Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Мангал на дачі своїми руками з цегли

  1. Установка мангала своїми силами
  2. Визначення місця для пікніка
  3. Матеріали, необхідні для будівництва
  4. Починаємо кладку мангала
  5. Перший ряд кладки
  6. Викладаємо цоколь мангала
  7. Упори для решітки та жаровні
  8. Пристрій робочої поверхні
  9. Оздоблення і навіс

Мангал з цегли своїми руками на дачі

Мангал з цегли своїми руками на дачі зустрічається досить часто. Це досить нескладна конструкція, яку можна зробити своїми руками. Тоді і ціна не буде високою.

На відео в цій статті ви можете подивитися варіанти виготовлення, адже форма може бути досить різною. А нижче буде приведена інструкція по правилам виконання цієї роботи.

Установка мангала своїми силами

Дачний мангал з цегли своїми руками робиться в кілька етапів. Кожен з яких досить важливий. Так само при проектуванні треба врахувати і обробку.

Адже деякі просто беруть металеву конструкцію і після цього роблять обробку лицьовою цеглою. У цьому варіанті треба буде зробити і більш широкий фундамент.

Визначення місця для пікніка

При вирішенні установки відразу ж виникає питання з місцем установки такого мангала. Розміри і зовнішній вигляд мангального комплексу буде залежати про призначення даної споруди і ступеня його завантаження.

Але це зовсім не означає, що зона відпочинку буде завантажена різними серйозними будівлями. Для цього достатньо мати цегляний мангал, переносний столик, невелику лавку і підставку під продукти.

При цьому, при визначенні місця під мангал, слід дотримуватися деяких умов, таких як:

  • Рівність самого майданчика.
  • Основні напрямки вітру.
  • Наскільки близько знаходиться майданчик до дому.

Увага: Конструкція мангала може бути простою, яка характеризується відкритою формою, або складною, з наявністю димоходу і припливної вентиляції. Складні конструкції більше використовуються в альтанках закритого або напіввідкритого типу.

  • У таких конструкціях дуже важливо, щоб димохідні гази активно відводилися з зони відпочинку.
  • Як правило, складні конструкції не обмежуються наявністю одного мангала: тут може входити піч барбекю з коптильнею. В такому випадку, в альтанку підводять воду і ставлять мийку, що абсолютно логічно.
  • В даному випадку, віддається перевага більш простому варіанту, без серйозних будівель. І все ж, в такій конструкції слід передбачити місце для установки жаровні, решітки для м'яса, а також упори для шампурів. Не обійтися, так само, без невеликої робочої поверхні, так як кудись необхідно ставити додаткові продукти, спеції і посуд.
  • Намагайтеся вибрати для побудови височина, тоді у вас не буде проблем під час дощу. В іншому випадку треба відразу продумати і над відведенням води у після дощу.

Матеріали, необхідні для будівництва

Як правило, будівництво простого, хоча і цегельного мангала не вимагає наявності серйозних креслень, але не великий малюнок не завадить для визначення кількості будівельного матеріалу.

Для будівництва мангала буде потрібно наступні матеріали:

  1. Цемент.
  2. Вапно гашене.
  3. Арматура.
  4. Металевий дріт.
  5. Пісок.
  6. Куточки металеві.
  7. Вогнетривку цеглу.
  8. Звичайний цегла.

Крім інструменту треба відразу зробити розрахунок і закупити матеріали:

  • Як правило, вогнетривкою цеглою викладається простір, де буде присутній відкритий вогонь. Всі інші частини мангала можна викласти звичайним, червоною цеглою, тим більше, що це буде дешевше.
  • Для кладки необхідно буде готувати два види розчину: один - для фундаменту, інший - для викладки тіла мангала. Для викладки тіла мангала можна використовувати готову термостойкую суміш.
  • Цегляний мангал на дачі своїми руками зажадає застосування в конструкції і металевого куточка, їм можна робити оакантовку місця для жаровні.

Починаємо кладку мангала

Фундамент для мангала

Навіть така проста споруда потребує свого, надійному фундаменті. Якщо цього не зробити, то не великі зрушення грунту, особливо після розмерзання, здатні зруйнувати цегляну кладку. Для будівництва елементарного фундаменту необхідно:

Для будівництва елементарного фундаменту необхідно:

Робимо розбивку і заливаємо фундамент

Отже:

  • Вибрати відповідне місце і визначитися з габаритними розмірами майбутньої споруди.
  • По кутах відразу вбиваємо кілочки і робимо заміри. Нам треба перевірити діагоналі, тільки тоді ми можемо побут впевнені в правильній конфігурації з точки зору геометрії.
  • Згідно габаритних розмірів, викладається яма, глибиною близько 25 см. По периметру ями монтується опалубка, в яку заливається розчин, приготований в співвідношенні: 1 частина цементу, 3 частини піску.
  • Перед заливанням слід провести армування фундаменту, використавши для цього, шматки арматури, які укладаються в довільному порядку. Для армування можна використовувати металеву сітку, наприклад, сітку-рабицю, краще в два шари.
  • Для надійного стека дощової води, майданчик будується з ухилом близько 1 см.
  • Десь, через два тижні фундамент буде готовий і на ньому можна викладати тіло мангала.

Увага: Якщо ви будете робити комплексну споруду з піччю, тоді треба буде зробити гарне армування. Адже буде велика вага конструкції і його не повинно повісті.

Перший ряд кладки

Мангал з цегли для дачі своїми руками починається з першого ряду кладки. Він досить важливий і визначить площину кладки в цілому.

Він досить важливий і визначить площину кладки в цілому

Робимо кладку першого ряду

  • Викладати тіло мангала можна двома способами: спочатку викласти, а потім, відповідно до розмірів виготовити решітку і піддон, і інший спосіб - викладати мангал, виходячи їх розмірів, вже готових грати і піддону. Більш оптимальний варіант - перший, він же простіший, оскільки не доведеться під час роботи постійно звіряти свою роботу, з розмірами піддона і решітки.
  • Перший ряд цегли можна викласти без розчину, для примірки, але з урахуванням товщини розчину.
  • Цегла має властивість, особливо сухий, швидко вбирати вологу з розчину, що становитиме деякі труднощі під час кладки. Щоб спростити процес кладки, цеглу можна намочити за день до роботи. Це дозволить довго зберігати пластичність розчину.
  • Розчин для кладки готується в такому співвідношенні: 1 частина цементу, 3 частини піску і ¼ частину гашеного вапна. У процесі замішування до сухої суміші додається вода не великими порціями до тих пір, поки суміш не буде мати консистенцію густої сметани. У процесі кладки потрібно стежити, щоб шви були повністю заповнені розчином, а їх товщина повинна бути мінімальною.

Викладаємо цоколь мангала

Як буде викладений перший ряд, так буде виглядати і вся конструкція. Мангал на дачі своїми руками з цегли кладка нічим не відрізняється від звичайної кладки цегли.

Звичайна цегляна кладка передбачає технологію перев'язки, коли вертикальний шов попереднього ряду знаходиться по центру цегли наступного ряду.

Робимо кладку цокольній частині

Отже:

  • Іншими словами, укладання цегли здійснюється в шаховому порядку. Починається кладка, як правило, з кутів конструкції, а лише потім заповнюються проміжки між кутами. В процесі роботи, зайвий розчин забирається кельмою. Викидати його не потрібно.
  • У процесі роботи необхідно постійно перевіряти кладку на рівність, використовуючи для цього будівельний рівень.
  • Також при кладці треба обов'язково стежить за перев'язкою. Шов не повинен збігатися.
  • Так само варто робити і армування порядовку. Вона посилить конструкцію, адже при перепадах температур руйнування відбуватиметься досить швидко.
  • Якщо не планується мангал облагороджувати оздоблювальним матеріалом, то краще використовувати порядовку. Вона дозволяє виконувати шви однакової товщини.

Упори для решітки та жаровні

В даному випадку, підставою топки буде служити піддон.

В даному випадку, підставою топки буде служити піддон

передбачаємо упори

  1. Встановлюється він на металеві куточки або арматуру, які вмуровують в бічні стінки мангала. Починаючи з цього місця починається викладатися топкова камера. Конструкція мангала повинна бути такою, щоб до жаровні був відкритий доступ, що дасть можливість легко його чистити.
  2. При викладанні топкового простору, для хорошого доступу повітря в топку, між цеглинами залишають незаповнений розчином простір.
  3. Заключний етап - це установка піддону, решітки та стільниці. Зовнішній вигляд мангала багато в чому буде залежати, на скільки акуратно і якісно будуть проведені всі роботи.
  4. Решітка встановлюється на металевих стрижнях, заздалегідь вмуровані в цегляну кладку.

Пристрій робочої поверхні

Пристрій стільниці має вписуватися в загальний стиль мангала і всієї зони відпочинку. Крім того, вона повинна бути зручною в користуванні, міцної і добре милася.

Отже:

  • Для цього можна використовувати морозостійку плитку з гладкою поверхнею. Плитку слід укласти дуже якісно зі 100% заповненням, інакше вона зиму не перестоіт.
  • Після того, як всі роботи будуть зроблені, мангал повинен висохнути протягом 2-х тижнів, тільки після цього його можна розпалювати. Якщо врахувати, що цеглини перед укладанням змочувалися, то цей термін можна збільшити до 1-го місяця. В даному випадку, поспішати не варто, інакше вся робота піде нанівець.
  • Не зайвим буде, якщо до зони відпочинку підвести воду і зробити каналізацію для зливу, але в такому випадку краще все запланувати заздалегідь і зробити всю розводку перед заливкою фундаменту. Так конструкція матиме сучасний і акуратний зовнішній вигляд.

Увага: Слід також, подбати про освітлення, оскільки в літній період люди збираються після заходу сонця, коли зроблені всі свої справи, тим більше, що в цей час не так жарко.

Оздоблення і навіс

Щоб захистити зону відпочинку разом з новим мангалом, краще спорудити навіс.

Такий навіс може бути двох варіантів:

  1. Розрахованим на всю зону відпочинку.
  2. Розрахованим лише для захисту мангала.

Як правило, будівництво навісу планується на початковому етапі, перед зашиттям фундаменту:

  • Для цього в фундамент замуровуються металеві заставні, до яких згодом приварюється каркас накриття. При цьому каркас може бути, як металевим, так і дерев'яним. І все-таки, перевагу слід віддати металевого каркаса, навіть з точки зору пожежної безпеки, крім цього, металевий каркас буде набагато надійніше. У разі застосування дерева, його доведеться обробити спеціальними складами.
  • Дах для накриття можна зробити з будь-якого покрівельного матеріалу, але краще, якщо ця маленька споруда буде доповнювати загальний архітектурний стиль, а для цього краще використовувати той покрівельний матеріал, яким покрито основна споруда.
  • Конструкцію мангала можна залишити в первозданному вигляді або зробити облицювання морозостійкою плиткою, оскільки мангал розташовується на вулиці.

Як-би не намагався чоловік, але проста конструкція не вийде, оскільки вона мало ефективна і не практична. Якщо це стосується виробів з цегли, то відразу ж постає питання про захист цегляної кладки, так і інших елементів, таких як обробка, від атмосферних опадів.

  • Тому, як правило, такі конструкції мангалів встановлюють в закритих типах альтанок, де можлива 100% -а захист. Крім цього, в закритому приміщенні не так практично застосування інших, не настільки стійких до атмосферних умов, облицювальних матеріалів. Наприклад, можлива обробка тіла цегельного мангала звичайної облицювальною плиткою.
  • Природно, що такий підхід буде коштувати набагато дорожче, але він виправдає себе точно і зусилля не пройдуть даром. Незважаючи на вищесказане, вибір залишається за конкретною людиною.

Увага: Якщо є нестача коштів, то можна піти по ступінчастому шляху: спочатку побудувати альтанку, а на наступний сезон встановити мангал і т.д. Це буде розумно і практично.

Мангал для дачі з цегли своїми руками зробити буде не складно. Головне відразу треба відобразить на папері, що ви хочете отримати в кінцевому підсумку. Для цього треба буде подивитися фото і зробити вибір. Далі все буде залежати тільки від вас.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама