Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

обприскування дерев

Обов'язковим пунктом в правильному догляді за садом є обприскування дерев Обов'язковим пунктом в правильному догляді за садом є обприскування дерев. Дана процедура виконує дві функції (в залежності від використаних сумішей): підживлення рослин поживними речовинами або знищення паразитів і шкідників саду.

Обприскування дерев і чагарників - робота, що проводиться кілька разів на рік, починаючи з пробудження і до підготовки насаджень до сну. Залежно від потреб рослини підбираються різні препарати (ніж обприскувати плодові дерева - дивіться нижче).

  • Обприскування дерев навесні проводиться з метою застерегти насадження від нашестя всіляких шкідників саду. Також ця процедура дозволить позбутися від комах, успішно перезимували у вашій посадці. Якщо весняні місяці відзначилася теплою погодою і щедрістю на дощі, в саду можуть «оселитися» грибкові хвороби. Підібравши правильний склад, ви застережете насадження від захворювань.
  • Обприскування дерев влітку проводиться виключно з метою підгодувати рослини. Використовуються спеціальні рідкі добрива, які сприяють швидкому засвоєнню через листя. У рідкісних випадках в жарку пору року подібні роботи проводяться для знищення шкідників. Як правило, до цього часу сад вже оброблений інсектицидами, а для захисту від комах використовуються інші методи захисту: ловчі пояси, висаджування рослин-репелентів та ін.
  • Профілактикою від різних захворювань є обприскування дерев восени. Часом в саду можна спостерігати не зовсім приємне явище - плоди, не встигаючи повністю дозріти, починають гнити прямо на гілках. Це найбільш часта хвороба. Власне побачити багато захворювань можна тільки в період плодоношення. Проводяться заходи щодо боротьби з хворобами протягом дозрівання плодів не можна, тому обробляють дерева вже після опадання всіх плодів. Осінні роботи призначені для лікування і профілактики саду. Результат проявиться в наступному році відсутністю захворювань.
  • Обприскування дерев взимку не проводиться. Це час міцного сну, загроз для життя рослин практично немає (за умови правильного догляду).

Підібрати правильний склад і обробити їм дерева допоможуть наші професійні садівники . Мінімальні терміни і відповідальний підхід - гарантований. Ваші дерева гідні кращого догляду! :)

Залежно від потреб саду підбираються ті чи інші склади для обробки рослин. Виділимо найбільш популярні речовини і розберемо їх призначення.

  • Обприскування дерев сечовиною (карбамідом) - мабуть, найпопулярніша процедура. Ця речовина можна використовувати в різних цілях. Ранньою весною карбамід використовується для профілактики від шкідників, перезимували в надрах кори і пристовбурних кругах. Вона відмінно справляється з цим завданням. Однак варто пам'ятати, що сечовину не можна використовувати в чистому вигляді (вона може нашкодити дереву - «спалити» його). Обов'язково розводьте речовина відповідно до інструкції. Обробка від шкідливих комах вимагає більшої концентрації сечовини, ніж підживлення. Якщо ви обприскують дерева з метою захисту саду від шкідників -Слідуйте, щоб склад не потрапляв на нирки і листя. Влітку і восени обприскування дерев карбамідом проводиться з метою підгодівлі насаджень. Сечовина відмінно насичує рослина азотом. При позакореневого підживлення стежте за концентрацією карбаміду, щоб не «спалити» листя. Якщо ви не впевнені в співвідношенні активної речовини з водою, не поспішайте обробляти всі насадження. Спробуйте склад на кількох гілочках і почекайте пару днів.
  • Обприскування дерев мідним купоросом проводиться з метою профілактики від різних захворювань плодоносніков (парші, моніліозу, антракноза і ін), а також для боротьби з багатьма видами комах. Щоб уникнути захворювання грибковими хворобами, насадження обробляють ранньою весною до розпускання бруньок. Зразкова витрата речовини - 0,1 кг на 10 л води. Також розчин використовують для дезінфекції ран.
  • Обприскування дерев залізним купоросом значно відрізняється від обробки мідним. Воно призначене не тільки для боротьби з шкідниками і всілякими захворюваннями, але і для підживлення рослин залізом. Особливо потребують цій процедурі яблуні, сливи та груші. Залізо відіграє важливу роль в рості і плодоношенні багатьох плодових дерев. дефіцит даного мікроелемента позначається на здоров'ї саду в цілому. Наприклад, залізо в яблуні впливає на її ріст і розвиток (кількість пагонів), а також якість плодів. Обприскування садових дерев залізним купоросом ефективно для насичення рослин залізом, особливо на виснажених грунтах з дефіцитом даного мікроелемента. Обробка рослини стимулює зростання, а також благотворно впливає на утворення хлорофілу. Для кращого ефекту фунгіцидом обробляють не тільки рослина, але і пристовбурні кола.

Не варто проводити обприскування плодових дерев занадто часто. Для боротьби з шкідниками і хворобами досить проводити 2 процедури в рік. Використовувані розчини для цієї мети мають високу концентрацію активних речовин, постійна обробка саду сильнодіючими речовинами принесе не користь, а шкоду.

Для підгодівлі використовуються розчини з більш низькою концентрацією фунгіцидів, тому процедуру можна проводити 2-3 рази за вегетаційний період. Для боротьби з шкідниками влітку раціонально використовувати народні засоби. Наприклад, обприскування дерев від попелиці не обов'язково проводити з використанням інсектицидів або фунгіцидів. Комаха втече від будь-якого мають сильний складу (настій часнику, цибулі, тютюну та ін). У профілактичних цілях від шкідливих комашок поблизу плодоносніков можна висіяти рослини-репеленти.

Допомогти підібрати потрібний склад, а також обробити їм посадку поспішають наші професійні садівники . Ми забезпечимо ідеальні умови для зростання і процвітання вашого саду.

Пробудження саду безпосередньо залежить від кліматичної зони і погодних умов. Тому неможливо скласти графік обприскування дерев, спираючись на певні дати і числа. Проте можна скласти план робіт в залежності від зростання і розвитку саду. Для зручності складання графіка обробки насаджень ми склали таблицю. Вважайте це невеликим презентом від наших професійних садівників :)

Таблиця обприскування дерев: Таблиця обприскування дерев:

Як бачимо, терміни обприскування дерев залежать не тільки від пори року, але і від потреб саду. Влітку особливу увагу звертайте на розвиток рослин, оглядайте їх на наявність хвороб і шкідників.

Перш, ніж приступити до обробки саду спеціальними фунгіцидами, добривами або інсектицидами, необхідно підготуватися до даної процедури. Вам знадобляться наступні інструменти і матеріали:

  • насос для обприскування дерев поршневого типу або спеціалізований компресор;
  • респіраторна маска або марлева пов'язка (бажано багатошарова);
  • гумові рукавички (можна скористатися звичайними садовими, але вони малоефективні для захисту рук від сильнодіючих речовин);
  • препарати для обприскування дерев (можете підібрати спираючись на потреби садка або таблицю, опису активних речовин см. вище);
  • окуляри (обов'язковий захист очей).

Перш, ніж приступити до обробки рослини, ретельно огляньте стовп і гілки. При виявленні лишайників і моху, акуратно видаліть їх за допомогою металевої щітки. Огляньте апарат для обприскування дерев, можливо його шланг недостатньо довгий для обробки верхніх гілок. Подовжити шланг або встановіть драбину. Не варто частково обробляти рослину (тільки легкодоступні частини) - це не ефективно.

Засіб для обприскування дерев повинно бути однорідним. Ретельно змішайте препарат з водою і тільки потім залийте його в апарат. Інакше одна частина рослини буде оброблена практично водою, а на іншу ви виллє нерозбавлену активна речовина. Така обробка призведе до загибелі рослини. Бажано періодично збовтувати рідина в обприскувачі.

Технологія обробки дерев:

  • нанесіть фунгіциди (інсектициди, рідкі добрива) для обприскування дерев рівномірно на гілки, листя і стовп рослини. Щоб розчин лягав росою, потрібно тримати наконечник апарату на відстані 70-80 см від об'єкта;
  • стежте, щоб при обробці препарат потрапив і на тильну сторону листя;
  • після закінчення робіт обов'язково промийте всі деталі апарату (шланг, наконечник і ємність для рідини).

Після обробки обов'язково вимийте руки і обличчя антибактеріальним або простим милом, а також прополощіть рот.

Обприскування дерев в саду буде максимально ефективним, якщо ви проведете обробку всієї ділянки. Якщо процедура проводиться з метою знищення комах на одній рослині, бажано обробити його пристовбурні кола і є сусідами дерева, щоб уникнути переходу шкідників на сусідить дерево.

Правильний і відповідальний догляд за садом - гарантія високої врожайності!

ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИ

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама