Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Соверен - Обприскування плодових дерев навесні, перше раннє весняне обприскування яблунь, груш, слив

перше   обприскування дерев   навесні зазвичай припадає на березень, на період, коли сніг уже зійшов, а температура піднялася до + 5 ° С перше обприскування дерев навесні зазвичай припадає на березень, на період, коли сніг уже зійшов, а температура піднялася до + 5 ° С. Багато фахівців рекомендують провести в березні не одне, а два розпилення плодового саду. Перше провести з першим потеплінням, щоб знищити зимуючих паразитів, а друге - коли прокинуться всі паразити, що зимували в опалому листі, тобто, до кінця березня, коли повітря прогріється до + 10 ° С.

Однак варто брати до уваги, що разом з пробудженням від зимової сплячки комах , Починають набухати і бруньки на деревах, а значить, пізня березнева або ранньовесняна обробка повинна враховувати, що використання надмірно концентрованих розчинів для розпилення, може пошкодити ще не розпустилися листя.

обприскування плодових дерев навесні рекомендують починати з прибирання території під яблунями, грушами, сливами та іншими плодовими насадженнями від опалих гілок і листя, де могли ховатися зимуючі шкідники. Потім, якщо середній вік насаджень перевищує 6-10 років, дуже корисним буде зняти шар старої мертвої кори разом з проростають на ньому лишайником і мохом. Для цього можна використовувати металевий скребок, а по тріщинах пройтися металевою щіткою. І тільки після таких попередніх робіт приступають до вибору засобу і його концентрації для обробки гілок .

Рання обробка здійснюється найбільш концентрованими засобами з розрахунку на проникнення в кору і знищення личинок шкідників. Навіть якщо на гілках ще не з'явилися листя і немає небезпеки їх пошкодити, все добре в міру. А використання занадто концентрованого засобу може призвести до появи опіків або навіть загибелі плодового дерева.

Друге весняне обприскування дерев або третя, якщо в березні ви їх обробляли 2 рази, зазвичай випадає на середину-кінець квітня, тобто, на період цвітіння яблунь і груш. На відміну від першого розпилення, вже немає необхідності очищати кору, тому робота по захисту саду буде рухатися значно швидше, але це не єдина відмінність в цих обробках. Оскільки на гілках щосили цвітуть суцвіття, які вселяють в вас надію на багатий урожай, варто зберегти їх від комах, які люблять поласувати такими квітками. При цьому не варто хапатися за що використовується при ранній обробці в березні засіб і розводити його в тій же пропорції. Це може закінчитися плачевним наслідком для кольору, краще взяти більш слабке засіб або розвести те ж саме в концентрації нижче березневої раз в десять.

Остання весняна обробка припадає на травень, а точніше, на другу-третю тиждень після більш раннього обприскування суцвіть Остання весняна обробка припадає на травень, а точніше, на другу-третю тиждень після більш раннього обприскування суцвіть. Для розпилення використовують той же препарат, що і два тижні тому, при цьому порівнюють результат зростання. Наприклад, листя з різних яблунь порівнюються між собою, або навіть різні гілки з однією і тією ж груші. Явне відставання в рості одних дерев перед іншими, або різниця в зрості гілок може говорити про те, що зроблене обприскування не дало бажаного результату, і мікроорганізми або комахи намагаються знищити вашу улюблену сливу і інші плодові насадження.

Для того, щоб максимально зменшити шанс такого несприятливого для дачника результату, обприскування плодового саду рекомендують проводити рано вранці або ввечері, теплим безвітряним днем. Можна заздалегідь переглянути прогноз погоди і переконатися, що і на наступний день опадів не очікується, інакше розпорошеного препарати можуть бути змиті сильною зливою до того, як вони вбереться в кору дерева в необхідному для позитивного результату кількості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама