Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Типи дачних будинків з плануванням і розмірами. Планування дачного будинку

  1. Підбір планування дачного будинку
  2. Планування дачного будинку: вибір будівельних матеріалів
  3. Як розташувати приміщення
  4. Чи потрібен другий поверх
  5. Особливості планування заміського житла
  6. Навіщо в будинку потрібна піч?
  7. Де встановити грубку в невеликому дачному будинку?
  8. Планування дачного будинку 6х6 і вибір будівельних матеріалів

Після того, як всі документи на власність будуть готові і отримано дозвіл на будівництво, настає самий важливий момент в будівництві - планування дачного будинку . Звичайно, в першу чергу, власникам нового земельної ділянки буде потрібно переглянути безліч готових проектів і вибрати один, який повністю задовольнить всі їхні потреби.

Перед тим як приступити до планування, потрібно ретельно продумати основні деталі майбутнього будиночка. Враховуйте, що на це витрачається не тільки багато вільного часу, але і фінансів.

Отже, план дачного будинку повинен максимально точно відображати конструкцію будинку, а так само містити необхідні відомості про використовувані будівельних матеріалах. Останнім часом величезну популярність придбав клеєний брус. Основні переваги цього матеріалу - екологічна безпека і першокласні ізоляційні характеристики.

План дачного будинку 6х6 з бруса

Підбір планування дачного будинку

Сучасне планування дачного будинку складається з декількох завдань:

Величезною популярністю користуються. Класична планування дачного будинку має на увазі розташування на першому поверсі тераси, кухні, гостинного приміщення , Їдальнею і ванної кімнати.


Класична планування   дачного будинку має на увазі розташування на першому поверсі тераси, кухні,   гостинного приміщення   , Їдальнею і ванної кімнати

План 2-х поверхового дачного будинку 6 × 9 з верандою

На даному етапі досить важко визначитися з суміщенням і примиканням різних кімнат. Багато досвідчених архітектори рекомендують розглянути варіант примикання кухні до їдальні або вітальні.

Важлива роль відводиться етапу. Це приміщення повинно мати хорошу систему вентиляції повітря і захищатися щільною дверима, яка не допустить поширення запахів по всьому будинку.

Планування дачного будиночка з декількома поверхами вимагає особливої ​​уваги з боку досвідчених архітекторів. Важливо пам'ятати, що робота такої складності повинна виконуватися тільки професійними будівельними компаніями , Які мають у своєму розпорядженні висококваліфікованим і досвідченим персоналом.

Планування дачного будинку з піччю та іншими декоративними елементами російського стилю - один з найбільш складних проектів , Які вимагають професійного підходу.


Планування дачного будинку з піччю та іншими декоративними елементами російського стилю - один з найбільш   складних проектів   , Які вимагають професійного підходу

План дачного будинку з піччю

Важливо пам'ятати, що планування дачного будинку 6х8 відрізняється особливою складністю. Будинки такого класу мають. Для цього, перш за все, необхідно розрахувати необхідну вільний простір, який буде розташовуватися під підйомної конструкцією. Надалі цю ділянку можна приватизувати і використовувати в якості комор приміщення. Верхній поверх ідеально підійде для розміщення спальних приміщень.


План дачного будинку 6 × 8

Планування дачного будинку 6х9 досить часто включає невеликий балкон і великі вікна. Приміщення під покрівлею (мансарда) найчастіше функціонує в якості звичайного горища, невеликого спортивного залу або більярдній. Завершальний етап планування - вибір найбільш підходящої конструкції ганку.


Завершальний етап планування - вибір найбільш підходящої конструкції ганку

Приклад планування дачного будинку 6 × 9

Планування дачного будинку: вибір будівельних матеріалів

Стандартний проект дачного будинку і більш великомасштабних проектів передбачає використання класичних будівельних матеріалів:

  • бетон,
  • цеглини,
  • деревина.


Найбільш оптимальний варіант -. Звичайно, вдома такого типу мають пристойну вартість, але вони забезпечують ідеальний рівень комфорту: термо- і звукоізоляція, ідеальна циркуляція повітря, екологічна чистота, протипожежна безпека.


Приклад планування дачного будинку 6 × 6 з дерев'яного бруса

Таким чином, подібного класу - не тільки найпопулярніший варіант, але і найоптимальніший для будь-яких куточків нашої країни.

Дачний будинок - мрія мільйонів наших співвітчизників. Багатьом хочеться мати можливість хоча б на вихідні покинути задушливе, метушливий і загазоване місто, щоб подихати чистим повітрям і розслабитися.

проект затишній заміської дачі для відпочинку

Однак будівництво дачного будинку являє собою складний процес, розбитий на безліч етапів. Кожен з цих етапів дуже важливий, тому що дозволяє побудувати будинок вашої мрії, де ви і ваша сім'я могли б відпочивати у вільний час. І першим етапом є планування дачного будинку. Саме на цьому етапі закладаються всі основи, від яких залежить, наскільки красивим, затишним, зручним і навіть безпечним буде ваш будинок.

Деякі люди вважають за краще замовляти, за якими вестиметься будівництво, в профільних компаніях. Що ж, це непогане рішення. Ви можете висловити всі свої побажання експертам. Причому вимоги можуть бути будь-якими. Ви хочете ? Не проблема! Віддаєте перевагу невеликий,? Фахівці легко зроблять і це.
Деякі люди вважають за краще замовляти, за якими вестиметься будівництво, в профільних компаніях

Незалежно від ваших побажань і складності проекту, через кілька днів або тижнів (в залежності від задуму замовника і завантаженості фахівців) вам буде представлено кілька проектів, з яких вам залишиться тільки вибрати той, який найбільше сподобався.

На жаль, тут є серйозний недолік - послуги фахівців коштують вкрай недешево. Не кожна людина, яка вирішила обзавестися дачею, готовий віддати десятки тисяч рублів за проект, нехай і дуже якісний.
Тому багато людей вважають за краще складати планування дачних будинків самостійно. Це не так складно, як може здатися. Але все ж при плануванні необхідно враховувати безліч чинників.

Мабуть, найважливішим питанням, відповідь на який потрібно знайти перед тим, як починати планування дачного будинку, залишається вибір будівельного матеріалу.


Докладний план двоповерхового дачного будинку 6х6

Сьогодні при будівництві дачних будинків використовуються різні матеріали, кожен з яких має свої переваги і недоліки. Однак, перш ніж остаточно вибрати матеріал, потрібно визначити: чи будете ви проводити час в заміському будинку тільки влітку або ж плануєте навідуватися туди і взимку?
Це питання дуже важливе. Адже в літню пору року не потрібно замислюватися про опалення житла, а також про способи збереження тепла.

Тому будівництво обходиться дуже дешево і весь будинок може бути побудований за лічені дні.

А ось якщо ви хочете мати можливість з комфортом відпочивати на своїй дачі і взимку, наприклад, на новорічних канікулах, то слід більш серйозно підходити і до вибору будівельних матеріалів, і до скорочення тепловтрат.

Коли відповідь на це питання знайдений, можна вибирати і будівельний матеріал. Від цього залежить ряд умовностей, які доведеться враховувати, складаючи план.


проект одноповерхового будинку 6х8 з планом першого поверху

Які ж матеріали можна використовувати при будівництві дачі?



планування будинку з об'едіннених кухнею і вітальні

Чи не краще побудувати одне просторе приміщення, яке поєднає функції кухні, їдальні і спальні? Як показує практика, зовсім не краще. Влітку, коли на вулиці температура досягає +30 ... + 35 градусів в тіні, хочеться сховатися в прохолодному місці.

І найчастіше єдиним таким місцем є спальня. Тому дуже важливо зберігати в ній максимально низьку температуру.

Якщо ж спальня поєднана з кухнею і там готується їжа, то температура неминуче підвищується, що позбавляє вас останньої надії на свіжість і прохолоду.

З мансардою теж не все так просто, як здається на перший погляд. Найчастіше даху дачних будинків покривають руберойдом або шифером. Значно рідше - металочерепицею. І всі ці матеріали мають властивість сильно нагріватися на сонці. Тому до вечора, коли ви повертаєтеся в спальню на другому поверсі, перебувати там практично неможливо - надто душно. Розкриті вікна манять орди комарів, які остаточно отруять вашу ніч.


Розкриті вікна манять орди комарів, які остаточно отруять вашу ніч

приклад заміського будинку з мансардою

Уникнути цього можна тільки шляхом установки шару теплоізоляції. Тут найкраще підходить не звичайний утеплювач, а фольгований. Він не тільки не дозволяє теплу від розпеченої покрівлі нагрівати повітря в мансарді, але і відображає частину його, що дозволяє зберігати прохолоду в ній. До того ж наявність фольги знижує небезпеку намокання утеплювача, що призводить до зниження його характеристик.

Крім того, перш ніж прийняти рішення про будівництво мансарди, потрібно прорахувати міцність фундаменту. Чи впевнені ви, що фундамент і грунт зможуть витримати різко збільшилася навантаження? У деяких випадках, щоб побудувати будинок з мансардою, необхідно встановлювати досить потужний фундамент.
Крім того, перш ніж прийняти рішення про будівництво мансарди, потрібно прорахувати міцність фундаменту
З розмірами кімнат також не слід захоплюватися. У більшості випадків для тимчасового проживання сім'ї з 3-4 чоловік цілком достатньо площею в 6-7 квадратних метрів і однієї спальні на 12-15 квадратних метрів або ж спальні на 8-10 квадратних метрів і мансарди. Так, це не дуже багато. Але найчастіше мешканці проводять в дачному будиночку досить мало часу, практично цілий день перебуваючи на вулиці, займаючись якоюсь роботою або просто відпочиваючи, насолоджуючись тишею, свіжим вітром і сонцем.

Як розташувати приміщення

Ще один вкрай важливий пункт, який потрібно враховувати, складаючи план майбутньої дачі, - це розташування приміщень. Здавалося б, це дуже легко, особливо якщо вся дача складається всього з двох кімнат. Але все ж розповісти про це не буде зайвим.

Деякі власники дач воліють мати в будиночку не два приміщення, а три. Крім кухні і спальні, вони поміщають сюди ще й тамбур. Що ж, прекрасне рішення. Тут можна не тільки залишати брудне взуття і верхній одяг, а й використовувати тамбур, щоб знизити тепловтрати або ж, навпаки, надмірний нагрів приміщення.
Якщо ви вирішили не використовувати тамбур, то вхідні двері найкраще розташувати в кухні. В цьому випадку спальня не буде втрачати тепло вдень, коли ви будете заходити і виходити з дому.


В цьому випадку спальня не буде втрачати тепло вдень, коли ви будете заходити і виходити з дому

Приклад розташування приміщень на плані заміського будинку

Також можна легко провітрювати кухню, коли там буде особливо спекотно, наприклад, при готуванні обіду або варінні варення. Звичайно, не зайвим буде встановити протимоскітну сітку, яка захистить вас від комарів і ос, часто злітаються на солодкий аромат.

Між кухнею та спальнею обов'язково встановіть двері. Це зовсім не порожня примха і марна трата грошей. Це теплової бар'єр, завдяки якому при роботі на кухні в спальні буде більш прохолодно і затишно.

Найкраще розташовувати в тамбурі або на кухні. Тоді тепло, що йде зверху, не потраплятиме в спальню, і ви зможете насолодитися прохолодою після важкої роботи на вулиці.

Чи потрібен другий поверх

Питанням про необхідність другого поверху часто задаються люди, які розробляють. На жаль, дати на нього однозначну відповідь просто неможливо. адже двоповерхова будівля має як плюси, так і мінуси.

Зрозуміло, головним плюсом будинку, що має мансарду, є збільшення житлової площі без додаткових витрат землі. На жаль, це єдиний плюс. А от мінусів в такій ситуації значно більше.

Крім згаданої вище зростаючого навантаження на фундамент, варто відзначити і зрослу складність конструкції.

Навіть людина, далека від будівництва, зрозуміє, що побудувати легше, ніж двоповерховий.
також в одноповерховому будинку немає необхідності замислюватися про будівництво сходів. Мала площа дачного будиночка змушує робити досить круті сходи.


Мала площа дачного будиночка змушує робити досить круті сходи

план одноповерхового дачного будинку 6 × 9 з просторою терасою

Вони можуть не тільки доставляти проблеми людей похилого віку або дітям, а й становити загрозу для інших мешканців: падіння з таких сходів часто закінчується вельми плачевно.

Якщо ви будуєте, то значно зростає складність розрахунку та монтажу системи опалення. У багатьох випадках доводиться постачати систему опалення електричним насосом, щоб забезпечити швидкий і якісний підйом води на рівень другого поверху.

Більш того, невеликий дачний будинок , Що складається всього з двох кімнат і не має мансарди, можна опалювати, використовуючи звичайну піч типу «буржуйка». Вона максимально проста в установці і експлуатації. Восени вам не доведеться зливати воду із системи опалення, щоб вона, замерзаючи, не розірвав радіатори опалення. Так, буржуйка обігріває приміщення лише в той час, коли в ній є паливо.
Більш того, невеликий   дачний будинок   , Що складається всього з двох кімнат і не має мансарди, можна опалювати, використовуючи звичайну піч типу «буржуйка»
Але якщо присутній якісна теплоізоляція, будинок зможе зберегти тепло протягом багатьох годин.
Як ви могли переконатися, планування дачного будинку є досить складною роботою. Однак, запам'ятавши всі дані поради, ви напевно зможете впоратися з нею.

головною особливістю дачної ділянки є невелика площа , Саме тому, з метою економії наявного простору, на них споруджують невеликі будиночки . Існує думка, що малогабаритне житло не здатне забезпечити достатній рівень комфорту, проте це не зовсім так - при грамотному підході до планування і його можна зробити затишним.

У більшості випадків проекти дачних будиночків є типовими. Це пов'язано, перш за все, з труднощами, які виникають в процесі зонування простору і опрацювання інтер'єру.

Особливості планування заміського житла


Особливості планування заміського житла

В ході планування дачного будиночка необхідно:

- визначити поверховість будівлі;

- вибрати з безлічі типових проектів той, який максимально відповідатиме вашим вимогам;

- підібрати будівельні матеріали;

- визначитися з конструкцією сходів і ганку;

- вибрати дизайн покрівлі.

На сьогоднішній день найпопулярнішими є двоповерхові будинки , В яких на першому поверсі гармонійно розташовується ванна кімната, вітальня, тераса, кухня і їдальня, а на другому кілька спальних кімнат з просторим холом.

Одним з важливих етапів планування дачного будинку 6х6 з пічкою, як на фото, є проектування кухні. Щоб не допустити поширення кухонних «ароматів» по ​​всьому будинку, приміщення повинне бути огороджене щільною дверима і оснащено якісною вентиляційною системою. Планування багатоповерхового дачного будиночка вимагає граничної уваги проектувальників і архітекторів. Займатися проектуванням житла повинні тільки професіонали.

Навіщо в будинку потрібна піч?


Навіщо в будинку потрібна піч

Піч - це не просто ефектна, але і функціональне доповнення до інтер'єру дачного будинку, тому проектування даного елемента також необхідно приділити особливу увагу. Перш за все слід визначити функціональність печі. Потрібно відзначити, що звичайна піч може бути використана не тільки в якості опалювального приладу, але і в якості місця для приготування їжі.

Для зведення конструкції, переважно, використовується червоний загартований цегла. Викладення печі виробляється в староруської або сучасному стилі , Вибір якого обумовлений особливостями інтер'єру житла. Останнім часом зростає популярність металевих (кованих) печей, установка яких надає інтер'єру особливого шарму.

Де встановити грубку в невеликому дачному будинку?


Де встановити грубку в невеликому дачному будинку

На думку фахівців, найбільш виграшним і оптимальним варіантом є заміський будинок, в якому спеціальна піч з каміном розташовується в центрі кімнати. Таке позиціонування обігрівального приладу дозволяє не просто повноцінно забезпечити теплом весь будинок, а й грамотно зонувати приміщення. Електронні варіанти такої проектування можна знайти в інтернеті. Вивчивши існуючі пропозиції, ви зможете вибрати потрібний варіант планування або гармонійно поєднати кілька з них в один, який буде максимально відповідати вашим вимогам.

Не можна залишити без уваги і проекти, які передбачають установку печі біля дальньої стіни приміщення, оскільки такий варіант вважається класичним. Він гарантує грамотний розподіл теплової енергії по всій кімнаті, проте забезпечує теплом тільки одне приміщення. Якщо піч в заміському будинку грає роль декоративного елемента і за опалення відповідають інші прилади, то її можна встановлювати в будь-якому місці, головне, щоб вона гармонійно вписувалася в загальну стилістику.

Планування дачного будинку 6х6 і вибір будівельних матеріалів

Більшість типових проектів заміського житла передбачає облаштування коридору і 2-3 невеликих кімнат (Кількість приміщень обмежена площею будови), розташування яких залежить від уподобань майбутніх мешканців. Слід зазначити, що при наявності в будинку свердловинного водоводу або газових комунікаційних систем необхідно обов'язково організувати окреме приміщення (Технічну кімнату) для їх обслуговування. Важливим елементом будь-якого житла є вікна. В заміських будинках віконні отвори намагаються робити невеликими, щоб уникнути значних тепловтрат в холодну пору року.

Планування житла - це індивідуальний процес, який спрямований на максимальне забезпечення комфорту майбутніх мешканців, тому при виборі проекту дачного будиночка важливо враховувати їх потреби. У процесі проектування необхідно пам'ятати про особливості будівельного матеріалу, з якого в майбутньому буде побудований будинок. Це дозволить значно полегшити подальший монтаж будівлі і скоротити його терміни.

Більшість типових проектів передбачає використання класичних матеріалів: цегли, деревини і бетону. Одним з найбільш сучасних і оптимальних варіантів є клеєний брус. Собівартість такого житла дещо завищена, проте саме такий будинок забезпечує максимальний рівень комфорту, дозволяє забезпечити ідеальну аерацію і звукоізоляцію. Крім того, брус є натуральним і екологічно чистим матеріалом.

Облаштування даху будинку

В процесі проектування покрівлі необхідно враховувати не тільки конкретні побажання майбутніх мешканців, а й їх фінансове становище. Стаття витрат - це головний фактор, що визначає тип конструкції даху. Однак в процесі вибору конкретної даху важливо пам'ятати, що вона може бути і зручною, і практичною. На сучасному будівельному ринку найбільш поширеним варіантом є мансардний покрівля, яка дозволяє створити додатковий простір. мансардний поверх можна використовувати в якості житлової кімнати, тим самим розширивши корисну площу малогабаритного житла.

Слід зазначити, що для дачних будинків 6х6 фахівці не рекомендують облаштовувати односхилі даху . Найбільш оптимальним варіантом буде покрівля з високими фронтами, які визначають обсяг горищного приміщення . З метою економії фахівці рекомендують встановлювати невеликі дачні будиночки на гвинтових палях. Такий варіант дозволить скоротити статтю витрат на облаштування покрівлі, оскільки її конструкція повинна бути максимально полегшеною, але при цьому надійної.

Де встановити грубку в невеликому дачному будинку?
Ви хочете ?
Віддаєте перевагу невеликий,?
Однак, перш ніж остаточно вибрати матеріал, потрібно визначити: чи будете ви проводити час в заміському будинку тільки влітку або ж плануєте навідуватися туди і взимку?
Чи впевнені ви, що фундамент і грунт зможуть витримати різко збільшилася навантаження?
Навіщо в будинку потрібна піч?
Де встановити грубку в невеликому дачному будинку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама