Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Прибудова до дачного будинку - робимо своїми руками

  1. Чи потрібен фундамент?
  2. Пристрій стін прибудови
  3. пристрій даху
  4. Господарські будівлі та прибудови

Дачний будинок для багатьох наших співвітчизників - це місце не тільки для сезонного, але і для постійного проживання.

Якщо дача використовується для житла протягом всього року, то з часом у людей виникає бажання розширити вільний простір, додавши дому додаткові квадратні метри площі. Прибудова до будинку своїми руками робиться досить швидко - для цього необхідно мати проект і дотримуватися всі визначені технології. Це відмінна альтернатива будівництву нового будинку або розширення простору іншими способами.

Можна виділити відразу кілька видів прибудов до дачного будиночка, які зводяться найчастіше: гараж, житлова кімната, кухня, тераса, веранда, кімната для відпочинку, дитяча. Для будівництва прибудови можуть бути використані самі різні матеріали - тут все буде залежати від умов проведення робіт, грунту, функціонального призначення споруджуваного приміщення і безлічі інших чинників. Одночасно з цим, настійно рекомендується перед початком робіт потурбуватися розробкою проекту майбутньої споруди. Проект можна зробити самостійно, якщо є досвід в цій сфері, або найняти для даної роботи фахівців.

Чи потрібен фундамент?

Фундамент необхідно в переважній більшості випадків, коли планується зробити прибудову до дачного будиночка. Виняток становлять зовсім легкі конструкції на зразок навісів і їх різновидів, які можуть триматися на декількох зовнішніх опорах. Будівництво прибудов до заміських будинків здійснюється із застосуванням столбчатого, гвинтового, стрічкового або монолітного фундаменту. Вибір того чи іншого типу підстави буде залежати від декількох факторів: грунтові умови, матеріал будівництва споруди, рівень загального навантаження на фундамент і інші специфічні особливості.

У більшості випадків, для прибудов вибирається традиційний стрічковий фундамент або стрічковий фундамент мілкого закладення.

Він добре підходить під будь-які види споруди і відмінно з'єднується з уже існуючим підставою дачного будинку. Роботи по його пристрою виконуються в наступній послідовності:

  1. Насамперед здійснюється розмітка місцевості на будівельному майданчику.
  2. Потім виконуються земляні роботи: риється котлован, зміцнюються його стіни, робляться траншеї для заливки цементного розчину, виставляється дерев'яна або пластикова опалубка. Якщо прибудову до дачного будинку передбачається зробити одноповерхової, то цілком вистачить стрічкового фундаменту шириною в 30-40 см при глибині в 40-50 см.
  3. Також в обов'язковому порядку проводиться армування фундаменту за допомогою арматурної мережі. Арматурні конструкції для армування фундаментів можна зробити своїми руками, або купити готові в спеціалізованому магазині.
  4. Крім того, необхідно провести підготовчі роботи по з'єднанню фундаментів прибудови і дачного будинку. Для цього в бетонній основі дачного будинку висвердлюють отвори з певним кроком, діаметр яких повинен бути трохи більше арматурних прутів. Після цього в отвори вставляється арматура, яку скріплюють металевим каркасом фундаменту прибудови.
  5. Фахівці для стрічкових фундаментів рекомендують вибирати цемент марки М400 і вище. Його необхідно приготувати відповідно до інструкції, після чого заповнити ним підготовлені раніше траншеї.

Потрібно пам'ятати про те, що цементного розчину потрібно кілька тижнів, щоб він схопився і набрав необхідні характеристики.

У цей час заборонено проводити будь-які будівельні роботи, які зачіпають застигає розчин. Якщо будівництво здійснюється в жарку пору року при сухій погоді, то в процесі застигання цементний розчин періодично потрібно поливати водою, щоб на ньому не утворювалися тріщини.

Пристрій стін прибудови

Стіни прибудови для дачного будинку можуть бути виконані з самих різних матеріалів. Для вирішення цього завдання зазвичай використовуються: дерев'яний каркас з брусків, брус, пінобетонні блоки, цегла та інші будматеріали. Вибір певного матеріалу для будівництва пристроя буде залежати від декількох факторів і фінансових можливостей господарів.

Своїми руками стіни прибудови буде простіше побудувати на основі каркаса, з бруса або пінобетонних блоків.

Дачний будинок для багатьох наших співвітчизників - це місце не тільки для сезонного, але і для постійного проживання

Каркасна прибудова.

Будівництво в цьому випадку не зажадає особливих умінь і знань, на відміну від зведення цегляної кладки. Крім того, дані види матеріалів мають масу переваг перед традиційною цеглою:

  • Порівняно низька ціна;
  • Високий рівень екологічності матеріалів;
  • Невелика вага, тому немає необхідності в пристрій потужного і дорогого фундаменту великої товщини;
  • У випадку з дерев'яним каркасом - можливість укладання у вільний простір між елементами конструкції будь-яких теплоізоляційних матеріалів;
  • Пінобетонні блоки взагалі немає необхідності ізолювати, бо вони добре зберігають тепло всередині будинку навіть при найсильніших морозах.

При зведенні стін також не варто забувати про гідроізоляцію конструкції.

Гідроізоляційні матеріали повинні бути покладені в місці з'єднання стін з фундаментом, а також в зоні зіткнення з покрівельним матеріалом. Як гідроізолятора для прибудов можна вибрати традиційні рулонні ізоляційні матеріали на кшталт руберойду або толі, додатково оброблені бітумною мастикою. Крім цього, якщо будівництво прибудови на дачі ведеться з пінобетонних блоків, то їх також рекомендується додатково армувати. Арматурні прути в цьому випадку потрібно укладати через 1-2 ряди.

Прибудова з блоків.

Крім того, при використанні дерев'яного каркаса або пінобетонних блоків необхідно обов'язково виконувати верхню і нижню обв'язку конструкції. Для цього встановлюється дерев'яна опалубка, закладається арматурна мережу менших розмірів і все це заливається цементним розчином. Природно, обв'язки необхідно також кілька тижнів для повного застигання і набору міцності.

Цегляна прибудова.

Будівництво прибудови з цегли - трудомістка і витратна завдання. Побудувати таку споруду своїми руками досить складно, тому для вирішення цього завдання зазвичай запрошують кваліфікованих фахівців. В останні роки будівництво невеликих споруд з цегли практично не практикується, тому що для цього можуть бути використані інші матеріали, які мають кращі робочі та експлуатаційні характеристики, а також стоять набагато менше.

пристрій даху

Фахівці радять покривати дах прибудови на дачі тим же матеріалом, який використовувався для обробки покрівлі основного будинку.

Оптимальний варіант - повна сумісність покрівельного матеріалу прибудови та будинки на дачі.

В якості покрівельного матеріалу можуть бути використання найрізноманітніші матеріали: руберойд, шифер, ондулін, металочерепиця.

При використанні шиферної покрівлі робота по монтажу даху включає в себе три основних етапи: монтаж дерев'яного каркаса, укладання гідроізоляційного і пароізоляційного шару, установка шиферних листів. Дерев'яний каркас можна зробити зі звичайних брусів, які рекомендується прикріпити до стіни дачного будинку (якщо це зробити проблематично, то кріплення можна здійснити і до стін прибудови). Потрібно розуміти, що шиферні матеріали не відрізняються високою стійкістю до негативних впливів, тому монтаж гідроізоляції і пароізоляції - це обов'язкові заходи.

Шиферну покрівлю на дачі монтується рядами, що виходять від низу до верху. Початкові листи кріпляться тільки на нижні покрівельні цвяхи, а другий лист в першому ряду монтується внахлест. У цій послідовності виконується укладання до кінця даху. У разі необхідності різання шиферу здійснюється болгаркою.

Господарські будівлі та прибудови

Обійтися на дачі без господарських прибудов і споруд досить важко, а якщо сказати точніше, то просто неможливо. Варто ознайомитися з деякими зразками дачного творчості.

Чи потрібен фундамент?
Чи потрібен фундамент?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама