Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Літній душ для дачі з підігрівом: дачні варіанти, своїми руками і готові

  1. Способи підігріву води
  2. Портативні моделі
  3. сонячне тепло
  4. Титан
  5. електричний підігрів
  6. Сонячні панелі
  7. Підготовчі роботи перед установкою душа на дачі
  8. послідовність робіт

Літній душ для дачі з підігрівом зручний для тих, хто любить відпочивати за містом і працювати на присадибній ділянці Літній душ для дачі з підігрівом зручний для тих, хто любить відпочивати за містом і працювати на присадибній ділянці. Навіть самий проста душова кабіна за містом здатна істотно підвищити рівень комфорту.

досить пластикового бака з лійкою і каркаса, обтягнутого брезентом для того, щоб в жаркий день змити пил і піт. Серйозніші і ґрунтовні конструкції забезпечуються водовідведенням і можуть виконуватися з більш надійних і довговічних матеріалів:

  • дерев'яних дощок,
  • сайдингу,
  • листового пластика і пластикових панелей за умови їх стійкості до низьких температур,
  • полікарбонату,
  • цегли та ін.

Максимально зручним може вважатися літній душ для дачі з підігрівом води в будь-яку погоду, утепленням і окремо відгородженій роздягальнею.

Існує величезна кількість способів встановити на своїй ділянці душову кабіну з підігрівом і оснастити її належним чином, включаючи замовлення конструкції і її монтаж під ключ в спеціалізованій компанії, придбання окремих вузлів і їх самостійну збірку і виконання всіх робіт від ескізу і розмітки до навішування Полотенцедержатель своїми руками .

Способи підігріву води

Якщо кому-то достатньо, щоб вода була прийнятною температури, і не було ризику отримати застуду, то іншим принципово, щоб теплий душ на дачі з підігрівом води давав і можливість регулювання температури, тому варто розглянути всі найбільш поширені варіанти з їх перевагами і недоліками, щоб вибрати оптимальну конструкцію було легше.

Портативні моделі

Портативний літній душ

Душ-сумка являє собою забезпечену лійкою складну ємність, яку можна просто повісити на дерево, попередньо наповнивши водою. При можливості нагрівання рідини на плиті або за допомогою кип'ятильника, наливають теплу воду, але можна встановити душ-сумку заздалегідь і почекати, поки сонце нагріє вміст ємності.

Перевагою таких виробів є їх невелика вартість. До того ж вони практично не вимагають ніяких зусиль для монтажу, за винятком, можливо, установки своєрідною ширми. Мінуси характерні для будь-яких похідних варіантів - необхідний мінімум можливостей і спартанські умови. Крім того, обсяг «сумки» зазвичай становить не більше 20 літрів, тому скупатися навіть невеликий сім'єю швидко буде досить важко.

сонячне тепло

Використовувати сонячну енергію для обігріву води можна двояко. Про використання ультрафіолету буде сказано трохи нижче, цей спосіб зажадає придбання і установки спеціального обладнання. Використання ж тепла відноситься до бюджетних варіантів - в жарку погоду сонце нагріє воду в баку досить швидко і абсолютно безкоштовно.

Дерев'яні душі для дачі з підігрівом води сонячним теплом можна назвати класикою. Вони використовувалися багато років тому і часто зустрічаються на заміських ділянках сьогодні. Незалежно від використовуваних матеріалів для виготовлення конструкції самої кабіни можна використовувати нескладні способи для підвищення ефективності нагріву води в дачному душі:

Бак душа на дачі під дахом з полікарбонату

  • пофарбувати бак в чорний колір,
  • закрити ємність темною плівкою, натягнутою на каркас або обшити каркас над баком полікарбонатом (такий варіант не тільки стане «притягувати» промені, але і запобіжить швидке охолодження в вітряну погоду),
  • встановити відбивачі, в якості яких можуть бути використані фольговані рулонні або листові матеріали, старі дзеркала та ін. (розміщуючи їх з північного боку, можна домогтися подвійного впливу - бак стане нагріватися як прямими, так і відбитими променями).

Душ на дачі з підігрівом води з поплавком буде давати теплу воду з верхньої частини бака

Однією з проблем, що потребує вирішення при сонячному обігріві води (і в деяких інших випадках) є нерівномірність підвищення температури. Як правило, найтепліша вода знаходиться у верхній частині ємності, в той час як відведення з лійкою розташовується в днище.

Простим рішенням може стати приєднання до відведення гнучкого шланга з внутрішньої сторони бака. Кінець шланга, який стане вхідним отвором, забезпечується поплавком. Завдяки йому вода завжди буде забиратися з самого верхнього шару.

Титан

Дачні душові кабіни з підігрівом води примусовим способом можуть забезпечуватися дров'яником або вугільним титаном. Використання палива дозволяє отримати гарячу воду незалежно від погодних умов. Для підвищення ефективності слід встановити розширювач, який забезпечить циркуляцію рідини - більш холодна буде спускатися в теплообмінник, а тепла - підніматися в бак.

Устаткування з відкритим вогнем відноситься до категорії особливо небезпечних, тому при відсутності досвіду краще не пробувати виготовляти дачний душ з підігрівом своїми руками, використовуючи титан, котел або міні-пічку, краще придбати готовий виріб з гарантією якості. Навіть в цьому випадку варіант має істотні недоліки, пов'язані з вимогами безпеки:

  • Необхідно встановити асбестовую чи іншу теплоізоляційну захист для запобігання загоряння.
  • При установці всередині кабіни титан потребують багато місця, до того ж доведеться уважніше підходити до вибору матеріалу для стінок, підлоги і стелі.
  • При зовнішньому розміщенні доведеться продумати, як захистити простір навколо титану або печі, адже на ділянці можуть грати діти.

електричний підігрів

Бак з Теном для підігріву води в садовому душі

За умови дотримання правил безпеки при реалізації проекту, електрична енергія могла б стати одним з найбільш зручних варіантів. Проблемою може стати лише значне навантаження на мережу, яку дають ТЕН і навіть кіловатний кип'ятильник (його можна використовувати в якості нагрівального елементу при обмеженому бюджеті). Створюючи душ для дачі з підігрівом своїми руками і використовуючи потужний споживач електроенергії, важливо завчасно провести оптимізацію електромережі.

Сонячні панелі

Облаштувати душ для дачі з підігрівом за допомогою вакуумного сонячного колектора задоволення не з дешевих

Панелі з вакуумними трубами відносяться до накопичувальним водонагрівачів . Вони використовують не тепло, а ультрафіолетове випромінювання сонця, перетворюючи його в теплову енергію. Устаткування для душової кабіни з підігрівом потрібно купувати, зробити його можна і самостійно, але для цього потрібні певні специфічні навички і знання.

Ефективність роботи багато в чому залежить від правильності підбору (важливо враховувати оптимально рекомендовану виробником навантаження) і якості техніки, тому не варто з міркувань економії купувати дешеве оснащення no name - занадто велика ймовірність того, що кошти виявляться витраченими даремно.

Додаткові поради щодо створення   душової кабіни для дачі своїми руками   є в окремій статті Додаткові поради щодо створення душової кабіни для дачі своїми руками є в окремій статті.

Про те, як вибрати умивальник з підігрівом води, ви дізнаєтеся, прочитавши цю статтю .

Про системи водопідготовки для приватного будинку і дачі є інформація на цій сторінці http://okanalizacii.ru/santeh_vodoprov/filtry/filtry-dlya-vody-v-chastnyj-dom.html . Різні фільтри і їх призначення.

Підготовчі роботи перед установкою душа на дачі

Правильний вибір місця важливий не тільки для душа з сонячним нагріванням води, але і для будь-яких моделей. Установка садового душа з підігрівом для дачі на відкритому сонячному місці дозволить кабінці швидко просихати, а при відкритому стоці (наприклад, дренажна канава) запобіжить утворенню «вічної» калюжі навіть при інтенсивному використанні кабінки.

Перед тим, як приступити до роботи, необхідно визначити спосіб водовідведення - він може вплинути на конструкцію, тому краще передбачити всі спочатку, ніж виправляти готову конструкцію.

До найбільш поширених видів водовідведення в вуличному душі на дачі слід віднести:

До найбільш поширених видів водовідведення в вуличному душі на дачі слід віднести:

Створення дренажної ями з покришок є одним з найпростіших варіантів зливу

  • прямий стік на землю або в вириту канаву через щілини в підлозі або дренажний отвір - найпростіший варіант,
  • збір стоків в трубопровід через піддон або дренажний отвір, розташоване в нижній частині похилого статі і їх транспортування в каналізаційну систему,
  • використання септика.

На базі цих способів видалення брудної води в залежності від умов, наявності матеріалів і засобів може бути створено безліч варіацій.

послідовність робіт

У загальному вигляді послідовність робіт при будівництві душа з нагріванням води на дачі своїми руками включає наступні етапи:

  1. Створення ескізу і розмітка на місцевості. Схема душа для дачі з обігрівом з використанням пластикового бака
  2. Установка фундаменту (для заливного потрібно вирити міні-котлован, а для пальового пробурити отвори в грунті).
  3. Монтаж каркаса (вертикальних і горизонтальних опор) і верхнього перекриття для установки бака.
  4. Навішування двері на одну з вертикальних опор.
  5. Обшивка каркаса обраним матеріалом для стін.
  6. При необхідності - теплоізоляція конструкції та встановлення даху поверх простору для бака (тільки для примусового підігріву).
  7. Установка бака і монтаж нагрівального обладнання, відбивачів, захисної плівки (в залежності від обраного типу нагрівання).
  8. Установка вішалок, гачків і поличок.

Говорячи про готових варіантах, можна згадати пластиковий душ з підігрівом для дачі, який вже включається в себе водонагрівач. Як він виглядає ви можете подивитися на фото.

Як він виглядає ви можете подивитися на фото

Готовий пластиковий дачний душ з підігрівом

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама