Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

На скільки простіше можна зробити дренаж на дачній ділянці своїми руками, пристрій і його система.

  1. Існуючі види дренажу Конструкція дачного дренажу бувають такі: Глибинна система. Поверхнева система....
  2. лінійний водовідвід
  3. Закрита дренажна система
  4. дренажні труби

Існуючі види дренажу

Існуючі види дренажу

Конструкція дачного дренажу бувають такі:

  • Глибинна система.
  • Поверхнева система. Найголовніша функція такої системи - це відведення води з дачної ділянки. Щоб здійснити пристрій даної системи, не знадобитися багато зусиль, а також складання проекту або плану виконання. Вона буває:
  • виточена;
  • лінійна;

точений дренаж

Більшість людей стикається з проблемою заливання водою, яка витікає з водостічних труб і таким чином заливає газони, стежки і спеціально відведені місця для посадки. Для того, що б якомога скоріше позбутися від такої проблеми, ми повинні створити спеціальне місце, куди будуть відводитися стоки.

Місце відведення називається дощоприймач. Це колодязь не великих розмірів, який має спеціальне поділ перегородкою (сифонной). Такий поділ використовується для засмічень, точніше кажучи для НЕ виникнення неприємного запаху.

Задля забезпечення безпеки наш дощоприймач слід накрити металевою решіткою, щоб ніхто не впав, а сама решітка може служити прекрасним декором на дачній ділянці. Головне не забувати і завжди перевіряти її наявність на приймачі.

лінійний водовідвід

Люди, які бажають виконати дренаж на дачі своїми руками, неодноразово проявляли інтерес до багатьох фірмам, що пропонують зробити все за недорогою ціною і за малу кількість часу, але результат не коштував їх очікування. Існує безліч методів для відводу води з ділянки: прокладаючи труби, лотки, жолоби.

Для довговічності системи потрібно, щоб вода проходила попередню очистку від таких забруднень як пісок, мул і інші органічні відходи. Застосовується спеціальна ємність, яку час від часу необхідно робити прочищення для того, щоб не сталося затоплення.

Також можна використовувати варіант з канавою, зробити її з міцною фурнітури, закрити секціями, які можуть відкриватися тільки при видаленні органічних речовин: пісок, мулові відкладення, гравій та ще багато різного, яке залежить ваших добрив і не тільки.

Застосування лінійного дренажу:

  • Нахил ділянки більше 3 градусів до горизонту.
  • Коли ми маємо потребу в дренажі грунтових вод.
  • Для відведення з доріжок вологи.
  • Коли будинок знаходиться нижче найближчих ділянок.

Коли будинок знаходиться нижче найближчих ділянок

Закрита дренажна система

Досить велика кількість людей мають дачну ділянку і бажаючих здійснити дренаж на дачі своїми руками, бажають бачити його завжди доглянутим і красивий. Як би багато не було роздумів, завжди найбільш багато поглядів падають на використання закритої дренажної системи. Що б її використовувати, потрібно викопати канаву, яка засипається різними предметами, для того, що б вода могла добре проходити і в кінці це все засипається землею.

Початок дренажної системи - водоприймач, від якого риється траншея, яка тягнеться до колектора. Розміри траншеї повинні бути:

  • 0,8-1 м глибини.
  • 0,4 м ширини.
  • 2-3 см ухил горизонталі.
  • Під дреною розміщують колектор.
  • Ухил стає більше до 4 см.

За допомогою траншей реалізується дренаж грунту, на дно кладеться геотекстильні тканину, яка має властивість пропускати воду, а також ж ширина її повинна мати вільні краю, якими надалі будуть обертатися фільтруючі системи.

Поверх шару закидається щебінь, керамзит, галька з товщиною шару 5 см, на це все укладаються труби, які повинні мати не сильний ухил до водоприймача і тільки після цього можна засипати щебенем. Також обов'язково загортаємо краю геотекстилю, поглиблення засипаємо піском, а зверху це все закидається землею. Така система будемо вам служити на довгі роки.

дренажні труби

Найпопулярніші і затребувані труби, а так само найякісніші для дренажу використовуються два типи:

  • Пластикові гофровані труби.
  • Перфоровані.

Щоб вони залишалися більш довговічними і менш забрудненими, їх обертають геотекстилем, який використовується як фільтр. Завдяки цьому дренажні системи не замулюються і завдяки фільтрації вкорочують термін профілактики. Для такого промивання нам потрібна буде сильний струмінь води.

Для такого промивання нам потрібна буде сильний струмінь води

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама