Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обрізка плетистой троянди навесні

  1. Для чого потрібно обрізка
  2. основоположні правила
  3. Які бувають види обрізки
  4. Способи обрізки троянд
  5. Детальніше про весняну обрізку

Як тільки приходить весна, роботи у власників присадибних ділянок помітно додається Як тільки приходить весна, роботи у власників присадибних ділянок помітно додається. Всілякі прибирання на городах, в садах супроводжуються обрізанням дерев і квіткових насаджень. Плетистие сорти також потребують відповідного догляду, щоб ці квіти могли радувати господарів об'ємним цвітінням. Для цього необхідно виконати правильну обрізку, а також створити особливі умови вирощування.

У даній статті ми докладно розглянемо процес обрізання троянд від А до Я.

Для чого потрібно обрізка

Після посадки плетистих троянд на будь-якій ділянці цілком виправдано очікувати їх активного росту і хорошого цвітіння. Але потрібно бути готовим до того, що ця садова культура вимагає досить багато часу для забезпечення відповідного догляду - сюди включається також обрізка.

Читайте також: Добрива для троянд влітку і навесні

Правильно виконана процедура в весняний період забезпечить відмінний зовнішній вигляд чагарників під час цвітіння. Дотримуючись усіх правил і вимоги, при обрізанні кущів реально надати бажану форму, а також стимулювати зростання нових гілок. В результаті вам вдасться отримати шикарне цвітіння, які раніше могли бачити на фотографіях або наживо в ботанічних садах.

Тому якщо ви хочете посадити троянди на своїй ділянці, вам обов'язково потрібно знати, як виконувати обрізку навесні.

основоположні правила

Зараз ви дізнаєтеся, які правила необхідно дотримуватися, виконуючи обрізку плетистой троянди:

  1. Виконувати обрізку потрібно щороку навесні. Бажано це робити відразу, як тільки зняли зимовий укриття. Погодні умови під час подібних процедур повинні бути без дощів. Якщо рослина тільки сідає, обрізка не потрібна.
  2. Тонкі гілки видаляються секатором, товсті - за допомогою ножівки. Використовуйте тільки гострі інструменти, щоб залишався гладкий зріз. Якщо працювати затупленим секатором, зрізи будуть рваними, а це посприяє появі всіляких захворювань. Таким чином троянди можуть просто загинути.
  3. Перед обрізанням дезинфікуйте інструменти. Як антисептик можна використовувати розчин перманганату калію у великій концентрації.
  4. По завершенні обрізки зрізи обробіть садовим варом. Якщо такого немає - можна застосувати рідина Новикова. Чагарники згодом потрібно обприскати розчином мідного купоросу. Приготування кошти виконується зі ста грамів 1% -ного купоросу, який розлучається в 10 л води.

Поетапна обрізка плетистих троянд:

  1. Основне стебло обрізається до ділянки здорової тканини. До першої набряклою нирки дотримуйтесь відстань в 1 сантиметр. Зріз виконується під кутом.
  2. Дика поросль, що пробивається біля основи куща, також обрізається. Відрізнити їх нескладно - вони пофарбовані в світло-зелений колір. Зазвичай такі пагони з'являються у щеплених сортів. Як правило, поросль з'являється нижче щеплення або починається від коренів. Такі пагони видаляйте навесні в травні, як тільки помітили їх появу.

Читайте також: Як обробити троянди від хвороб і шкідників

Майте на увазі, що якщо вчасно не видалити нову поросль біля основи, можна викликати активне зростання небажаних гілок, і кущ буде витрачати більше сил на їх підтримку, ніж на підтримку цвітіння.

Які бувають види обрізки

Якщо ви хоча б один сезон не виконали обрізку, будьте готовими до того, що плетистая троянда швидко втратить свої декоративні особливості. Неправильна обрізка також здатна істотно нашкодити кущах. Від виду троянд залежить і спосіб обрізки. Зараз ми розглянемо обрізання не тільки плетистих сортів:

  • слабка або довга обрізка підходить для в'юнких троянд, а також для сильно зростаючих сортів. Під час виконання процедури виконується видалення невеликих ділянок гілок;
  • середня обрізка виконується, коли спостерігається стрімке зростання троянд. Цей вид обрізки передбачає зріз гілок до 6-7-ї нирки. Така обрізка допомагає стимулювати раннє цвітіння троянди;
  • сильна обрізка може бути застосована для поліантових, троянд флорибунда, а також чайно-гібридних. При такому обрізанні залишається до 4-х нирок на гілці біля самої основи. Така процедура найчастіше використовується для омолодження досить дорослих кущів, а також при посадці молодих саджанців.

Способи обрізки троянд

Крім видів обрізання кущів, також є і процедури, які передбачають конкретні цілі Крім видів обрізання кущів, також є і процедури, які передбачають конкретні цілі.

Профілактична обрізка виконується навесні. Під час роботи прибираються заражені і відмерлі гілки. Далі обрізаються пошкоджені пагони до першої здорової нирки. Наступним кроком зрізаються недозрілі гілки.

Проріджувати обрізання троянд. При виконанні цього виду процедури видаляються бічні гілки, що ростуть у напрямку до основи куща, а також слабкі гілки, що утворюють розгалуження. Можна прибирати стебла, яким вже більше трьох років, а також дику поросль обов'язково прибрати всю.

Процедури омолодження застосовуються до троянд 3-річного віку. До уваги беруться гілки, які вже стали схожі на деревину. Їх зрізають до висоти 30 см від землі. В такому випадку залишається місце для розвитку нових пагонів, які, як правило, з'являються щовесни.

Останнім часом досвідчені садівники спростили методи обрізки і вивели абсолютно новий підхід. Спочатку прибираються відмерлі гілки, а потім весь кущ коротшає наполовину. Результатом таких дій є збільшення розмірів квіток на троянді.

Детальніше про весняну обрізку

По суті, весняне обрізання троянд - обов'язковий захід По суті, весняне обрізання троянд - обов'язковий захід. Бажано проводити роботи в березні або квітні. Все залежить від погодних умов і клімату в вашому регіоні. В цей період вже можна визначити пошкоджені гілки і успішно відрізняти їх від здорових. Відповідно, виконання процедур стає куди простіше.

Залежно від сорту троянд, особливості будуть різні, хоча вищеописані правила застосовні для всіх видів чагарників.

Чайно-гібридні троянди викидають квіти на пагони, які формуються в поточному році. В результаті чагарник обрізається на висоту до 25 см від землі. Важливо залишити на гілках по 5-6 нирок.

Якщо ви тільки садіть троянду, обрізайте до 15 см від землі з залишенням 4-х нирок.

В'юнкі троянди також обрізаються навесні, як тільки було знято зимовий укриття. Найчастіше при укритті пошкоджуються слабкі гілки куща, які до кінця сезону не встигли зміцнитися. Якщо троянда росте в теплому кліматі, подібних проблем бути не повинно. Що стосується північних районів, потрібно підбирати такі сорти, у яких досить гнучкі гілки.

Зазвичай обрізка в'юнких троянд має на меті формування куща. Тому доцільно використовувати проріджувати спосіб обрізки.

Підводячи підсумок, пам'ятайте, що весняна обрізка плетистой троянди і не тільки - це досить важливе заняття, щоб домогтися шикарного кольору і стрімкого зростання кущів. Нагадаємо, що якщо пропустити хоча б один сезон подібного догляду за рослиною - ризик загибелі троянди досить високий. Тому якщо ви переживаєте за збереження квітів - своєчасно доглядайте за ними.

Читайте також: Як після зимівлі доглядати за трояндами

Застосовуйте описані в статті рекомендації по обрізці троянд і насолоджуйтеся королівськими квітами на присадибній ділянці день у день. Чим більше часу ви присвятіть догляду, тим кращий результат отримаєте в результаті. Наші рекомендації відносяться не тільки до плетистими сортам, а й до всього іншого сімейства троянд!


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама