Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кутовий камін в інтер'єрі сучасної вітальні: ідеї дизайну для квартири

Сучасні каміни представлені у величезному різноманітті форм, розмірів, матеріалів і моделей, в тому числі і кутових. Сьогодні вони максимально адаптовані до різних житлових умов, надзвичайно технологічні, зручні і безпечні. Кутова форма каміна представляє найбільш вдалу і компактну, особливо для міських квартир. До того ж цей чудесний джерело тепла свідчить про добрий смак мешканців будинку, про їх прихильності до традиційних цінностей, а також, є прекрасним місцем для збору всіх членів сім'ї, рідних і близьких друзів.

До того ж цей чудесний джерело тепла свідчить про добрий смак мешканців будинку, про їх прихильності до традиційних цінностей, а також, є прекрасним місцем для збору всіх членів сім'ї, рідних і близьких друзів

Кутові каміни бувають симетричними і несиметричними. Основою конструкції симетричних є симетрія, яка передбачає повну організацію простору вітальні певним чином, де центром всієї композиції є камін. Цей осередок повинен добре проглядатися під будь-яким ракурсом і з будь-якої точки приміщення. А все інше повинно розташовуватися навпроти. До речі, подібний вид каміна найкращим чином обігріває кімнату. Дизайн може бути найрізноманітнішим.
Несиметричні каміни служать таким собі способом зонування великого простору, не вдаючись до інших способів (поділ на зони за допомогою меблів або інших методів). Розміщуючи несиметричний кутовий камін у вітальні, таким чином, можна дуже навіть стильно і органічно організувати простір. В силу конструкції та дизайну такий кутовий камін гармонійно впишеться абсолютно в будь-який інтер'єр. Благо, матеріалів для облицювання сьогодні більш ніж достатньо, як і аксесуарів. До того ж такий предмет створює в інтер'єрі відчуття завершеності. Несиметричний камін дуже простий в монтуванні, навіть у випадках, якщо з самого початку не передбачалася наявність димоходу. Топка може бути як відкритою,

Топка може бути як відкритою,

так і закритою.

так і закритою

Також легко монтується і електричний кутовий камін у вітальні

Існує думка, що кутовий камін, викладений з цегли з декором у вигляді дзеркал, лиття або кахлів, самий доречний і стильний. Моделі камінів можуть бути виконані в різних стилях з різними акцентами, але при цьому, їх усіх об'єднує наявність таких речей, як камінні полиці, портал, екран або решітка, закритий чи відкритий вогнище.

На вибір стилю вкрай впливає площа вітальні
На вибір стилю вкрай впливає площа вітальні. Наприклад, для просторих приміщень найбільше підходять такі стилі, як рококо або бароко з відповідним дизайном порталу кутового каміна. А якщо площа вітальні зовсім невелика (якщо це малогабаритна міська квартира), то в даному випадку підійде мінімалізм з використанням кераміки, стали, скла або інших сучасних матеріалів. Камін в даному випадку найбільше підійде електричний або биокамин, як вбудований, так і настінний. А можна розмістити окремо стоїть камін.
Якщо вітальня знаходиться на дачі, то стиль кантрі прекрасно підтримає кутовий камін в інтер'єрі, створюючи особливий затишок і атмосферу старовини. стиль модерн також допускає присутність в інтер'єрі кутових камінів, здатних задовольнити будь-який смак.

Спочатку робиться креслення-проект, що містить всі розміри, технічні подробиці, а також, найменування використовуваних матеріалів. Якщо це цегла, то краще за все мати креслення буквально кожного ряду, тобто що докладніше скласти проект, тим менше неточностей можна буде потім допустити при будівництві. Для готових камінів потрібно тільки підготовка підстави, а також спорудження димоходу. Після того, як камін змонтований і встановлений, буде потрібно його обробка.

Тут може бути безліч різних варіантів, як з металевою обробкою, так і з класичною чавунною решіткою. А можна і зовсім виключити обробку каміна, залишивши, як є, цегляну кладку або камінь.

Також можна використовувати штукатурку, яка представлена ​​сьогодні у великому різноманітті, і для будь-якого інтер'єру завжди можна підібрати оптимальний варіант.

Про безпеку каміна потрібно потурбуватися в першу чергу. Для цього дуже важливо підібрати його правильне місце розташування, а також добре підготувати підставу. Вибір місця під камін пов'язаний з постійним припливом свіжого повітря, при цьому протягів бути не повинно (камін не варто розташовувати між вікном і дверима), інакше викидаються іскри можуть спровокувати пожежу. Готуючи підставу, слід пам'ятати про те, що воно повинно відповідати вазі самого каміна. Якщо фундамент буде недостатньо міцний, споруда може потріскатися або нахилитися, що вже виключає безпеку його використання. У зв'язку з цим краще перестрахуватися і залити міцніший фундамент, щоб камін гарантовано був стійким. Площа перед камінною топкою викладається негорючим матеріалом.

Між стіною будинку і стінками каміна також повинна існувати захист, тим більше, для кутових камінів, що представляють велику небезпеку. Таким захистом може служити гіпсокартон, мінеральна вата, іншими словами, будь-які негорючі матеріали. Іноді використовується цегляна стіна між стіною і каміном, особливо, коли сам камін виконаний теж з цегли - вийде ідеальний варіант, при якому захист не буде кидатися в очі, а буде виглядати, як невід'ємна частина каміна.
Декоруючи приміщення з наявністю каміна, не забувайте про те, що горючі матеріали не повинні розташовуватися поблизу, наприклад, штори, які неодноразово стали причиною пожеж. Сюди ж можна віднести і розстелені перед каміном різні шкури і килими .

Техніка безпеки все ж повинна бути на першому місці, інакше ніякого затишку і комфорту не вийде.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама