Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Планування дачної ділянки

  1. Планування порожнього дачної ділянки
  2. Планування дачної ділянки після розподілу місць між будівлями
  3. Заключні етапи планування дачної ділянки - озеленення

Планування дачної ділянки є першим і необхідним дією у кожного садівника не тільки в момент покупки дачі, але і перед кожним дачним сезоном, необхідно розпланувати ділянку. Багато садівники мріють про великому заміському будинку з красивим садом, альтанкою і мангалом. Одні садівники хочуть жити в такому будинку все літо, а то й цілий рік, а інші тільки приїжджають в цей райський куточок на вихідні. І ось, нарешті весна, ділянка куплений і що ж перед очима? Трохи не та картинка райського саду, яка бачилася в період прагнення до цієї мети. Здавалося, мета досягнута, а насправді купівля землі це тільки половина наміченого шляху. Як же створити чудовий куточок у саду ? З чого починати облаштування дачної ділянки , На що звернути пильну увагу при плануванні дачі?

Планування порожнього дачної ділянки

Краще починати планування з пустого дачної ділянки, коли немає старих і непридатних будівель, різних насаджень, але з чого починати? Для початку необхідно визначитися, буде ця земля житлової або дачної, скласти план з розміткою і точним розташуванням всіх споруд, що плануються на ділянці. Якщо розпланувати ділянку самостійно не вистачає навичок і знань, то можна проконсультуватися з фахівцем або навіть найняти дизайнера, який все зробить в кращому світлі, але знати основи ландшафтного дизайну необхідно.

Визначивши місце зведення дачного будиночка, визначившись з його габаритами, де буде в'їзд або гараж, господарська будівля , Альтанка, дитяча або спортивний майданчик.

Після розстановки будівель на дачній ділянці потрібно намітити доріжки. Правильно розмічені стежки - дуже важливий елемент на дачі, вони повинні бути зручними, не дуже звивистими і довгими.

Коли все намічене на схемі, необхідно визначитися з будівлями, зводити паркан поки немає сенсу, т. К. Необхідно забезпечити заїзд великої будівельної техніки, доведеться весь інструмент забирати, їдучи з об'єкта, або необхідно буде спорудити тимчасове будова - сарай, щоб захистити майно від негоди і людей не чистих на руку. Таким чином, першою будівлею на ділянці буде сарай, а не дачний будиночок, але для цього необов'язково планувати місце на кінцевому плані ділянки, т. К. Після закінчення облаштування ділянки, дану споруду можна буде розібрати.

Планування дачної ділянки після розподілу місць між будівлями

Коли всі будівлі на плані дачної ділянки розподілені, промальовані доріжки і паркан по периметру, необхідно підійти до планування з естетичного боку. Саме час подумати про те, що хочеться бачити у дворі, з вікна, з порога, приїжджаючи додому. Тут послуги дизайнера можуть виявитися незамінними.

Як правило, складаючи дизайн-проект дачної ділянки, фахівці ділять ввірену їм територію на зони: вхідна, робоча, відпочинку, дитячий, спортивний і т.д, залежить від розмірів дачі і потреб власника. При плануванні дачної ділянки початковий варіант плану може бути відкорегований - і це нормально, головне, не зраджувати вже розпочате будівництво, можна, наприклад не тільки додати зміни в розмічене розташування доріжок, а й внести корективи в огорожі, в розташуванні сараю, вигрібної ями і т . Д. При плануванні дачної ділянки необхідно врахувати стік талих і дощових вод з території ділянки, продумавши дренажну систему.

При плануванні дачної ділянки необхідно врахувати стік талих і дощових вод з території ділянки, продумавши дренажну систему

Заключні етапи планування дачної ділянки - озеленення

Заключним етапом планування дачної ділянки є його озеленення, на даний момент, дачником має бути продумано, яким рослинам він віддає перевагу і які з них він висадить в цьому році. На схемі ділянки повинні розташовуватися всі плановані посадки, це і грядки із зеленню і овочами, і фрукти в саду . На кожному пункті плану потрібно зупинитися і грунтовно подумати, а чи підходить вибране розташування для обраного рослини.

Ось в принципі і все найосновніші етапи планування дачної ділянки, звичайно, в цій статті написано все тільки поверхнево, але і ландшафтний дизайн - це ціла наука.

І ось, нарешті весна, ділянка куплений і що ж перед очима?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама