Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Де і коли краще бурити свердловину на ділянці

  1. Як правильно вибрати час для буріння?
  2. весна
  3. літо
  4. осінь
  5. зима
  6. Де краще облаштувати свердловину?

Автономне водопостачання - не розкіш, а нагальна потреба для безлічі власників котеджів і дачних будинків. Щоб правильно облаштувати систему, важливо вибрати час, коли краще бурити свердловину, визначити місце і вирішити ще безліч організаційних моментів. Все це досить просто, варто лише зважити всі доводи «за» і «проти».

Як правильно вибрати час для буріння?

Традиційно вважається, що всі будівельні, а так само бурові роботи потрібно проводити в теплу пору року. Дійсно, взимку грунт промерзає, що теоретично ускладнює всі маніпуляції. Однак сучасна техніка дозволяє вести роботи по бурінню свердловин та при негативних температурах.

Власне, обмежень за часом року, практично, не існує. Навпаки, у кожного сезону є свої переваги і недоліки. Якщо немає особливого поспіху, власнику ділянки варто вибрати для себе оптимальне, найбільш «вигідне» пору року:

весна

Незважаючи на те, що це традиційна пора початку всіляких, в тому числі і будівельних, робіт на ділянках, для буріння свердловин цей сезон - не найкращий час. Весняний паводок серйозно підвищує рівень грунтових вод, тому вкрай складно визначити рівень залягання основного водоносного пласта. Крім того важка техніка легко може пошкодити ослаблені грунтові дороги і грунт на ділянці.

Крім того важка техніка легко може пошкодити ослаблені грунтові дороги і грунт на ділянці

При проведенні бурових робіт навесні складно визначити рівень залягання основного водоносного пласта

літо

Аргументом «за» буріння свердловини в цей сезон можна вважати природне осушення грунту, що полегшує пошуки водоносного шару. Комфортна температура повітря і грунту сприяє проведенню вишукувальних робіт. Більшість власників ділянок прагне облаштовувати свердловини саме в цей час, тому виникають черги на буріння. Крім того через наплив клієнтів фахівці, що виконують роботи, зазвичай поспішають, що може привести до менш якісного результату. При облаштуванні робочого майданчика і під'їзду до об'єкта можуть бути пошкоджені рослини на присадибній ділянці.

осінь

Перші осінні місяці так само сприятливі для буріння. Після літньої спеки грунт осушений, проблем з визначенням водоносного шару немає. Комфортні температури не заважають буріння свердловини на ділянці. Фахівці вважають цей сезон, починаючи з кінця літа, найкращим для облаштування свердловин глибиною до 25 м. В більш холодну пору зазвичай роблять «заготовку» для зимових робіт, виконуючи часткове буріння на рівень промерзання грунту. Таким чином, подальші роботи можна буде проводити навіть в холодну пору року без найменших труднощів.

зима

Незважаючи на усталену думку про неможливість проведення вишукувальних робіт взимку, в цей сезон облаштовується досить велика кількість свердловин. Пов'язано це з тим, що опади в зимовий час не впливають на рівень грунтових вод. Підмерзла грунт на ділянці і на під'їзді до нього не руйнується важкою технікою.

Підмерзла грунт на ділянці і на під'їзді до нього не руйнується важкою технікою

Багато переносять буріння свердловини на зиму, коли якісний результат можна отримати з меншими фінансовими витратами

Глинистий розчин, який використовується при бурінні, буде легко змитий весняним паводком, залишивши чисту ділянку. Вирішальним фактором для багатьох стає сезонне падіння цін на роботи. Фахівці вважають, що взимку можна якісно бурити свердловини будь-якої глибини, але початкові роботи краще виконати восени, до промерзання грунту.

Де краще облаштувати свердловину?

Безліч любителів комфорту впевнені, що ідеальне місце для свердловини - підвал їхнього будинку. Це дуже спірне рішення. Труднощі починаються з буріння, яке в принципі можливо тільки на першому етапі будівництва, максимум при стоїть фундаменті. Подальше обслуговування системи, а особливо ремонт в таких умовах будуть вкрай ускладнені, якщо навіть не неможливі.

Оскільки деякі операції можна здійснити тільки за участю важкої техніки, загнати яку в підвал будинку не представляється можливим. Єдиний діючий варіант в таких умовах - неглибока свердловина, обладнана самовсмоктувальним насосом, розташованим на поверхні. Вигода від ухвалення такого рішення - відсутність необхідності тягнути трубопровід від свердловини до будинку. Але ця перевага легко перекривається безліччю серйозних недоліків.

Звичайно, найкраще місце для свердловини - неподалік від будинку. Але потрібно брати до розгляду карту водоносних шарів - як глибоко доведеться бурити?

Обдумуючи, де бурити свердловину на ділянці, потрібно враховувати кілька важливих аспектів:

  • Для полегшення підведення водопроводу, економії на облаштуванні трубопроводу потрібно розташовувати свердловину якомога ближче до дому. Однак ця відстань не може бути менше 3 м.
  • Місце буріння повинно бути віддалене від потенційних джерел забруднень, таких як вигрібна яма, звалище, гнойові купи не менше ніж на 50-100 м.
  • Свердловину можна облаштовувати в найнижчій точці ділянки, інакше в паводок і під час рясних опадів доступ до кесона або бетонному колодязя буде серйозно ускладнений. Крім того, сталевий кесон герметичний, а бетонний колодязь майже неможливо зробити непроникним для вологи, що може привести до забруднення свердловини поверхневими водами. Ще один нюанс: ухил в точці буріння повинен бути менше 35 °.

Відстань від будинку до свердловини не повинно бути менше 3 метрів

  • До ділянки, на якому буде розташовуватися свердловина, потрібно забезпечити вільний проїзд для бурової установки. Його розміри не повинні бути менше 3 м в ширину. Майданчик для установки зазвичай вибирається не менше ніж 4х9 м. Не варто забувати і про висоту обладнання: бурова щогла рідко буває нижче 10 м. Потрібно уважно оглянути всі довколишні дерева, електричні дроти і т.п., щоб забезпечити механізму безперешкодний проїзд і місце для роботи. Крім цього необхідно врахувати, що для нарощування бурової колони буде потрібно близько шести метрів вільного простору в кормовій частині установки.
    На упорядкованій ділянці варто обміркувати всі шляхи в'їзду та розміщення важкої техніки, щоб звести до мінімуму всілякі порушення ландшафту. Варто постаратися забезпечити якомога більший за розміром ділянку для розміщення, оскільки крім власне бурової установки може знадобитися розмістити водовозку з буровим розчином або кунг для робітників.

Ділянка для бурових робіт повинен бути максимально великим і вільним

Всі питання, пов'язані з тим, коли і де краще пробурити свердловину вирішуються досить легко. Потрібно тільки з особливою увагою розглянути всі можливі варіанти, врахувати переваги і недоліки кожного рішення. Грамотно облаштована свердловина стане основою для автономного водопостачання, що дозволяє насолоджуватися благами цивілізації в будь-якому, навіть найвіддаленішому від великих мегаполісів, місці.

Як правильно вибрати час для буріння?
Як правильно вибрати час для буріння?
Де краще облаштувати свердловину?
Але потрібно брати до розгляду карту водоносних шарів - як глибоко доведеться бурити?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама