Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Догляд за плодовими деревами навесні, влітку, восени і взимку: правила і рекомендації

  1. Догляд за плодовими деревами навесні
  2. Догляд за плодовими деревами влітку
  3. Догляд за плодовими деревами восени
  4. Догляд за плодовими деревами взимку

Езотерики стверджують, що все фруктові дерева - потужні генератори позитивної енергетики. А ми розповімо, як доглядати за плодовими деревами поетапно: навесні, влітку, взимку і восени, щоб цей «джерело» вдячно ділився з вами цілющою силою, радував пишним цвітінням і обдаровував плодами?

Догляд за плодовими деревами навесні

Догляд за плодовими деревами навесні

Початок року - це максимальне навантаження на садівника. Весняний догляд вимагає особливої ​​уважності. Весь садовий інструмент повинен бути підготовлений заздалегідь. Погано заточений секатор або ручна пила завдадуть рослині більше шкоди ніж користі. Всі зрізи повинні бути рівними і строго перпендикулярні головної осі гілки. Не забувайте про садовий вар - їм обробляються зрізи і спиляти діаметром від 2 см.

1. Обрізка. Її проводять при температурі не нижче мінус 4 ° С. Формує обрізка проводиться у молодих дерев (вік саджанця 1-6 років): видаляються зайві пагони, а річні (річний приріст) обрізаються на 3/4. У дорослих дерев проводиться санітарна обрізка (вирізаються пошкоджені гілки) і також коротшає річний приріст.

2. Видалення моху та лишайників. Скелетні гілки і стовбур обробляються жорсткою щіткою.

3. Боротьба з шкідниками. Догляд за плодовими деревами ранньою весною починається з обприскування.

  • До розпускання квіткових і листових нирок. На 10 л води: 200 г препарату 30 В, 70 г карбаміду (сечовини), 50 г мідного купоросу. Витрата робочого розчину на молоді дерева - 2 л, на дорослі - до 10 л.
  • Обробка по зеленому конусу (набряклим ниркам з тупим кінчиком): 1% бордоська суміш, інсектицид (Децис), фунгіцид (Хорус, Камелот) в концентрації зазначеної на упаковці.
  • Обприскування по рожевому бутоні. Інсектицид (Актара) і фунгіцид (Хорус) в концентрації зазначеної на упаковці.
  • В період формування листа обробка залізним купоросом.

4. Підживлення. Комплексним мінеральним добривом (нітроамофоски). Внесення під дерево від 0,5 до 1 кг під час розпушування пристовбурних кіл. Органічне добриво вноситься в розведеному стані (з водою) - коров'як (1: 5), свинячий (1:10), пташиний послід (1:40).

Нестійка весняна погода додає турбот, особливо катастрофічні наслідки має обмерзання. Гілки молодих дерев ламаються під вагою льоду, а ожилі нирки гинуть без доступу кисню. Як доглядати за плодовими деревами в це випадку?

  • Підставити підпірки під особливо постраждалі гілки.
  • Розпалити димний багаття - теплий дим прискорює танення льоду.
  • Акуратно струсити налиплий лід.
  • В якості профілактики, при несприятливому прогнозі, обприскати дерева вапняним розчином (на 10 л води 0,5 кг вапна і 1,5 кг глини або просіяного піску). В такому випадку, при легкому струшуванні, крижана кірка сама зісковзує з гілки разом з підсохлим розчином.

Догляд за плодовими деревами влітку

Догляд за плодовими деревами влітку

У спекотні літні місяці проводяться захисні заходи, вносяться підгодівлі, дерева звільняються від зайвої зав'язі і підгнилих на дереві плодів. При необхідності проводиться полив і мульчування пристовбурних кіл. Якщо міжряддя саду засіяні сидератами, їх потрібно вчасно скосити.

В період формування плодів добре видно, наскільки правильно проведена обрізка. Якщо все зроблено правильно - на дереві оптимальну кількість зав'язей.

На дерева надягають ловчі пояси - це ефективний спосіб боротьби з шкідниками, особливо плодожеркою. Матеріалом може служити папір, мішковина або клоччя. Пояс щільно зміцнюють на дереві на відстані 20 см від рівня грунту, зазорів між поясом і корою бути не повинно. Попалися в нього шкідників видаляють кожні 4 дні.

Догляд за плодовими деревами восени

Догляд за плодовими деревами восени

Осінь - це не тільки збір врожаю. Увага і турбота підвищують стійкість рослин до несприятливих погодних умов. Виконуються наступні роботи:

  • санітарна обрізка;
  • полив (при необхідності);
  • ретельне прибирання саду, його територія повинна бути вільна від листя, падалиці, дрібних зламаних гілочок;
  • побілка штамбів і скелетних гілок;
  • обробка проти шкідників.

Останнє обприскування на рік проводиться, коли дерева повністю скинули листя. Робочий розчин: мідний купорос, карбамід (8-10%). Обробляється не тільки дерево, але і пристовбурні кола.

Догляд за плодовими деревами взимку

Догляд за плодовими деревами взимку

Думка, що взимку сад не вимагає уваги - помилково. Основні роботи в саду в цей період - снігозатримання, захист від гризунів, морозобоін і сонячних опіків. Якщо зима м'яка, можна проводити обрізку і боротися зі шкідниками. Детальніше, в відео:

«Ми відповідаємо за тих, кого приручили» - слова Антуана де Сент-Екзюпері стосуються всіх наших вихованців, включаючи рослини. Щоб сад приносив нам позитивні емоції він повинен бути здоровим, а забезпечити це здоров'я може тільки правильний догляд за плодовими деревами протягом усього року. Уважному садівнику завжди знайдеться робота. Сад не любить квапливості і не прощає недбалості. Орієнтуйтеся на погоду за вікном і рекомендації професіоналів, не поспішайте і дотримуйтесь основні агротехнічні прийоми.

А ми розповімо, як доглядати за плодовими деревами поетапно: навесні, влітку, взимку і восени, щоб цей «джерело» вдячно ділився з вами цілющою силою, радував пишним цвітінням і обдаровував плодами?
Як доглядати за плодовими деревами в це випадку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама