Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити газове опалення приватного будинку своїми руками

  1. Вимоги до розміщення
  2. особливості димоходу
  3. Розташований усередині житлового будинку
  4. Розташований зовні житлового приміщення
  5. Секрети монтажу димаря газового котла
  6. Коакосільная труба
  7. комбінований котел
  8. Газовий конвектор для невеликих приміщень
  9. Переваги опалення газовими конвекторами

Якщо вам пощастило, і ваш приватний будинок або дача знаходяться поруч з газопроводом, то, не замислюючись, проводите у себе газове опалення. Точніше сказати, опалення буде водяне, а ось котел буде газовий. Обігрів за допомогою газу розпорядженні декілька незаперечними перевагами. Почнемо з того, що поки газ - це найдешевше пальне. Тому витрати на обігрів приватного заміського будинку будуть невеликі. По крайней мере, зміст такого заміського будинку буде порівнянно з вмістом міської квартири. Змонтувати газове опалення приватного заміського будинку краще з запрошенням фахівців. А ось своїми руками зробити це буде досить важко.

Газ - якісне і що важливо екологічно чисте паливо. Газові котли довговічні і відрізняються простотою експлуатації. Використовувати таке опалення можна цілий рік. Зберігається скраплений газ в призначених для нього резервуарах - газгольдерах.

Вимоги до розміщення

Починати треба з вибору місця для установки газового агрегату. Враховуємо те, що хоча котел спорудження і надійне, але запасний вихід на вулицю і вікно для провітрювання приміщення повинні бути присутніми. Кімната, в якій буде встановлено котел, може мати розмір від 4-х до 8 метрів в квадраті. Висота стель не менше 2,5 метра. Це залежить від розмірів котла. Таку кімнату називають котельні. Котельня кімната повинна бути зроблена з негорючих матеріалів. Якщо будинок цегляний цю кімнату тільки штукатуримо і покриваємо фарбою, бажано водоемульсійною. Якщо будинок дерев'яний, то стіни повинні бути ізольовані негорючими листами азбесту, товщиною не менше 3 мм. Або покрівельної сталлю. Також перед початком установки котла необхідно зробити контур заземлення. Всі ці параметри прописані в інструкції до газового котла.

особливості димоходу

Наявність котла має на увазі і наявність димоходу. Тільки після того, як у вас з'явився газовий котел, ви можете будувати димар. Зрозуміло, що у кожної моделі газового котла є свої особливості підключення. Правильно змонтований димохід гарантує безпечне підключення і використання газового агрегату.

Як і в будь-якій справі, в пристрої димоходу є свої хитрощі.

Розглянемо співвідношення внутрішньої площі котла до загальної площі труби димоходу. Площа приладу повинна бути менше корисного перетину площі труби.

Корисну площу труби можна дізнатися, помноживши довжину димоходу на його внутрішній периметр. Якщо ж після всіх розрахунків виявилося, що площа котла більше площі димоходу. Що робити в цьому випадку? Збільшити висоту поздовжній розмір труби. У будь-якому випадку весь обсяг котла повинен поміститися в розмір димоходу.

Якщо вам пощастило, і ваш приватний будинок або дача знаходяться поруч з газопроводом, то, не замислюючись, проводите у себе газове опалення

Димохід для газового котла

  • Для того щоб ви без проблем підключили газовий агрегат, діаметр труби повинен співпасти з діаметром патрубка котла.
  • Для чищення димоходу, в ньому повинні бути отвори.
  • Наконечник димоходу, відвідного «використаний газ», повинен мати форму конуса.
  • Відповідно до вимог установки газових котлів, труби, де будуть проходити елементи горіння повинні мати вигини в кількості не більше трьох штук.

Переважно буде помістити димохід на зовнішній стіні заміського будинку. Але можна пустити його і всередині приватного заміського будинку. У кожного варіанту є свої переваги і свої недоліки.

Розташований усередині житлового будинку

Чи не потрібен утеплювач для більшої частини труби. Утеплення необхідно тільки на даху. Димохід може втратити герметичність і пропускати чадний газ в кімнати. Складний монтаж, необхідно проходити через кімнатні перекриття, а, можливо, і огинати своїми руками незручні ділянки. Важко робити ремонт.

Розташований зовні житлового приміщення

Вимагає посиленої теплоізоляції. Чи не заподіє шкоди в разі несправності. Легше монтувати газове опалення. Чи не становить труднощів в плані ремонту.

Секрети монтажу димаря газового котла

Підлогові і настінні

Газові котли бувають підлогові і настінні. Це агрегати, які мають підвищений ступінь небезпеки. Ясно що, газ, який використовується в роботі котла вибухонебезпечний. Робота котлів автоматично контролюється. При несправності приладу, задимлення або наявності запаху газу необхідно відразу ж вимкнути працюючий котел. Перекрити своїми руками газові крани.

Коакосільная труба

Задумуючи зробити опалення приватного заміського будинку просто необхідно розглянути інший варіант газових агрегатів. Це прилади, які не мають димоходу. Основна перевага такої конструкції те, що споруда, яку ми вважали димоходом не потрібно. Призначення димоходу в будь-якій системі - це відводити елементи згоряння. У таких конструкціях цей процес відбувається через горизонтальну, коаксіальну трубу. Відходи продуктів згоряння виходять на вулицю крізь стіну. Ця система працює не тільки на відведення газу, але і на забір повітря. Зроблена з двох труб, вставлених один в одного. Одна видаляє газ, інша подає повітря. Основним недоліком такої системи є те, що викиди відпрацьованого газу з котла шкодять здоров'ю. Тому коаксіальна труба повинна бути далеко від вентиляційної системи, вікон і дверей приватного будинку .

Тому коаксіальна труба повинна бути далеко від вентиляційної системи, вікон і   дверей приватного будинку

Коакосільная труба газового котла

Сучасні виробники виготовляють два типи двоконтурних газових котлів без димоходу.

  • Парапетні газові котли, покликані опалювати приміщення площею до 150 квадратних метрів.
  • Котли з примусовим воздухоотводов, для опалення великих площ.

комбінований котел

Перш ніж змонтувати дачне опалення, треба розрахувати потужність котельні. Низькі температури, властиві нашій країні, вимагають збільшити запас потужності котла. Вибираючи котел, зверніть увагу на те, щоб він був спроектований на роботу при низьких температурах. До - 45 градусів. Якщо у вас трапляються перебої в тиску газу, то в цьому випадку треба вибирати котел, який паралельно працює на рідкому паливі або електриці.

Якщо у вас трапляються перебої в тиску газу, то в цьому випадку треба вибирати котел, який паралельно працює на рідкому паливі або електриці

Настінний газовий котел поєднує електричну начинку

Газовий конвектор для невеликих приміщень

А якщо ви проживаєте в невеликому будиночку, далеко від газових труб і газгольдерів, то зробити газове дачне опалення можна за допомогою конвекторів. Конвектори прикріплюються до стіни в тому приміщенні, яке необхідно обігріти. Працюють вони на зрідженому газі з балонів, але можуть працювати і на магістральному газі. Потужність конвекторів залежить від розмірів приміщення. У просторому приміщенні потрібна велика потужність агрегату. Балони із зрідженим пропаном можна встановлювати своїми руками всередині приватного заміського будинку. Але найбезпечніше місце зберігання - прибудовані до будинку металеві ящики.

Переваги опалення газовими конвекторами

  • Немає проблем з монтажем. Конвектори швидко і легко встановити.
  • Для опалення в конвекторах не використовується вода. Вони не замерзають.
  • Чи не використовують електричне живлення.
  • Після включення максимально швидко нагрівають приміщення.
  • Мають високий коефіцієнт корисної дії, рахунок чого відбувається значна економія.
  • Мають сучасну автоматизовану систему контролю над температурою.
  • Конвектор екологічно чиста установка.

Труби для диму

Визначившись з пристроєм димоходу, ще треба врахувати з якого матеріалу будуть зроблені труби. При виготовленні системи опалення дачного заміського будинку використовуються кілька видів труб, різних за своїми характеристиками.

Досить дорогий, але в той же час найбільш часто використовується матеріал - це поліпропілен. Для стикування своїми руками поліпропіленових труб необхідне спеціальне обладнання, за допомогою якого будуть ці труби спаюватися. Як і в будь-якій справі для цього треба мати певний навик. Паяти поліпропіленові труби краще з напарником. Після нагріву труби треба жорстко зафіксувати те місце, в якому зварені труби та фітинг. Поліпропіленові труби важливо не перегріти. Перед початком основних робіт з таким матеріалом, як поліпропілен, рекомендуємо вам провести кілька тренувальних пайок.

Вони морозостійкі.

Перед початком всіх робіт по опаленню приватного будинку, необхідно скласти схему своїми руками і чітко її дотримуватися.

Опалення заміського будинку. Схема необхідна для монтажу системи:

Схема необхідна для монтажу системи:

Схема системи опалення підлоговим газовим котлом з підключенням теплої підлоги і радіаторів

У приватних будинках переважно використовувати двотрубну систему опалення. Це дозволить рівномірно розподіляти тепло по всьому стояку. Сенс дії цієї системи полягає в тому, що теплоносій подається від центральної труби, колектора, до кожної батареї опалення по одній трубі. А його відведення здійснюється по іншій трубі. Радіатори в такій системі підключені паралельно. Все це дозволяє рівномірно нагрівати кожен опалювальний прилад. Цю систему можна використовувати як в одноповерхових, так і в багатоповерхових будинках . Двотрубна система буває вертикальної і горизонтальної. Недоліком цієї системи вважається велика витрата труб. Але якщо ви хочете, щоб ваша опалювальна система служила довго і надійно, а на цьому, напевно, не варто економити. Додатково за допомогою газу можна опалити вашу оранжерею .

Якщо ви зважите все за і проти, то напевно знайдете саме вірне рішення питання: «Яку систему віддати перевагу для опалення вашого будинку». Нехай ваш будинок буде теплим!

Що робити в цьому випадку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама