Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ремонт дерев'яних вікон своїми руками. Відео як пофарбувати вікно самостійно

  1. Дефекти дерев'яних вікон і способи їх усунення
  2. Проблема 1. Щілина між рамою і віконною коробкою
  3. Проблема 2. Туго закриваються стулки дерев'яної віконної рами
  4. Проблема 3. Перекіс віконних рам
  5. Проблема 4. Загнивання частини палітурки або віконної рами
  6. Проблема 5. облупилася або потріскана фарба
  7. ВІДЕО: Як пофарбувати дерев'яне вікно самостійно

дерев'яні вікна виконуються з натурального матеріалу, тому вони найкращими є для тих, хто цінує затишну атмосферу в приміщенні і довговічність. Але дерев'яні конструкції, як і будь-які інші, вимагають періодичного огляду рам на предмет появи дефектів. Чим раніше буде виявлено недолік, тим легше його буде виправити.

Дефекти дерев'яних вікон і способи їх усунення

  1. Щілина між віконною коробкою і рамою ;
  2. Туго закриваються стулки віконної рами ;
  3. Перекіс віконних рам ;
  4. Загнивання частини палітурки або рами ;
  5. Облуплена або потріскана фарба .

Проблема 1. Щілина між рамою і віконною коробкою

Одна з найбільш частих проблем - освіту щілини між коробкою і рамою, яка виникає в результаті поганого ущільнення стулок в полушіпах, і як наслідок призводить до недостатньої герметичності конструкції і постійним протягам в приміщенні. Позбутися від цієї проблеми можна за допомогою гумового або ПВХ ущільнювача, який встановлюється в полушіп.

Можливо, усунути недолік і без використання ущільнювача. Якщо щілина виникла по довжині стулки, то буде потрібно зігнути петлі, при появі нестачі в одному місці, слід зігнути тільки одну петлю на ділянці виникнення щілини.

Проблема 2. Туго закриваються стулки дерев'яної віконної рами

Туге закривання віконної рами - один з найпопулярніших дефектів - перекіс, після цього стулки починають занадто туго закриватися або не зачиняються зовсім. Якщо виникла така проблема, то в першу чергу, слід перевірити петлі на предмет осідання. Якщо це сталося, то можна вирішити проблему шляхом установки петель на нове місце, або навити дріт на стрижні петель таким чином, щоб виконати регулювання висоти стулок. Перекіс так само може відбуватися внаслідок деформації рами через розбухання деревини. Вирішити проблему допоможе усунення зайвого матеріалу рубанком і чіткий підгін рами до коробки. Якщо немає можливості визначити місце защемлення, то необхідно між коробкою і рамою протягнути копіювальний папір, область, де з'явиться вм'ятина необхідно состругать. Рама може погано закриватися через щільний шару фарби, який просто потрібно зчистити за допомогою наждачного паперу.

Проблема 3. Перекіс віконних рам

Перекіс палітурок відбувається внаслідок розхитування кутових з'єднань. Щоб усунути цей недолік можна скористатися кількома способами. Найпростішим є установка металевих куточків, які необхідно встановити на кутах палітурки. Для закріплення куточків на рамці буде потрібно виконати поглиблення, куточки слід укладати таким чином, щоб вони були нижче поверхні рами. Закріплюється куточок за допомогою шурупів. Область установки куточка необхідно зашпаклювати і зачистити наждачним папером.

Проблема 4. Загнивання частини палітурки або віконної рами

Гниттям можуть бути пошкодження цілі області деревини. Цей процес зупинити дуже складно, рекомендується виконати заміну. За допомогою стамески усувається деформована частина з невеликим захопленням здорової області, щоб уникнути поширення гнилі. Отриману область обробляють епоксидною смолою, закріплюють підготовлену заздалегідь свіжу деталь деревини. Після того, як матеріал затвердіє, область шліфується.

Проблема 5. облупилася або потріскана фарба

Лакофарбове покриття з часом потребує реставрації, однак, слід мати на увазі, що наносити новий шар фарби на облуплений - це поганий спосіб привести вікна в порядок. Це може привести до передчасного гниття деревини. Тому потрібно, перш за все, усунути шар старої фарби і тільки після цього наносити новий шар. Щоб знизити трудомісткість і збільшити швидкість виконання робіт, рекомендується зняти з петель вікна, витягти скла, усунути всі металеві конструкції.

Виконати видалення лакофарбового покриття можна за допомогою будівельного фена або паяльної лампи. Шар фарби вздуется під впливом високої температури і легко відійде від деревини, її легко можна буде зняти шпателем. Такий же результат можна отримати шляхом нанесення спеціального засобу для зняття фарби. Обидва варіанти дозволяють швидко видалити старе лакофарбове покриття. Але всі дії слід виконувати на відкритому повітрі, оскільки видалення фарби супроводжується викидом шкідливих газів, який негативно можуть вплинути на стан здоров'я. Якщо подібний варіант недоступний, то можна скористатися механічним способом видалення фарби з використанням шпателей або металевих щіток. Цей варіант прекрасно підходить в тому випадку, якщо шар фарби настільки старий, що відходить самостійно.

Після виконання ретельної зачистки і усунення фарби, рекомендується виконати усунення всіх нерівностей поверхні деревини і здійснити шпаклювання та обробку шліфувальної папером. Наступним кроком слід нанесення грунтовки в два шари і тільки після всіх виконаних процедур можна приступати до фарбування. Щоб результат був ефективним, слід використовувати два шари фарби. Перший шар наноситься за допомогою розведеного складу фарби і розчинника, отриманий склад забезпечить нанесення подальшого рівного шару. Кращого результату можна досягти, якщо використовуватися для фарбування краскопульт. При ручному нанесенні фарби, слід вибирати надійну кисть, але слід мати на увазі, що в цьому випадку можлива поява напливів і нерівномірного нанесення шарів. Однак при ручному фарбуванні рам результат виходить більш акуратним.

ВІДЕО: Як пофарбувати дерев'яне вікно самостійно

Таким чином, дотримуючись простих правил, можна самостійно виконати ремонт дерев'яних вікон без залучення сторонньої допомоги, що дозволить заощадити кошти і отримати непоганий результат. Своєчасне усунення недоліків рам, контроль над станом лакофарбового покриття, дозволить продовжити термін експлуатації і відстрочити установку нових склопакетів.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама