Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Посадка дерев навесні - як садити плодові дерева (яблуні, груші, вишні), коли краще висаджувати саджанці, терміни, схема, правила + фото, відео

  1. Як вибирати саджанці плодових дерев перед посадкою?
  2. Підгрунтові води на дачній ділянці
  3. освітленість
  4. Площа території
  5. Вік саджанців дерев
  6. Щеплені і корнесобственні саджанці
  7. Коли потрібно садити дерево?
  8. Посадка дерев навесні
  9. Посадка дерев восени
  10. Посадка дерев взимку
  11. Посадка дерев влітку
  12. Як правильно посадити дерева на ділянці?
  13. 1. Підготовка ґрунту
  14. 2. Підготовка ям під посадку дерев
  15. 3. Посадка саджанців в підготовлений грунт
  16. Посадка дерев - правило №1
  17. Висадка дерева з контейнера
  18. Посадка саджанця із земляною грудкою
  19. Догляд за деревами після посадки
  20. Посадка саджанців плодових дерев своїми руками - поради
  21. Як посадити яблуню?
  22. Як посадити грушу?
  23. Як посадити вишню?
  24. Посадка дерева своїми руками - відео

Вартість хороших саджанців непорівнянна з тими душевними і матеріальними витратами, які виникають у разі загибелі або поганого росту молодих рослин.

Тому перед посадкою дерев своїми руками важливо дізнатися кілька правил щодо того, які саджанці вибирати, коли і як садити груші, вишні та яблука на дачній ділянці.


Посадка плодових дерев навесні Посадка плодових дерев навесні

Як вибирати саджанці плодових дерев перед посадкою?

Щоб дерева швидко росли, не хворіли і в майбутньому рясно плодоносили, купувати саджанці потрібно в спеціалізованих торгових точках або в розплідниках. Районовані саджанці, які були вирощені в тій же області, де їх збираються висаджувати, приживуться набагато швидше, ніж їх побратими, привезені з приморських регіонів.

На що звернути увагу, вибираючи саджанці плодових дерев для посадки

Підгрунтові води на дачній ділянці

  • для сильнорослих деревець з довгими корінням, глибина підземних вод на території не повинна перевищувати 3-х метрів;
  • напівкарликові садять в грунт, підгрунтові води якого піднімаються не вище 2,5 м;
  • саджанців карликових дерев, з поверхневою кореневою системою, необхідна ділянка з грунтовими водами, розташованими на рівні вище 1,5 метрів.

якість ґрунту

Підбирати місце посадки навмання - помилково. Саджанці будуть розвиватися слабо і з великим запізненням вступлять в пору плодоношення. Якщо говорити про пристрасті плодових рослин до ґрунтових умов, то яблуні добре розвиваються на дерново-підзолистих, лісових сірих і чорноземних грунтах легкого складу з нейтральною реакцією. Груші обожнюють вологі слабооподзоленние грунту, супіски і суглинки. Вишні - середні і легкі суглинки.

освітленість

Плодовим деревам хороше освітлення життєво необхідно. Чим більше сонця отримають рослини, тим більший і солодше будуть його плоди. Відштовхуючись від цього, посадку саджанців виробляють на південній (рідше південно-західній) стороні ділянки, в місці, захищеному від вітрів.

Площа території

Ділянка, що відводиться під посадку яблунь, груш і вишень, вибирають після підрахунку суми висот всіх дерев. Те-є, якщо в саду будуть рости різні культури висотою в 5 м, 4 м і 3 м, то висаджувати їх потрібно один від одного на відстані 6-9 м. Якщо посадити саджанці гущі, то вони від цього не загинуть, але і розвиваючись, будуть рости не вшир, а вгору, сплітаючись гілками, заважаючи, перетирання і затінюючи один одного.

Вік саджанців дерев

Кращим варіантом для посадки стане дерево, якому ще немає 2-х років. Як визначити вік саджанця? Виявити такий саджанець допоможе відсутність гілочок на стовбурі. Рослини з відгалуженнями, пересушеними корінням, з наростами на стеблі і листям садівники купувати не рекомендують.

Щеплені і корнесобственні саджанці

Поцікавтеся у продавця, який це саджанець - щеплений або кореневласних! Груші та яблуні прищеплюють обов'язково. Сливи і вишні набагато рідше.

Як відрізнити, прищепленої саджанець чи ні? Якщо щеплення робили ниркою, то стовбур саджанця буде трохи викривлений (інша ознака - шукайте на стовбурі помітний штраф). Ознаки щеплення відсутні - значить, вас намагаються обдурити!

Cаженци плодових дерев - продаж в розпліднику Cаженци плодових дерев - продаж в розпліднику

Оптимальний варіант - покупка саджанців в контейнері або з земляною грудкою, повністю покриває кореневу систему. Щоб коріння (еталон якості дерева) свіжоскопана рослин не пересохли, їх висаджують протягом пари днів після покупки. Плодові дерева в контейнерах садять в будь-який зручний дачнику час - з пізньої осені до ранньої весни.

Коли потрібно садити дерево?

Терміни посадки плодових дерев визначають з урахуванням біологічних особливостей сорту і кліматичних умов. Яблуні та груші висаджують у два строки: на початку осені і ранньою весною.

Посадка дерев навесні

Весняна посадка починається з моменту танення останнього снігу і закінчується за десять днів до розпускання бруньок. Для посадки яблуні, вишні і груші в якості добрив використовують натурпродукт - свіжий гній. Його засипають на дно ями. Коли саджанці трохи освояться (приблизно через тиждень) в грунт вносять активатори росту.

Посадка дерев восени

Виживання фруктових дерев, посаджених в сезон дощів (час біологічного спокою рослин) майже 100%. Пухка, нагодована вологою земля і порівняно тепла температура повітря сприяють стабільної приживлюваності плодових саджанців. Цікаво, що при посадці рослин восени до настання морозів саджанці, перш ніж піти в сплячку і перестати рости, встигають дати молоді корінці. Коріння в безсніжну зиму вбереже шар органіки і мульчі. Матеріал підготовлений для сайту www.moydomik.net

Посадка дерев взимку

Зимові посадки актуальні, коли мова йде про великого розміру. Молоді саджанці плодових дерев в промерзлий грунт не саджають.

Посадка дерев влітку

У жаркий період через листя відбувається обширнейшее випаровування. Коротким коріння не вистачає вологи, і вони не ростуть. Саджанці, посаджені влітку приречені на загибель.

Як правильно посадити дерева на ділянці?

Покрокова інструкція самостійної висадки саджанців - рекомендації для новачків

1. Підготовка ґрунту

Закладка майбутнього плодового саду починається з підготовки грунту. Ділянка очищають від бур'янів механічно або за допомогою гербіцидів. Проводять предпосадочное культивування - глибоко орють і заправляють ґрунт мінеральними і органічними добривами.

2. Підготовка ям під посадку дерев

Якщо посадку плодових дерев планують навесні, то грунт і ями починають готувати з осені. Для цього під кожен саджанець виривають яму квадратної форми глибиною 50-70 см, зі сторонами від 1 до 1,5 м. В котлован закладають обрізані гілки, старе листя, компост, бадилля та інше. Зверху засипають землею і залишають перегниватимуть до весняної посадки.

Для осінньої посадки ями готують за місяць. На дно, для хорошого дренажу кладуть щебінь, шар битої цегли і великий річковий пісок. Потім заповнюють посадкову яму перепрілим гноєм, торфом і комплексними мінеральними добривами пошаровим методом. Зверху добрива прикривають ґрунтом, змішаним з перегноєм, товщиною 5-10 см.

Грунт в котлован насипають в формі конуса.

Стінки ями категорично забороняється загладжувати лопатою - не пухкий, утрамбований грунт ускладнює повітрообмін і обмежує зростання нових коренів.

3. Посадка саджанців в підготовлений грунт

Після усадки грунту в центр ями забивають стійкий дерев'яний кілок. Надійна опора не дасть вітрі розгойдувати молоде рослина і не допустить утворення пустот між грунтом і корінням.

За день до посадки з саджанців видаляють поламані гілочки і коріння, оновлюють їх, злегка підрізаючи до здорових тканин секатором.

Посадка дерев - правило №1

Коренева шийка саджанця повинна бути вище рівня грунту. Значне заглиблення стовбура рослини в грунт, призводить до загнивання кори і подальшої загибелі.

Визначити кореневу шийку на стовбурі досить легко - це межа переходу кори дерева зеленуватого кольору в молочно-коричневий.

Коренева шийка саджанця - схема   Коренева шийка саджанця - вид на деревце Коренева шийка саджанця - схема Коренева шийка саджанця - вид на деревце

При посадці вершина земляного конуса повинна упиратися в підставу стовбура. Коріння акуратно розправляють по схилу і засипають ґрунтом, орієнтуючись на кореневу шийку. Вона повинна бути вище над поверхнею грунту на 5-6 см.

Під час засипання чорноземом деревце трохи струшують, щоб порожнечі між корінням заповнила грунт. В іншому випадку, вони можуть підсихати.

Біля стовбура землю злегка ущільнюють ногою і поливають слабким струменем води з розрахунком 3 відра на одне дерево. Чекають поки грунт трохи осяде. Ще раз поливають і добре ущільнюють.

Після поливу з землі можуть трохи стирчать коріння. Вони підуть в землю через кілька днів.

Відкрита коренева система повинна зберігатися у вологості   Уривок коренів   Як правильно посадити дерево Відкрита коренева система повинна зберігатися у вологості Уривок коренів Як правильно посадити дерево

Висадка дерева з контейнера

Висадка саджанця з контейнера   Посадка саджанця дерева з контейнера Висадка саджанця з контейнера Посадка саджанця дерева з контейнера

Посадка саджанця із земляною грудкою

Посадка дерева із земляною грудкою   Посадка дерева - полити і засипати грунтом Посадка дерева із земляною грудкою Посадка дерева - полити і засипати грунтом

Догляд за деревами після посадки

У перші два роки життя молоді дерева вимагають багато уваги. Важливий помірний регулярний полив і підгодівля, розпушування і боротьба з бур'янами. У посушливий час грунт необхідно ретельно розпушувати після кожного поливу або рідкісного дощу.

Не можна ігнорувати мульчування пристовбурних кіл. Перегниваючи мульча (скошена трава злаків) виконує відразу кілька корисних функцій:

  • забезпечує хорошу аерацію кореневої системи;
  • захищає землю від пересихання;
  • не дає проростати засмічених травам;
  • захищає від промерзання грунту в зимовий період;
  • забезпечує саджанці органічними поживними речовинами;
  • попереджає поява ґрунтової кірки.

Надмірно увлаженной грунту не мульчують.

Після посадки дерева мульчують Після посадки дерева мульчують

На зиму дерева утеплюють, обв'язуючи стовбур мішковиною або хвойними гілками.

Першу обрізку молодих дерев проводять на другому році життя.

Посадка саджанців плодових дерев своїми руками - поради

Корисні рекомендації садівників:

Як посадити яблуню?

Скороплідні сорти деяких яблунь можуть зацвісти вже першої навесні. Але вони ще недостатньо розвинені, щоб восени сформувати повноцінний урожай. Тому, для гарної приживлюваності, бутони обривають ще до їх розпускання. На другий рік (за умови, що рослина розвивається без проблем) на деревце залишають пару десятків кольорів.

Серед найбільш легко адаптуються сортів яблунь виділяють: «Грушівка московська», «Антонівка звичайна», «Літній смугасте», «Брусничне», «Десертне Ісаєва», «Подарунок Графського», «Коричне нове». Гарні сорти: «китайка Керр», «Аркадік», «Овальний», «Медуниця» і «Цукеркове».

Як посадити грушу?

Більшість відомих дачникам видів груш не пред'являють особливих вимог до експозиції і складу грунту. Але краще приживаються і ростуть грушеві дерева на багатих перегноєм, пухких грунтах і добре освітлених ділянках. Молоді рослини не переносять посухи. У перші роки їх потрібно поливати рясно і часто. Плодоносити груші починають у віці 3-8 років.

В результаті гібридизації видів фахівцями в галузі селекції виведено величезну кількість цікавих сортів. Серед популярних: «Груша Улюблениця Клаппа», «Груша Лада», «Груша нектарного», «Кафедральна», «Алегро», «Дібрівська», «Красуня Черненко».

Як посадити вишню?

Від місця посадки на ділянці багато в чому залежить плодоношення вишні. Неправильний вибір призводить до поганих приростам і слабкою врожайності. Коренева система вишні, розташована близько до поверхні, чутлива до посухи. Тому розпушування після поливу виробляють вкрай обережно.

У садах нашої країни переважають місцеві сорти, зимостійкі: «Октава», «Багряна», «Кентська», «Шубинка», «Россошанская чорна», «Русинка», «Полівка», «Молодіжна», «Малинівка», «Прима» , «Тургеневка», «Любская», «Жуковська», «Щедра».

Посадка дерева своїми руками - відео

Як виростити дерево з насіння?

Добре доспілі насіння промивають і замочують в стимулюючому розчині на три доби (при цьому воду змінюють щодня). Восени саджають відразу. Для посадки навесні кілька місяців зберігають у морозильній камері з метою стратифікації.

Врахуйте, що дерева, вирощені своїми руками з насіння, виростають дуже високими. Адже на відміну від окультурених плодових порід, які пропонують все розплідники, їх спочатку не прищеплюють на карликову підщепу.

Мітки: озеленення дерево

Як вибирати саджанці плодових дерев перед посадкою?
Як посадити грушу?
Як посадити вишню?
Як визначити вік саджанця?
Як відрізнити, прищепленої саджанець чи ні?
Коли потрібно садити дерево?
Як правильно посадити дерева на ділянці?
Як посадити грушу?
Як посадити вишню?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама