Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стиль мінімалізм в інтер'єрі: мінімум деталей - максимум комфорту

  1. стіни
  2. Стеля в стилі мінімалізм
  3. Підлога
  4. Дизайн квартири в стилі мінімалізм
  5. Кухня в стилі мінімалізм
  6. Спальня в стилі мінімалізм
  7. Будинок в стилі мінімалізм
  8. Вітальня в стилі мінімалізм
  9. Ванна в стилі мінімалізм
  10. Передпокій в стилі мінімалізм
  11. Дитяча в стилі мінімалізм

Стиль мінімалізм в інтер'єрі - це дизайн, якому характерні стриманість і строгість в оформленні. Головним чином вона досягається за допомогою використання функціональних предметів інтер'єру, геометричностью форм і поєднанням двох базових квітів. Вкрай важливо при оформленні приміщення грамотно розділяти простір. Для створення інтер'єру широко використовуються матеріали технічного призначення. Вони, як правило, компактні, чорного або сірого кольорів і мають строгу геометричну форму.

Вони, як правило, компактні, чорного або сірого кольорів і мають строгу геометричну форму

зміст:

  1. Характерні риси стилю мінімалізм
  2. Дизайн квартири в мінімалістичному стилі
  3. Кухня в стилі мінімалізм
  4. мінімалістичний спальня
  5. Будинок в стилі мінімалізм
  6. Вітальня в мінімалістичному стилі
  7. Ванна в стилі мінімалізм
  8. Передпокій в стилі мінімалізм
  9. мінімалістичний дитяча

Хтось вибирає такі напрямки як японський або скандинавський мінімалізм, виходячи з власних переконань, а для кого-то - це єдиний спосіб раціонально використовувати наявні квадратні метри. Ось головні відмінні риси цього напрямку:

  • Дизайн інтер'єру в стилі сучасний мінімалізм має на увазі багато простору, тому бажано позбутися перегородок в приміщенні.
  • Потрібні масивні вікна, щоб наситити кімнату світлом в достатній кількості.
  • Кольорове рішення досягається за допомогою гри півтонів. Найбільш поширений вибір: білий колір в поєднанні з графічним сірим.
  • Матеріали: хромована сталь, скло, пластик, кераміка, штучний і натуральний камінь, фактурне дерево.
  • Стіл, диван, меблі і люстри в стилі мінімалізм мають просту геометричну форму. У формах допускається легкий вигин, але не спіраль.
  • Химерний декор і орнаменти відсутні. Стіни можна прикрасити парою картин в стилі мінімалізм.
  • Дизайну характерні плоскі поверхні, що відбивають. Кожен предмет меблів має чітко вивірені пропорції і колір.
  • Замість штор застосовують горизонтальні або вертикальні жалюзі.
  • Освітлення розсіяне. Присутні стельові неонові або галогенові лампи.

Присутні стельові неонові або галогенові лампи

Інтер'єр кімнати в стилі мінімалізм ідеально підійде тим, хто втомився від претензійності і жадає елегантної простоти. Для цього слід відмовитися від декору і не функціональних деталей. У кімнаті переважають просторість і велика кількість світла.

У кімнаті переважають просторість і велика кількість світла

стіни

Допускається облицювання фактурною штукатуркою, широкої глянсовою плиткою або обклеювання шпалерами. Стіни також можуть бути зі скла, бетону або натурального каменю з рельєфом.

Стеля в стилі мінімалізм

Стеля не повинен навантажувати інтер'єр і бути громіздким. Тому зміст складних елементів в його конструкції неприпустимо. Найкраще пофарбувати його в світлий колір, надавши йому рівну фактуру або встановити натяжна стеля. При великій площі кімнати можуть стати в нагоді багаторівневі стелі.

Підлога

Лаконічність в інтер'єрі як не можна краще допоможе висловити підлогу без малюнка в природних тонах. Існує кілька варіантів підлогового покриття: ламінат, полімерне покриття, паркет, однотонний ковролін, наливна підлога і керамогранітна плитка. У різних кімнатах допускається різне покриття. У спальні затишно буде виглядати килим з довгим ворсом.

Дизайн квартири в стилі мінімалізм

Стиль мінімалізм в інтер'єрі квартири тяжіє до обтічних форм і великого простору, залишаючись при цьому затишним і привабливим. Подумайте, які меблі можна усунути, не жертвуючи комфортом. Виберіть кілька предметів простий, лаконічної форми. На столі і поверхнях зберігайте тільки функціональні предмети. Якщо грамотно підібрати всі деталі інтер'єру та декору, то вийде приміщення, де повно простору, світла і повітря.

Виходячи з принципу "краще менше, та краще", позбудьтеся від предметів, які тиснуть і відволікають. Для інтер'єру ідеально підійде мінімалізм в меблях. Наприклад, непомітний шафа, який можна вбудувати в стіну. Як правило, він не має задньої стінки, а його полки прикріплені до стіни. Чудово, якщо шафи і меблі як би зливаються з стелею і стінами, створюючи відчуття вільного простору. При виборі меблів слід пам'ятати, що особисті речі повинні знаходитися поза увагою. Тому краще підібрати полки з дверцятами і закриті стелажі, а також придбати низький диван.

Кухня в стилі мінімалізм

Кухня виконана в дусі цього напряму повинна випромінювати чистоту і порядок. Як і в будь-який інший кімнаті, тут неприпустимо перенасичення зайвими предметами. Тому вся побутова техніка повинна бути вбудована. Вибір матеріалів широкий: природний камінь, цегла, дерево. Також допустимі елементи декору зі скла і хромованої сталі.

Для стін найкраще підійде бежевий і білий колір, які можна виграшно розбавити сірими і коричневими предметами меблів. Пол покривають паркетною дошкою або плиткою. Дизайн інтер'єру кухні в стилі мінімалізму має на увазі наявність меблів з простими формами.

Спальня в стилі мінімалізм

Ідеальне оформлення спальні передбачає простору кімнату, в якій багато сонячного світла. Бажано вибирати спокійні, теплі відтінки. Можливі поєднання бузкового і бежевого, а також сірого з білим. На підлогу можна покласти однотонний килим.

Ідеальна спальня повинна бути затишною. Стиль мінімалізм в дизайні інтер'єру спальні створюється за рахунок невеликої кількості меблів. Речі зручно буде зберігати у вбудованих шафах і тумбочках простої форми. Дзеркало і світильники можна вмонтувати в стіну. Штори бажано підібрати найпростіші або використовувати жалюзі.

Ліжко в стилі мінімалізм має лаконічну форму. Дизайнери радять віддавати перевагу широкому ліжку з дерев'яним узголів'ям. Поруч з нею виграшно виглядатимуть функціональні тумбочки, на яких можна розташувати лампи. У спальні також доречні масивні вазони з рослинами.

Будинок в стилі мінімалізм

Багато будиночки цього напрямку мають просту, невигадливу і функціональну планування, яка забезпечує багато простору. Прості форми, відкриті плани поверхів, практична відсутність внутрішніх стін, невеликі складські приміщення і акцент на великому доступі денного світла визначають інтер'єр будинку в стилі мінімалізм. Цей простий дизайн будинку уникає безлічі входів і виходів, а також не має вигинів і кутів.

Вітальня в стилі мінімалізм

Один з кращих сучасних інтер'єрів, який привнесе розкіш стриманої елегантності в повсякденне життя. При правильному оформленні вийде кімната з позитивною, світлою енергетикою. Зазвичай для декорування вітальні використовують класичні відтінки: чорний, білий, бежевий і сірий. Також допустимо вводити сплески сміливих відтінків, таких як помаранчевий, червоний і зелений.

Дизайн інтер'єру вітальні в стилі мінімалізм повинен бути продуманий до дрібниць. Він гармонійно поєднує відкритий простір, строгі форми і функціональність. Правильне освітлення є важливим елементом вітальні. Великі вікна забезпечать багато світла, завдяки чому ваша вітальня стане візуально більше. Телевізор краще закріпити на стіну, а шафи вбудувати. Також зверніть увагу на предмети з плоскими відбивають світло. Меблі для вітальні в стилі мінімалізм (диван, крісла, журнальний столик) повинна мати геометричні форми і рівні силуети.

Ванна в стилі мінімалізм

Інтер'єр і сантехніка ванної відрізняються стриманістю і строгістю. Напрямок не терпить наявності більше двох основних кольорів. Як варіант, можна підібрати бежеву ванну з коричневою обробкою.

Пол також не повинен бути обтяжений текстурами і кольорами. Найкраще покласти плитку або водонепроникний ламінат. Дизайн інтер'єру ванної кімнати в стилі мінімалізм виключає розпису, барельєфи та інше. Є широкий діапазон облицювальних матеріалів: дерево, метал, скло.

Є широкий діапазон облицювальних матеріалів: дерево, метал, скло

Слід обмежити кількість банного приладдя. Полички з дверцятами-ролетами виглядають акуратно і не перевантажують кімнату. Відмінно впишуться металеві кріплення для дзеркал і рушників. Також важливо не забувати про розсіяному освітленні. Ванна мінімалізм - це ванна простої геометричної форми без зайвих деталей.

Ванна мінімалізм - це ванна простої геометричної форми без зайвих деталей

Передпокій в стилі мінімалізм

У передпокої також слід поєднувати більше двох кольорів. Можна взяти за основу білий, бежевий або молочний. Що стосується меблів, то краще вибрати функціональний шафа для верхнього одягу і полку для взуття правильної геометричної форми. Для візуального розширення простору купують меблі із дзеркальною поверхнею. Інтер'єр передпокою в стилі мінімалізм припускає розсіяне освітлення, що виходить від зливаються з обстановкою світильників.

Дитяча в стилі мінімалізм

Дитяча кімната в цьому напрямку ідеально підходить для сім'ї з кількома дітьми. Якщо вибрати функціональну меблі, то можна значно заощадити простір. Для цього потрібно закріпити на стіні кілька навісних шаф, на яких будуть розташовуватися книги. Почати оформляти дитячу можна з підбору тонів. Як правило, це світлі відтінки для стін. Їх можна пофарбувати або використовувати світлі шпалери.

Дизайн кімнати підлітка в стилі мінімалізм передбачає висувну ліжко. Перевага такого ліжка в тому, що її нижня частина висувається для сну і засувається в денний час. Також для економії місця можна використовувати меблі-трансформер. Така дитяча стане чудовим місцем для ігор і творчості.

А тепер давайте подивимося відео реального будинку в стилі мінімалізм:

Статті по темі:

- Теплий скандинавський мінімалізм в Данії

- Еко-мінімалізм на тайському острові Самуї

- Мінімалізм по-англійськи

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама