Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Лікувальна фізкультура при захворюваннях хребта

  1. Читайте також
  1. інфо
  2. публікації
  3. Лікувальна фізкультура при захворюваннях хребта
  4. Лікувальна фізкультура відноситься до методів фізіотерапії. Її широко застосовують для лікування і профілактики різних захворювань хребта, а також в період одужання як метод відновної терапії.

    Лікувальна фізкультура використовується в медицині досить давно. Ще в 16-17 століттях в Росії для лікування хребта використовували різні фізичні вправи. Через багато років, незважаючи на значний розвиток медицини, лікувальна фізкультура не втратила своєї затребуваності. Прогрес вплинув тільки на удосконалення методів лікування.

    Лікувальна фізкультура (ЛФК) використовує для лікування і профілактики засоби фізичної культури, такі як масаж, гімнастика і т.д. Це особливо актуально для лікування захворювань хребта, тому що причиною таких захворювань часто є недостатність фізичного навантаження або ж неправильне використання фізичних вправ, навантажень.

    Можна виділити основні принципи дії лікувальної фізкультури:

    • заповнення відсутньої фізичної навантаження на організм пацієнта;
    • гармонійний розвиток м'язової маси і опорно-рухового апарату;
    • підвищення загального фізичного і емоційного тонусу.

    Застосування методів лікувальної фізкультури для лікування захворювань хребта дозволяє:

    1. За допомогою спеціальних вправ зменшити або усунути больовий синдром. Використовується у випадках, коли хвороба протікає в легкій формі, або ж в період одужання і реабілітації. У важких випадках захворювання лікувальна фізкультура не застосовується.
    2. Відновити рухові функції організму.
    3. Сформувати «м'язовий корсет». Гармонійний розвиток усіх груп м'язів, які прилягають до хребта, є необхідною умовою одужання при таких захворюваннях, як викривлення хребта , Остеохондроз.
    4. Стимулювати процес харчування тканин хребта. Кровоносні судини дорослої людини, які живлять міжхребцеві диски, з часом заростають. Основним засобом харчування цих тканин є дифузія. Але при малорухливому способі життя, цей процес відбувається вкрай повільно, що призводить до дегенеративних наслідків в тканинах міжхребцевих дисків - першим ознаками остеохондрозу. Лікувальна фізкультура дозволяє поліпшити процес харчування тканин хребта.

    Лікувальна фізкультура - це одна з різновидів фізіотерапії, яка широко застосовується в сфері відновлювальної медицини, і, перш за все - в області лікування і профілактики захворювань хребта. Дослідження в галузі історії медицини показують, що різні лікувальні фізичні вправи застосовувалися для лікування хребта в Росії ще в 16-17 століттях. Згодом, природно, дані методики були в значній мірі удосконалені.

    Лікувальна фізкультура (в спеціальній літературі зазвичай використовується скорочення ЛФК) заснована на використанні засобів фізичної культури (гімнастики, масажу та інших) в лікувальних і профілактичних цілях. У разі захворювань хребта це особливо актуально, так як часто причиною цих захворювань є якраз недостатнє фізичне навантаження або її неправильний розподіл. Лікувальна ж фізкультура як раз сприяє поповненню якої бракує фізичного навантаження, гармонізує розвиток м'язів і всього опорно-рухового апарату, підвищує загальний емоційний тонус. У пацієнтів, які страждають захворюваннями хребта (мова, природно, йде про неважких стадіях), заняття лікувальною фізкультурою може усунути або зменшити больовий синдром, а також відновити нормальні рухові функції організму. Зокрема, при остеохондрозі або викривленнях хребта, спеціальний комплекс вправ може сприяти формуванню так званого «м'язового корсету» (гармонійного розвитку групи м'язів, прилеглих до хребта), що є необхідною умовою одужання. Також лікувальна фізкультура показана при дегенеративних процесах в міжхребцевих дисках (остеохондроз і його наслідки), так як вона здатна стимулювати процес харчування тканин хребта. Справа в тому, що в дорослому віці кровоносні судини, що живлять міжхребцеві диски, заростають, і основним засобом харчування цих тканин ставати дифузія. Даний процес йде вкрай повільно при малорухливому способі життя, наслідком чого стають дегенеративні процеси в тканинах міжхребцевих дисків, а заняття лікувальною фізкультурою здатні, навпаки, стимулювати його.

    Читайте також

    Відгуки наших пацієнтів

    Лікарі клініки Бобиря: стаж роботи від 10 років

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама