Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дачні гойдалки на ділянці своїми руками: види, дизайн, матеріали, особливості установки, фото і відео

  1. Види гойдалок для дачі
  2. Матеріал для виготовлення
  3. Опори для гойдалок
  4. Як зробити прості гойдалки на дачі
  5. Варіант з дерев'яного бруса
  6. Гойдалки для дачі з металу
  7. Відео про гойдалках для садової ділянки

Всім хочеться мати в своєму розпорядженні красивий і зручний куточок для відпочинку. Для багатьох таким райським місцем стає дача. Як оформити дачну ділянку так, щоб він незмінно дарував вам гарний настрій? Давайте перенесемося ненадовго в дитинство. Згадайте, яке задоволення ви отримували від такої нехитрої речі, як гойдалки. Вони приносять задоволення як дітям, так і дорослим.

Зробити гойдалки для дачі своїми руками не так вже й складно. Якщо ви хоч трохи володієте слюсарними і монтажними навичками, це завдання не доставить вам особливого клопоту.

Конструкції гойдалок досить різноманітні. Тут можуть бути присутніми як бюджетні варіанти, зліплені із залишків будівництва, так і справжні шедеври зодчества.

Придбати готові дерев'яні гойдалки для дачі хорошої якості за хорошими цінами можна в компанії Купістол .

Види гойдалок для дачі

  • гойдалки-ваги - це дитячі гойдалки для дачі. Принцип пристрою - дошка з двома сидіннями, посередині металева труба на двох стійках;
  • прості гойдалки на двох мотузках - це найпростіша конструкція .. Дошка для сидіння, підвішена на дві точки;
  • гойдалки-диван на чотирьох мотузках - найбільш поширений вид дачних гойдалок. Являють собою лавку зі спинкою, підвішену за чотири кути.

Гойдалки можуть також підрозділятися на стаціонарні і переносні. У другому варіанті гойдалки можна прибирати на зиму в приміщення, пересувати по ділянці на свій розсуд.

Гойдалки можуть також підрозділятися на стаціонарні і переносні.

Матеріал для виготовлення

Для підвішують складових використовують такі матеріали:

  • мотузка;
  • репшнур (мотузка для альпінізму);
  • сталевий трос;
  • ланцюг з невеликим ланкою;
  • сталевий прут;
  • сталева труба.

мотузка;   репшнур (мотузка для альпінізму);   сталевий трос;   ланцюг з невеликим ланкою;   сталевий прут;   сталева труба

Для виготовлення сидіння можна використовувати:

  • дерево - дошки, фанера;
  • дерево, покладене на металеві куточки;
  • метал - прут, смуги;
  • пластмаса - для дитячих сидінь.

Опори для гойдалок

Прості гойдалки можна підвісити практично в будь-якому місці. Найчастіше вибирають міцний сук. Також можна приладнати поперечину між двома деревами.

Для гойдалки-дивана знадобляться міцні опори. Вони можуть бути:

  • дерев'яними - по дві опори хрест-навхрест;
  • металевими - дві опори, вкопані в землю або з квадратної з рамою внизу;
  • металевими - по одному стовпа, укріплені бетонною стяжкою.

Як зробити прості гойдалки на дачі

Найпростіший варіант, який відмінно підійде для дітей, - це нескладні за конструкцією гойдалки з дерева. Якщо в зоні відпочинку немає відповідних дерев, можна спорудити опори з чотирьох колод. Кінці опори заглиблюють в землю на глибину близько 70 см, вгорі між собою з'єднуємо шпилькою або болтами з шайбами. Зверніть увагу, що кут між стійками повинен бути досить великий для стійкості конструкції. П'яте колоду буде служити верхньою поперечиною, його також скріплюємо болтами. За допомогою кріплення, що продається в будь-якому будівельному магазині, прикріплюємо до перекладині мотузку (міцний шнур, металевий трос). Виготовляємо сидіння з дошки товщиною 30-50 мм, за допомогою гаків кріпимо шнур. Шнур можна зав'язати або використовувати спеціальні затискачі. Можна підвісити такі гойдалки на чотири мотузки. В цьому випадку вгорі трос протягують в гак або кільце, щоб він не ковзав, під кільцем його перехоплюють затискачем.

Можна підвісити такі гойдалки на чотири мотузки.

Більш просунутим майстрам рекомендується придивитися до більш складним моделям.

Варіант з дерев'яного бруса

Для виготовлення таких гойдалок знадобляться дерев'яний брус і рейки. Опори з бруса витримують навантаження близько 150 кг

Дерев'яний брус розміром 10х10 см збільшить міцність гойдалок, але призведе до обваження конструкції. Краще використовувати матеріал з розміром перетину 5х10 см.

Збираємо з брусів опору, починаючи з нижньої рами. Її розміри обчислюємо, додаючи до розмірів сидіння 40-50 см. На раму кріпляться вертикальні бруси, утворюючи трикутник. Зверху конструкція скріплюється вертикальної поперечиною. Всі основні вузли кріплення робляться за допомогою металевих куточків і саморезов. Для надійності між двома стійками одного боку прикріплюємо ще один горизонтальний брус.

Виготовляємо лавку, починаючи з рамки. Окремо з брусків робимо рамку для спинки і для сидіння. На рамки прикручуємо матеріал, з якого планували зробити гойдалки. Це може бути дошка, рейки або фанера.

Зверху конструкція скріплюється вертикальної поперечиною.

Готові спинку і сидіння з'єднуємо між собою за допомогою металевих куточків. Перед цим визначаємо комфортний кут сидіння, в середньому він буде близько 120 градусів.

Підлокітники для лавки виготовляємо з рейок, кріпимо також саморізами.

До верхньої перекладині гойдалки підвішуємо на ланцюжок або металевий трос. Як кріплення використовуються металеві скоби або гаки, закріплюємо ними ланцюг на спинці і на сидінні гойдалок.

Гойдалки для дачі готові. Висота гойдалок регулюється таким чином, щоб ноги сидячого на них діставали до землі. Таку конструкцію можна досить легко переносити. При стоянні на землі нижній брус необхідно обробити захисним розчином .

Гойдалки для дачі з металу

Такі гойдалки міцніші, в залежності від конструкції вони розраховані на вагу 300 кг і більше, але вони будуть стаціонарними. Для виготовлення необхідно мати навик зварювальних робіт. При бажанні невеликі гойдалки цього виду можна зробити пересувними, розширивши відстань між нижніми кінцями опор і наварив на них раму основи.

Для стійок вибираємо один з наступних матеріалів:

  • сталева труба діаметром не менше 5 см;
  • металевий швелер або профіль;
  • сталевий куточок.

За допомогою зварювання з'єднуємо трубу, починаючи з основи конструкції. Отримуємо прямокутник, на нього вертикально ставимо два трикутника, вгорі з'єднуємо горизонтальною перекладиною. Кут обріза труби на верхньому місці стику сторін трикутника становить 45 градусів. На верхню перекладину наварюють петлі з арматури.

Для виготовлення необхідно мати навик зварювальних робіт.

Варіант конструкції опори - без нижнього прямокутника. В цьому випадку стійки необхідно заглибити в землю на 1 метр, якщо гойдалки плануються важкі - зробити бетонну стяжку .

Основу для спинки і сидіння виготовляємо з металевого куточка. Робимо з нього два прямокутника, між собою їх з'єднуємо під кутом не менше 100 градусів.

По кутах приварюють петлі для підвісу. Всі металеві частини покриваємо грунтовкою і фарбуємо масляною фарбою. На готову основу накладаємо дерев'яну дошку, для зручності зверху її можна обшити м'яким матеріалом або лінолеумом.

Всі металеві частини покриваємо грунтовкою і фарбуємо масляною фарбою.

Вибір місця для установки гойдалок вимагає особливої ​​уваги. Простору має бути достатньо при розгойдуванні гойдалок. Місце краще вибирати затінене, якщо ви плануєте побудувати альтанку , Гойдалки можна встановити всередині неї. Дерев'яні вироби необхідно захищати від вологи і атмосферних опадів. Це можна зробити, обробивши дерево спеціальними розчинами, якщо дозволяє дизайн гойдалок - пофарбувати фарбою.

Гойдалки, зроблені своїми руками, додадуть вашій дачі неповторний колорит, створять атмосферу любові і затишку. Приємного вам відпочинку!

Відео про гойдалках для садової ділянки

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Як оформити дачну ділянку так, щоб він незмінно дарував вам гарний настрій?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама