Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обрізка молодих дерев

  1. Обрізка молодий черешні
  2. Обрізка молодого персика
  3. Обрізка молодого абрикоса
  4. Обрізка молодий яблуні
  5. Обрізка молодий груші

Щоб дерево нормально розвивалося і плодоносить, йому необхідна правильна і своєчасна обрізка в молодому віці. Обрізка молодого дерева потрібна щоб сформувати структуру і форму крони дерева. Якщо своєчасно і правильно проводити формування крони в молодому віці, то в подальшому, коли дерева досягнутий зрілості, ви зможете обходитися тільки невеликий коректує обрізанням.

Якщо ви - початківець садівник і не розбираєтеся у всіх тонкощах догляду за деревами, не знаєте, як проводити обрізання і доглядати за вашим садом, то фахівці нашої компанії прийдуть вам на допомогу . досить просто подзвонити .

Ми пропонуємо вам наступні послуги:

  • обрізка та формування молодих дерев, омолодження старих;
  • посадка і щеплення плодових дерев;
  • добриво і підгодівля саду;
  • видалення старих і аварійно небезпечних дерев.

Якщо ж ви вирішили доглядати за садом самостійно, то ви повинні знати кілька важливих правил, перед тим як приступати до обрізання дерев.

  1. На подальше зростання дерева може вплинути кожен зріз. Тому перш ніж приступати до обрізання, ви повинні знати мету кожного зрізу.
  2. Необхідно дотримуватися правильну техніку обрізки крони дерева. Якщо ви будете робити зрізи неправильно і не в тих місцях, то це завдасть дереву пошкодження. Тому перш ніж хапатися за секатор, ще раз подивіться і сплануйте, де і яким чином ви будете робити зрізи і до чого це призведе.
  3. Найменші пошкодження завдають маленькі зрізи. Саме тому і виконується обрізка молодих дерев, адже якщо відкладати формування до того, як дерево стане дорослим, то вам необхідно буде робити великі зрізи, які дереву буде набагато складніше заростити.

Після висадки дерева і до того моменту, як воно вступить у стадію плодоносіння, головним завданням садівника буде формування міцних скелетних гілок, закладка плодових утворень і регулювання зростання нових пагонів Після висадки дерева і до того моменту, як воно вступить у стадію плодоносіння, головним завданням садівника буде формування міцних скелетних гілок, закладка плодових утворень і регулювання зростання нових пагонів. Для того, щоб це забезпечити, вам необхідно стимулювати зростання крони в сторони, а не вгору. Тому проводиться укорочення однорічних пагонів і видаляються гілки, які загущают крону. Гілки, які сильно розвиваються, вкорочують на 50% довжини, а ті, які слабший, обрізають на 25-30% довжини. Це дозволяє регулювати ріст дерева, зробити його крону потужної, міцної і плодоносному. Обрізка проводиться в обов'язковому порядку, тому що молоді дерева дуже швидко ростуть, але при цьому гілочки з'являються нагорі пагонів, а нижня частина стовбура і скелетних гілок залишається голою.

Обрізка молодих дерев восени - це дуже важливий етап, який ні в якому разі не можна пропускати, адже він суттєво впливає на підвищення врожайності, на якість і кількість плодів. Проводять обрізку пізньої осені, після того, як опаде все листя. При цьому видаляють старі, зіпсовані і гнилі гілки, щоб підготувати дерево до зими.

Обрізка молодих плодових дерев відрізняється від коректує обрізки дорослого або старого дерева. Адже поки дерево молоде, ви можете правильно сформувати крону, щоб домогтися правильної світло-і повітропроникності в майбутньому, а як наслідок - підвищеного плодоношення.

Так як правильно робити обрізку молодих дерев? Вашої основним завданням в цей період є не допустити підвищеного розростання крони, для цього необхідно направляти ріст пагонів найбільш доцільно. Досягається це проріджуванням крони дерева. При проріджуванні насамперед потребують обрізку:

  1. Хворі і засохлі пагони.
  2. Гілки, які труться одна об одну або ж схрещуються між собою.
  3. Обрізка також необхідна паросткам, які сильно загущают крону або ростуть усередину.

Обрізка молодий черешні

Обрізка молодих дерев черешні проводиться кожну весну. Для того щоб сформувати крону молодий черешні необхідно:

  1. В першу весну на однорічному саджанці відмірюють висоту штамба, ставите в цьому місці позначку і відраховуєте 5-6 нирок вгору. Зріз робите над верхньою з них.
  2. На другу весну вибираєте 3-4 гілки серед бічних пагонів, щоб сформувати перший ярус. Самий нижній пагін укорочуєте до 30-50 см., А всі інші зрізуєте на його рівні. На провіднику від самої верхньої гілки відміряєте 70 см, відраховуєте 4 нирки і зрізає.
  3. На третю весну не чіпаємо нижню кісткову гілку першого ярусу, а решта прирости зрізаємо на її рівні. Видаляємо конкурентні гілки і ті, які ростуть до центру крони.
  4. На четверту весну укорочуємо центральний провідник щоб скоротити зростання дерева. Пагони, які відносяться до третього ярусу, обрізаємо так, щоб вони були коротше, ніж центральний провідник приблизно на 25 см.

Обрізка молодого персика

Персик - це дерево, формування якого необхідно проводити не тільки навесні і восени, але і в теплу пору року. Обрізка молодих дерев влітку проводиться як мінімум два рази, а краще і три рази за сезон. Формування необхідно робити так часто, тому що у персика багато енергії росту, і він віддає багато своїх сил гілках, які практично і не потрібні. Якщо обрізка крони влітку не проводиться, то дерево дуже швидко виросте і через кілька років його вже доведеться замінювати на молодий саджанець.

Найбільш поширена схема формування крони у персика - це про брезка під чашоподібну крону. При цьому виді формування висота штамба (ствол від землі до першого розгалуження) повинна бути не більше півметра. Персику цього достатньо, адже він висаджується в незатемнену іншими деревами і сонячне місце.

Обрізка молодих дерев персик проводиться таким чином: На оптимальній висоті вам необхідно вибрати гілку, яка і буде скелетної. Другу гілку ми вибираємо на кілька нирок вище і з протилежного від першої сторони. Далі є два варіанти розвитку подій:

  1. Якщо обрані дві гілки не утворюють кута між собою, а як би розділяють простір навколо штамба на два півкола, то вам потрібно вибрати ще два втечі з гілочок, розташованих вище, які повинні бути розташовані під прямим кутом до перших двох паросткам. І тим самим розділити простір навколо штамба на 4 рівні частини.
  2. Якщо перші дві гілки утворюють між собою кут, то ви вибираєте тільки один пагін, який буде розташовуватися по відношенню до інших під таким же кутом. І тоді простір навколо штамба буде поділено на три частини.

Обрізка молодого абрикоса

У абрикоса гілки повинні, як правило, розміщуватися одинарно по провіднику (веретеном) і відходити від нього під тупим кутом. Або, як і в випадку з персиком, у формі чаші.

У перші чотири роки після посадки абрикоси ростуть добре, але дуже слабо гілкуються. Тому обрізка молодих дерев абрикос проводиться щороку, починаючи з 2 року.

При сильному зростанні пагонів (більше 60 см), їх вкорочують на 1/2. Центральний провідник, а також провідники скелетних гілок необхідно завжди залишати трохи довший бічних гілок. Конкурентні і відходять під гострим кутом від стовбура гілки видаляються. Решта слабкі гілки обрізають до 1/3 їх довжини.

Обрізка молодий яблуні

Обрізка молодих дерев яблунь починається наступної весни після посадки. Дерево яблуні, висаджені як навесні, так і восени, обрізають однаково. При цьому саджанці, які висаджені восени, необхідно обрізати навесні ще до набрякання бруньок.

Однорічні саджанці яблуні ще не особливо розгалужені, тому їх обрізають на рівні 100 сантиметрів від грунту. З бічних нирок надалі буде формуватися крона. Але є і однорічні саджанці з розвиненими відгалуженнями. В цьому випадку всі пагони видаляють на рівні 70 см від землі. А з гілок, які ростуть вище, видаляють пагони, які утворюють зі стовбуром гострий кут. Пагони, що утворюють широкий кут відходження, потрібно обрізати на три-п'ять нирок від підстави втечі. Також коротшає і провідник, але таким чином, щоб він був вище бічних гілок на 15 см.

Обрізка молодий груші

Обрізка молодих дерев груші проводиться таким же способом, як і яблуні. Але є деякі особливості. Наприклад, на відміну від яблуні, груша дуже погано переносить сильне укорочення молодих і торішніх пагонів. Дуже помітно проявляється кореляція зростання. Сильно обрізані гілки дають велику спалах зростання.

Якщо у вас дуже великий сад і ви хочете висадити різноманітні дерева, але доглядати вам за ними не хочеться, ви не знаєте як, або просто банально немає часу, то ви можете звернутися в нашу компанію Деревовед і ми з радістю допоможемо вирішити будь-яку вашу проблему. Обрізка молодих дерев фото ви зможете побачити вище в статті, і переконається, що це не так вже й складно, але зате шалено красиво.

ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИ

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама