Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Економне опалення приватного будинку

  1. Вибір системи опалення для літньої дачі
  2. Опалення для зимового дачного будинку
  3. Організація економного опалення
  4. Пічне опалення будинку
  5. Газове опалення будинку
  6. Обігрів за допомогою твердого палива
  7. Електричне економне опалення будинку
  8. конвектори
  9. Інфрачервоні обігрівачі
  10. тепловентилятор
  11. "Тепла підлога"

Вибір опалення для будинку найдоцільніше робити на стадії проектування. Тільки в цьому випадку можна відразу під час будівельних робіт зробити заставні для прокладки труб, установки котла, монтажу конвекторів, повітряних завіс, інфрачервоних випромінювачів або сонячних колекторів.

Тільки в цьому випадку можна відразу під час будівельних робіт зробити заставні для прокладки труб, установки котла, монтажу конвекторів, повітряних завіс, інфрачервоних випромінювачів або сонячних колекторів

До того ж питання вибору опалення для будинку має вирішуватися комплексно, з урахуванням необхідного рівня комфорту, кількості постійно проживають в будинку людей, економічності і доцільності. Перш за все, необхідно визначити, до якого саме типу будівель відноситься будинок:

  • До дачного будинку, призначеному в основному для літнього відпочинку,
  • До дачного будинку, використовуваному влітку і взимку від випадку до випадку, найчастіше на вихідних.
  • До заміського будинку, призначеному для постійного проживання

Вибір системи опалення для літньої дачі

Заміські будинки для літнього відпочинку прийнято будувати без утеплення стін і перекриттів. В результаті їх термічне опір невеликий, а теплові втрати, навпаки, значні. Справедливості заради слід зазначити, що і особливої ​​потреби в опаленні таких будівель немає: потреба в тепловій енергії може виникнути тільки на початку осені або влітку під час дощів.

При цьому більшість дачників, стомлених міським життям, віддають перевагу екзотичним видам опалення, навіть на шкоду власному комфорту. Саме з цієї причини для літньої дачі більше підходить дров'яна піч або камін. Їх тепла цілком достатньо для обігріву невеликого заміського будинку, приготування їжі та нагрівання води. До того ж можливість милуватися полум'ям створює необхідне романтичний настрій і надає особливого чарівності заміському відпочинку.

Опалення для зимового дачного будинку

Дачний будинок, призначений для використання взимку, повинен бути утепленим і мати такий же рівень теплової інерції, що і звичайний житловий будинок. Під час відсутності господарів система опалення повинна працювати в режимі економії і підтримувати плюсову температуру в будинку. В ідеалі досить мати в приміщенні температуру + 5 + 10С.

Для цього можна використовувати газові котли з системою автоматичного контролю, орієнтованої на підтримку заданого температурного режиму в приміщенні і забезпечені системою безпеки, яка виключає замерзання теплоносія. Все це можливо при установці енергозалежного газового котла опалення.

Все це можливо при установці енергозалежного газового котла опалення

Ще краще віддати перевагу електричному котла опалення: він дозволяє підтримувати низький рівень нагріву теплоносія, легше управляється і простіше встановлюється. Альтернативою йому може служити променисте електричне опалення, засноване на використанні інфрачервоних випромінювачів. Однак їх застосування під час відсутності мешканців поки не виправдано: немає надійної системи безпеки, повністю виключає можливість самозаймання.

Якщо в будинку немає електрики ...

Якщо в будинку немає електрики або воно подається з перебоями, часто відключається і при цьому має скачки напруги, небезпечні для обладнання, вибір опалення для будинку можна обмежити енергонезалежною газовим котлом, встановлюючи під час відсутності мешканців у будинку, мінімальний рівень подачі газу. Однак в цьому випадку не вдасться економити на опаленні: занадто мала подача газу може призвести до охолодження теплоносія і його замерзання в розширювальному бачку, зазвичай встановлюється за межами опалювального приміщення.

Опалювати заміський будинок, розрахований лише на епізодичне відвідування мешканцями, дровами або мазутом навряд чи вдасться. Спалювання цих видів палива потребує постійного контролю з боку людини. Максимум, можна залишити без нагляду працююче обладнання, на 10-12 годин, але не на 5-7 днів.

Можна, звичайно обмежитися пічним опаленням і використовувати його тільки по приїзду на дачу. Але в цьому випадку доведеться відмовитися від пристрою водопроводу в будинку, оздоблення приміщення за допомогою таких сучасних матеріалів, як натяжні стелі, шпалери і т.д., використання яких можливе тільки в опалювальних приміщеннях.

Залишається зробити правильний вибір.

Для того, щоб комфортно пережити холодний період, не обійтися без хорошого опалення, особливо в деяких кліматичних зонах. І тут постає питання про створення одночасно енергозберігаючого і рентабельного опалення, яке повинен вибрати і налагодити сам власник будинку, виходячи з наявних площ і можливостей. І звичайно, необхідно, щоб ця система була надійна і безпечна.

Організація економного опалення

Можна вибрати різні варіанти теплоносіїв, щоб отримати економне опалення будинку. Тепловими носіями можуть служити:

  • печі або камін;
  • газові котли;
  • твердопаливні котли;
  • котли змішаного типу;
  • електрика.

Пічне опалення будинку

Пічне опалення будинку

До останнього часу цей спосіб обігріву приміщення був найпоширенішим, особливо в селах. Іноді в будинку є дві печі, які доводиться топити в холодний період кожен день. Це дуже клопітно і незручно, так як температуру в будинку доводиться підтримувати постійно, періодично протаплівая печі дровами або брикетом. Також необхідна періодична прочищення димоходу від сажі спеціальними інструментами. Але в деяких випадках цей вид опалення є єдино можливим і до сих пір є актуальним в приватному секторі.

Газове опалення будинку

Газове опалення будинку

Природний газ в наш час - найдешевше паливо. Для обігріву використовують газові котли, які встановлюють в окремих прибудовах або безпосередньо в будинку, але обов'язково в приміщенні, що обігрівається. Також необхідна установка димоходу. Розрізняються два види таких котлів, які можуть забезпечити економне опалення будинку: настінний і підлоговий.

Розрізняються два види таких котлів, які можуть забезпечити економне опалення будинку: настінний і підлоговий

Перший володіє невеликою потужністю і встановлюється в основному в будинку, де мало місця. Обов'язковою умовою є установка його в корпус, від якого проводяться труби опалення. Зручність полягає в тому, що самі мешканці можуть встановлювати потрібну їм температуру в будинку і навіть в кожній кімнаті. Монтаж такого устаткування повинні проводити фахівці з дотриманням всіх норм безпеки. Останнім часом таке опалення приватного будинку стає особливо популярно.

Обігрів за допомогою твердого палива

Обігрів за допомогою твердого палива

Проживаючи в приватному будинку, де немає газових магістралей, але необхідно економне опалення будинку, можна встановити котли опалення на твердому паливі - це дрова, вугілля, торф і брикет. По суті своїй вони є чавунними або сталевими котлами. Вони виділяють тепло при згоранні даного палива, яке через теплообмінник нагріває воду або інший теплоносій в радіаторах опалення. Необхідно підкладати паливо в топку регулярно - кожні 6 годин, щоб мати постійний обігрів приміщення. Також потрібно періодичне очищення димоходу і топки від продуктів згоряння. Сучасні котли в основному все оснащені автоматикою, яка полегшує їх використання. До котлам змішаного типу відносяться агрегати, які працюють за допомогою солярки або мазуту.

Електричне економне опалення будинку

Електричне економне опалення будинку

Такий вид обігріву приміщення не можна назвати особливо рентабельним. В основному його роблять за допомогою калориферів і масляних радіаторів. Воно не може обігріти весь будинок і є точковим, так і рахунки за спожиту електроенергію будуть немаленькі.

З усього цього можна зробити висновок, що економне опалення будинку можна робити різними способами. З кожним роком з'являється все більше новинок в цій області, удосконалюються вже наявні опалювальні системи. Щоб тепло не йшло з дому, також слід зайнятися безпосередньо утепленням стін і підлоги при приватному будівництві - це теж грає важливу роль в збереженні тепла.

конвектори

конвектори

У багатьох випадках сучасне опалення будинку представлено конвекторами.

Принцип роботи цього пристрою полягає в циркуляції повітряних потоків. Холодне повітря надходить в прилад знизу, нагрівається до потрібної температури, піднімається вгору і виходить назовні.

Від інших опалювальних пристроїв конвектори відрізняються компактними розмірами, завдяки чому їх можна встановлювати практично в будь-якій частині приміщення, або монтувати на стіну. Кількість приладів залежить від площі приміщення, що обігрівається. При цьому необхідно враховувати, що потужність одного виробу дозволяє підтримувати потрібну температуру в кімнаті розміром 10 квадратних метрів.

Інфрачервоні обігрівачі

Інфрачервоні обігрівачі

Поряд з конвекторами, сучасне опалення будинку може здійснюватися за допомогою інфрачервоних обігрівачів.

Під час роботи вони виробляють особливий вид однойменного випромінювання, що призводить до підвищення температури повітря навколишнього середовища.

Використовуючи один пристрій, можна обігрівати кімнату площею понад 25 квадратних метрів. За словами фахівців, дані прилади можуть застосовуватися в якості як основного, так і додаткового джерела тепла.

Ще одним видом обігрівачів є масляні радіатори. Від інших подібних виробів вони відрізняються наявністю терморегулятора і трьох режимів роботи. Подача тепла в кімнату здійснюється внаслідок нагрівання секцій приладу.

Істотним недоліком такого варіанту опалення є велика кількість часу, необхідне для нагрівання повітря.

тепловентилятор

тепловентилятор

Тепловентилятори є різновидом електричних обігрівачів. Цей пристрій являє собою невеликий вентилятор, який поширює тепло завдяки наявності високотемпературного нагрівального елементу.

Основними перевагами цих приладів є низька вартість і можливість швидкого обігріву приміщення.

"Тепла підлога"

Тепла підлога

Ще одним варіантом системи, за допомогою якої можна здійснювати сучасне опалення будинку, є установка особливого статі з нагрівальним елементом. У порівнянні з іншими опалювальними приладами «тепла підлога» має низку позитивних якостей, найбільш значущими з яких є економічність і рівномірний нагрів приміщення.

Однак слід звернути увагу і на істотні недоліки подібних виробів, зокрема, на високу вартість і складність монтажу.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама