Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Весняні роботи на дачі

  1. Ми в Vkontakte Ми в Facebook

Весна - «гарячий» сезон для будь-якого дачника і садівника. Що вже пора робити, а з чим можна почекати?

Прийшла весна: стає довший світловий день, відтає грунт і закінчується мертвий сезон на дачних ділянках.

З будь-яких погодних прийме завжди потрібно враховувати тільки одну - передчасне настання весни і тепла завжди тягне за собою повернення холодів. Тому не варто поспішати з роботами в городі, які потрібно виконувати тільки при настанні стійко теплої погоди.

Тому не варто поспішати з роботами в городі, які потрібно виконувати тільки при настанні стійко теплої погоди

Отже, з чого ж почати роботу на ділянці в березні?

Якщо ваша ділянка знаходиться в низькому місці або має нерівномірний рельєф з низинними місцями, обов'язково потрібно зробити спуск талої води і не допустити затоплення грунту. Це особливо небезпечно для молодих плодових саджанців, кущів смородини та малини, плантацій суниці і грядок з Підзимовий посів.

- Розпушите сніг граблями, поколіть акуратно криги, намагаючись не допускати обмерзання пристовбурних кіл у дерев.

- Потрібно пам'ятати, що саме весняне сонце особливо небезпечно для молодих дерев сонячними опіками, тому не поспішайте знімати з них захист.

- Розв'язувати дерева краще в похмуру погоду. Уважно огляньте їх: ранки і дрібні дефекти на корі потрібно продезінфікувати мідним купоросом і замазати садовим варом.

Уважно огляньте їх: ранки і дрібні дефекти на корі потрібно продезінфікувати мідним купоросом і замазати садовим варом

ОБРІЗКА ДЕРЕВ

Зараз потрібно проводити обрізку дерев. Не пропустіть цей момент! Справа в тому, що пізніше почнеться сокодвижение в гілках і обрізку не можна буде виробляти категорично.

Уважно огляньте дерева, злегка підмерзлі гілки потрібно вирізати якомога раніше, це прискорить зростання нових. А ось ті, що сильно постраждали від морозу, навпаки, краще обрізати якомога пізніше, в самому кінці весни, щоб точно визначити силу ушкодження.

Визначити підмерзлі гілки зовсім нескладно - просто розріжте нирку. Світло-жовтий колір говорить про те, що гілка здорова, а от темно-коричневий, на жаль, навпаки.

Кращий час обрізки дерев - до набрякання бруньок. Спочатку видаляємо всі пошкоджені гілки, хворі, засохлі, а потім проріджують крону.

Зараз, в кінці березня, починаємо формувати крону у молодих дерев. Не пропустіть цей момент, потім буде важко це зробити. Не забувайте проводити цю процедуру з першого після посадки року. Виправити неправильно сформовану крону дуже нелегко. А в подальшому це призведе до малої врожайності дерева або розлому скелетних гілок.

Огляньте також всі плодові та ягідні чагарники. Кращий спосіб позбутися від кліща, який так докучає надалі, це облити кущик крутим окропом, до моменту набрякання бруньок.

У березні - квітні роботи в городі зводяться до наведення порядку на ділянці. Після того як просохне грунт, визначте де і що у вас буде рости в новому сезоні. Ніколи не забувайте про сівозміну. Це запорука вашого майбутнього хорошого врожаю і зведення до мінімуму хвороб рослин. Інакше кажучи, не плануйте садити розсаду томата там, де в минулому сезоні росли баклажани, перець або ті ж томати.

Можна оглянути компостні купи і якщо вони відтанули, ретельно їх переворушити і пролити розчином сечовини

30 гр на 1 л води

Якщо грядки з Підзимовий посів у вас приховані - не поспішайте їх відкривати. Краще зробити це поступово, але і не допускаючи сильного парникового ефекту на весняному сонці.

Зараз же знімаємо укриття з ділянки суниці, прибираємо сміття і торішнє листя, очищаємо проходи. І обов'язково обробляємо розчином сечовини і фунгіцидом від кліща. Можна взяти будь-який біологічний препарат. Як тільки настане стійке тепло, ділянку з суницею потрібно ретельно прорідити, не допускаючи її загущення, що завжди негативно позначається на врожайності.

ГОТОВИМСЯ До ПОСАДЦІ

Ну і, звичайно, готуємо до посадки насіння. Їх потрібно впорядкувати, просушити, видалити пошкоджені, зіпсовані або з цвіллю. Таке насіння не дадуть ні міцної розсади, ні повноцінного врожаю в майбутньому. Насіння перевіряємо на схожість в воді, але як показує практика, іноді навіть ті насіння, які спливли, дають згодом непоганий урожай. Добре замочити насіння перед посівом в препараті «Епін». В принципі, підійде будь-який біологічний препарат, який сприяє пробудженню насіння.

В кінці березня можна починати сіяти на розсаду насіння всіх основних культур - томатів, перцю, баклажанів. А ось майже всі види капусти, можна і потрібно вже сіяти на розсаду прямо в парники. Це холодостійка культура дуже любить ранню посадку і дає прекрасний урожай.

Також готуйте зараз бульби для посадки картоплі. Необхідно перебрати бульби, видалити хворі і пошкоджені і винести їх в ящику або в мішку в світле місце. Бажано перевертати бульби, щоб пробудити до зростання очі. Обов'язково видаляємо бульби з ниткоподібними паростками - це ознака виродження.

Якщо у вас сонячний ділянку - зроби ті невеликий міні-парничок.

Підійде і плівка, натягнута на дуги, і старі віконні рами, і навіть пластикові прозорі коробки. Обдайте насіння спочатку гарячою, а потім холодною водою, потім просушіть. Виберіть сонячне, не продувається місце на ділянці для міні-парничка. Згодом його можна прибрати. Головне - зараз виростити хорошу міцну розсаду. Пролийте грунт окропом кілька разів. Чи не занадто густо посійте насіння, і накрийте їх плівкою або склом. Після появи сходів потрібно буде акуратно їх прорідити. У сонячну погоду і вдень відкривайте ваш парничок, а на ніч і при похолоданні закривайте знову.

У таких міні-парничках прямо на ділянці можна вирощувати розсаду будь-яких холодостійких культур. Через пару тижнів після сходів, що підросла розсаду можна пересаджувати на постійну грядку.

Повним ходом йде підготовка перед великим сезоном:

підготовка до літнім дням, дачним турботам, клопотам в городі і радості від врожаю!

Ми в Vkontakte Ми в Facebook

Автор: Ганна Кривошеєва

Що вже пора робити, а з чим можна почекати?
Отже, з чого ж почати роботу на ділянці в березні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама