Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Автоматичний полив для дачної ділянки своїми руками

  1. переваги системи Як відомо, автоматичний полив - це механізм, завдяки якому вода постійно надходить...
  2. Відео «Як працює автоматичний полив газонів»
  3. що потрібно
  4. Як організувати автоматичний полив
  5. Відео «Система автоматичного поливу дачної ділянки»

переваги системи

Як відомо, автоматичний полив - це механізм, завдяки якому вода постійно надходить до рослин, грядок без участі людини. Але незважаючи на всі труднощі установки зробити це можна і своїми руками. Автоматичний пристрій поливу є універсальним в собі так? як об'єднує крапельний і дощувальний спосіб. Використовують апарат як на відкритих ділянках: газонах, городах, садах, так і в теплицях. Вода надходить не довільно - можна самому регулювати потрібну кількість для кожного окремого рослини. Автоматичне зрошення забезпечує програма, яка виробляє контроль роботи клапанів. Таким чином, можна регулювати обсяг і натиск води необхідний для конкретної ділянки.

Всі переваги автоматичного поливу безпосередньо залежать від його пристрою. Більшість сучасних систем поливу обладнані електромагнітними клапанами і насосом. Насос відповідає за тиск в трубах, а клапани забезпечують надходження води для зрошення земельної ділянки. Такі автоматичні системи дають ряд переваг в порівнянні з ручним поливом:

  • економія сил, енергії, а головне, часу. Якщо догляд за дачною ділянкою і його регулярний полив є занадто проблематичними, то система автополиву зробить все за вас;
  • автоматизація. Система поливу налаштована на роботу автоматично, тобто вода буде надходити навіть, якщо господар дачі забув про полив;
  • легкість в установці. Як правило, система автополиву має нескладну конструкцію, тому її можна встановити своїми руками;
  • економія води. Ця перевага вважається найбільш важливим для даного виду поливу. Регулювання необхідного режиму поливу (часткового або повсюдного) дозволяє витрачати воду економно.

Регулювання необхідного режиму поливу (часткового або повсюдного) дозволяє витрачати воду економно

При тривалій відсутності на дачі, систему можна запрограмувати на полив за певною схемою.

Принципи роботи

Конструкція автоматичного зрошення води являє собою кілька міцних і еластичних труб, з поліпропілену або поліетилену. Труби бувають основними і розвідних. На розвідних трубах розташовані дощовики і крапельниці, які відповідають за надходження води. Схема, що складається з труб для подачі води і електричних кабелів, може бути розташована під землею, завдяки чому вона захищена від різного роду пошкоджень. Розроблено і такі системи, при яких крани можуть міняти інтенсивність подачі води в момент поливу.

Пристрій автоматичного поливу може програмуватися, в залежності від бажаного часу поливу і розміру ділянки. Також завдяки програмуванню, процес зрошення ділянки може тривати протягом певного часу з перервами або цілодобово. Більш технологічні системи поливу управляються господарем на великих відстанях - дистанційно. Важливо й те, що автоматичний полив реагує на зміни погоди і може відключатися завдяки датчикам, що реагує на погоду.

Важливо й те, що автоматичний полив реагує на зміни погоди і може відключатися завдяки датчикам, що реагує на погоду

Якщо необхідно зробити кілька різних циклів зрошення за один проміжок часу, то механізм поливу води можна на це запрограмувати. Так, спочатку може здійснюватися система крапельного поливу, після вже дощовим методом. У воду можуть бути додані добрива, також її можна підігріти. Час сеансу задається на таймері, а функціонувати пристрій зрошення може з автоматичного графіком.

Кутовий діапазон поливу варіюється від 25 до 360 градусів, що забезпечує повсюдний полив грядок і городу. Глибина проникнення вологи в грунт повинна становити близько 30-40 см. Автоматичний полив цілком може забезпечити це по периметру всієї ділянки.

Відео «Як працює автоматичний полив газонів»

В даному відео можна побачити, як працює автоматична система поливу. Такий варіант системи можна зробити своїми руками.

що потрібно

Отже, ознайомившись з перевагами і принципами роботи автоматичної системи поливу, переходимо до того, як її спорудити. Будь-яка людина може зробити таку систему на дачі своїми руками. Але є необхідний мінімум, який необхідно врахувати для реалізації проекту по автополиву:

  1. Перше, що вам знадобитися - це схема або карта ділянки. При плануванні системи необхідно врахувати всі топографічні особливості.
  2. Друге, необхідно проаналізувати грунт і передбачити наявність джерел, з яких в подальшому буде надходити вода.
  3. Третє, уважно вивчити розмір ділянки, оглянути садовий ландшафт.
  4. І тільки потім приступати до покупки набору для поливу. Наприклад, це може бути «Садовод -150». Купуючи набір для автополиву важливо підібрати хороший фільтр, щоб наліт, який буде залишати вода не зіпсував систему за перші місяці експлуатації. Після цього можна переходити до установки автоматичного поливу, що теж можна зробити своїми руками.

Після цього можна переходити до установки автоматичного поливу, що теж можна зробити своїми руками

Як організувати автоматичний полив

Процес установки системи автополиву своїми руками нескладний. Зробити її можна за схемою, що додається до набору. Нижче ми розберемо почерговість дій по установці системи для подальшого її повноцінного використання та функціонування.

  1. Спершу, потрібно схематично накреслити план ділянки, куди повинна надходити вода. На цьому етапі необхідно приділити увагу всім особливостям території. Якщо є різкі ухили, тоді труби розміщуються горизонтально, при цьому крапельний шланг повинен бути розташований під нахилом.
    Досвідчені городники радять купувати магістральні труби з пластика, так як вони довго не іржавіють і стійки до впливів різних речовин, які знаходяться в добривах.
  2. На другому етапі установки автоматичного поливу потрібно розташувати ємність, де буде зберігатися вода. Для цього використовується бочка, в яку і буде вона заливатися. Ємність з водою встановлюється на висоті від 1 до 1,5 м над землею на території ділянки, призначеної під крапельний полив. Подбайте заздалегідь про способи наповнення бочки. Надходження води можна забезпечити від центральної системи водопостачання, або від водостічних труб, або за допомогою інших зручних саме вам способів. Принцип роботи простий - вода під сонцем нагрівається, а вночі вже здійснюється полив водою, комфортною для рослин температури.
  3. Наступний етап - це прокладання магістральної труби. Прокласти її можна або по грунту, закопати в грунт або встановити на опори. Варто відзначити, що реалізую проект самостійно найпростіше прокласти шланг по грунту.
  4. Виконуємо розрахунок крапельної стрічки. Це залежить від кількості грядок під які укладається стрічка. Якщо ви встановлюєте систему поливу своїми руками, то обов'язково придбайте фільтри очищення, тоді система автоматичного поливу прослужить довше.
  5. Далі, робимо установку стартера. Зробіть маленькі отвори в магістральній трубі (діаметр - 15 мм) і в них вставте гумки ущільнювачі, в які і буде кріпитися стартер. Крапельну стрічку заглушите, обрізавши при цьому край на 5 мм. Кінець необхідно скрутити і також обрізати край.
  6. На цьому етапі встановлюємо електричні контролери, щоб вода надходила в потрібній кількості.
  7. У висновку проводимо запуск і випробування встановленої системи поливу на дачній ділянці.

У висновку проводимо запуск і випробування встановленої системи поливу на дачній ділянці

Як бачите, сконструювати таку систему своїми руками нескладно. І неважливо нехай це в межах дачі або закритою теплиці, головне, дотримуватися алгоритму установки. Автоматичний полив економить фінанси, час та обсяг робіт, що дозволить насолодитися відпочинком і природою на дачі.

Відео «Система автоматичного поливу дачної ділянки»

У цьому відео можна побачити, як зробити систему поливу для дачної ділянки своїми руками.

Автоматичний пристрій поливу є універсальним в собі так?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама