Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Душ для дачі своїми руками. Схеми і рекомендації облаштування

  1. вибираємо місце
  2. вибираємо матеріали
  3. Які знадобляться інструменти
  4. Основні етапи зведення
  5. Як організувати підведення і злив води
  6. Ідеї ​​облаштування душа
  7. економний варіант
  8. З дерева
  9. з полікарбонату
  10. із цегли
  11. висновок

Після приємних, але утомливих дачних клопоту так хочеться змити всю втому цього дня під теплими струменями води Після приємних, але утомливих дачних клопоту так хочеться змити всю втому цього дня під теплими струменями води. Особливо в спекотний літній день. Але, на жаль, не у всіх є можливість побудувати на ділянці капітальний будинок з водопостачанням і ванною. Баня - теж варіант не для всіх, до того ж, навіть якщо вона є, топити її кожен день занадто клопітно і витратно. Відмінним варіантом в цьому випадку буде душ для дачі, створений на ділянці своїми руками. Спорудити таку конструкцію нескладно, при наявності необхідних матеріалів та інструментів (і деяких навичок, звичайно) весь процес займе не більше двох-трьох днів. Зате радувати водними процедурами такий душ буде свого власника все літо, а іноді й довше.

вибираємо місце

Перед тим як побудувати літній душ на дачі, потрібно вирішити, де він буде розташовуватися. Місця для нього знадобитися трохи. В залежності від уподобань, садовий душ займе майданчик, розміри якої максимум один-два квадратних метра. Для того щоб організувати тільки одну невелику кабінку, місця потрібно менше, а дачний душ з роздягальнею, наприклад, займе трохи більше простору.

Вибираючи місце для дачного літнього душа, потрібно врахувати деякі моменти:

  1. Місце має бути затишним, прихованим від сторонніх очей, адже митися доведеться в буквальному значенні на вулиці. Недобре, якщо кабінка буде стояти на загальному огляді, на очах у сусідів.
  2. У той же час місце повинне добре освітлюватися сонцем. Інакше підлогу в душі не буде встигати висихати. Це призведе до утворення цвілі, а дерев'яна підлога почне гнити. Сонячне місце важливо і для такої конструкції з баком, де вода нагрівається саме від сонця.
  3. З цієї ж причини поруч з душ-кабіною для дачі не повинно бути густих високих заростей кущів і дерев, а також інших будівель. Все це буде заважати прогріванню і провітрювання, приводити до виникнення вогкості, цвілі, грибкових утворень.
  4. Майданчик для літнього душа повинна бути грунтовій - піщаної, глинистої, будь-хто. Головне, щоб цей грунт було легко копати, адже під конструкцією необхідна яма для зливу води. Тому не варто підбирати місце для душа там, де колись був фундамент іншої споруди, або під землею закопано що-небудь, або грунт упереміш з камінням, уламками каміння, бетону, цегли і т.д. Також облаштування ямки можуть перешкодити коріння дерев.

Бажано також, незважаючи на те, що душ-кабінка для дачі - спорудження тимчасове, облаштувати його так, щоб він поєднувався з іншими будівлями і гармонійно вписувався в оформлення ділянки.

Адже це не тільки споруда, зведена з практичними цілями, а й елемент ландшафтного дизайну. Все інше залежить від особистих переваг і ідей власника дачі.

вибираємо матеріали

Наступний етап - вибір матеріалу. Перед тим, як зробити літній душ на дачі, потрібно вирішити, з чого його краще звести. Від вибору матеріалів залежать довговічність конструкції і його зовнішній вигляд. А взагалі матеріал для будівництва може бути практично будь-яким.

  • Душ з дерева - найпоширеніший і легкий в будівництві варіант. Він може бути як з дощок, так і з бруса. Для будівництва з дерева потрібен мінімум інструментів і навичок, впорається навіть новачок.
  • Із цегли або блоків - теж відмінний варіант. Тим більше що ці матеріали, як правило, залишаються після зведення дачного будиночка. Літній душ для дачі своїми руками буде найкращим варіантом, як використовувати ці залишки. До того ж, така споруда неодмінно прослужить довгі роки.
  • Метал - теж варіант для організації душ-кабіни для дачі. Для цього використовуються листи нержавіючої сталі або, наприклад, залишки металевого профілю з покриттям, що залишився після облаштування даху будинку або паркану.
  • Найпростіший в роботі матеріал, з яким впорається навіть новачок, це пластик. Це можуть бути як пластикові панелі, так і щільна пластикова плівка (яку використовують для парників і теплиць), натягнута на дерев'яні бруси або на каркас з труб.

При виборі матеріалу потрібно врахувати, на який термін служби розрахована конструкція. Якщо передбачається використовувати його довгі роки, краще варіант з цегли, блоків, дерева. Ці матеріали довговічні і не бояться морозів. Цегла також менш схильний до виникнення цвілі, грибка і зовсім не схильний до гниття. З пластика ж краще робити розбірний душ, який буде забиратися на зиму, а на початку літа кожен раз встановлюватися заново. З чого ще можна зробити душ на дачі - на фото нижче.

Які знадобляться інструменти

Зрозуміло, облаштувати душ на дачі своїми руками неможливо без наявності необхідних інструментів. Вони призначені для різних цілей. Для проведення земляних робіт знадобляться:

  • лопата для того, щоб зробити поглиблення;
  • кирка або лом для розбивання особливо щільного грунту;
  • мотика або заступ для розпушування;
  • тачка або носилки для того, щоб прибирати викопаний ґрунт і перевозити матеріали.

Для того, щоб зайнятися будівництвом душа на дачі своїми руками в капітальному цегляному виконанні, знадобляться інструменти для кладки і обробки стін:

  • молоток або кирка для розколювання або обтісування цегли;
  • кельму для укладання і вирівнювання розчину;
  • схил і рівень для вирівнювання кладки;
  • розшивання для вирівнювання швів, якщо не передбачається їх штукатурення.

Щоб спорудити дерев'яний душ для дачі, потрібні інструменти інші:

  • сокиру для рубки бруса;
  • пила і ножівка для розпилювання дощок;
  • долото і стамеска для видовбування пазів і отворів;
  • рубанок для обробки матеріалу;
  • молоток і цвяхи для скріплення.

Аналогічні інструменти стануть в нагоді і для того, щоб зробити літній душ своїми руками з пластика або полікарбонату. Крім того, для спорудження будь-якої конструкції потрібні вимірювальні інструменти, олівець або інший письмовий предмет для розмітки, рівні, куточки і схили.

Також потрібно врахувати, запланований душ для дачі з підігрівом (про цей варіант докладніше можна дізнатися   тут   ) Або ж немає, під дахом або просто у вигляді чотирьох стін, буде яма бетонована або просто грунтова Також потрібно врахувати, запланований душ для дачі з підігрівом (про цей варіант докладніше можна дізнатися тут ) Або ж немає, під дахом або просто у вигляді чотирьох стін, буде яма бетонована або просто грунтова. Для різних варіантів знадобляться різні інструменти. Також напевно знадобляться якісь оздоблювальні матеріали та інструменти для їх пристосування. Так, можуть бути потрібні просочення для дерева, лакування, фарбування, штукатурка для цегли і так далі.

Основні етапи зведення

З чого б не передбачалося побудувати літній душ на дачу своїми руками, основні етапи цього процесу будуть однаковими. Про те, як спорудити душ для дачі своїми руками, ця покрокова інструкція:

  1. Знайти відповідне місце. Як було написано вище, воно повинно бути сонячним, затишним і добре провітрюваним, з відповідною для проведення земляних робіт грунтом.
  2. Підібрати оптимальні розміри. Щоб помитися в душі, досить майданчики розмірами 1х1 метр. Якщо обладнати душ роздягальнею і місцем, де можна залишити речі, знадобиться додатковий простір, як мінімум 60-70 сантиметрів, краще - метр. У висоту душ-кабінка для дачі як мінімум два метри, якщо з дахом - то вище. Тому мінімальні розміри для душа на дачу - 100х160х200 см.
  3. Виготовити креслення. Навіть найпримітивніша конструкція повинна спочатку бути втілена на папері, адже при створенні проекту можна прорахувати все наперед і врахувати будь-які нюанси. Креслення повинен припускати також систему водопостачання і її схему.
  4. Розмаїття ділянку. Також потрібно очистити і звільнити його від усього зайвого.
  5. Створити яму під злив води. Її конструкція залежить від того, на який термін служби розрахований душ. Так, під капітальну конструкцію з цегли знадобиться глибока бетонована яма з ретельно продуманою системою зливу. Під тимчасову збірну-розбірну ж досить буде грунтовій ямки до півметра завглибшки. Однак і її стіни доведеться додатково зміцнити, а на дні зробити дренажний шар, наприклад, з щебеню.
  6. Побудувати каркас і підлогу. Установка каркаса і її складність залежить від обраних матеріалів.
  7. Підвести систему водопостачання. Вона може здійснюватися як від віддаленого джерела води, так і більш простим способом - за допомогою бака.

Ось основні етапи будівництва душ-кабіни для дачі. Про те, як влаштувати систему водопостачання на дачі , А також ідеї побудови душа з різних матеріалів - читайте далі. Також подивіться відео по темі.

Як організувати підведення і злив води

Планування і організація підведення і зливу води - важливі етапи облаштування помивочной конструкції. Потрібно обов'язково продумати і прорахувати це, перед тим як зробити душ на дачі. Злив облаштовується на етапі будівництва фундаменту. Самий капітальний варіант - підключити злив до централізованої каналізації, але не завжди доцільно робити це, організовуючи тимчасовий саморобний душ. Деякі дачники взагалі не замислюються з приводу зливу, дозволяючи воді стікати прямо на землю. Або ж встановлюють пластиковий піддон. Такий піддон для душа служить водозбірником, не даючи мильній піні забруднювати грунт. Якщо ж дозволити воді вбиратися в землю, є ризик отримати навколо душа болото, особливо при нестачі сонячного світла.

Найкраще, організовуючи для дачі душову кабіну своїми руками, зробити під неї стічну або дренажну яму. Цей варіант - найпростіший для зливу відпрацьованої води з душу. Для цього викопана яма утрамбовується, потім засипається гравієм, битою цеглою, шматками бетону і т.д. Далі йде шар щебеню, який теж утрамбовується. Поверх можна ставити піддон або робити настил.

Що стосується подачі води, вона може здійснюватися як з бака, так і без бака, тобто, від віддаленого джерела. Щоб використовувати цей варіант, треба знати, як правильно здійснити підключення до водопроводу.

Набагато простіше пристрій річного душа з баком для води. Обсяг цієї ємності повинен бути не менше 100 літрів, з розрахунку 30 літрів на людину. Якщо передбачається, що воду нагріває сонце, схема гранично проста - бак і йде прямо з нього шланг з душовою головкою.

Щоб сонце встигало нагріти воду за день, бак повинен бути не більше 300 літрів об'ємом. Краще використовувати ємність округлої форми - в ній вода прогрівається більш рівномірно, ніж в прямокутної, і пофарбувати в чорний колір.

Однак варто врахувати, що вода в дачному душі без підігріву навіть у найспекотніші дні буде теплою, але не гарячою. До того ж, в прохолодні похмурі періоди є ризик залишитися без можливості помитися. На цей випадок і якщо передбачається використання душа не тільки влітку, краще поставити електричний водонагрівач. Для установки Тена необхідний бак для душа для дачі з нержавійки. Такий теплий душ на дачі можна використовувати аж до осінніх заморозків. Бажано тільки, щоб він знаходився поруч з будинком, щоб після миття не довелося довго йти і мерзнути. Перед тим як зробити теплий душ, важливо мати уявлення про електрообладнання.

Можна також встановити насос, щоб вода текла під напором. Важливо ретельно герметизувати всі частини конструкції, щоб уникнути втрат води. Можна облаштувати ножний душ, при якому подача води відбувається при натисканні спеціальної педалі.

Корисно буде почитати:

Ідеї ​​облаштування душа

Побудувати душ можна безліччю різних способів, а також по-різному обробити. Зовнішній вигляд і дизайн конструкції залежать від особистих переваг власника, а також його фінансових можливостей. Далі - ідеї про те, як облаштувати душ різними способами.

економний варіант

Така міні-конструкція споруджується буквально за лічені години Така міні-конструкція споруджується буквально за лічені години. Вона примикає до стіни будь-якого капітального будови. На цю стіну вішається бак для води. Решта три стіни виготовляються з плівки або шторок, закріплених на дерев'яній або металевому каркасі. Полички і вішалки для миючих засобів, рушники і так далі, можна також закріпити на основний стіні. Такий примітивний варіант каркасного душа для дачі навряд чи стане її прикрасою і не претендує на розкішний дизайн, проте зробити його самому найпростіше.

З дерева

Дерев'яний літній душ для дачі - хороший варіант для тих, хто хоче отримати зручну, просту і екологічну конструкцію. Створення дерев'яного душа для дачі своїми руками починається зі створення креслень. Він може бути як швидкої міні-будівництвом, так і більш капітальної, з бетонованій зливний ямою і капітальним підлогою.

Такий душ може бути будь-якої форми: круглої, квадратної, прямокутної. Пол має на увазі наявність отворів для зливу води. Несучі конструкції добре б просочити спеціальним складом, щоб уникнути швидкого загнивання, освіти цвілі, грибка. Полички і вішалки кріпляться на саморізи.

з полікарбонату

Для початку облаштовується дренажна яма і дерев'яна підлога для зливу води Для початку облаштовується дренажна яма і дерев'яна підлога для зливу води. Якою буде фундамент у будівлі, кожен вирішує сам. Можна створити як швидкий варіант на літо, так і довговічний, «під ключ».

По кутах підстави вкопуються труби або дерев'яні бруски. На них кріпиться каркас, рами з дерев'яних рейок або металевого профілю. Цей каркас потрібно обшити полімером. варіант облаштування дачного душа з полікарбонату хороший тим, що в ньому створюється ефект парника і завжди тепло.

із цегли

Якщо будуємо з цегли - це на століття. Така споруда неможлива без капітального фундаменту, хорошою зливної ями і надійного статі. Відповідно, підставу потрібно забетонувати. Пол, звичайно, краще зробити з дерева: він більш теплий і комфортний, ніж бетонний. Щоб готовий настил з дощок не згнив за лічені тижні, необхідно обов'язково подбати про його якісної просочення.

Щоб скласти стіни з цегли, потрібно мати уявлення про те, як це робиться. Під час роботи необхідно регулярно перевіряти рівень кладки, щоб уникнути завалювання стін. Складені з цегли стіни можна обштукатурити і пофарбувати, обшити деревом, пластиком. Крім того, цегляні стіни передбачають наявність покрівлі і вікон. Поетапні інструкції виглядають так: яма - фундамент - підлога - стіни - дах.

висновок

Щоб сконструювати душ на дачі на час літа, не обов'язково бути талановитим будівельником і водопровідником. Кожен може встановити кабінку для миття з урахуванням своїх здібностей і можливостей. Дизайн також залежить від особистих переваг.

Побудовані будь-яким способом кабінки служать одній меті - змити втому і бруд після дачних садово-городніх клопотів. Головне, не боятися фонтанувати ідеями і втілювати їх в життя.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама