Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Красиво оформляємо дачну ділянку своїми руками: фото

  1. З чого починається оформлення прибудинкової ділянки
  2. Зимова краса навколо заміського будинку
  3. Деякі прийоми красивого і грамотного оформлення території навколо будинку

Хто з власників садових ділянок не надихався ідеями їх оформлення, гортаючи численні журнали, присвячені ландшафтного дизайну і приватному житловому будівництву Хто з власників садових ділянок не надихався ідеями їх оформлення, гортаючи численні журнали, присвячені ландшафтного дизайну і приватному житловому будівництву. Фото з красиво декорованими будівлями на дачі, виконаними в єдиному стилі з ганком, забором, воротами, садом перед будинком надають готові рішення і ідеї, які можна без труднощів виконати своїми руками. Обдумуючи прикраса дачі, оформлення двору, садівник будить і власну фантазію. І тоді народжуються ідеї незвичайного використання в саду підручних матеріалів і звичайних предметів, які надають звичайному приватному будинку і ділянці індивідуальний характер.

Вхід на ділянку, територія біля ганку і фасаду будинку - ті місця, де народжується перше враження про приватну заміській садибі і її мешканців.

Думаєте як оформити свій заміський будинок? Пропонуємо Вам ознайомитися з наступним відео уроком:

З чого починається оформлення прибудинкової ділянки

Перш, ніж приступити до роботи, необхідно чітко уявити, які прийоми озеленення та ландшафтного дизайну створять єдність стилю приватного будинку і саду. Детальне опрацювання ідеї, побудова композицій, співвіднесення пропорцій і розрахунок матеріалів неможливі без складання хоча б ескізного проекту. Це завдання можна поставити перед фахівцем-ландшафтник або намалювати своїми руками.

Проектуючи ділянку перед будинком, слід починати не з вибору рослин, а з планування елементів благоустрою: вимощення, красиво і зручно розташованих доріжок, мощених майданчиків перед ґанком, перед в'їздом на подвір'я. А вже навколо цих об'єктів проектують деталі оформлення: квітники, вазони, малі архітектурні форми (їх можна зробити своїми руками), місця висадки декоративних дерев і чагарників, живоплоти.

Визначившись з ідеєю стильового вирішення благоустрою і озеленення, слід скласти перелік відповідних рослин і матеріалів:

Приватний будинок і ділянку в класичному садибному стилі передбачають чіткі лінії доріжок, одну або кілька парадних клумб з суворою геометричній висадкою яскравих літників Приватний будинок і ділянку в класичному садибному стилі передбачають чіткі лінії доріжок, одну або кілька парадних клумб з суворою геометричній висадкою яскравих літників. Повинен бути хоча б невеликий газон партерного типу. Для класичного стилю доречно висадити уздовж доріжки, що веде до парадного ганку, живопліт з хвойних або низький щільний бордюр з чагарників. Головне, постійно підтримувати чітку акуратну стрижку, яку нескладно навчитися робити своїми руками. Мощення доріжок біля будинку виконують кам'яною плиткою або бруківкою.

Англійський стиль приватній садибі надають змішані посадки: композиції з квітучих багаторічників і трав Англійський стиль приватній садибі надають змішані посадки: композиції з квітучих багаторічників і трав. Підійдуть архітектурні форми у вигляді арок на гаревій доріжці, що ведуть до ганку. Вертикальне озеленення стін, перголи, повиті квітучими ліанами (плетисті троянди, клематиси, жимолость каприфоль). У цьому стилі благоустрою застосовується цегла, клінкерна плитка, кований метал.

Прикрасити ділянку саду біля будинку в східному стилі допоможуть різні ідеї оформлення з використанням каменю, декоративних відсипань, хвойних рослин Прикрасити ділянку саду біля будинку в східному стилі допоможуть різні ідеї оформлення з використанням каменю, декоративних відсипань, хвойних рослин. Стриманий і лаконічний кам'яний сад, Топіарії (художньо пострижені дерева), відсипання різнобарвною кам'яною крихтою доповнять садові скульптури східних божеств, світильники з дахом-пагодою.

Основу для сільського стилю оформлення території біля будинку можуть скласти квітучі декоративні чагарники - бузок, калина, бузок, шипшина Основу для сільського стилю оформлення території біля будинку можуть скласти квітучі декоративні чагарники - бузок, калина, бузок, шипшина. Рабатки з яскравими однолітниками, пишні кущі півоній і жоржин, декоративні сорти соняшнику і капусти. Мощення доріжок може бути виконано з цегли, дерев'яних спилов, природного каменю. Підтримку квітковому оформленню створять малі архітектурні форми в стилі кантрі: декоративний колодязь, тин з глечиками, садове лякало, зроблене своїми руками. Ганок можна прикрасити кашпо у формі кошиків з ампельними рослинами.

Найпоширеніший тип сучасної заміської приватної садиби - з невизначеним стилем Найпоширеніший тип сучасної заміської приватної садиби - з невизначеним стилем. Її образ складається з безлічі різнопланових ідей оформлення будинку і ділянки, пропонованих сьогоднішнім ринком товарів і послуг для приватного житлового будівництва. Якщо власник саду керується при впорядкуванні загальними принципами ландшафтного дизайну, власним хорошим смаком і відчуттям міри - все виходить красиво. Цьому аж ніяк не заважає присутність на ділянці типових зборів, облицювальних, покрівельних матеріалів і брущатки. Навіть з класичного набору посадкового матеріалу з польських розплідників - туї, ялівці, спіреї, барбариси і т. П., Можна скласти ефектні і небанальні композиції, які надають неповторність вигляду будинку і саду.

Зимова краса навколо заміського будинку

Якщо дача, найчастіше, експлуатується в теплу пору року, то в приватному заміському будинку власники мешкають цілий рік. Тому вхід і в'їзд у двір, ганок, прилеглі до будинку ділянки саду навіть під снігом повинні виглядати красиво.

Втім, наведені нижче поради та ідеї стануть в нагоді і тим, хто проводить на дачі новорічні канікули:

  • обов'язково слід продумати, куди складати сніг, при збиранні його з доріжок своїми руками. Потрібно, щоб снігові купи не зашкодили квіткові композиції та живоплоти перед будинком і навколо ганку;
  • великі хвойні рослини, листопадні дерева і чагарники з яскравою декоративною корою (дерен, червонолозу, клен) пожвавлять і прикрасять засніжений сад біля будинку;
  • безліч інших ідей зимового прикраси дачі і приватного будинку відомі всім. Це ілюмінація з електричних гірлянд на будівлях, паркані, великих деревах. Створення своїми руками снігових і крижаних фігур і інших прикрас для новорічного саду з підручних матеріалів - захоплююче творчість для дорослих членів сім'ї і дітей.

Деякі прийоми красивого і грамотного оформлення території навколо будинку

  1. Враховуйте орієнтацію ділянки, який належить декорувати по відношенню до сонця. Перед північною стіною будинку висаджуйте тіньовитривалі холодостійкі рослини. Перед стороною, зверненої на південь, садіть посухостійкі види з невигорающей на яскравому сонці пелюстками.
  2. Намагайтеся не використовувати на місцях, відкритих для огляду, рослини, які вимагають постійного догляду, укриття на зиму, втрачають декоративність від відсутності турботи і уваги.
  3. Якщо перед будинком ростуть старі дерева, не поспішайте з ними розлучатися. Присутність на ділянці великих дорослих рослин надає дачі солідності і грунтовності, роблять її не схожою на новобудову з прутиками молодих саджанців. Для оздоровлення та поліпшення зовнішнього вигляду старих дерев можна своїми руками провести омолоджуючу і санітарну обрізку, надати їм необхідну форму і висоту. Під кроною великого дерева затишно розміститься лава для відпочинку або столик з кріслами для літнього чаювання.
  4. Чи не застосовуйте для декорування доступних для дітей ділянок перед ґанком і входом у двір отруйних рослин.
  5. Підбираючи посадковий матеріал для створення квітників, слід скласти графік безперервного цвітіння. Одні рослини, відцвітаючи, повинні замінюватися іншими, а вільні місця після відмирання весняних цибулинних - заповнюватися листям розростаються сусідів.
  6. Не забувайте використовувати в оформленні парадної частини дачі кашпо, переносні горщики і квіткарки. Застосовуйте їх для висадки зацвітають розсади яскравих однорічників. Змінюючи різні квітучі рослини у вазонах протягом літа можна міняти образ саду, регулювати безперервність цвітіння.

Навіть невеликий газон, який використовується в якості фону, приховає дрібні огріхи і помилки декоративного оформлення і додасть закінченість будь-якої композиції. Щоб отримати швидкий результат в перший же рік, краще постелити рулонний газон.

Дорогі оздоблювальні матеріали та ексклюзивні рослини не будуть виглядати красиво, якщо не дотримується головне правило: ділянка повинна бути доглянутий, вільний від бур'янів, дерева і чагарники правильно пострижені і здорові, відцвілі суцвіття на клумбах видалені, а доріжки ретельно виметено.

Можливо вам будуть цікаві такі наші статті:

Думаєте як оформити свій заміський будинок?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама