Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити піч барбекю своїми руками

  1. Піч барбекю - спадкоємиця російської печі
  2. Від начерку до деталей
  3. Матеріали для барбекю з цегли
  4. Комплекс - завжди добре
  5. Є фундамент - буде барбекю
  6. Печі, каміни, барбекю: гідроізоляція і кладка необхідні
  7. Універсальна піч - готуємо і коптимо
  8. Коптимо не сходячи з місця
  9. Днем займаємося строітельством- ввечері їмо
  10. Запобіжні заходи: різка
  11. Барбекю за день - збірка
  12. Перший запуск «холостий»
  13. Експлуатація: обережність не зашкодить

Їжа на вогні і можливість в будь-яку погоду відпочити з комфортом на вулиці, що може бути краще?

Саме тому дедалі популярнішим стають у дачників і жителів загорожа вуличні печі. Наприклад, чому б не побудувати піч барбекю своїми руками для дачної альтанки?

Наприклад, чому б не побудувати піч барбекю своїми руками для дачної альтанки

піч барбекю

Піч барбекю - спадкоємиця російської печі

Прості мангали для шашликів відходять у минуле. Настає час давно забутої російської печі, але вже в новому варіанті. Повернення російської печі в Росію відбувається за допомогою, як це не дивно, барбекю.

Великі російські печі в наш час кладуть все менше і менше, а в багатьох дворах починають встановлювати вуличні комплекси. Можна сміливо припустити будівництво барбекю для дачної альтанки - це сучасна альтернатива традиційної російської печі. Тим більше що скласти піч для барбекю з цегли своїми руками для дачі, зможе будь-який майстер, для якого цегляна кладка не є «таємницею за сімома печатками».

Від начерку до деталей

З чого починати будівництво барбекю своїми руками? Як завжди з попереднього начерку, тобто, повинен бути складений проект і створено порядовка барбекю. Зручно буде, якщо ви при складанні проекту врахуєте наступні складові комплексу барбекю:

  • Топкова частина.
  • Стіс.
  • Стільниця.
  • Умивальник.
  • Дах.

Після того як ви визначилися із загальним видом, необхідно підібрати місце на ділянці дачі, де буде споруджено ваша альтанка.

Перш за все потрібно визначити розміри ділянки під будівництво, при цьому потрібно враховувати розміри самої печі і розміри «гостьовий частини» альтанки. Далі можна зробити креслення по загальному вигляду начерку, на якому будуть вказані конкретні розміри. Постарайтеся, щоб альтанка з барбекю гармонійно вписувалося в навколишній простір дачі.

Матеріали для барбекю з цегли

Наступний етап будівництва барбекю для дачі своїми руками - це підготовка матеріалу. В даний час можна вільно придбати спеціальні набори для будівництва барбекю з цегли своїми руками, які включають в себе:

  • Набір кріпильних елементів.
  • Решітка барбекю.
  • Піддон під вугілля.

Також вам буде потрібно:

  • Цегла (кількість цегли залежить від того, які розміри матиме альтанка і піч).
  • Глина і пісок для розчину.
  • Цемент і щебінь для фундаменту.
  • Руберойд.

Грати під барбекю можна зробити і самостійно, якщо у вас є досвід роботи зі зварюванням, в цьому випадку розміри решітки можна легко підігнати під розміри печі. При виготовленні решітки слід враховувати один важливий момент, її розміри повинні бути дещо більшим, ніж осередок для вугілля.

Це обумовлено., Перш за все тим, що під час приготування їжі у вас буде можливість зрушити вже готову їжу в сторону від розпеченого вугілля.

Комплекс - завжди добре

Чому багато хто воліє зробити для дачі комплексну конструкцію барбекю замість простої, виконаної у вигляді піддону з вугіллям і решітки?

  • По-перше, комплексний пристрій, до якого включено барбекю, можна використовувати і в якості каміна для альтанки, що дозволяє милуватися вогнем, сидячи в кріслі на свіжому повітрі тихими вечорами.
  • По-втори х - стінки навколо барбекю є чудовим захистом від вітру, а приготування їжі проходить набагато швидше і не завдає клопоту навіть у вітряну погоду.

Є фундамент - буде барбекю

Розберемося, як побудувати барбекю з цегли для альтанки. На першому етапі потрібно спорудити фундамент під барбекю. Розберемося, як має відбуватися влаштування основи.

Щоб залити фундамент для барбекю, потрібно вирити котлован глибиною нижче точки промерзання в вашому регіоні. В іншому випадку ваш комплекс просто дасть осадку, що призведе до утворення тріщин і подальшого руйнування всієї конструкції.

На дно слід засипати шар піску товщиною 50-80 мм. Пісок необхідно утрамбувати. Звичайно, буде потрібно пристрій опалубки, але можна зробити фундамент і без неї.

Для формування жорсткості на дно котловану укладаються арматурні прути, і після цього можна залити бетон. Для приготування бетону краще використовувати цемент марки ССПЦ - 400 або 500.

Розчин, приготовлений з цементу даної марки, прекрасно протистоїть вологості і агресивного впливу солей, що знаходяться в грунті.

Печі, каміни, барбекю: гідроізоляція і кладка необхідні

Після того як бетон застигне, через 20 - 25 днів, можна приступати до будівництва. Але спочатку потрібно пристрій гідроізоляції.

Для гідроізоляції можна застосувати руберойд, а можна і щільну поліетиленову плівку, покладену на фундамент.

Фундамент готовий, як побудувати барбекю? кладка печі для барбекю не відрізняється від виготовлення печей і камінів. Ведеться будівництво барбекю з цегли своїми руками відповідно до проекту.

На малюнках показано, як проходить кладка барбекю середньої складності. При бажанні можна встановити мийну раковину і підключити каналізацію і воду.

Перший етап

Перший етап

Другий етап

Другий етап

третій етап

третій етап

четвертий етап

Як скласти піч барбекю з цегли своїми руками, щоб оберегти цегла від дії високої температури? Внутрішню топкові частина необхідно зробити з шамотної цегли, кладка ведеться на глиняний розчин.

будуємо футеровку топкової частини по її конфігурації і правилам, прийнятим при футеровці камінів і печей.

будуємо   футеровку топкової частини   по її конфігурації і правилам, прийнятим при футеровці камінів і печей

п'ятий етап

п'ятий етап

шостий етап

шостий етап

Готова піч - барбекю

Універсальна піч - готуємо і коптимо

А можна провести будівництво барбекю з металу, але не просто для приготування їжі на відкритому вогні, а спільно з коптильнею.

А можна провести будівництво барбекю з металу, але не просто для приготування їжі на відкритому вогні, а спільно з коптильнею

Універсальна барбекю - коптильня

На малюнку наведено приклад металевої печі для приготування їжі на відкритому вогні, в якій передбачено додатковий пристрій з коптильної функцією.

  • Особливістю даної схеми є розділена частина для вугілля і дров.
  • Центральна частина являє собою стандартне барбекю з гратами, куди засипаються вугілля і з кришкою, що дозволяє їжі нудитися при певній температурі.
  • Особливість конструкції полягає в тому, що для отримання вугілля і додатково спека при приготуванні їжі з обмеженим впливом відкритого вогню є окрема топка, куди завантажуються дрова.
  • У топці є колосники і піддавали, за допомогою якого є можливість регулювати подачу повітря, що поступає.

Коптимо не сходячи з місця

Але найцікавішою є третя частина даного агрегату, це коптильня. Це пристрій, в якому є ряд решіток, на які можна укласти або підвісити продукти і здійснити копчення, холодне або гаряче.

У коптильні є термометр, за допомогою якого можна контролювати весь процес. Його використання дозволяє точно знати про процес, що відбувається всередині коптильні, без необхідності відкриття дверцят.

Для забезпечення нормального режиму копчення передбачено пристрій, що регулює подачу диму в коптильню.

Регулювання здійснюється заслінкою димоходу, що має три положення:

  • Повністю відкрите.
  • 50% відкриття.
  • Повністю закрита.

Виготовити своїми руками піч барбекю даного типу можна, використовуючи листове залізо або металеві труби відповідного діаметру.

Наша порада: щоб зробити мангал-коптильню для альтанки, використовуйте тонкостінні труби. Якщо ви не припускаєте переміщення даного пристрою, можна використовувати будь-які наявні у вашому розпорядженні труби.

Днем займаємося строітельством- ввечері їмо

Якщо у вас виникне питання, як побудувати піч барбекю для альтанки на дачі, але немає можливості і часу для виготовлення складної конструкції, то можна виготовити відмінну піч для барбекю своїми руками з старого балона для пропану.

Якщо у вас виникне питання, як побудувати піч барбекю для альтанки на дачі, але немає можливості і часу для виготовлення складної конструкції, то можна виготовити відмінну піч для барбекю своїми руками з старого балона для пропану

Барбекю з пропанового балона

На знімку загальний вигляд такого мангала для барбекю.

Для його виготовлення вам буде потрібно:

  • Порожній пропановий балон.
  • Зварювання.
  • Шліфувальна машинка.
  • 1,5 метра куточка 20 мм.
  • Сталева смуга 20х4 мм.
  • Труба сталева для ніжок.
  • Арматура 20 мм.
  • Відведення сталевий 90 °.

Ми спеціально не наводимо розміри відводів та труб. Всі необхідні розміри можна підібрати індивідуально.

Запобіжні заходи: різка

З малюнків стає зрозумілим, як зібрати мангал. Починається все з вирізання отвору за допомогою шліфувальної машинки.

Увага! Перед тим як різати балон, відкрутіть кран і наповніть балон водою. Тільки після цього можна починати різання. В іншому випадку через залишкових газів може статися вибух.

розмітка

  • По розмітці вирізують отвір. Вирізана частина стане в нагоді для виготовлення кришки.

вирізаємо отвір

  • Зварюванням необхідно вирізати вентиль з таким розрахунком, щоб в отвір можна було вставити відведення.

Барбекю за день - збірка

приварюють відведення

  • Як приварити відведення, стає зрозумілим з малюнка, це наш майбутній димохід.

Приварюють куточок для посилення

  • У стику відведення і труби необхідно встановити відкривається заслінку. З її допомогою можна буде регулювати тягу. Виготовляється вона з листового металу і металевого прута. Варіантів безліч.
  • По краях вирізу з двох сторін приварюється куточок для посилення.

Установка петель і герметизація кришки

  • Установка петель і герметизація кришки.

Тут наведено один з варіантів петель для кришки мангала. Але багато умільці можуть використовувати і петлі власної конструкції. Вся принадність у виготовленні власними руками, крім загального задоволення, полягає в можливості проявляти винахідливість і логіку. Головне - ідея.

Головне - ідея

Підставка

Варіант підставки виконується з труб і арматури.

Перший запуск «холостий»

Подібний мангал для барбекю можна спорудити за один день. Після того як мангал буде готовий, необхідно ретельно пропалити його, в іншому випадку залишки запаху пропану будуть підмішувати до їжі. Одного нормального прожарювання буде цілком достатньо.

Експлуатація: обережність не зашкодить

Як стає зрозумілим з усього вищесказаного, печі для барбекю своїми руками можна виготовити різними способами. Все залежить від уміння, бажання і фінансових можливостей.

Як зробити піч для барбекю дійсно корисним і ефективним помічником для відмінного проведення часу на свіжому повітрі? Це означає, незалежно від типу і конструкції печі, дотримуватися всіх заходів безпеки не тільки при будівництві, але і при експлуатації даних печей.

Варто пам'ятати, що, незважаючи на гадану простоту, піч барбекю з цегли або металу є пожежонебезпечним агрегатом і при її експлуатації варто завжди пам'ятати про це.

Хорошого вам відпочинку!

Наприклад, чому б не побудувати піч барбекю своїми руками для дачної альтанки?
Фундамент готовий, як побудувати барбекю?
Як зробити піч для барбекю дійсно корисним і ефективним помічником для відмінного проведення часу на свіжому повітрі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама