Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дренаж дачної ділянки: пристрій, система, як зробити в садовому кооперативі

  1. Для чого потрібен дренаж на садовій ділянці?
  2. Фашина дренаж присадибної ділянки
  3. Дерев'яний і керамічний дренаж присадибної ділянки
  4. Закритий дренаж присадибної ділянки

Незважаючи на достаток будівельних матеріалів, коштують вони недешево.

У нашій статті ми розповімо про те, як зробити дренаж дачної ділянки з мінімальними витратами, в тому числі і з підручних матеріалів, які напевно є у Вас на присадибній ділянці.

Для чого потрібен дренаж на садовій ділянці?

Основні завдання, які вирішує дренажна система садової ділянки: Основні завдання, які вирішує дренажна система садової ділянки:

  1. Позбавлення від масового скупчення талих вод і сезонних опадів, які стікають з даху будинку на території від 50 до 100 куб. м.
  2. Можливість експлуатувати навіть водонасиченню, глинистий, нестабільну грунт. А такими є багато землі Росії.
  3. Зниження кількості підземних вод (їх негативного впливу на фундамент будинку).

Дренажна система на дачній ділянці - це заходи, вироблені в комплексі.

В тому числі:

  • обладнання каналів за допомогою приймачів вологи для збору і відведення грунтових і талих вод;
  • установка трубопроводів;
  • установка спеціальних колодязів.

    Спеціальні дренажні труби, покриті матеріалом, що фільтрує

Невеликий рада: при рівні грунтових вод більше 2,5 метрів від поверхні землі не нехтуйте облаштуванням дренажу - обов'язково обладнайте дренажну систему.

Перш ніж визначитися: як зробити дренаж на ділянці, потрібно знати, що.

Перерахуємо:

  • дренаж незамінний при сільськогосподарської меліорації;
  • з його допомогою відводиться тала вода і рясні опади з прибудинкової території;
  • видаляється волога від відмосток, фундаменту будівлі і стін підвалу;
  • знижується рівень ґрунтових вод;
  • осушуються лінійні траншеї.

    Прокладка спеціальних труб для дренажу

Різновиди дренажних систем:

  1. Дренажна глибинна система.
  2. Дренаж під фундамент.
  3. Дренажна глибинна система.

Від того як зробити на дачі дренаж, залежить функціональність і зовнішній вигляд ділянки. Так, дренажна глибинна система - це не що інше, як прокладені в траншеях дренажні труби, які проходять по всьому периметру присадибної ділянки.

Труби прокладаються горизонтально на подушку з піску. Волога, що надходить в ці укладені дренажні труби , Відводиться в спеціальні колектори, і зливається в колодязь. Цілком зрозуміло, що це найдорожчий спосіб облаштування системи дренажу, тим більше що самостійно впоратися з таким завданням Ви навряд чи зможете - доведеться залучати фахівців.

дренаж фундаменту теж виробляють фахівці ще при початковому етапі будівництва будинку. Якщо знехтувати установкою дренажу під фундамент до будівництва будинку, то згодом доведеться затратити ще більше коштів, так як Ви побачите, що фундамент промокає, і обійтися без дренажу можна.

Якщо знехтувати установкою дренажу під фундамент до будівництва будинку, то згодом доведеться затратити ще більше коштів, так як Ви побачите, що фундамент промокає, і обійтися без дренажу можна

Облаштування дренажу під фундамент будівлі

Дренажна глибинна система захищає від затоплення підвальних приміщень і перші поверхи будівлі. Якщо її не облаштувати, то згодом це загрожує появою цвілі, грибкових відкладень. Глибинний дренаж сприяє підвищенню родючості грунту, захищає присадибна ділянка від просідання і розмиття.

всі перераховані види дренажів вимагають залучення фахівців і витрати значних матеріальних засобів.

Далі ми розповімо, як зробити дренаж на дачі з мінімальними фінансовими витратами.

Фашина дренаж присадибної ділянки

Найдешевший і простий спосіб облаштування дренажної системи своїми руками на присадибній ділянці - зробити фашини дренаж. Його роблять за допомогою гілок дерев: берези, дуба, вільхи або хвойних порід. Потрібно з гілок сформувати пучки-фашини.

Невеликий рада: застосуйте козли (схрещені колоди), розставивши їх по всій довжині траншеї. Комлем вгору укладаємо гілки на хрестовину козлів і туго перев'язуємо прутами верби, мотузками або сталевим дротом. Крок перев'язки повинен складати від 50 до 70 см. Такі пучки потрібно формувати, для того щоб згодом експлуатації дренажна система не замулилась. Фашини (пучки) повинні мати товщину більше 30 см.

У підготовлену канаву укладаємо пучки-фашини, починаючи з її вершини, потім обкладає їх мохом. Там, де траншея входить в яму, облаштовуємо витік з розтрубом з дощок. Цілком зрозуміло, що такого плану дренажні системи мають мінімальний термін експлуатації.

Більш надійна дренажна система на дачі - це керамічний або дерев'яний дренаж, вони прослужать як мінімум 25 років і більше.

Дерев'яний і керамічний дренаж присадибної ділянки

керамічний дренаж

Перед тим, як зробити дренаж на садовій ділянці, щоб встановити рівень його нахилу, викопайте траншеї, продумайте облаштування водопровідної системи.

Для облаштування дерев'яного дренажу на присадибній ділянці знадобиться великий щебінь (розміром не менше 8-10 см). На дно виритої заздалегідь траншеї, укладаємо найбільші камінці, зверху і з боків - укладаємо щебінь поменше.

Кам'яна перегородка повинна бути 30 см і більше. Закладаємо дренаж на глибину 80-100 см. Після того, як поклали щебінку, обкладає її шаром моху і пластами дерну, вниз травою.

Труби з дерева можна легко змайструвати з трьох дощок. Укладаємо мох по всьому периметру труби, засипаємо дрібним гравієм або щебенем, укладаємо дерном травою вниз і засипаємо траншею землею. Глибина засипки не повинна бути менше, ніж 1 метр. Встановлювати труби починаємо у місця витоку.

Також для облаштування дерев'яного дренажу можна застосувати і жердини (найкраще підійдуть хвойні породи дерев). Їх товщина повинна бути не менше 7-10 см. Жердини використовуйте обкоровані, укладаючи їх на попередньо підготовлені підкладки з моху, дерну, зверху теж розкладіть мох.

Для облаштування керамічного дренажу знадобляться керамічні труби, діаметр яких не менше 5 см, їх щільно укладаємо в траншею, обкладає місця стиків мохом або рогожею. Там, де дренаж заходить в канаву або колодязь, робимо витік.

Для цього можна використовувати трубу з дерева, в неї втравляем ще одну трубку з дерева. Засипаємо траншею, попередньо уклавши шари дерну вниз травою.

Закритий дренаж присадибної ділянки

Більш складний пристрій дренажу на дачній ділянці - закритий тип дренажу. Облаштування такої дренажної системи зажадає придбання матеріалів, але красивий вид ділянки коштує витрачених коштів. Його суть полягає в тому, що по всій траншеї (виритої заздалегідь) укладаємо труби, які мають спеціальні отвори для води, вони ведуть до криниць.

Його суть полягає в тому, що по всій траншеї (виритої заздалегідь) укладаємо труби, які мають спеціальні отвори для води, вони ведуть до криниць

Облаштування дренажної системи закритого типу

Невеликий рада: систему дренажу закритого типу потрібно облаштувати під ухилом до місця прийому води. Після двох поворотів труб обов'язково потрібно встановити колодязь.


Для чого потрібен дренаж на садовій ділянці?
Для чого потрібен дренаж на садовій ділянці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама