призначень. Тераса може служити місцем для сімейного обіду або вечірки в компанії друзів, вона може грати роль літньої кухні, а в зимовий час утворювати перешкоду для потрапляння в будинок холодного вітру. При цьому дізнаючись, скільки коштує прилаштувати веранду, питання про самостійне зведенні стає все більш актуальним.

Місцезнаходження та розбивка майданчика

Частина будинку, де буде прибудована веранда, повинна бути обрана по деяким основним критеріям. Як правило, прибудова розташовується перед головним фасадом будівлі, проте допустимо зводити конструкцію і перед бічною частиною будинку, якщо існує така необхідність. Головне, щоб тераса добре проглядалася з головного входу і мала вихід в одну або кілька кімнат будівлі.

Перед тим, як прилаштувати веранду до будинку, необхідно підготувати територію:

  • огляньте місце під будівництво і очистіть його від сміття, фрагментів старих будівель;
  • потім зніміть шар родючої землі і розподіліть його на ділянку, де зможе знадобитися;
  • розрівняйте майданчик і приступайте до розмітки території;
  • кордони майбутньої веранди необхідно розбити згідно з проектом конструкції, для чого вбийте по кутах дерев'яні кілки або металеві штирі;
  • по всьому периметру натягніть шпагат.

Важливо! Визначальним фактором при обчисленні довжини майбутньої тераси відводиться довжині фасаду будівлі, уздовж якого буде будуватися веранда. Щодо ширини вимог немає. Як правило, вона складає 2,5 м.

Фундамент для конструкції

Щоб тераса прослужила багато років і радувала господарів міцністю, надійністю і комфортом в експлуатації, важливо приділити увагу основі будови. Фахівці виділяють два способи укладання фундаменту:

  • стовпчастий;
  • стрічковий.

Формування стрічкового фундаменту

Першим етапом будівництва перед тим, як прилаштувати веранду своїми руками, є створення міцного фундаменту. Стрічкове підстава - це оптимальний варіант для зведення великогабаритних будівель, просторих веранд з блоків або цегли, які мають важку покрівлю.

Покрокове керівництво заливки бетонного фундаменту стрічкового типу виглядає наступним чином:

  1. Спочатку необхідно викопати траншею, довжина якої буде відповідати проекту, а ширина вираховується по підставі будинку.
  2. Потім поставте дерев'яну опалубку так, щоб висота була врівень планованого фундаменту або трохи вище.
  3. Приготуйте бетонну тісто. Для цього вам знадобиться слідувати пропорції: на 3 частини піску доводиться 6 частин щебеню і 1 частина цементу.
  4. Приступайте до заливання першого шару - рівномірно розподіліть розчин на дні траншеї і зміцните зверху камінням так, щоб загальна висота вийшла близько 10 см.
  5. Потім починайте формувати наступний пласт, який необхідно зміцнити за аналогією з першою порцією бетону.
  6. При заливці верхнього шару каміння не знадобляться, оскільки поверхня потрібно ретельно розрівняти кельмою.
  7. По завершенню процесу залиште свіжий фундамент на 72 години, щоб він повністю висох і зафіксувався.
  8. Якщо будівельні роботи розпочаті в жаркий період року, до моменту повного застигання можна доливати зверху трохи води, щоб основа не потріскалася.

Якщо будівельні роботи розпочаті в жаркий період року, до моменту повного застигання можна доливати зверху трохи води, щоб основа не потріскалася

Правила заливання стовпчастого фундаменту

Альтернативним варіантом є стовпчастий фундамент. Даний тип підстави менш міцний і підходить для дерев'яних терас. Однак така технологія має свої переваги, щоб прилаштувати веранду до будинку: ціна на матеріали набагато менше, ніж при стрічкової заливці, також цей спосіб простий в роботі і оптимально підходить для малогабаритних будівель.

Керівництво по формуванню столбчатой ​​основи виглядає наступним чином:

  1. Першочергова задача - викопати ями, в яких будуть розташовуватися стовпчики.
  2. Засипте на дно кожного поглиблення пісок так, щоб утворився шар в 20 см.
  3. Підготуйте бетонне тісто і залийте в ями до рівня поверхні. Пропорції розчину аналогічні попередньому варіанту.
  4. Чекайте повного застигання бетону.
  5. Зафіксовані стовпи промажьте бітумом.
  6. Утворилися зазори і щілини заповніть землею, з додаванням піску.
  7. Наземна частина опори виконується методом блочної або цегляної кладки так, щоб висота досягала основного фундаменту.

Враховуйте, що при будівництві відносно невисоких стовпів - довжиною до 1 м - викопані ями можна не зміцнювати. Великі значення за проектом перевищують зазначені параметри, необхідно зробити свердловину, трохи розширену до верху, а потім встановити в ній кілька розпірок з дощок або дерев'яних брусків. Припустимо також спорудити на дні заглиблень подушку із залізобетону, щоб усунути ризик осідання веранди.

Каркас для веранди

Вивчаючи матеріал про те, як правильно прилаштувати веранду, неможливо випустити з уваги тонкощі зведення каркаса прибудови. Як правило, формує кістяк виконується з дерев'яних балок з розмірами 200х100 або 120х80 см. Припустимо також використовувати колоди з діаметром не менше 12 см.

Послідовність робіт по зведенню каркаса веранди виглядає наступним чином:

  1. На чорнове підставу тераси укладіть бруси, які послужать для нижньої обв'язки. При цьому з'єднайте їх по кутах, використовуючи з'єднання типу «прямий замок», тобто зробіть на брусках поздовжні виступи Г-подібної форми, які можна зчепити під прямим кутом.
  2. Потім, через кожен 50 см виріжте на брусах пази під вертикальні стійки.
  3. Встановіть підпірки, зміцнюючи їх металевими скобами і цвяхами.
  4. Поверх вертикальних стійок зафіксуйте брус, який послужить для верхньої обв'язки.
  5. Потім прибийте балку-прогін біля ската даху будинку. До неї будуть монтуватися крокви. Використовуйте в цих цілях анкерні болти.
  6. Приступайте до спорудження кроквяної системи.
  7. По завершенню процесу обробіть дерев'яну конструкцію антисептичним складом.

По завершенню процесу обробіть дерев'яну конструкцію антисептичним складом

спорудження покрівлі

Безсумнівно, дах тераси повинна бути не тільки міцною і надійною, але також виконувати естетичну функцію. Тому якщо ви вирішили прилаштувати веранду до дачного будинку, необхідно оформити покрівлю так, щоб вона представляла собою гармонійне продовження будівлі.

Процес спорудження даху для веранди виглядає наступним чином:

  1. Спочатку потрібно підібрати покрівельний матеріал, який в точності повторить вже наявне покриття на даху будинку.
  2. Потім необхідно звести дерев'яну обрешітку, яка може монтуватися або впритул, або з проміжками. Це залежить від типу дахової конструкції.
  3. Щільне прилягання дощок необхідно в тому випадку, якщо використовується рулонний покрівельний матеріал. При його фіксації до крокв необхідно сильно утапливать капелюшки цвяхів в дерев'яні балки.
  4. Потім по краях даху прибийте рулонний настил цвяхами, а для кращої фіксації закріпіть зверху дерев'яні рейки.
  5. Якщо в якості покрівельного матеріалу обрані сталеві листи, тоді їх слід кріпити до обрешітки за допомогою цвяхів і стикувати «фальцевим» швом.
  6. Азбестоцементні листи необхідно прибивати внахлест так, щоб вийшла накладка не менше 14 см. При цьому потрібно заздалегідь виконати отвори під шурупи.

При цьому потрібно заздалегідь виконати отвори під шурупи

Пол і сходи на веранді

Оптимальний варіант споруди статі для веранди - одинарне дощате покриття, яка не обтяжить конструкцію і відмінно винесе навіть високі навантаження. Розглянемо деякі особливості щодо цього конструктивного елемента прибудови:

  • при формуванні підлогового перекриття бажано поміщати дошки на лаги, які врізаються меду 1-м і 2-м вінцями нижньої обв'язки;
  • мостини і лаги обов'язково повинні бути оброблені антисептичним складом, щоб запобігти біологічну корозію матеріалу;
  • також дерев'яні фрагменти необхідно пофарбувати для зовнішньої роботи.

при формуванні підлогового перекриття бажано поміщати дошки на лаги, які врізаються меду 1-м і 2-м вінцями нижньої обв'язки;   мостини і лаги обов'язково повинні бути оброблені антисептичним складом, щоб запобігти біологічну корозію матеріалу;   також дерев'яні фрагменти необхідно пофарбувати для зовнішньої роботи

Сходова конструкція - невід'ємна частина веранди, а тому слід знати деякі особливості процесу її зведення:

  1. Широка верхня сходинка повинна бути продовженням ганку, в зв'язку з чим бажано розмістити її на рівні підлоги.
  2. Фрагменти прямих сходів необхідно фіксувати до бічних тятив, які розташовуються під невеликим кутом.
  3. Нижня сходинка повинна розташовуватися на рівні землі, а її торці прилягати до тятив. Закріпити мостину можна за допомогою цвяхів.
  4. Зробіть між ступенями вставки, які повторюють обриси бічної дошки. Вони також кріпляться до тятив і утворюють акуратну цільну конструкцію.

Вони також кріпляться до тятив і утворюють акуратну цільну конструкцію

Установка вікон на веранді

Прибудована до будинку веранда, фото якої нерідко прикрашають дизайнерські видання, також несе декоративну функцію, оскільки є прикрасою фасаду будівлі. Тому, після зведення каркаса і чорнових підлог, слід залишити отвори для монтажу дверей і вікон. Для цього вам буде потрібно провести наступні маніпуляції:

  1. Встановіть підвіконні дошки в тих місцях, де плануєте поставити вікна. Відстань від підлоги повинна становити близько 50 см.
  2. Зафіксуйте дерев'яну пластину до вертикальних стійок.
  3. При установці дверного отвору слід враховувати те, що конструкція не повинна розташовуватися напроти вхідних дверей. Багато фото прибудованих веранд в каталогах показують саме такий спосіб, однак на практиці це призведе до того, що житло втратить теплоізоляційні властивості через протяг. Оптимальне місце розташування двері - з торця будівлі.

Оптимальне місце розташування двері - з торця будівлі

Поради про те, як правильно прилаштувати веранду до будинку, наведені на відео:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама