Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Весняні роботи в винограднику

  1. Березень
  2. Квітень
  3. Травень

З кожним днем ​​все ближче прихід весни З кожним днем ​​все ближче прихід весни. Починається гаряча пора. З найдавніших часів весняні роботи в винограднику проходять по визначеному циклі.

Березень

У березні виноградарі перевіряють стан посадкового матеріалу, заготовленого восени. Лози перед живцюванням вимочують у воді. Живці нарізають укороченими і ставлять на кільчеваніе з подальшим висаджуванням для вкорінення під плівкове укриття. Коли починаються відлиги, перевіряють, чи надійно закриті кущі, що не заливає їх тала вода. Ремонтують шпалери, підтягують дріт.

Зі встановленням постійної температури +10 на рівні основних коренів починається вегетація винограду. Всі кущі звільняють від зимового укриття поступово: яскраве весняне сонце може обпалити. Розкривають лозу в похмуру погоду або у вечірній час. Рукава очищають від залишків землі і просушують протягом 5 днів. Проводять санітарну обрізку і «суху» підв'язку лоз і рукавів. Для профілактики грибкових хвороб і знешкодження паразитів проводять обробку «нітрофеном», «Хомом» або «Оксіхомом». Грунт в рядах і між кущами перекопують, розрівнюють граблями, обов'язково мульчують. Головки кущів звільняють від землі на все літо.

Остаточну обрізку відкладають до розпускання вічок.

Квітень

У квітні приступають до остаточного формування куща. Порожні місця заповнюють відводками сухих лоз. За допомогою обрізки з подальшою підв'язкою створюється форма куща, при якій досягається оптимальне співвідношення надземної частини з кореневою системою, що визначає навантаження пагонами і плодами. Обрізанням регулюється ріст і плодоношення винограду по роках. У кожного сорту є свої особливості обрізки, які залежать від характеристики сорту: залишення певної кількості рукавів і їх довжини, плодоносних лоз, сучків защемлення і здорових вічок. Але обов'язково для всіх сортів більшу частину поросли попереднього року обрізають, що залишилися гілки відрубують, залишивши на них чотири-п'ять очок. Виноградні грона з'являться на нових пагонах, які виростуть з кожного очка.

Молоді рослини обрізають тільки навесні. Для подальшого максимального використання світла, повітрообміну в кроні і полегшення проведення подальших робіт молодому винограду протягом 3-4 років створюють скелет-основу, підтримувану в подальшому обрізанням і підв'язки лоз.

Підв'язку рукавів на шпалерах проводять паралельно землі з метою одночасного розпускання бруньок і використання ресурсу винограду повністю з подальшим визріванням врожаю в один час.

Травень

У травні закінчується посадка саджанців на постійне місце в заздалегідь підготовлені ями. Саджанці вибираються тільки першосортні, які мають не менше 4-5 розвинених корінця і визріли приріст довжиною понад 35 см. Висаджені навесні живці винограду притеняют від прямих променів сонця.

Регулярно вносяться підгодівлі, проводяться поливи. При загрозі поворотних заморозків кущі під час цвітіння вкривають лутрасилом.

Виноградна лоза завжди відчуває турботу і сторицею віддає своїм працьовитим турботливим господарям.

Схожі статті:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама