Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як прикрасити водойма на дачній ділянці

  1. Назви рослин для штучного водоймища
  2. плаваючі рослини

Ставок, басейн, озерце - все це можна зробити штучним шляхом, якщо ви хочете надати ділянці максимальну наближеність до природного природного ландшафту Ставок, басейн, озерце - все це можна зробити штучним шляхом, якщо ви хочете надати ділянці максимальну наближеність до природного природного ландшафту. Штучна водойма на дачі - це не тільки місце для відпочинку. Будь-ландшафтний дизайнер знає, що водойма на ділянці розсовує замкнутий простір, яке спочатку обмежується парканами і стінами будівель.

Але одна справа - вирити ставок, і зовсім інші складнощі виникають при виборі оформлення декоративного штучного водоймища з тим, щоб він природно вписався в стиль ландшафту. Яке оформлення водойми на дачі ефективніше? Існує два варіанти водойм - це формальний ставок і штучна водойма з вільними берегами.

  1. Перший варіант виконується з дотриманням правильних геометричних форм берегових обрисів. Це може бути квадрат, коло, прямокутник, багатокутник, еліпс, і так далі. Якщо ділянку землі невеликого розміру, то краще зробити саме водоймище з правильними берегами.
  2. Друге рішення - неправильні берегові форми водойми можна підкреслити розкладеними вздовж берегів камінням, які додадуть водойми природності. Також можна ізолювати ставок від саду чагарниками або клумбами з високими квітами. Таке оформлення водойми візуально збільшить площу ділянки. Вільні стежки до водойми з усіх боків і невеликий місток, який можна задумати для з'єднання цих стежок, також викличуть інтерес відвідувачів саду. Якщо до ставка підходить струмок, то його дно можна вистелити галькою. Для збереження чистоти води дно такого потічка вистилається поліетиленовою плівкою, на яку засипається 10-15 сантиметрів чистої гальки середнього розміру.

Штучний ставок в ландшафтному дизайні дачної ділянки дає багато можливостей для польоту фантазії при його оформленні Штучний ставок в ландшафтному дизайні дачної ділянки дає багато можливостей для польоту фантазії при його оформленні. Формальний водоймище найчастіше використовується в дизайні так званого регулярного саду. Береги можна оформити плоскими плитами, дерев'яними містками, великими кам'яними брилами. Але будь-яка водна поверхня буде виглядати незакінчено оформленої без водних рослин на ній.

Ставок з альпійською гіркою неподалік - ідеальне рішення, але водну поверхню рекомендується доповнити водоростями для правильної зв'язку цих двох елементів ландшафту. Також вітається наявність невеликих фонтанів, водоспадів і каскадів, але обов'язково в обрамленні зелених насаджень.

Якщо водойма неглибокий, то водні рослини для штучного водоймища можна розміщувати прямо по дну ставка в горщиках, які заповнюються землею, а піском або гравієм. Рослини виконують подвійну функцію в оформленні водойми - прикрашають його і очищають воду, а цей аспект дуже важливий - адже тільки чистий ставок може бути красивим і акуратним.

Насичення водойми киснем - обов'язкова умова для життя водних рослин. Тому необхідно вирішити це питання одним із способів - фонтан у водоймі, невеликий водоспад, канали різних рівнів для подачі і зливу води, і т.д. Якщо планується розведення декоративних рибок або інших представників підводної фауни в ставку, то водні рослини обов'язкові в оформленні. Найкраще місце для релаксації і відпочинку на дачі важко придумати.

Важливо! Якщо ваш сад на ділянці оформлений як пейзажний, то рекомендується побудувати водойму, максимально наближений до натурального ландшафту, тобто - з вільною береговою лінією. Щоб такий штучний водойму перетворився в саморегулюючу екологічну систему, для його розміщення знадобиться не менше 5 квадратних метрів вільної площі.

Декоративний штучний ставок вільного планування в пейзажному саду - це практично необмежені можливості при його оформленні. І чим більше площа водойми, тим більше можна придумати варіантів оформлення. Головне - надати водойми максимально природний вигляд. Сам водойму і рослини біля водойми, які повинні висаджуватися в прибережній зоні, повинні створювати відчуття злиття з навколишньою природою.

Водні рослини, якими прикрашають дачний водоймище і прибережне простір, представлені численними видами. Це талія і очерет, сибірський ірис і болотна незабудка, аїр і горець, образки і болотний лихнис, комірник вязолістний і меч-трава, м'ята, калужница і безліч інших.

Щоб ваш штучна водойма виглядав максимально природно, а також для зміцнення лінії берега і запобігання її від розмивання висаджують рослини для водойми на дачі з глибоко проникаючою кореневою системою. Це, перш за все очерет, рогіз і осока. При організації ландшафтної композиції біля ставка відмінно виглядають вербейникі, папороті, хости, анемони, купальница, лилейник, волжанка, астільба, висаджені недалеко від берега.

Назви рослин для штучного водоймища

Всі рослини, які рекомендується висаджувати прямо в воді, діляться на три умовні групи Всі рослини, які рекомендується висаджувати прямо в воді, діляться на три умовні групи. Це повністю занурені водні рослини, рослини, що мають плаваючі листя, і рослини, які підносяться над водною поверхнею. Глибоководні рослини водойм назви мають такі: німфоцветнік щітолістний, латаття, пухирчатка звичайна, кубушка, лотос озерний і ставкової.

Друга і третя групи - це рослини-оксігенератори, які поглинають вуглекислий газ і виділяють кисень. У ці групи входять дербенник іволістний, кушир, незабудка болотна, уруть, рдест і канадська елодея. Такі рослини є обов'язковими до висадки, так як вони ефективно очищають штучна водойма.

плаваючі рослини

Плаваючі водні рослини в штучній водоймі ефективно регулюють теплообмін, так як створюють затінену зону на поверхні води. Також вони дуже декоративно виглядають. Для прикраси поверхні водойми можна висаджувати горець земноводних, телорез, водокрас, азоллу, ряску, Ейхорн, сальвінія і люроніум. В окремому ряду стоїть пухирчатка - це рослина може полювати за комахами і хвороботворними мікроорганізмами. Водокрас і телорез добре перешкоджають зростанню бурих водоростей.

Для оформлення штучного водоймища також використовуються світильники. Підсвічування ставка ввечері в поєднанні з екзотичними рослинами виглядає дуже ефектно. Креатив і творчість в оформленні водойми зможуть перетворити штучний ставок в живій оазис, неповторний у своєму роді і унікальний.

Це відео підкаже вам нові ідеї для оформлення вашого водоймища

♦ Рубрика: Фонтани й водойми .

Яке оформлення водойми на дачі ефективніше?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама