Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ремонт фундаменту дачного будинку своїми руками

  1. причини дефектів
  2. ремонт фундаменту
  3. Ремонт стрічкової основи
  4. Ремонт столбчатой ​​основи
  5. приблизна вартість

17 Жовтень 2016 Стройексперт Переглядів: 1 036 17 Жовтень 2016   Стройексперт   Переглядів: 1 036   Реставрація фундаменту дачного будинку своїми руками   Основа будь-якого будинку може прийти в непридатність через екстремальні навантажень, які поступово руйнують її, а також з-за неправильно виконаного фундаменту або ж кліматичних умов, які теж можуть впливати на цілісність основи

Реставрація фундаменту дачного будинку своїми руками

Основа будь-якого будинку може прийти в непридатність через екстремальні навантажень, які поступово руйнують її, а також з-за неправильно виконаного фундаменту або ж кліматичних умов, які теж можуть впливати на цілісність основи.

І в зв'язку з тим, що ці фактори потроху руйнують основу, може знадобитися реставрація фундаменту дачного будинку. Її відкладання "на потім" може ще більше погіршити становище і як результат - будинок може просто зруйнуватися.

Для того, щоб дачний будинок зберігав свою цілісність довгий час, за його основою, тобто фундаментом, потрібно ретельно стежити, оперативно усуваючи всі дефекти. Буде ідеально, якщо догляд за фундаментом буде проводитися з моменту спорудження будівлі, а не тільки в разі виникнення дефектів.

Зрозуміти, що з фундаментом не всі добре, можна по ряду ознак. Так, якщо двері або віконні прорізи перекошені, а підвал будинку постійно затоплюється ґрунтовими водами, кількість яких зростає після опадів, то точно можна сказати, що проблема залежить від фундаменту дачного будинку. Також про таку проблему свідчать тріщини на стінах будівлі, а самої запущеною стадією буде та, при якій фундамент просто розпадається на частини, в такому випадку мають бути довгі і трудомісткі роботи по відновленню.

Також про таку проблему свідчать тріщини на стінах будівлі, а самої запущеною стадією буде та, при якій фундамент просто розпадається на частини, в такому випадку мають бути довгі і трудомісткі роботи по відновленню

Ознаки руйнування фундаменту будівлі: зміщення і тріщини

Але також всі перераховані вище дефекти можуть проявитися через малі зсувів фундаменту. Щоб упевнитися в тому, що фундамент продовжує руйнуватися, на пошкоджених точках необхідно покласти мітки. Якщо вони не порвуться і не змінять місцезнаходження, то турбуватися нема про що - пошкодження були одномоментними. Якщо ж латка пошкоджується, то потрібно невідкладний ремонт фундаменту дачного будинку своїми руками.

до змісту ↑

причини дефектів

Професіонали з'ясували цілий ряд причин, що викликають дефекти в основах будинків на дачах:

  • в процесі зведення будівлі в розрахунки, що виконуються перед будівництвом закралася похибка;
  • фундамент був закладений неглибоко, не враховуючи при цьому особливості території і землі;
  • був обраний тип фундаменту, який погано підходить до типу землі на ділянці;
  • якщо порушувалася технологія створення фундаменту;
  • основа будівлі була зроблена з низькоякісних матеріалів, які абсолютно не підходять для подібних робіт;
  • якщо кількість води, що циркулює під землею, різко змінилося;
  • на фундамент вплинуло явище техногенного або ж природного характеру;
  • якщо навантаження на основу будинку була занадто великою;
  • коливання землі під будинком і в області навколо нього теж можуть впливати на фундамент;
  • якщо матеріали, з яких створювався фундамент, зносилися настільки, що почався процес руйнування.
до змісту ↑

ремонт фундаменту

Провести ремонт дачних фундаментів трохи легше, ніж побудувати їх з нуля. В процесі робіт необхідно враховувати всі нюанси і особливості робіт, оскільки навіть найменше недогляд або помилка можуть ще більше погіршити ситуацію. Якщо ж ремонту вимагає незначний дефект, то його виправлення не потребують великої кількості часу і трудовитрат.

А ось якщо ступінь зруйнованості будинку на дачі дуже значна і під загрозою знаходиться конструкція всього будинку, то роботи краще доручити фахівцям. Вони зможуть застосувати особистий досвід і знання для ремонту фундаменту і подолати проблему оптимальним шляхом, зберігши будинок, при цьому вирішивши всі питання за короткий час. Варто запам'ятати, що процес роботи необхідно проводити в строгій відповідності з етапами, не допускаючи відхилення від них. Якщо цього правила не дотримуватися, то наслідки можуть бути плачевними.

до змісту ↑

Ремонт стрічкової основи

Ремонт стрічкового фундаменту дачного будинку виконати нескладно, але проводити його слід тільки якщо ви впевнені в своїх здібностях. Уздовж пошкодженої основи будівлі копається траншея не менш 50 см завглибшки. Після того як з фундаменту була знята земля, необхідно позбавити його від залишків грунту, а також прибрати всі сліди штукатурки, яка могла залишитися ще з моменту монтажу, а також фарбу. Після того, як фундамент просушити, необхідно прогрунтувати його особливим розчином. Цей крок зробить основу більш адгезивной. Заздалегідь слід зробити анкерні отвори по всій ділянці, на якому спостерігаються дефекти. У дірки поміщаються анкера з горизонтальним кроком 60-120 см, а до них приварюється сітка з арматури.

У дірки поміщаються анкера з горизонтальним кроком 60-120 см, а до них приварюється сітка з арматури

Ремонт стрічкового фундаменту дачного будинку

Всі тріщини і порожнини, які є в фундаменті потрібно законопатити бетонної сумішшю. Якщо це буде потрібно, то потрібно поставити опалубку, як правило, ця умова важливо в разі, коли фундамент має сильні руйнування. За застиганню бетону, на нього кріпиться гідроізоляція.

Викопану землю слід засипати назад в траншею. Якщо ж це дозволяють гроші, то підстава бажано засипати пошарово, трамбуючи кожний з них. На цьому ремонт фундаменту дачного будинку вважається завершеним.

до змісту ↑

Ремонт столбчатой ​​основи

Ремонт стовпчастого фундаменту дачного будинку своїми руками буде важче, ніж стрічкового, через особливості основи, але все ж його можна здійснити. Біля фундаментних стовпів необхідно повністю прибрати грунт, а конструкцію зачистити від бруду, шару штукатурки, фарби і кам'яної крихти. Після цього його покривають ґрунтовкою, яку використовують для підвищення загальної адгезії. В стовпах проробляються отвори і в них ставляться анкера.

Далі робиться армований каркас за допомогою особливої ​​сітки, яку закріплюють на анкерні болти. Порожнини зачищаються і заповнюються бетонної сумішшю. На підсохлий розчин кріпиться гідроізоляційний шар. У поглиблення, які залишилися, засипається земля і гарненько ущільнюється.

Ремонт стовпчастого фундаменту дачного будинку

У деяких випадках фундамент пошкоджується настільки, що ремонт стовпчастого фундаменту не може бути виконаний. У цій ситуації потрібно створення нового остова, який підганяється під існуючий. Основа підривається з обох боків і туди кладеться арматура.

Знизу монтується опалубка і створюється витривала подушка, яка виконується з бетону. Після опрацювання бічних зон ґрунтовкою, вони закриваються тонкою плівкою розчину. Для тих кладок, які зроблені з цегли, потрібно підкоп на дев'яносто сантиметрів. Якщо основа істотно потріскалася, то ділянку, на якому проводиться ремонт стовпчастого фундаменту дачного будинку, не повинен мати площу більшу, ніж третину дистанції від однієї тріщини до іншої.

Для будинків, які виконуються з бруса, потрібно замінювати фундамент, стартуючи від кінця колод, і тільки після ремонту віддалених ділянок, можна переходити на центральну частину основи.

до змісту ↑

приблизна вартість

Ціна ремонту прямим чином залежить від того, яка основа створювалася в процесі будови дачного будинку. Починка стрічкової основи дерев'яного будинку обійдеться в суму приблизно 4500 рублів за кожен з метрів. А ось фундамент, зроблений з окремих гвинтових паль або ж стовпчастий, який розміщений під таким же будинком, потребують мінімум 8000 рублів за кожен ремонтується метр.

У підсумку, на ціну робіт будуть впливати три аспекти:

  • тип фундаменту;
  • вартість будматеріалів;
  • працю найманих робітників.

На практиці можна бачити, що найбільш дешево обходиться відновлення підстави в комплексі. Тобто найприйнятнішим за ціною буде варіант, в якому у організації замовляється не тільки ремонт, а й будматеріали для проведення робіт. У подібних випадках можна отримати економію близько 35% від суми. Звичайно, слід заздалегідь ознайомитися з будівельниками, які будуть працювати, ремонтуючи основу будинку на дачі. Найчастіше неякісної лагодження можна уникнути, вчасно виявивши несумлінних робітників.

Найчастіше неякісної лагодження можна уникнути, вчасно виявивши несумлінних робітників

Вартість робіт по ремонту фундаменту

Ремонтом фундаменту дачного будинку потрібно займатися особисто тільки в разі, якщо ви впевнені в успішному завершенні робіт, а також якщо вами була встановлена ​​передумова дефекту. У всіх інших ситуаціях необхідно запросити робочих "з боку", щоб не ризикувати цілісністю фундаменту, а як наслідок - і вдома.

Мітки: дача

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама