Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Щеплення і перещеплення плодових дерев - способи, правила і переваги

  1. перещеплення і Щеплення - що це, особливості та цілі
  2. види: Переваги і Щеплення
  3. Інші методи щеплення
  4. Етапи, правила необхідні інструменти і щеплення
  5. Перещеплення: переваги, правила і терміни виконання
  6. Як вірно доглядати за плодовими деревами після закінчення перещеплення і щеплення

Для поліпшення стану підвищення врожайності і свого саду садівники вдаються до різних хитрощів, техніці збільшення плодоношення дерев

Для поліпшення стану підвищення врожайності і свого саду садівники вдаються до різних хитрощів, техніці збільшення плодоношення дерев. До таких способів відносяться перещеплення і щеплення. Не звертаючи уваги на гадану складність, ці процедури досить нескладні і не зажадають досвідчених навичок.

Досить знати правила і етапи цього процесу та підготувати цілий потрібний матеріал.

зміст:

  1. перещеплення і Щеплення - що це, особливості та цілі
  2. види: і Щеплення переваги
  3. Інші методи щеплення
  4. Етапи, правила необхідні інструменти і щеплення
  5. Перещеплення: переваги, правила і терміни виконання
  6. Як вірно доглядати за плодовими деревами після закінчення перещеплення і щеплення

перещеплення і Щеплення - що це, особливості та цілі

Слово щеплення відомо багатьом з дитинства як медична процедура захисту організму. У садівництві щеплення має більш пряме значення, але в якомусь сенсі також покликана поліпшити захисні особливості рослини.

перещеплення і Щеплення плодових дерев міститься в перенесенні частини однієї рослини (нирки або держака) на друге з метою поліпшити рівень якості врожаю або зовнішній вигляд дерева. Дві частини рослини зростаються і взаємно впливають один на одного.

Для чого потрібне щеплення дерев? Подібна процедура робить, в більшості випадків, три завдання:

  1. Поліпшити урожай і взяти більш великі плоди.
  2. Підвищити захисні особливості дерева, поліпшити його опірність негативним діям зовнішнього середовища.
  3. Поліпшити зовнішній вигляд рослини, підправити крону, позбутися від механічних пошкоджень, нанесених негодою або гризунами.

У щеплення беру участь два сумісних рослини або ж одне й те саме. У слідстві рослина діляться на дві частини: підщепу і щепу. Прищепа - це держак або нирка, та частина рослини, яка приєднується до цілого деревця і приживається на ньому. У більшості випадків, щепа - це частина вже не молодого і досить врожайного дерева. Підщепа - це рослина (частіше молоде), до якого прищеплюється друга частина. Згодом всі частини рослини зростаються і починають благотворно впливати на приятеля на приятеля: врожаю робиться більше, плоди більш великого якості, ранки і механічні пошкодження на дереві діяльно затягуються.

Робити щеплення можна тільки сумісні рослини.

У разі якщо це рослини різних видів, то можливо з'єднувати кровоспоріднені: грушу і яблуню, вишню і сливу. Можливо взяти досить захоплюючі поєднання різних плодів на одному дереві. Але при спробі прищепити осику і грушу ніякого результату не буде. З'єднувати можливо одне та й то ж рослина, покращуючи його якості. Наприклад, з насіння виростити саджанець, забрати від нього держак і прищепити до материнського рослині.

Так дерево отримує інший зовнішній вигляд, його стан покращиться.

При перещепленні до дерева прирощується держак з нирками рослини іншого сорту, що буде нести на собі плоди власного сорту. Так можливо вирощувати на своїй ділянці бажаний сорт, що з тих чи інших причин не пристосований до вирощую в таких умовах.

види: Переваги і Щеплення

переваги щеплення дерев в її доступності та простоті. Крім того недосвідчений садівник зможе прищепити дерево, в разі якщо пильно вивчить матеріал по даній темі, відшукає потрібні інструменти і пильно поставиться до дотримання потрібних для успішного результату правил.

Час від часу щеплення - це єдиний спосіб зберегти дерево з бажаними чортами, в разі якщо йому загрожує смерть від пошкоджень.

У число переваг даної процедури входить і швидкість отримання врожаю. У разі якщо вирощувати бажаний сорт з кісточки, плоди здадуться дуже нескоро, пройде від 3 до 10 років. Прищеплене ж дерево може дати плоди вже на другий-третій рік після закінчення успішної щеплення.

Виділяють 3 основних і найчастіше використовуваних виду щеплення плодових дерев:

  • Копуліровка. найпростіший і найпоширеніший вид щеплення дерев, в разі якщо і підщепу, і щепу в зрізі одноманітного діаметра. Все, що потрібно зробити, - це намовити щепу завчасно, обрізати його і підщепу гострим ножем під кутом приблизно 30 градусів. На кожному зрізі робляться маленькі защепіть, якісь будуть кріпленням. Дві частини майбутньої рослини з'єднуються добре і обмотуються стрічкою. Прищеплене так рослина швидко відновлюється.
  • На кору. Ергономічний метод щеплення, у разі якщо щепу набагато менше, ніж підщепу. Даний варіант оптимальний тим, що мінімально травмує прищеплене дерево. рани і Зрізи скоро гояться. Сутність цього методу в тому, щоб зробити маленький акуратний розріз на корі підщепи і засунути в нього під кутом обрізаний держак так, щоб нирка спостерігала на підщепу.
  • В розщепів. Так комфортно прищеплювати старі сорти дерев, якісь хочеться оновити. Від головного дерева (підщепи) необхідно залишити лише центральний стовбур, дбайливо обрізавши всі скелетні гілки. Стовбур залишається в висоту близько півметра, не більше. У взятому пеньку робляться отвори (розщепити) не глибше 5 см, в які і будуть вставлятися живці. Можливо так прищепити відразу пара живців з різних сторін. Вони вставляються в пеньок за типом клинів і обмотуються стрічкою. Потрібно обробити всі зрізи садовим варом.

Це не всі методи щеплення, але ці три самий популярні через доступність і свою простоту.

Інші методи щеплення

Існують і інші методи щеплення дерев. Вони мають власні тонкощі. спрямовуватися не забувати, що при будь-якому вибраному методі принципово важливо з'єднати два зрізу так, щоб було добре був з'єднаний камбій. Камбієм називають шар живих клітин в деревині. Він знаходиться ближче до кори, ніж до серцевини.

Шар камбію має жовтуватий колір. При виконанні зрізу він оголюється і добре притискається до камбію другій частині щепленого рослини.

  • Щеплення в бічній зріз. Поряд з цим способі щеплення зрізається не тільки кора, а й вся товщина підщепи приблизно на третину. Виходить маленьке скошене поглиблення в стовбурі. Держак поряд з цим обрізається по типу клина і вставляється в поглиблення. Вставляти необхідно дбайливо і так, щоб шари камбію добре стикалися між собою. Після цього на всю довжину зрізу накладається пов'язка по спіралі. Місце кріплення можливо обробити садовим варом.
  • Щеплення сідлом за кору. Для даного методу щеплення необхідно залишити маленький пеньок підщепи, зрізавши всі бічні гілки. Після цього збоку протягом пенька видаляється частина кори. Зрізати необхідно клиновидний ділянку не більше 2,5 см. Від держака залишають маленької ділянку, щоб на ньому залишалося дві нирки. Все, що нижче, необхідно зрізати так, щоб з'явилося плече зі скошеним фінішем. Плече з'єднують з розрізом на підщепі єдино ергономічним методом, іншими словами щоб кут плеча упирався в зріз пенька. Після цього накладається щільна пов'язка, і проводиться обробка ран садовим варом.
  • Щеплення очком. Простий і досить економічний метод щеплення, тому, що замість усього держака потрібно лише пара очок. Очки або нирки видаляються з держака не роздільно, а разом з прилеглими тканинами, іншими словами з ділянкою кори. На корі підщепи робиться Т-подібний розріз. У нього дбайливо вставляється ділянку кори прищепи з вічком. Краї кори ретельно фіксуються стрічкою так, щоб сама нирка залишалася на повітрі. Через деякий час їх неї почне утворюватися листочок, а після цього і новий втечу.

Будь-який з обраних способів зажадає точності дій, наточених інструментів і ретельно підібраного прищепи. Значно частіше як раз від прищепи залежить успіх процедури. Варто не забувати і про час проведення щеплення.

У більшості випадків, успішна щеплення проводиться навесні.

Етапи, правила необхідні інструменти і щеплення

Перед початком щеплення необхідно приготувати інструменти та щепу. Прищепа краще готувати з осені (в разі якщо щеплення навесні). Тільки що зрізаний держак застосовувати не рекомендується. Всі інструменти в обов'язковому порядку повинні бути гострими. Заборонено зрізати гілки тупим інструментом. У разі якщо необхідно видалити величезні гілки, це робиться пилкою-ножівкою.

Більш вузькі і юні гілки зрізаються гострим садовим ножем.

Зрізати нирки і кору необхідно копуліровочний ножем особливої ​​форми з маленьким виступом на фініші.

Після закінчення підготовки всіх прищепи і інструментів, можливо затівати процедуру щеплення. Її виконують навесні, потрібно вибрати для цього не дуже сильно жаркий і сонячний добу. Краще працювати з ранку.

При будь-якому методі щеплення етапи приблизно однакові: підготувати зріз прищепи, підготувати підщепу, дбайливо з'єднати ці всі частини рослини і закріпити стрічкою.

Є деякі правила щеплення дерев, якісь направлятися знати початківцям садівникам:

  • Щепи необхідно заготовлювати завчасно. Для цього вибирають здоровий втечу з великими нирками. Його зберігають цілком, а після цього нарізають маленькі черешки. Зрізати такі пагони необхідно до початку або після закінчення закінчення шкірний покрив. оптимальніше заготовлювати їх в осінню пору, в разі якщо щеплення намічена на весну. За зиму можливо відсіяти не сильний і підмерзлі живці.
  • Заборонено застосовувати живці, зрізані тільки що. Вони значно частіше не приживаються при щепленні.
  • Щоб процедура щеплення пройшла вдало, урожай став більш якісним, потрібно пильно підійти до вибору прищепи. Дерева або саджанці, з яких будуть зрізати живці, повинні бути здоровими, плодоносними, що не ураженими хворобами і гризунами. Зрізають в більшості випадків ті пагони, що знаходяться на сонячній стороні деревця.
  • Для відмінних показників направлятися вибирати родинні дерева. Не потрібно прищеплювати через чур молоді дерева. Ця процедура потрібна для омолодження рослини. Підщепа повинен бути не молодше 3 років.
  • Підщепа старше 10 років або має множинні пошкодження стовбура не підходить для щеплення. Величезна можливість, що щепу не приживеться на такому дереві.
  • Заборонено проводити щеплення в холоду (зимовий період і пізньої осені). Сильні морози зможуть зашкодити держак до його зрощення з підщепою, тоді щеплення не принесе бажаного результату.

Перещеплення: переваги, правила і терміни виконання

Перещеплення називають зміну сорти вже дорослого дерева за допомогою прищепи іншого сорту. Перещеплення досить часто надає допомогу садівникам, якісь купили і посадили у себе на ділянці плодове дерево, яке з'ясувалося не таким, як очікувалося. Наприклад, сорт дерева не відповідає опису, плоди несмачні або їх занадто мало.

В цьому випадку перещеплення буде хорошим варіантом, тому, що посадка і викорчовування нового дерева займуть більше часу і сил, а урожай можливо буде взяти лише через 5, а то і більше років.

Перещеплювати рекомендується не через чур старі дерева (до 10 років для зерняткових, до 6 років для кісточкових).

Дерева більш старшого віку в якості підщепи не вживаються, тому, що живці приживаються редко.Етапи перещеплення не відрізняються від етапів щеплення: підготовка прищепи, сам процес догляд і щеплення за щепленим рослиною.

Поради по перещепленні:

  • Перещеплення, в більшості випадків, виконують навесні, в останніх числах березня або початку квітня. Зараз вже не буває сильних морозів, а процес сокоруху ще не почався. Чи не забороняється проводити перещеплення і в більш пізні терміни, наприклад, в травні, під час початку сокоруху. Але в цьому випадку способи перещеплення будуть інші.
  • Робити щеплення дерево за допомогою нирки або вічка можливо крім того в червні-серпні. Така перещеплення може дати хороший результат. У разі якщо планується оновити всю крону дерева, перещеплення виконують два роки поспіль. Перший рік прищеплюють одну частину дерева, а другий - іншу. Робити щеплення відразу обидві сторони не рекомендується. Після закінчення такої процедури рослині необхідно дати відпочинок.
  • Не слід вибирати в якості прищепи товсті гілки з дрібним кількість нирок. Краще вибирати здорові однорічні пагони.
  • Потрібно заготовити щепу завчасно, з осені. Необхідні сорти пагонів відбирають і зберігають в прохолодних приміщеннях, льохах або підвалах. Нижні частини живців необхідно присипати мокрим піском. Час від часу радять крім того живці на ділянці в затіненому місці і залишати так на зиму. Але робити це необхідно вже після закінчення настання морозів, в іншому випадку черешки зможуть загнити.
  • Нирки на підщепі не повинні проростати до тих пір, в той час, коли не буде здійснена щеплення, виходячи з цього принципово важливо зберігати їх в холоді. Для кращого зберігання місця зрізів можливо обробити садовим варом.

Як вірно доглядати за плодовими деревами після закінчення перещеплення і щеплення

У разі якщо процедура щеплення або перещеплення здійснена за всіма правилами, вже через пару тижнів прищеплене дерево почне пророщувати пагони з бруньок прищепи. У цей час особливо серйозний захист рослини і хороший догляд від шкідників і хвороб:

  • Тільки що прижився щепу, як і все дерево в цілому направлятися захищати від попелиці і гризунів, при необхідності обробляти препаратами, що підвищують захисні функції рослини.
  • Щоб щеплення принесла результат, прищепити повинно вистачати живильних речовин для росту. З метою цього все гілки і пагони, якісь відростають на підщепі нижче рівні щеплення, видаляються. Робити це необхідно цілий сезон крім того після закінчення того, як прищепа прижився. Так от коренів до щепленні буде надходити достатньо вологи і речовин, щоб вона мала можливість вдало рости і плодоносити в майбутньому.
  • У разі якщо при щепленні розрізала кора, направлятися дивитися за тим, як стягується рана. Її потрібно пара раз обробити садовим варом.
  • Порівняно не так давно прищеплене дерево направлятися прекрасно поливати, заливаючи грунт біля стовбура так, щоб земля просочилася приблизно на 30 см. Систематично необхідно вносити підживлення.
  • У разі якщо прищеплювалася відразу пара живців, їх не залишають все. Залишається лише найсильніший і розвинений, інші спершу підрізають, а після цього і зовсім видаляють. Прищепити ще один держак можливо тільки в майбутньому році. Всі додаткові щепи повинні бути в довжину не більше 18 см.
  • Щеплені живці перший час достатньо не сильний. Їх необхідно захищати від сильного вітру і пошкоджень. Щоб вітру і птахи не погнули і не зламали щепу, його дбайливо прив'язують до опори. Опору краще покинути до наступного року, але при бажанні можливо прибрати і до кінця літа, тому, що молоді пагони повинні вже досить зміцніти до цього часу.
  • За підв'язкою необхідно ретельно стежити і в міру зростання послаблювати, щоб вона не здавлювала і не травмувала держак. Через рік навесні щепу необхідно вкоротити приблизно на третину.
  • Умілі садівники радять місця на дереві біля щеплення прикрити пергаментним папером. Це захистить свіжі рани від гарячого повітря і сонця, що прискорить їх загоєння.

Більше потрібної інформації можливо визначити з відео.

Щеплення плодових дерев. Кращі методи для весняної перещеплення і щеплення.

Захоплюючі замітки:

Підібрані по важім запитам, релевантні статті:

Щеплення плодових дерев. Кращі способи для весняного щеплення і перещеплення.


Для чого потрібне щеплення дерев?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама