Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Душ для дачі

  1. Душ для дачі Літній душ для дачі потрібен не тільки трудівникам саду і городу, але всім відпочиваючим...
  2. Вибір місця для дачного душа
  3. Зробити душ своїми руками

Душ для дачі

Літній душ для дачі потрібен не тільки трудівникам саду і городу, але всім відпочиваючим за містом - справжній комфорт немислимий без можливості ополоснуться після цілого дня на спеці Літній душ для дачі потрібен не тільки трудівникам саду і городу, але всім відпочиваючим за містом - справжній комфорт немислимий без можливості ополоснуться після цілого дня на спеці. Тому якщо в дачному будиночку немає душа, а до будівництва більш комфортабельного котеджу ви ще не готові, вулична душова кабіна або літній душ допоможе вирішити питання з купанням на заміській ділянці. Для пристрою дачного душа навіть не знадобиться водопровід - джерелом освіжаючою вологи може стати наповнений колодязної або дощовою водою пластиковий бак або найближче водоймище.

Види вуличних душів

Літній душ може бути як найпростішим і дешевим шлангом з лійкою від ємності з водою, так і упорядкованим приміщенням з власної сантехнікою, обробкою і навіть опаленням. Вибір того чи іншого типу душа для дачі залежить від цілого ряду чинників: дальності розташування заміської ділянки від найближчих об'єктів міської інфраструктури, сезонності проживання на дачі, кількості осіб, кліматичних особливостей місцевості та інших об'єктивних і суб'єктивних критеріїв.

Вибір місця для дачного душа

При установці дачного душа правильний вибір місця дуже важливий для комфортного користування кабіною для купання. При визначенні місця під установку річного душа необхідно приділити увагу двом основним аспектам:

  • напрямок і інтенсивність сонячного світла: якщо ви влаштовуєте душ з природним водонагріву під променями літнього сонця, необхідно передбачити це при виборі місця під душ - не ставте душ на ділянці, освітленому тільки вранці або тільки ввечері. Нагрів води повинен відбуватися протягом всього дня, тому найкраще встановлювати душ на відкритій місцевості під прямими променями зенітного сонця.
  • напрямок водостоку: на пологом ділянці з невеликим ухилом природного рельєфу необхідно передбачити напрямок стоку води - волога повинна стікати по природному ухилу і частково йти в землю, але не застоюватися на одному місці і не плекати і без того заболочені ділянки землі. Якщо природний ландшафт дачної ділянки не має ухилу, необхідно створити штучний ухил для більш швидкого і безпечного сходження води після прийняття душу.

Зробити душ своїми руками

Зробити душ на дачі можна самостійно - для цього вам знадобиться стієчний каркас для фіранок і ємність для води, з якої по шлангу вода буде надходити в душову лійку (найневибагливіші обходяться і без неї). Майстри дачного ремонту можуть своїми руками побудувати дерев'яну будку для дачі, використовувати для організації душової кабіни приміщення старого сараю, невелику битовку або стара цегла. Досить побудувати три стіни, а замість дверей повісити фіранку, а в якості сантехнічного обладнання використовувати насос для водоподачі або кран в баку з водою.

Найпростіший і доступний варіант організації дачного душа - придбання готового комплекту необхідного обладнання для самостійного підключення або замовлення послуг професійного монтажу річного душа. Літні садові душі сьогодні виробляються багатьма російськими та зарубіжними підприємствами, тому вибір у сучасних дачників чималий - можна вибрати і купити душ для дачі відповідно до індивідуальних завдань, вимог і фінансовими можливостями.

Це може бути корисно:


Повернення до списку


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама