Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Онлайн калькулятор розрахунку пені

  1. Що собою являє пеня?
  2. За якою формулою розраховується пеня?
  3. Розрахунок пені по податках
  4. Розрахунок пені за страховими внесками
  5. Онлайн-розрахунок пені

Відповідно до Податковим законодавством Росії, окремі види платників податків мають певні зобов'язання у вигляді сплати податків і зборів в федеральне казначейство, в разі несвоєчасної сплати щодня нараховується пеня, розмір якої залежить від багатьох факторів.

Відповідно до Податковим законодавством Росії, окремі види платників податків мають певні зобов'язання у вигляді сплати податків і зборів в федеральне казначейство, в разі несвоєчасної сплати щодня нараховується пеня, розмір якої залежить від багатьох факторів

Банківським законодавством РФ також передбачено що в разі несплати грошової заборгованості у встановлені терміни кредитор має право нараховувати пеню, розміри якої обумовлені договором, підписаним обома сторонами.

У фінансовій термінології часто зустрічається таке поняття, як «пеня», що саме він позначає, в яких випадках застосовується і як саме нараховується розглянемо в даній статті.

Що собою являє пеня?

Слово «пеня» має латинське походження і перекладається як «покарання». Пеня по суті є одним з видів нараховуються неустойок, тобто покарання боржника у вигляді додатково нарахованих санкцій. Пенею називається сума, яка обов'язкова до сплати платникам податків, платникам зборів та податковим агентам.

Пеня виражена в грошовому еквіваленті, її нарахування відбувається щодня по факту наявності прострочення по платежу. Розмір пені залежить від відсотка і суми неоплаченого фінансового зобов'язання. Штрафні санкції нараховуються аж до дня внесення оплати заборгованості.

Пеня нараховується виключно на суму заборгованості, при цьому Податковим Кодексом РФ передбачено кілька особливих моментів нарахування пені:

  • Пеня не може перевищувати розміру самої заборгованості.
  • У разі часткового погашення боргу, в першу чергу кошти зараховуються в рахунок оплати основного боргу, після цього залишкова сума йде на виплату пені.
  • Пеня нараховується до моменту надходження коштів на розрахунковий рахунок. Таким чином, протягом часу зарахування коштів пеня також нараховується. Розмір відсотка пені залежить від ставки рефінансування Центробанку РФ.
  • Пеня може стягнути примусово в судовому порядку. Державні органи влади мають право стягнути особисті кошти з рахунків в банку або заарештувати майно в рахунок погашення боргу. Платник має право оскаржити нараховану пеню в судовому порядку.

За якою формулою розраховується пеня?

Як вже було сказано що пеня є одним з видів нарахованої неустойки внаслідок несплати конкретного платежу. Розрізняють декілька видів неустойки в формі пені: законна (по податках і страхових внесках) і договірна (за договорами між юридичними і фізичними особами).

Розрахунок пені залежить від розміру заборгованості і терміну прострочення і процентної ставки рефінансування, встановленої Центральним Банком відповідно до чинного законодавства РФ.

Формула розрахунку пені:

Пеня = Розмір заборгованості * ставку рефінансування * загальна кількість днів прострочення / 360.

Ставка рефінансування - прирівнюється процентній ставці Центробанку за кредитами для комерційних банків.

Розрахунок пені по податках

Податок є обов'язковим платежем, який підлягає оплаті до державного бюджету. Податок нараховується за календарний рік. З 2015 року всі громадяни Росії, зобов'язані оплачувати податки до 1 жовтня попереднього року. У разі якщо платник податків не вкладається зі сплатою в обумовлені терміни, то починаючи з наступного дня після несплати нараховується пеня.

Такий факт, як нарахування штрафів від суми податку не впливає на розмір пені.

Порядок нарахування пені з податку затверджені Податковим законодавством:

- Пеня нараховується щодня з періоду нарахування прострочення.

- Пеня обчислюється у відсотках, помножених на суму недоїмки. Поточна ставка для нарахування пені дорівнює 1/300 від ставки рефінансування встановленого ЦБ РФ.

Формула розрахунку пені з податку:

Пеня = Загальний розмір недоїмки * кількість календарних днів прострочення * ставка рефінансування РФ * 1/300;

У випадках часткової сплати податку, в формулу підставляється залишкова сума боргу.

З 2012 року діє ставка рефінансування встановлена ​​Центральним Банком РФ дорівнює 8,25%.

Розрахунок пені за страховими внесками

За прострочення виплати страхових внесків платнику нараховується пеня. Страхові внески підлягають щомісячній оплаті протягом календарного року (протягом 12 місяців). Нарахування пені починається на наступний день після настання дати сплати платежу.

Процентна ставка пені так само як і для податкових зборів дорівнює 1/300 дійсної ставки рефінансування. Не нараховується пеня виключно після рішення суду в силу сформованих непередбачених обставин. Недоїмка обчислюється за все сумарна кількість днів з моменту нарахування прострочення.

Якщо платник сплатив суму більшу ніж потрібно до сплати, то надлишок коштів зараховується в рахунок майбутніх платежів.

Формула розрахунку пені за страховими внесками:

Пеня = Недоїмка по невиплачених страхових внесках * Сумарна кількість днів прострочення * Поточна ставка рефінансування / 100 * 1/130.

Онлайн-розрахунок пені

Ставка рефінансування може змінюватися, як і законодавчо встановлені відсоткові ставки податків і страхових зборів можуть змінюватися, при цьому актуальні дані не дуже просто знайти Ставка рефінансування може змінюватися, як і законодавчо встановлені відсоткові ставки податків і страхових зборів можуть змінюватися, при цьому актуальні дані не дуже просто знайти. Для того щоб спростити завдання правильного обчислення пені існують онлайн-калькулятори розрахунку пені. На сайті http://legalmap.ru/calc/peni.php використовуються актуальні дані. Для того щоб отримати вірну суму пені варто лише заповнити спеціалізовані графи і клікнути кнопку «Відправити», після цих простих маніпуляцій протягом пари секунд система видасть вірний результат.

Після внесення правок до чинних законів Податкового Законодавства, процентні ставки можуть змінюватися, тому розмір пені може збільшитися або зменшиться. У разі якщо зміна процентних ставок випадає на звітний період, то розрахунок пені проводиться з розбивкою за періодами, тобто сума неустойки до і після нововведень буде відрізнятися.

онлайн калькулятор

Що собою являє пеня?
За якою формулою розраховується пеня?
Що собою являє пеня?
За якою формулою розраховується пеня?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама