Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ідеї ​​для прикраси дачної ділянки: вчимося з користю застосовувати відходи і старий мотлох

  1. Оригінальні квітники зі старих речей
  2. Як зробити ставок з непотрібною ванни?
  3. Лебідь - вазон з пляшки і шпаклівки
  4. Що можна зробити з будівельних відходів?
  5. Варіант 1. Гіпсокартон та фанера
  6. Варіант 2. Жесть і нержавіюча сталь
  7. Варіант 3. Пиломатеріали
  8. Варіант 4. Теплоізоляційні матеріали
  9. Варіант 5. Бій і залишки цегли

4309 переглядів

4309 переглядів

Оригінальні ландшафтні прикраси завжди обходяться дуже дорого, якщо їх купувати в магазинах або замовляти у майстрів - умільців. Проявивши фантазію та доклавши трохи праці, можна самостійно зробити небанальний декор. Це не буде коштувати ні копійки.

Більш того, ви нарешті - то позбавитеся від непотрібних речей і утілізіруете залишки будматеріалів після ремонту. Все у ваших руках. Якщо вони золоті, то навіть сміття перетвориться в чарівні і цілком функціональні дачні прикраси. Подаруйте непотребу нову чудову життя!

Оригінальні квітники зі старих речей

Можна почати з самого простого - виробів зі старих речей, які відслужили свій термін. Напевно у кожного на дачі є маса таких предметів, про які говорять: "Зберігати нема чого, а викинути шкода".

Це можуть бути різні ємності - відра, лійки, іржаві бочки, а також дитячі іграшки, старий одяг, взуття, меблі. Кожна з цих речей може стати милим ландшафтним прикрасою і "попрацювати за новою спеціальністю" як мінімум один, а то й кілька сезонів.

Найпростіше виготовляти квітники з непотребу. Давайте розберемо кілька ідей.

Наприклад - невеликий квітковий горщик з дитячого м'яча. Все, що знадобиться - це старий м'яч, інструмент, яким буде зручно його розрізати, і трохи терпіння.

Все, що знадобиться - це старий м'яч, інструмент, яким буде зручно його розрізати, і трохи терпіння

Другий варіант - клумби в старих ємностях. Для невеликих клумб знадобляться алюмінієві і пластикові тазики, лійки. Якщо знайдеться бочка - це справжній скарб. З неї можна зробити забавну фігурку. Крім самої бочки, знадобляться фарби й пензлі.

Крім самої бочки, знадобляться фарби й пензлі

Ще один варіант оформлення ємності - тканина або мішковина. Тази і бочки можна не фарбувати, а обтягнути старої тканиною. Якщо вона однотонна, то доречний буде кумедний малюнок.

Якщо вона однотонна, то доречний буде кумедний малюнок

Підставки для вазонів можна виготовити зі старих меблів - стільців зі спинками, невеликих крісел або звичайних табуреток.

Так, стілець зі спинкою дає великий простір для фантазії. Його можна застосувати як підставку для плентаються рослин або вазонів з квітами. Для цього в сидінні прорізають отвір потрібного діаметру, "кістяк" і спинку фарбують, встановлюють саморобний або готовий вазон.

Непотрібний одяг і взуття теж можна використовувати в якості квіткових вазонів. Досить зшити штанини старих джинсів, наповнити землею і підвісити - це готовий квітник. Правда, прослужить він дуже недовго, але зате з користю. Відмінною прикрасою саду буде "квітковий горщик" зі старого кросівка або черевика.

Використовуйте старий одяг для створення лякала! Опудала вже давно не використовують для відлякування птахів, але вони цілком можуть стати родзинкою ландшафту.

Для створення такої фігурки знадобляться штани, сорочка, будь-який головний убір, невеликий пакувальний мішок або наволочка, матеріал для набивання, швейні приналежності. Каркас можна зробити з двох брусків - довгого і короткого.

На довгий брусок потрібно набити короткий на висоті 1.7 м (вийде подобу хреста). Пакувальний білий мішок або наволочку потрібно набити соломою або нітроном і надати форму кулі. Це буде голова опудала. Її насаджують на верх жердини.

Залишається тільки прикріпити і розмалювати маркерами, щоб вийшла пика. Волосся можна виготовити з мотузок або соломи. Тепер залишилося "одягнути" опудало в сорочку і штани, сколоти їх шпильками і набити наповнювачем. На голову - капелюх.

На голову - капелюх

Для повноти образу можна зробити пугалу "пензля рук" зі старих рукавичок або рукавиць. Якщо опудало роблять не просто з декоративними цілями, а для боротьби з птахами, роздзьобують урожай, можна додати "лякаючий ефект", прикріпивши до рук фігурки старі компакт - диски.

Під подувом вітру вони будуть обертатися, відблискує і відганяти птахів.

Як зробити ставок з непотрібною ванни?

Про водоймі на ділянці мріють всі або майже всі дачники. Навіть найменший штучний ставок здається оазою прохолоди в літню спеку.

Можна купити готову ємність в спеціалізованому магазині, а можна використовувати стару ванну, що залишилася після ремонту. Облагородивши її натуральним каменем і висадивши навколо водойми зелень, ви створите справжній шедевр.

Якщо просто закопати ванну в землю і декорувати квітами, вона буде виглядати щодо симпатично, але ніяк не викличе захоплення. А ось якщо зібрати камені, що залишилися після облаштування колодязя або котловану, і облицювати ними непотрібну сантехніку, то можна одночасно позбутися від ванни, не виносити з ділянки камені і при цьому отримати розкішний ландшафтний декор.

В якості сполучного матеріалу для укладання каменю можна взяти цементну морозостійку суміш для зовнішніх робіт.

Порядок робіт:

  • потрібно викопати яму за розміром ванни, встановити сантехніку і зацементувати;
  • коли цементна майданчик з ємністю буде готова, укладають декоративну кам'яну гірку;
  • залишилися камені укладають навколо імпровізованого ставка і цементують;
  • коли цемент просохне, в ванну набирають воду або залишають порожній для збору дощової води.

Після всього ділянку навколо кам'яного водойми прикрашають рослинністю, квітами, встановлюють лавки або залишають в первозданному вигляді.

Лебідь - вазон з пляшки і шпаклівки

Поруч з кам'яним ставком можна розмістити пару чудових лебедів, для виготовлення яких знадобляться відходи будівництва і дві 5 - літрові пластикові пляшки.

Каркасом для тулуба лебедя послужить розрізана пляшка квадратної форми, яку для обважнення заповнюють цементно - піщаним розчином або будь-яким іншим наповнювачем. Шию виготовляють з металевого прута. Його згинають у вигляді цифри 2, вставляють в горлечко пляшки і закріплюють.

Його згинають у вигляді цифри 2, вставляють в горлечко пляшки і закріплюють

До пляшки прикріплюють шматки сітки, обрізані за формою крил. Готовий каркас обробляють шпаклівкою. Найскладніше дається формування шиї і голови з шпаклівки, доведеться проявити терпіння, щоб вони вийшли гарними і гладкими.

Хвостик роблять зі шматочка тієї ж сітки і шпаклівки. Коли виріб повністю просохне, її потрібно відшліфувати наждачним папером і розфарбувати, а утяжелитель дістати з пляшки, щоб вийшло поглиблення.

Що можна зробити з будівельних відходів?

Після закінчення ремонту завжди залишається багато різних відходів. Майже всі їх можна застосувати для облаштування ділянки. Навіть будівельний сміття не марний.

Наприклад, з плитки, знятої зі стіни в кухні або ванній кімнаті, можна викласти красиві садові доріжки або бордюри. Колишній у вживанні гіпсокартон або пластик цілком придатний для створення корисних і естетичних виробів.

Варіант 1. Гіпсокартон та фанера

Гіпсокартон, фанера, OSB - плити - універсальні матеріали. Порізавши їх на шматки потрібного розміру і скріпивши монтажним профілем, можна створити дивовижно красиві вазони, облаштувати будиночок на дереві для дитини, зробити корисні речі для оформлення альтанки, міцні годівниці для птахів.

Варіант 2. Жесть і нержавіюча сталь

З жерсті і нержавійки можна створити масу цікавих виробів. Шматки матеріалу підходять для виготовлення садових світильників, попільничок, урн, підвісних контейнерів для розсади або квітів. У хід підуть навіть бляшані банки з - під лакофарбових і клейових складів.

Варіант 3. Пиломатеріали

У господарстві все згодиться, особливо якщо це "все" - залишки пиломатеріалів. Брус, рейки, дошки прекрасно підходять для створення контейнерів, ящиків, полиць, стелажів, систем вертикального озеленення, підставок.

Варіант 4. Теплоізоляційні матеріали

Залишки фольгованих утеплювачів корисні при створенні садових фігур. Ними можна обробляти зовнішню сторону скульптур. Фольгированная поверхню красиво відблискує на сонці і виділяє виріб на тлі саду. Втім, для утеплювача може знайтися і більш практичне застосування - теплоізоляція парників, підсобних приміщень.

Варіант 5. Бій і залишки цегли

Цегла і будівельні блоки можна використовувати, навіть якщо вони розколоті. Це ідеальні матеріали для будівництва огороджень, бордюрів, оформлення клумб. В саду будуть прекрасно виглядати казкові замки, колони - світильники. З цегли можна викласти підстави для міцного столу, лавок в альтанці.

Скупчився мотлох в квартирі? Не залишайте його на обжитих квадратних метрах, везіть на дачу! Пляшки, плитка, старі штани, будсміття, відходи - тут всьому знайдеться місце. Сипучі матеріали стануть чудовими скульптурами, а пляшки справжніми палацами.

Навіть якщо садовий декор прослужить лише один сезон, вам буде приємно на нього дивитися. Якщо ж він проживе довше, у вас з'явиться привід пишатися своїми золотими руками. Не упускайте такий шанс!

джерело

Як зробити ставок з непотрібною ванни?
Що можна зробити з будівельних відходів?
Скупчився мотлох в квартирі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама