Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Навіщо потрібна зелена гречка?

  1. Трохи історії гречаної крупи
  2. Зелена гречка
  3. Корисні властивості зеленої гречки
  4. Як готувати зелену гречку
  5. Як проростити зелену гречку?

Зелена гречка - легка дієтична крупа, багата вітамінами, і зовсім не містить пестицидів. Пророщена крупа стає ще більш корисною.

Трохи історії гречаної крупи

Якщо ввести в пошук будь-якого браузера «цариця круп», то інформаційно-пошукова система видасть «гречка». Крупа набула такого статусу тому, що наші предки активно вирощували гречку у себе в городах, і готували з неї безліч страв. Спочатку гречка потрапила до нас із Греції, тому так і називається. гречку варили як окрему страву, додаючи сало, готували з неї супи і оладки, додавали гречку, як начинку в пиріжки, навіть робили з гречки борошно і випікали хліб, млинці. Всі ми звикли до того, що гречка коричнева, але в ті часи гречку ніхто не обсмажував, і вона була білою. Після Другої світової війни більшість людей харчувалися виключно гречаною крупою, вирощеної самостійно. Згодом городники чомусь перестали садити цю культуру, можливо гречка вимагає великих зусиль в збірці і обробці, особливо в порівнянні з картоплею.

Існує легенда, що коричнева гречка з'явилася на просторах нашої країни після візиту Микити Хрущова в США, де він і підглянув, як там обсмажують гречку, зраджуючи їй коричневий колір. Але в сучасній Америці гречка продається виключно в аптеках і відділах дієтичного харчування, при цьому гречка не обсмажена, а блідо-зеленого кольору. І не зовсім зрозуміло звідки взялася легенда про Хрущова і смажену гречку, і куди встигла випаруватися коричнева гречка в Америці за останніх 50-60 років, якщо вона там дійсно була.

Зелена гречка

Сьогодні популярність зеленої гречки зростає, у зв'язку з поширенням культури здорового харчування. Адже зелена гречка значно корисніше коричневої гречки, тому, що не піддається додатковій термообробці, тому не губляться корисні властивості.

Гречка не містить клейковину (глютен), білок, який міститься в злакових і зраджує хлібобулочних виробів особливу ніжність.

Виробники різних продуктів харчування почали додавати глютен і в хліб, і в ковбасу, і в піцу, і навіть в йогурт, тому, що глютен діє, як ефективний консервант. Чи не доведено, що глютен небезпечний для всіх, відомо, що проблеми зі здоров'ям виникають у людей з непереносимістю глютену. Однак глютен придбав погану репутацію, а «безглютенові» продукти вже розрекламовані спортсменами, як основна складова здорового харчування. А зелена гречка входить в список дієтичних продуктів, і додаткові очки набирає завдяки відсутності глютену в своєму складі.

Корисні властивості зеленої гречки

Гречана крупа багата вітамінами Е і В, також до складу гречки входять кальцій, калій, залізо, фосфор, цинк, йод, марганець, клітковина. Всі вітаміни, які містяться в гречці зберігаються в ній цілий рік. гречка стабілізує рівень цукру в крові, зміцнює нирки. Особливо корисна пророщена гречка, звичайно ж для пророщування підходить виключно зелена гречка.

Зелена гречка є чудовим джерелом легко засвоюваних білків. Тому гречка - відмінний замінник м'яса. Вважається, що гречана мука сприяє зниженню рівня холестерину, жиру і жовчних каменів.

Зелена гречка - альтернатива жиру. Гречаний крохмаль виступає в якості замінника жиру в оброблених харчових продуктах.

Зелена гречка допомагає при цукровому діабеті. Останні дослідження показують, що зелена гречка корисна діабетикам, тому, що стабілізує цукор в організмі людини. Глікемічний індекс зеленої гречки - 54.

При регулярному вживанні зеленої гречки поліпшується травлення, тому, що гречка зміцнює кишечник і покращує апетит. Також ця крупа ефективна при лікуванні дизентерії та хронічної діареї.

питання читачів

Добридень! У сечокам'яна хвороба (урати, фосфати, оксалати), завмерла нирка (25% роботи, аномалія розвитку) і хронічний пієлонефрит, мені 33 роки Добрий день! У сечокам'яна хвороба (урати, фосфати, оксалати), завмерла нирка (25% роботи, аномалія розвитку) і хронічний пієлонефрит, мені 33 роки. Останній аналіз крові: гемоглобін 112, еритроцити 3,53 т / л. У мене досить повноцінне харчування. Підкажіть будь ласка, якими продуктами, враховуючи мій діагноз, я могла б підняти собі гемоглобін. Лікарськими засобами користуватися не хотілося б - і так дуже багато через мене проходить.

Подивитися відповідь Задати питання

Зелена гречка не містить хімікатів. Гречана крупа зростає дуже швидко, тому не вимагає додаткових добрив і пестицидів для прискорення зростання.

Зелена гречка сприяє виведенню зайвої вологи з організму, що сприяє зменшенню припухлих ділянок тіла.

Пророщена зелена гречка багата рутином, який сприяє зміцненню артерій і вен, тому пророщена гречка робить стінки капілярів міцніше і допомагає при серцево-судинних захворюваннях .

Як готувати зелену гречку

Зелену гречку можна просто зварити, а можна спочатку проростити, а потім зварити.

Спосіб перший варіння: Перед тим як зварити зелену гречку, крупу потрібно як слід промити, і можна відразу ставити варити, додавши до 1 частини гречки 2 частини гарячої води. Як тільки гречка закипить, вимкнути вогонь, накрити кришкою, почекати 30 хвилин. Гречку можна просто зварити, вариться зелена гречка 10-15 хвилин, в залежності від кількості крупи. Потрібно стежити, щоб гречка не прилипла до дна каструлі.

Зелена гречка виділяє трохи слизу, яка дуже корисна, але не всі її люблять.

Спосіб другий: Щоб позбутися від слизу зелену гречку потрібно замочити на 2 години, потім як слід промити від слизу і поставити варити.

Як проростити зелену гречку?

Пророщена гречка вимагає трохи більше зусиль для приготування, але цього варто часу і зусиль. Паростки пророщеної зеленої гречки сприяють схудненню і очищають організм, а вітамінний склад збільшується в два рази.

Крупу зеленої гречки слід промити, замочити на 2 години у воді кімнатної температури (1 частина зеленої гречки, 2-3 частини води).

Візьміть друшляк, поставте на миску або банку. Крупу після замочування слід добре промити, потім крупу потрібно помістити в друшляк, зверху накрити друшляк марлею. Залишити при кімнатній температурі на 1 день.

Кожні 7-8 годин гречку потрібно промивати водою кімнатної температури, щоб позбутися від слизу.

Як тільки з'являться перші паростки (1-3мм), гречка готова до вживання (можна вживати без термічної обробки). Зелена пророщена гречка може зберігатися в холодильнику до 5 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Антиоксиданти: факти і міфи

Сухофрукти: користь і шкода

Поради щодо поліпшення травлення

Як проростити зелену гречку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама