Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Види обробки виробів з деревини: укривние і лессирующая

  1. лессирующая обробка
  2. укривние обробка
  3. внесок учасників

Матеріал з ВікіПро: Галузева енциклопедія. Вікна, двері, меблі

Лакофарбове покриття, нанесене на деревину, виконує 2 основні функції: захисна і декоративна. У цій статті розглянемо основні види обробки: укривние і лессірующіх, що дають різний декоративний ефект.

лессирующая обробка

При обробці виробів з натуральної деревини, а так само шпонованих деталей найбільшого поширення набула лессирующая обробка (іноді її так само називають: прозора, напівпрозора, тонована). Дана обробка дозволяє не тільки не приховувати натуральний природний матеріал-деревину, а й вигідно підкреслити і облагородити текстуру. В результаті такої обробки виходить покриття, з видимою текстурою деревини.

Існують 2 основні варіанти отримання такої обробки:

  1. Тонування деревини спеціальними тонуючими складами з подальшим нанесенням прозорого лакового шару (Тонуючі склади або Байцим (від die Beize (нім.) - травильний розчин, барвник для деревини, морилка) здавна використовувалися при обробці деревини для її забарвлення і облагородження. Текстура деревини при цьому не ховається, а скоріше, проявляється і вигідно підкреслюється.
  2. Забарвлення тонованим (блакитним) лаком, в який додані відповідні компоненти, які надають лаку потрібний колірний тон.

Технологія обробки тонуючими складами широко використовуються в промисловому і ремісничому виробництві меблів для житлових кімнат і кухонь, паркету та дерев'яних сходів, міжкімнатних дверей (є «класичної» в обробці вищеперелічених виробів). Даний вид обробки має безліч варіантів колірних рішень, і при цьому можливе досягнення різних ефектів морения, як наприклад, можна підкреслювати малюнок річних кілець хвойних порід (позитивний ефект) і пор крупно-пористих порід деревини (рустикальний ефект), вирівнювати разнооттеночность деревини. Крім того, дозволяє домогтися найбільш рівномірного нанесення тонуючого складу, тим самим, рівномірності забарвлення.

Технологія обробки блакитними лаками менш широко використовується в промисловому і ремісничому виробництві при обробці дверей, сходів, меблів. При цьому методі обробки найчастіше досягається отримання менш рівномірного забарвлення, ніж в 1-му випадку. Це пов'язано з тим, що чим більше товщина лакового шару, тим більш насичений буде тон лакової плівки. Особливо це проявляється при використанні більш темних тонів. Найбільш широко дана технологія поширена в обробці дерев'яних вікон, де професійна система обробки включає в себе нанесення тонованого лаку. Можливі такі варіанти виготовлення блакитних лаків з потрібним колірним тоном:

  • Додавання пігментів дозатором (на відповідному колеровочних обладнанні)
  • Додавання концентратів в лак безпосередньо на виробництві (як правило, в кількостях 2-5%).

Додавання концентратів в лак безпосередньо на виробництві (як правило, в кількостях 2-5%)

укривние обробка

При даному виді обробки виходить повністю непрозоре покриття, в результаті нанесення на поверхню деревини пігментованих непрозорих матеріалів, яке повністю приховує текстуру і колір деревини. У зв'язку з цим непрозора обробка застосовується в основному для обробки виробів з недорогих порід, ДСП або ДВП, малюнок поверхні яких не відрізняється оригінальністю і цінністю.

Одним з основних показників, що оцінюють економічність пігментованих ЛФМ, що застосовуються для непрозорої обробки є покриваність. В ГОСТ 8784-75 «Матеріали лакофарбові методи визначення покриваності» дано таке визначення: «за покриваність приймають здатність лакофарбового матеріалу робити невидимим колір або колірні відмінності фарбується». Вимірюється покриваність в г / м2. Так само в ГОСТ 8784-75 дані методи поределенное урвисті. Іншими словами покриваність показує кількість пігментованого ЛФМ (в г / м2), яке необхідно нанести, щоб зробити підкладку невидимою. Чим цей показник нижче, тим більше покриваності матеріал (тобто потрібна менша кількість в грамах для отримання непрозорого покриття). Одним з основних факторів, що впливають на покриваність ЛФМ, є покриваність пігментів, що входять в рецептуру. Так як різні пігменти володіють різною покриваністю, то і пігментовані матеріали (емалі і фарби) різних кольорів значно відрізняються за цим показником. Для зниження витрати фінішного матеріалу (емалі), а так само для запобігання утворенню дефектів при обробці ( «прошліфовки») можуть застосовуватися так само і пігментовані ґрунти.

Замовлення кольору матеріалів для непрозорої обробки здійснюється по каталогам: RAL; NCS S і т.д.


внесок учасників

Макаров Олексій

Зворотній зв'язок Автору

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама