Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фундамент для туалету на дачі своїми руками

  1. Вимоги до розташування туалету
  2. Типи дачного туалету
  3. Дачний туалет над вигрібною ямою
  4. Дачний туалет над контейнером
  5. Будівництво дерев'яного туалету
  6. Вентиляція і освітлення туалету

Туалет - важливий елемент на заміській ділянці. Сучасні проекти котеджів і дач, найчастіше, передбачають наявність санвузла вже в будинку. Але багато власників заміських ділянок вважають за краще будувати туалет окремо.

Але багато власників заміських ділянок вважають за краще будувати туалет окремо

Як правило, він являє невелика дерев'яна споруда, в деяких випадках - цегляна. У цій статті ми розглянемо, як зробити туалет на дачі своїми руками, яке підстава вибрати під даний об'єкт. Перш, ніж приступити до будівництва, потрібно правильно вибрати місце для туалету.

Вимоги до розташування туалету

  • Споруда повинна розташовуватися на достатній відстані від водойм, джерел питної та технічної води. Дачний туалет, септик або вигрібну яму встановлюють мінімум в 25-30 метрах від свердловини, колодязя та інших автономних джерел води ;
  • Не можна будувати туалет на кордоні ділянки. Відстань до кордону має становити більше одного метра;
  • Оптимальним варіантом стане віддалене місце ділянки, уникайте центральної зони;
  • При різній висоті грунту вибирайте найбільш низьку точку земельної ділянки;
  • Важливо, щоб до туалету могла під'їхати ассенізаторская техніка;
  • При установці септика враховують ступінь промерзання грунту і розташування грунтових вод.

Типи дачного туалету

Люфт-клозет встановлюють всередині будинку, а вигрібну яму або септик облаштовують на ділянці за межами будівлі. Проекти дачних будинків, котеджів і бань компанії "МаріСруб" припускають саме такі рішення, коли санвузли знаходяться всередині приміщення. Адже це зручно і практично, а про побудову туалету і проведенні каналізації подбають експерти фірми. Багато цікавих проектів ви знайдете тут .

Багато цікавих проектів ви знайдете   тут

Схема побудови люфт-клозет

Фахівці "МаріСруб" внесуть зміни в прийнятний варіант або розроблять індивідуальний проект. Допоможуть підібрати і встановити септик, або облаштувати вигрібну яму, виконають монтаж каналізації для приватного будинку.

Пудр-клозет не вимагає облаштування вигрібної ями. Це просте і доступне рішення для дачної ділянки, де замість ями застосовують ємність, яку встановлюють під унітазом і періодично очищають. Для усунення запахів в туалет засипають тирсу, сіно або торф.

Пудр-клозет встановлюють безпосередньо над вигрібною ямою або над контейнером, в якому будуть збиратися відходи. Давайте розглянемо, як зробити фундамент для такого туалету на дачі своїми руками в обох випадках.

Дачний туалет над вигрібною ямою

  • Для облаштування вигрібної ями роблять прямокутний котлован з класичними параметрами 1,7х1,7 і глибиною близько 1,5 метрів. Стіни котловану покривають геотекстилем, який захистить яму від вологи;
  • На дно котловану насипають подушку з піску висотою 10-20 сантиметрів Потім роблять цементну стяжку теж висотою 10-20 сантиметрів;
  • Після висихання бетону пазухи фундаменту забивають великим щебенем і трамбують;
  • По периметру стяжки викладають цегляну кладку в один шар або встановлюють фундаментні блоки;
  • Кладку піднімають до нульового рівня і зверху заливають армирующий пояс;
  • На завершення робіт проміжок між стіною ями і кладкою заповнюють мокрою глиною, яка утворює додаткову гідроізоляцію.

Загальна схема вигрібної ями для дачного туалету

Дачний туалет над контейнером

Для даного типу туалету котлован роблять більш габаритний. Він повинен бути довжиною близько трьох метрів, шириною в 1,5 і глибиною 2-2,5 метра. На дно насипають пісок подушку висотою 15 сантиметрів і щебінь висотою 10 сантиметрів. Шари ретельно трамбують, а зверху настилають кілька смуг руберойду, який створять гідроізоляцію. На руберойд заливають армовану стяжку з бетону.

На відстані 20-30 сантиметрів від країв стяжки роблять стрічкову опалубку, яка буде оперізувати бетонну поверхню по периметру. Висота опалубки повинна бути нижче глибини котловану на один метр. Усередині опалубку армують і заливають бетоном.

Після застигання бетону стяжку прибирають, а зазор між стрічкою фундаменту і стінами котловану забивають мокрою глиною. Зверху стрічки монтують опалубку під монолітне покриття з двома отворами-люками. Один буде використовуватися під витяжку, інший - для унітазу.

Перекриття заливають і поверх люка для унітазу встановлюють бетонне кільце, яке виступає на 15-20 сантиметрів над грунтом. Замість кільця можна викласти цеглу висотою в один метр, а поверхню цегляної кладки закрити люком. Зверху перекриття над стрічкою підстави монтують дві цегляні стіни, над якими збирають ростверк з балок. Порожні місця між стінами ями і фундаментом промазують бітумом і засипають землею.

Порожні місця між стінами ями і фундаментом промазують бітумом і засипають землею

Будівництво дерев'яного туалету

Дерев'яний туалет - популярний і затребуваний варіант, який використовують власники заміських ділянок і будинків. Після того, як ви встановили фундамент під туалет на дачі, можна починати будівництво самого об'єкта. Для цього прямокутний дерев'яний каркас закріплюють на підставі. Під кожен кут підкладають цеглу або блоки. Між каркасом і фундаментом укладають руберойд для гідроізоляції.

Дерев'яний каркас містить чотири основних стійки, дві додаткових для дверей і балки для майбутнього даху, які встановлюють по периметру. Якщо ви хочете зробити похилий дах, передні стійки зробіть вище задніх. При виготовленні каркаса використовують бруски або дошки. Деревину попередньо покрийте грунтовкою або іншими захисними засобами, інакше вироби швидко згниють.

Над вигрібною ямою роблять подіум-сидіння з брусків і кріплять до головного каркасу. Для монтажу даху на поперечини кладуть руберойд, потім укладають шар шиферу. На підлогу укладають звичайні дошки, стіни можна обшити вагонкою, дошками та іншими дерев'яними матеріалами. На завершення на петлі вішають двері.

Вентиляція і освітлення туалету

Перед будівництвом туалету не забудьте продумати вентиляцію і освітлення. До спорудження потрібно підвести електрику, а всередині повісити освітлювальний прилад. Днем туалет може висвітлювати невелике віконце, яке роблять над дверима. Детальніше про проведення електрики на садовій ділянці читайте за посиланням http://marisrub.ru/uslugi/inzhenernye-sistemy/elektromontazhnye-raboty .

Щоб обладнати вентиляцію, використовують каналізаційну трубу з пластика діаметром 100 мм. У сидінні-подіумі під діаметр вирізують отвір. Трубу притягують до задньої стінки туалету, через отвір нижній кінець опускають у вигрібну яму на 15 сантиметрів вниз. Верхній кінець виводять через отвір у покрівлі на 20 сантиметрів вище поверхні даху. На оголовок труби надягають і закріплюють насадку-дефлектор.

Щоб дачний туалет прослужив довго, потрібно скласти проект будови і продумати кожну деталь. Важливо дотримуватися технологію монтажу вигрібної ями, фундаменту, стін і покрівлі, установки вентиляції. Щоб уникнути помилок і проблем, зверніться до професіоналів! майстри "МаріСруб" підберуть потрібні матеріали, встановлять фундамент і туалет на заміській ділянці. Вони обладнали якісну надійну каналізацію і вентиляцію будь-якого типу!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама